-
Re: Göz bozukluğu-askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
1- Eğer doğruysa 15 ve üzeri elverişsiz diye biliyorum.
2-Askeri hastahaneler bunun için var.
3-Damla bildiğim kadarı ile göz bebeğini büyüterek muayeneyi kolaylaştırıyor.8 dereceyi 4 veya 5 düşüren damla olsaydı herkes kullanırdı diye düşünüyorum.
-
Merhaba
Ben keratokonus hastasıyım.
sag göz -2,5 e - 3,5 axis 20 derce görme oranı camlı 0,5
sol göz -3,25 e -3,75 axis 150 derece görme oranı camlı 0,3
Askerlikten muaf alabilme durumum var mı?
tesekkürler
-
merhaba sag göz 10/10 ve sag gözde tansiyon var galiba bişiler gecior gözümün önünden saki ince tel gibi.sol göz 1/10 altında.Sol ambliyopi,sol micro ezotropya yazıor devlet hastanesinden aldıgım raporda. Sizce askerlik yaparmıyım? Cevap verenlere şimdiden tşkler
-
Arkadaşlar bu göz olayında iki gözdeki miyoplar + astiğmatların yarısı diye gördüm netten araştırmalarımda bu ne derece doğru tam bilgisi olan varmı bide 14 üstü muaf oluyo muş heralde tam bilgisi olanlar yanıtlarsa sevinirim...:)
-
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine bakın.
-
slm kardeş bende keratokonus hastasıyım sen ne yaptın çürük raporu alabildinmi??
-
mrb
yaklaşık 4 yıldır keratokonus hastasıyım hastaneye gittigimdr hastalıgımın ne oldugunu anlayamadıklarından bana gözlük verdiler 2 yıl o gözlükleri takarak iyi görmesemde hiç yoktan iyi diyrek taktım gözlerimi iyice bozdum ve şuan hayatan umudumu kesmiş bir durumdayım yani o derece kötü görüyorum her geçen gün dahada ilerlediginin farkındayım asıl sizden sormak istedigim askerlikten çürük raporu alabilirmiyim bu konuda bilgilendirmenizi rica ederim saygılar
-
Ben daha öncede yazdım ama pek ilgilenen olmadı arkadaşlar biraz daha dikkat etsek....
benim sorunun şaşılıktı bu yüzden iki kere ameliyat oldum ve şaşılık düzeldi ama körlükde degişen bişey olmadı ve şimdi muayene olacam ....
benim sag gözüm neredeyse 1,5/2 metre uzaklıgındaki bir cismi tam secemiyor aşırı bunanık görüyorum yazıları hiç okuyamıyorum ve güneşte gözümü açmam imkansız gibi birşey..sizce ben ne olurum...
LÜTFEN ÇEVAP YAZALIM BU İŞTEN ANLAYAN ARKADAŞLAR
-
merhaba arkadaşlar,
ben de ağustosta sevke tabiydim ama miyoptan dolayı askere alınmadım. ben de olayın nasıl olduğunu az çok anlatayım istiyorum; çünkü süreçten önce ben de sadece buradan bilgi alabiliyordum. bilgi aldığımız gibi bilgilerimizi de paylaşmak lazım :)
öncelikle muayene isteğinde bulunabilmek için sevke tabi olmak lazım. yani ben muayene olayım durduk yere de sonra işte gidecek miyim gitmeyecek miyim belli olsun diyemiyoruz. ben ağustosta sevke tabiydim ve temmuzun ortasında ankara askerlik şubesine belgelerimle gittim. belgeler de üniversite diploması, nüfus cüzdanı, bunların fotokopileri vs. şubeye başvurduğumda göz numaramın yüksek olduğunu söyledim ve sevk istediğimi söyledim. 2 adet dilekçe doldurdum, işlemin başlaması için nüfus cüzdanımı istediler ama nüfus cüzdanımda tc. kimlik no olmadığı için yenilemem gerekti. yenilemek için muhtarınızdan bi kağıt istiyorsunuz, fotoğraf ve bu belge ile kızılaydaki nüfus müdürlüğüne gidiyorsunuz. neyse, bu işlemi hallettikten sonra ertesi gün elimde yaklaşık 20-30 fotoğraf ile şubeye tekrar gittim. bu şekilde dilekçeyi verip işlemime başladık.
