-
Cevap: Dolandırıldım - Sahibinden.com vasıtası ile !!
fatihk34 abi bugun bende sahibinden.com üzerinden yaşar ulusoy ulusoy_spot lakablı kullanıcı tarafından salak gibi 940 tl dolandırıldım.bu o.ç cebe havale yaptım acaba ne yapmam lazım bir bilginiz var mı bnde öğreciyim zor bela biriktirdiğimiz parayı salak gibi kaptırdık kafamda allak bullak ne yapacağımı bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim
-
Cevap: sahibinden.com üzerinden dolandırıldım
İkinizin de savcılığa şikayet edip icra takibi başlatmanızı öneriyorum.
-
Alıntı:
fatihk34 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Forumlara göndermiş olduğum, olayı özetleyen yazıyı aşağıda aynen iletiyorum. Bu durumdan dolayı çok sinirlerim bozuldu. Ne yapmam gerektiği konusunda beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim.
"Merhabalar,
26.05.2011 tarihinde, başıma gelen talihsiz bir olaydan söz etmek istiyorum. Sahibinden.com üzerinden "sunset-07" rumuzlu ve "Yasin Kocakahya" isimli kişi tarafından açılmış çok uygun fiyata satılan hediye gelmiş sıfır notebook ilanını gördüm ve almak istediğime dair mesaj attım. Telefonla Serdar Karataç isimli bir şahıs bana geri dönüş yaptı ve ürünü elden mi alacağımı sordu aynı şehirde olmadığımız için ptt kargo ile kapıda ödemeli olarak göndermesini istedim. Ptt kargo ile sıkıntı olacağını çevresinde ptt kargo kapıda ödeme ile yapılan alışverişlerde alıcının ürüne ödeme yapmadığı, çaktırmadan ürünü değiştirdiği vs. gibi bir takım bahaneler uydurarak benden 250 TL kapora göndermemi istedi. Geçmişte önce havale sonra kargo şeklinde alışverişlerim olduğu için, bu şerefsize güvenerek 250 TL garanti bankası hesabına havale yaptım. daha sonra kendisine bir daha ulaşamadım. Webden araştırma yaptığımda bu şahsiyetin profesyönel dolandırıcı olduğunu ve bu forumdan 3 kişiyi daha dolandırdığını farkettim. Bankayı aradım ve parayı aynı gün çektiğini öğrendim. Ben dolandırılan son kişi olmayacağım. Bir sonuç elde edemeyeceğimi bildiğim halde savcılığa başvuracağım.. Bu yazıyı yazmamın sebebi google ın bu sayfayı indekslemesi ve ileride bu haysiyetsiz şerefsizle alışveriş yapmaya kalkan daha doğrusu, dolandırılmak üzere olan insanların belki bu yolla mağduriyetini önleyebilmektir.
İsim : SERDAR K.....
Garanti Bankası / İzmir - ÖZKANLAR Şubesi
Hesap no : 00754 / 66427xx
Iban : TR76 0006 2000 7540 0006 6427 xx
TC KİMLİK NO : 283750783xx (TC kimlik doğru olmayabilir!)
Hocam merhaba foruma yazdığım bir yazıyı da ben kopyalıyorum.
Merhaba arkadaşlar. Sahibinden.com üzerinden alışveriş yaparken dolandırıldım. Olay şöyle gerçekleşti;
12.08.2014 tarihinde sahibinden.com sitesinde gördüğüm Asus marka ikinci el laptopu kişinin belirttiği numaradan arayıp anlaştım. Adam öncelikle “nerelisin abi” dedi ben de Samsunluyum dedim. O da şehir dışına ürün göndermiyoruz abi elden alacaksanız gelin buyrun diyerek kapayadurdu ben de “durun durun” dedim (ürünün fiyatının uygun olması ve adamın elden alacaksanız gelin buyrun demesi beni ikna etti) ve tamam ben size parayı yollayayım siz de bana ürünü yollayın dedim. Tamam dedi adama parayı yolladım. Daha sonra ben sana kargolayacam kardeşim demesine rağmen iki saat sonra adamın beni telefonunda engellediğini gördüm. Telefonunu hala faal olarak kullanıyordu. Başka birinden aradım benim olduğumu öğrenince hemen o numarayı da engelledi.
Ben dolandırıldığımı anlayınca hemen savcılığa suç duyurusunda bulundum. Dilekçemi yazdıktan sonra ifademi almak için savcı huzuruna çıktım ve savcı bana; “bu olan dolandırıcılığa bile girmez çünkü sen adamla anlaşmışsın ve para göndermişsin kendi iradenle” dedi üstüne ekleyip bu davayı çoğu savcı “takipsizlik ile” sonuçlandırır dedi. Banka dekontum elimde olduğu halde. Her neyse ben de oradan çıktıktan sonra parayı gönderdiğim hesabın bankasına yani Yapı Kredi bankasına gittim. Oradaki tanış birinden hesabın ait olduğu kişiyi, TC kimlik numarasını, telefon numarasını ve ikamet adresini aldım. Daha sonra oraya kayıtlı olan numarayı da sorgulatıp AYTEK ÖNEMLİ adlı kişinin üzerine olan tüm numaraları buldum.
Adamın kendisini arayıp TC Kimlik numarasından tut da adresine kadar bulduğumu ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğumu söyleyince adam bana “sen ne zannediyorsun lan bu işleri onların hepsi maşa, beni değil savcı, cumhurbaşkanı bile bulamaz” dedi. Sen adam gibi konuşup isteseydin paranı anlaşır orta yolunu bulurduk ayağına yattı. Daha sonra ben adama daha da hiddetlenince –tabiki 600 liranın acısıyla- adam başladı “sen kimsin lan benim kim olduğumu biliyor musun neredesin lan sen gelip bulucam seni” dedi ben de Çarşambalıyım lan gel dedim “he Samsundansın tamam Atakumda kim vardı bizlerden ben seni bulayım da gör” dedi derken uzatmayacağım bu adamlar işin kısası profesyonel dolandırıcılar arkadaşlar. Ben elimden geleni yaptım. Şimdi yarın savcılığa tekrar gidip bu TC sini bulduğum kişinin şahsına suç duyurusunda bulunacağım. Bana başka bir şey önerir misiniz neler yapabilirim paramı almak için?
Yardım edin arkadaşlar. Akıl akıldan üstündür. Uzun yazmış olabilirim ama iki dakikanızı verip okuyun lütfen. Yorumlarınızı bekliyorum ve buraya dolandırıldığım adama ait bulduğum her şeyi yazıyorum;
İSİM: AYTEK ÖNE..İ
YAPI KREDİ HESABI PORTFÖY YÖN.: ERSOY U...
TCKN: 255***16404 ( PAYLAŞMAK SUÇ DİYE BURAYA KOYMUYORUM AMA T.C Yİ BİLİYORUM)
ADRES-1: CAFERAĞA MAHALLESİ ......KADIKÖY/İSTANBUL
ADRES-2: ATATÜRK MAHALLESİ ....../İSTANBUL
CEP-1: 0537 874 04 6x
CEP-2: 0532 282 65 6x
CEP-3: 0539 937 97 9x
BENİ DOLANDIRDIĞI, SAHİBİNDEN.COM ADRESİNDE KULLANDIĞI NUMARA: 0534 891 82 xx
PTT HESAP NO: 109695xx
YAPI KREDİ HESAP NO: 255-954813xx
YAPI KREDİ IBAN: TR1800067010000000954813xx
BEN ŞİMDİ NE YAPABİLİRİM SİZİN OLAYINIZ NASIL SONUÇLANDI?
-
Elinizdeki dekontla icra takibi başlatabilirsiniz takip kesinleşince varsa evi arabası bankada parası çalışıyorsa maaşına haciz koyarsınız.
-
aytek önemlinin tc kimliğini bana yollayabilirmisiniz icra için lazım
-
kardeş bende alabilirmiyim tc'yi
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Engin Bey, buna benzer bir olayla karşı karşıyayım ama savcılık dolandırıcılık yok dedi. Rica etsem yol gösterir misiniz ?
Konu alttaki linkte:
https://www.hukuki.net/showthread.php...c-olusturur-mu
-
Aytek önemli nin tc lazım
-
Alıntı:
fatihyurt55 rumuzlu üyeden alıntı
Hocam merhaba foruma yazdığım bir yazıyı da ben kopyalıyorum.
Merhaba arkadaşlar. Sahibinden.com üzerinden alışveriş yaparken dolandırıldım. Olay şöyle gerçekleşti;
12.08.2014 tarihinde sahibinden.com sitesinde gördüğüm Asus marka ikinci el laptopu kişinin belirttiği numaradan arayıp anlaştım. Adam öncelikle “nerelisin abi” dedi ben de Samsunluyum dedim. O da şehir dışına ürün göndermiyoruz abi elden alacaksanız gelin buyrun diyerek kapayadurdu ben de “durun durun” dedim (ürünün fiyatının uygun olması ve adamın elden alacaksanız gelin buyrun demesi beni ikna etti) ve tamam ben size parayı yollayayım siz de bana ürünü yollayın dedim. Tamam dedi adama parayı yolladım. Daha sonra ben sana kargolayacam kardeşim demesine rağmen iki saat sonra adamın beni telefonunda engellediğini gördüm. Telefonunu hala faal olarak kullanıyordu. Başka birinden aradım benim olduğumu öğrenince hemen o numarayı da engelledi.