öncelikle askerlik şubeme faks çekildi ve daha önceden bu tarz bi sevk isteğinde bulunup bulunmadığım soruldu. oradan olumsuz yanıt alınınca belgelerim hazırlnamya başladı ve bu belgeler ile askerlik şubesindeki doktora gittim. sıkıntımı sordu ve numaralarımı söyledim tahmini olarak, o da hastaneye sevk gerekli diyerek imzaladı. tekrar bankodaki kişilere bu kağıtları götürdüm ve gerekli belgeleri foroğrafları vs. hazırlayıp beni etimesgut asker hastanesine sevk ettiler. sevk edildiğimde elinize bir zarf veriliyor ve bu zarfı sizin açmanız kesinlikle yasak. zarf açılmış ise tekrar sevk istemek zorunda kalıyorsunuz. aynı gün öğleden sonra etimesgut ask. hastanesine gittim ve ilk önce kayıt işlemi yaptırdım. ardından göz polikliğine gittim ve muayene için sıra bekledim. muayene için içeri girdiğinizde zaten sizin bişey demenize gerek kalmıyor, oradaki hemşire durumunuzu belirten kağıdı doktora okuyor. ilk muayenemi oldum, numaralarım ölçüldü ve karşıdaki yazıları okumamı istedi doktor. ardından da damla damlatarak 10-15 dakika dışarıda beklememi söylediler. ardından tekrar ölçüm yapıldı ve doktor asıl sonucu heyetten alacağımı söyledi. daha sonra gerekli işlemler yapıldı ve heyetin ilk toplandığı gün heyetin toplandığı yerde beklemeye başladım. öğleden sonra heyet toplandı ve benzer şekilde heyete giren kişilerin durumunu açıkladılar. durum açıklanırlken odaya alınıp karar yüzünüze okunuyor. eğer muafiyet aldıysanız parmak iziniz alınıyor ve bi belge veriyolar. daha sonra o belge ile askerlik şubesine gidiyorsunuz ve onu teslim edip sizde bulunacak tarzda geçiçi bir muafiyetinizi bildirir belge evriliyor.
ben biraz yüzeysel anlattım ama genel prosedür bu şekilde, bu adımlar sırasında en azından 2-3 gün uğraşırsınız. bi de askeri hastanede çok fazla sıra beklemeniz gerekiyor.
umarım yazdıklarım birilerine yardımcı olur..
-
Merhaba @sharper Askerlikten muaf işleminizi gayet açık ve net anlattınız çok teşekkür ederim.Ama söylemediğiniz bir şey var.Hangi numaralardan dolayı askerlikten muaf tutuldunuz.Prosedür nasıl bu konu hakkında bilgi verirmisiniz ...
Benim gözümde de sol -7,00 sağ -5,25 ayrıca her iki gözde de 2,50 astigmat var.
Sizce bu numaralar ile muaf olurmuyum askerlikten.
Bu konuyu ayrıntılı konuşmak istiyorum.
Çok teşekkür ederim şimdiden...
-
sharper Senden Cvp Bekliyorum.
Foruma Girmiyorsun Galiba :(
-
Re: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
benim sol 7 sağ 7.5 miyop ve her iki gözümde de 2.25 astimat vardı. ama yani sizin numaralarınız ile alakalı yorum yapabilecek bilgiye sahip değilim. muayene eden doktorun ve de karar veren heyetin kriteri nedir o konuda en ufak fikrim yok, ben de muayeneye gitmeden önce kesin bir bilgi edinememiştim bu konuda.
-
Re: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Ben Bu Siteye Daha Yeni üye Oldum.oldukça Güzel Bir Forum.sorum şu:ben ReNk Körüyüm .acaba Askerlikte Bir Sorun çikarmi.tşkkr Ederim.
-
Merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacaktı.
Sağ gözüm 1.25 astiğmat.
Sol gözüm 0.75 miyop.
Muayenede komutan A7 F1 yazdı. Sanırım bunun açılımı Askerliğe elverişlidir Komando olamaz.
Sizlere sorum bu karara rağmen Komando acemi birliklerine beni gönderebilirlermi?
Bir arkadaşın göz derecesi 13 derece imiş. Ne ilginçtir ki Isparta/Eğridir de komando eğitimi alacak.
Yardımlarınızı bekliyorum.