Ben dolandırıldığımı anlayınca hemen savcılığa suç duyurusunda bulundum. Dilekçemi yazdıktan sonra ifademi almak için savcı huzuruna çıktım ve savcı bana; “bu olan dolandırıcılığa bile girmez çünkü sen adamla anlaşmışsın ve para göndermişsin kendi iradenle” dedi üstüne ekleyip bu davayı çoğu savcı “takipsizlik ile” sonuçlandırır dedi. Banka dekontum elimde olduğu halde. Her neyse ben de oradan çıktıktan sonra parayı gönderdiğim hesabın bankasına yani Yapı Kredi bankasına gittim. Oradaki tanış birinden hesabın ait olduğu kişiyi, TC kimlik numarasını, telefon numarasını ve ikamet adresini aldım. Daha sonra oraya kayıtlı olan numarayı da sorgulatıp AYTEK ÖNEMLİ adlı kişinin üzerine olan tüm numaraları buldum.
Adamın kendisini arayıp TC Kimlik numarasından tut da adresine kadar bulduğumu ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğumu söyleyince adam bana “sen ne zannediyorsun lan bu işleri onların hepsi maşa, beni değil savcı, cumhurbaşkanı bile bulamaz” dedi. Sen adam gibi konuşup isteseydin paranı anlaşır orta yolunu bulurduk ayağına yattı. Daha sonra ben adama daha da hiddetlenince –tabiki 600 liranın acısıyla- adam başladı “sen kimsin lan benim kim olduğumu biliyor musun neredesin lan sen gelip bulucam seni” dedi ben de Çarşambalıyım lan gel dedim “he Samsundansın tamam Atakumda kim vardı bizlerden ben seni bulayım da gör” dedi derken uzatmayacağım bu adamlar işin kısası profesyonel dolandırıcılar arkadaşlar. Ben elimden geleni yaptım. Şimdi yarın savcılığa tekrar gidip bu TC sini bulduğum kişinin şahsına suç duyurusunda bulunacağım. Bana başka bir şey önerir misiniz neler yapabilirim paramı almak için?
Yardım edin arkadaşlar. Akıl akıldan üstündür. Uzun yazmış olabilirim ama iki dakikanızı verip okuyun lütfen. Yorumlarınızı bekliyorum ve buraya dolandırıldığım adama ait bulduğum her şeyi yazıyorum;
İSİM: AYTEK ÖNE..İ
YAPI KREDİ HESABI PORTFÖY YÖN.: ERSOY U...
TCKN: 255***16404 ( PAYLAŞMAK SUÇ DİYE BURAYA KOYMUYORUM AMA T.C Yİ BİLİYORUM)
ADRES-1: CAFERAĞA MAHALLESİ ......KADIKÖY/İSTANBUL
ADRES-2: ATATÜRK MAHALLESİ ....../İSTANBUL
CEP-1: 0537 874 04 6x
CEP-2: 0532 282 65 6x
CEP-3: 0539 937 97 9x
BENİ DOLANDIRDIĞI, SAHİBİNDEN.COM ADRESİNDE KULLANDIĞI NUMARA: 0534 891 82 xx
PTT HESAP NO: 109695xx
YAPI KREDİ HESAP NO: 255-954813xx
YAPI KREDİ IBAN: TR1800067010000000954813xx
BEN ŞİMDİ NE YAPABİLİRİM SİZİN OLAYINIZ NASIL SONUÇLANDI?
Seni bana Allah gönderdi acil benimle iletişime geçmen lazım aynı aynı yaptıklarını bana yaptı eğer diğer ilanlarına baktıysan LG g2 de satıyordu 800 tl mi aldı 2 hafta önce tc bekliyorum senden öğrenci soyulurmu be vicdansız ahh ahh
Hotmail : ern19o7@
Acil Yardim
-
29 iletim olmadığı için özelden mesaj atamıyorum değişik bi uygulama
-
Alıntı:
ern65 rumuzlu üyeden alıntı
29 iletim olmadığı için özelden mesaj atamıyorum değişik bi uygulama
Forumda özel mesaj ile soru sormak ve hukuki yardım istemek zaten yasaktır.
Bunun dışında bir amaçla mesaj mı göndermeniz gerekiyor?
-
Hocam ben fatihyurt55 nickli arkadaşa mesaj atacaktım daha çabuk cvp vermesini sağlar diye ama malesef bu mümkün olmadı
- - - Updated - - -
Hocam ayrıca fatihyurt55 abimize en kısa sürede nasıl ulaşabiliriz aynı kişi benide kandırdı 800 tl. Abi en Son temmuz 28 de girmiş tekrar geri gelmesi uzun sürebilir
-
Mail de mi atamıyorsunuz?
-
Cevap: Sahibinden.com üzerinden dolandırıcılık, ne yapmalı?
Alıntı:
Mail de mi atamıyorsunuz?
Mailini bulamadım abi nasıl bulacam ben yeniyim Forma
-
Cevap: Sahibinden.com üzerinden dolandırıcılık, ne yapmalı?
Kullanıcı adına gmail.com ekle yolla.
-
Alıntı:
Sayın Oğuz ben 800 tl icra takibi başlatmayı düşünüyorum ama onun için benden 50 lira istiyor icra, ben 850 başlatıp o 50 TL’lik icra parasınıda şikayet ettiğim kişiye ödete bilirmiyim
-
Neden 800+varsa işlemiş faiz + işleyecek faiz + icra masrafları olarak başlatmıyorsunuz ki?
-
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Neden 800+varsa işlemiş faiz + işleyecek faiz + icra masrafları olarak başlatmıyorsunuz ki?
Wowwwww bu kulağa hoş geliyor
-
Burada en önemli konu, karşı taraf itiraz ettiğinde haksız çıkacağınız bir kalem olmaması. Aksi halde işler karışabilir :)
-
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Burada en önemli konu, karşı taraf itiraz ettiğinde haksız çıkacağınız bir kalem olmaması. Aksi halde işler karışabilir :)
Dekont elimde problem olacağını düşünmüyorum . Tarafıma gönderilmiş birşey yok . Zaten başlattımda icrayı ona ulaşır yakın zamanda.
Savcıda tanıdık o da yardım ediyor sağolsun.
-
arkadaslar ben savcıyla konustum dava acarım dedi delil ve sahit adres lazım tc kimlik numarası bana katılmak isteyenler http://forum.donanimhaber.com/showPr...p?memID=635164 profilime mesaj atsınlar savcıyla konusalım birde arkadaslar ben fatih arkadasa ulasamadım tckimlik için
-
Bankasında vardır tc si siz para yatırdığınız banka hesap bilgilerini verin savcılığa ve icraya isterler bankadan.
-
Aytek önemli adlı şahıstan dolandırılanlar varsa benimle iletişime geçsin savcı tanıdık onun için sizin dosyalarıda arada halletmiş olur.
-
bana mesaj atabilirmisiniz verdiğim internet linkindeki yere hukuki net 29 mesaj zorunlulugu getirmiş
-
Alıntı:
Sayın Oğuz acaba bu icra takibi kaç güne sonuçlanır ben başka bi şehirde üniversite okuyorum Problem olur mu acaba
- - - Updated - - -
Alıntı:
darkzness rumuzlu üyeden alıntı
bana mesaj atabilirmisiniz verdiğim internet linkindeki yere hukuki net 29 mesaj zorunlulugu getirmiş
hocam benim mailime mesaj atarsanız sevinirim Aytek in tüm bilgileri mevcut.
-
İcra takibi bir ayda belli olur aşağı yukarı başka şehirde olmanız problem değil. Burda mail adresi vs iletişim bilgilerinizi paylaşmayın dolandırıcılık manyağı olursunuz sonra gelen vurur giden vurur demedi demeyin.
-
Alıntı:
İcra takibi bir ayda belli olur aşağı yukarı başka şehirde olmanız problem değil. Burda mail adresi vs iletişim bilgilerinizi paylaşmayın dolandırıcılık manyağı olursunuz sonra gelen vurur giden vurur demedi demeyin.
Tmm hocam tşk ederim sildim
-
Alıntı:
Tmm hocam tşk ederim sildim
mail adresinizi göremedim bana geçici mail adresi olusturup onu forumda yollarmısınız mynetgmail vs
-
Alıntı:
darkzness rumuzlu üyeden alıntı
mail adresinizi göremedim bana geçici mail adresi olusturup onu forumda yollarmısınız mynetgmail vs
Sen mailini gönder kardeşim ben geçici bi gmaille Sana dönerim
-
Alıntı:
Sayın Oğuz icra takibi yapacağım sırada Size itiraz edebilir dedi adam itiraz ederse bu iş mahkemelik olur siz hakem heyetine başvuru yapın dedi hakem heyetinden ilam getirirseniz bize itiraz edemez. Bende hakem heyetine başvuru da bulundum adam kabul etmedi biz vatandaşın vatandaşı şikayet edeceği yer değiliz dedi..