-
arkadaşlar geçen ay sol güzmdeki göz tembelliğinden dolayı %93'lük görememe ile
askerliğe başvurdum beytepe askeri hastanesine sevk ettiler muayneyi fln geçiyim
sonuca geliyim A7 F3'e uyar askerliğe elverişlidir
-
[QUOTE=berkay_26;206572]Ben Bu Siteye Daha Yeni üye Oldum.Değerli hocam ve arkadaşlar; ben bu siteye yeni üye oldum. Ben bu an askerim ve gözümden amaliyat olmak istiyorum. Yani sağ gözümün beyaz kısmında küçük cam kırıgı var. İzize gittiğimde memleketimde askeri hastane olmadıgı için devlet hastanesinde amaliyat olup heyet raporu alsam askerlikten sayılırmı? vereceğiniz bilgi için teşekkürler.
-
Selamlar dün istanbul gatada muyahane oldum ve askerlige elverişlidir nöbet ve atış faaliyetlerinden muaftır diye bir rapor verdiler ama benim dikkatimi ceken nokta doktorun kendi el yazısı ile yazdıgı notlardı. Göz doktoru olanlar daha iyi anlayacaktır ama V (tahminim vizyon yani görüş demek ) sağ göz icin tam sol göz icin 0.05. Yani sol gözün görme keskinligi yüzde 5 iken nasıl olur da bana muaf raporu vermez bunu anlamadım. Anlayan birileri icin diger detayları buraya yazayım ve bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim onu ögrenmek istiyorum. Fiksasyon santral 5 derece ezotropya. Makineden cıkan sonuclarım ise asagıdaki gibi
sag göz icin
sph------ cyl------- axs
+2.50 ------ -0.50------- 5
+2.50------ -0.50------- 8
+2.75------ -0.50------- 6
+2.75------ -1.00------- 1
+2.50------ -0.25------- 3
*+2.50------ -0.50------- 6
sol göz icin
sph------ cyl------- axs
+3.00------ -0.25------- 1
+3.25------ -0.75------- 169
+3.50------ -1.25------- 144
+3.00------ -0.50------- 20
+3.00------ -0.25------- 170
+3.25------ -0.50------- 163
*+3.00------ -0.50------- 170
Askerlik görevini yapan birine itiraz yolları nelerdir ve yukarıdaki ifadelere göre muaf olma durumum nedir bilgi verir misiniz
-
Herkese merhaba sizden soracagım sorumun cevabını ıstıyorum
Ben son yoklamamı oldum ve muaynemıde oldum. Ancak muayeneden bıkac gun sonra gıttıgım goz doktoru sol gözünde göz tembelliği var dedi.Ancak bu durum yasantımı hıc etkılemıyo. Benım ne yapmam gerek acaba yardımlarınızı beklıyorum.
-
Ben gatadan rapor ön bildirim belgesi aldım ama kararında yazanlardan bişi anlamadım biri bana açıklamasını istiyorum
B/9 F-1 , B/9 F-5 bunun açıklamasını yaparmısınız bi zahmet...
-
deepboy durumun seferberlik harici askerlige elverişli degildir kapsamına giriyor.Askerlik hizmetinden muafsın.
Bu arada yukarıda sordugum soru havada kaldı.. Normalde muaf etmesi gerekirken geri hizmete verir gibi nöbet ve atış faaliyetlerinden muaf etmesine karşı nasıl bir yol izleyebilirim
-
Bu başlığın ilk sayfalarında ayrıntılı cevaplar mevcut.
https://www.hukuki.net/forum/showthre...7532#post47532
-
Erdogan Bey kuralları iyi biliyorum benim merak ettigim kendi el yazısında bile muaf olma sartımı sagladıgını belirtmesine ragmen muafiyet raporu vermeyip geri hizmete veren doktor hakkında sikayetci olup olamayacagım
-
Kendi adıma sorularıma cevap buldum sayılır.. Merak edenler ve aynı durumda olabilecek arkadaşların bilgisi olması icin kısaca belirteyim..
Beni muyahane eden doktor Üsttegmendi muhtemelen henuz uzmanlıgını tamamlamamıştı. Muyahane esnasında kendi el yazısı ile kucuk notlar almıs ve bu notlarda benım gorme yuzdemı yuzde 10dan az olarak belirlemesine ragmen benim icin nobet tutamaz ve atış yapamaz gibi bir rapor hazırlamıştı. Ben de kendi el yazısı ile yazdıgı notları ve makineden cıkan sonucu scannerdan taratıp askeri hastanede calışan bir goz doktoruna gönderdim. Doktorun dedigi bu muyahane sonucuna göre askerlige elverişli degildir tanısı koyması gerekir ve bu sonucu dogrulamak icin vest testi ile göz sinirlerini ölçmesi gerekirdi. Dava acılması halinde bunu yapmayan doktorun ciddi sorgulanacagını ifade etti. Ben sahsen tekrar sevk sürecini işletmek istiyorum. Şikayet ve davalarda pek bir sonuc alınamıyor diye duymuştum.
-
ben pek birşey anlamadım 2 yıllık meslek yüksek okul bitirdim 2009 şubat ayında tecilim bitiyor ama ben erken gitmek istedim ve tecilimi bozdurdum yalnız göz problemim var 9,5 ve 10,5 derece miyobum sizce buna çürük verilir mi ve artık çürük verilenlere iş bulma olanağında zorluk yaşanmadığı söyleniyor doğrumu
-
Melihmercan Bey iki gözünüzün toplamı 15'ten fazla olacagı icin (10.5 + 9.5 ) siz askerlik hizmetinden muaf olacaksınızdır. İş bulma konusunda herhangi bir sıkıntı cıkaracagını sanmıyorum
-
Herkese selamlar. Daha oncede yazdıgım ancak cevabını alamadıgım bı sorum olacak
askerıye muayenesınden sonra gıttıgım goz doktoru sag gozumde gorme tembellığı oldugunu soyledı.ancak bu hayatımda hıc bır sekılde benı zorlamıyor yanı ben anlamıyorum bıle sızce ne yapmalıyım? askerı hastaneye sevk mı ıstemelıyım yoksa hıc karıstırmadan yoluma devam mı etmelıyım. benımkı bıras fıkır alıs verısı gıbı olacak ama sımdıden verecegınız cevaplar ıcın tesekkur ederim
-
Göz tembelligi muafiyet nedenidir fakat görme derecesi de önemlidir kişi göz tembeli oldugu halde görme derecesi yüzde yirmiden fazla ise askerligine devam eder lakin cogu göz tembeli hastalar bu oranın altındadır.
Askerseniz baglı bulundugunuz birlikten sevk isteyin gerisi zaten hastanelerin bilecegi iş
-
Peki ben bu rahatsızlıgımı solemesem bı sorun olurmu bızde askere gıtmeyene adam gozuyle bakılmaz da ayrıca bu rahatsızlık benı hıc mı hıc rahatsız etmıyo?
-
Sizi rahatsız etmiyorsa muhtmelen askerlige elverişli bir durumdasınız ne kadar gördügünüzü ögrenmeniz icin mini bir test yapabilirsiniz.. Görmeyen gözünüzle biraz büyükce bir yazıyı ne kadar uzaktan okudugunuzu ölcün.. Misal 2 adımdan okudugunuz yazıyı sağlam gözünüzle 20 adım ve üzerinde okuyabiliyorsanız siz askerlige elverişli degilsinizdir.. Şikayetinizi söylemezseniz durumunuzdan haberdar olmayacakları icin askerliginizi yaparsınız ama nöbetlerde gözleriniz ve başınız agrır özellikle güneşli günlerde
-
şu mını test olayını bıras daha acıklarmısın pek anlayamadım da:) ayrıca benım hıc bır seıklde agrım ve sızım da yok
-
Orkun 10 metreden okuyabildigin yazıyı 1 metreden okuyabiliyorsan yüzde 10 görüşün var demektir. Bunu test etmek istersen biraz büyükce bir yazıyı görmeyen gözünle nereden okuyabildigini ölç sonra saglam gözünle o yazıyı ne kadar mesafeden okuyabildigini gör ve bunları birbirine oranla. Askerde güneşli havalarda nöbet tutarken çalışmayan gözün agrıyabilir ve başın arka tarafında agrı hissedebilirsin
-
Benim her iki gözüm de 8 derece miyoptu, askerlik öncesi yapılan muayenelerde sağlam raporu verildi ve askerliğe başladım toplam 18 ay askerlik yaptım, ilk 15 ay boyunca birliğimden askeri hataneye 14 yez sevk aldım fakat hastaneye gönderilmedim.Bu 15 aylık süre içerisinde toplam 2 ay süreyle operasyonlara katıldım (arazide mevzide nöbet tuttum ve havan, piyade tüfeği, roket atar gibi silahları taşıdım ve kullandım).15. aydan sonra gözlüğüm kazayla kırıldığı ve ben yanımdan geçen tabur komutanını bile tanıyamadığım için mecburen hastaneye gönderildim.Bu hastanede yapılan muayene sonucunda bana silah kullanıp kullanmadığım ve operasyonlara çıkıp çıkmadığım soruldu, verdiğim olumlu cevap üzerine derhal silah kullanmam ve operasyonlara çıkmam men edildi, silahım alındı ve son 3 ayımı geri hizmette geçirdim.Ayrıca boyum 1.80 kilom 55'ti.Şükür kazasız belasız atlattık ama iyi ki yapmışım askerlik çünkü bu sayede oldukça rahatım şu an.
-
Merhaba ben 2007 nin kasım ayında askerliğe elverişsiz raporu aldım.nedeni yüksek miyop ve astigmat(7.50).bu sene gözümdeki miyop ilerlemesi durdu ve bende lazer amaliyatı oldum.sorum şu beni yeniden askere alırlarmı veya ne yapmam gerekir bu durumda teşekürler.
-
Sezar3424 gectigimiz yıllarda komşusuna kızan biri komşusunun lazer ameliyatı oldugunu ve askerlige elverişli haline geldigini beyan edip komşusunu şikayet etmişti. Komsusu actıgı davayı kazanınca askere gitmesine gerek kalmamıştı.Bu karar emsal kabul edilerek cürük raporu alan biri iyileşse dahi askere alınmaz kuralı konulmuştur.
-
Selam Arkadaslar
Şimdi Benim 2 Sorum Olacak Değerli Abilerimize.
Ben Kasım Ayı İtibariyle Askere Gidecektim Fakat Başıma Bir Olay Geldi ve Sağ Gözüm Görmez Oldu Fakat Hastanelerde 2 Defa Ameliyat Oldum Bana Doktorum 2 Ameliyat Olmama Rağmen Gözümün Görmemesini Göz Merceğinin Alınmasında Dolayı Olduğu Söledi ve 2.5-3 Ay Sonra Tekrar Ameliyat Olacağımı ve Bu Şekilde Görebileceğimi Sölediler Ama Onunda Yüzde Yüzde Olmayacağını Belirttiler Abiler Durumda Böyle Olunca Bende Askerlik Şubesine Gittim Böyle Böyle Anlattım Onlarda Beni Askeri Hastaneye Sevk Edeceklerini Sölediler Şimdi Ben Askerlik Yaparmıyım Beni Alırlar mı Yada Ben Bunu Belirtmeyip Abimde Asker Kardes Tecilinde Yararlanıp 1 Sene Sonra mı Tekrardan Basvuru Yapayım Sizlerden Cevap Bekliyorum Saygılar.
-
Kadir Bey tam olarak istediginiz nedir ?
Eger askerlikten muaf olmak istiyorsanız bir gözünüz hic görmedigi icin askerlik şubesinden sevk alıp askeri hastanede askerlige elverişli degildir raporu alabilirsiniz. Yok askerlik yapmak istiyorum ameliyattan sonra gözüm az da olsa görecek derseniz yüzde 20den fazla görme keskinliginiz oluşursa askere alınırsınız aksi halde yine askerlik yapamazsınız
-
Merhaba sol gozumde olan goz tembellığım yuzunden gozum 100de 15-20 oranında goruyormus.Yalnız gozluk ıle tembel olan goz 100de 30-35 goruyor bu durumda sorum olacak
yonetmelıkte Camlarla duzeltıkten sonra bir gozun gorme duzeyı 100de20 ın altında ıse muaf olurnur ıbaresı var pekı bu yonetmelıkte harfıyen boylemıdır ben arastırdım ancak pek bısı anlamadım:D
eger ole ıse ben askere elverıslıyım .
Biras uzun yazdım ama ksusra bakmayın:D
-
Orkun ifadene göre askerlige elverişlisin yazdıgın kural dogru eger gözün yüzde 10 görse idi askerlikten muaf olurdun
-
Pekı bazı yerlerde bir gozde 100de80veya 85 gıbı bır kayıp varsa muaf olunur derken yonetmelıkte bir gozu camla duzeltıldıkten sonra 100de 20nın altındakıler muaftır dıyor.Acaba hangısı kesın bı sonuctur.(yonetmelık oldugunu bılıyorum ama pekı ılk yazdıgım oalay neden yazılıyo yane 100de 85 veya 80 dıyolar da gozlugu hıc hesaba katılmıyor)
-
Orkun yönetmelikte gözlükle düzeltikten sonra yüzde yirminin altında görüşü olanlar ibaresi yer almakta ama parantez icinde (0.1 ve daha az görenler diye bir ibare eklenmiş) gözlügün gercekten 2 kat görüş saglayıp saglamadıgı ise doktorların bilecegi iş.. Sen yine de askeri hastande muyahane iste..