-
Doğru demiş o yüzden hakem heyeti demedim ben icra dairesi dedim itiraz ederse dava açacaksınız başka yol yok.
-
aytek önemli isimli şahıs 28 eylül pazar günü benide dolandırdı.ibrahim gündoğdu ismini kullanıyordu.30 ekimde elimdeki ptt ye yatırdığım paranın dekontuyla karakola gidip şikayetçi oldum.orada gerçek kimliğini öğrendim.3 ekim cuma gecesi yani bayram dan önceki gece bu şahıs başka isimle gene ilan vermeye başladı.bu seferde serkan turan ismiyle saat 23 te iki laptop ilanı verdi sonra gece 3 te bi cep telefonu ilanı ertesi günde ps4 ilanı verdi.iki laptop ilanında ben anlamıştım aynı kişi olduğunu gece 2 de polis karakoluna gittim.beni dolandıran kişinin gene ilan verdiğini söyledim onlarda bana bu kişiyle konuşup sesinden tanırsan işlem yapabilleceklerini söylediler.ertesi gün başkasının telefonundan aradım ve sesinden teşhis ettim aynı kişiydi.tekrar karakola gittim ve bu kişinin aynı kişi olduğunu söyledim.tekrar ifademi alıp deliller le dosyaya eklediler. bu gece yine aynı kişi olduğunu tahmin ettiğim şahıs iki laptop ilanı verdi.üstelik biri bana sattığı yani parasını verip üstüne su içtiğim laptop.tabiki isim gene başka.benim sormak istediğim hukuki olarak sadece ptt ye yatırmış olduğum dekonla ne ispat edebilirim ilanlarıda başka başka isimlerle açıp duruyo bu adama kim dur diyecek.
- - - Updated - - -
bir de sormak istediğim telefon kaydı yapsak bu suçmu.delil olarak geçerli olurmu.
- - - Updated - - -
icra takibi için nereye müracat edeceğiz?
-
Alıntı:
aytek önemli adlı şahıstan dolandırılanlar varsa benimle iletişime geçsin savcı tanıdık onun için sizin dosyalarıda arada halletmiş olur.
selam aeykÜm dyelİm samet adi altinda gene İlan aÇiyor benİ de bu gÜn İtİbarİ İle 870tl dolandirdi.50 kere yatirmamak İÇİn vaz geÇtİm ve borÇ para kaptirdim hemde.sadece ve sadece merak ettİĞİm evdekİ bebelerİn hakkini nasil boĞazindan geÇİrİyorsun onu sorarim aytek bunlari okuyorsun zaten allah yardimcin olsun İnancin varsa.yoksa da İnan Çok kİŞİyİ maĞdur edİyorsun bu yol deĞİl.bu memlekette yaŞayana vallahİ yakiŞmaz.genÇlİĞİne yakiŞmaz bİlİyorum boŞ yaziyorum ama İnŞalah bİr gÜn yeter tÖvbe dersİn.
-
aytek önemli isimli şahsın kullandığı sahte isimler,samet karakaya.serkan turan.ibrahim gündoğdu.bunları tespit edip sahibinden.com a bildirdiğim ve ilanlarını defalarca şikayet ettiğim halde sahibinden hiç bir şey yapmayıp bu dolandırıcılara çanak tutmuştur.belki bi faydam olur diye bunları takip edip polise ve sahibinden.coma şikayet ettim.bence bunlar kadar sahibindende suçlu eğer benim şikayetlerime kulak verselerdi insanları bu kadar rahat dolandıramıyacaklardı.
- - - Updated - - -
aytek önemli serkan turan ismiyle halen daha sitede ilan verebiliyor.bu sahibinden.com da ceza almalı bence.siz de şikayet edin bu şahısın ilanlarını.ilan no 182258799
- - - Updated - - -
eskobar 35 geçmiş olsun sizi dolandıran şahıs hangi ismi kullanıyordu
-
eskobar sizi dolandıran şahıs samet karakaya takma ismini kullanıyormuş.ben bu dolandırıcıların kayıtlarını tutuyorum ve ilanlarının fotolarını çekiyorum hepsini delil olarak sunacağım.
-
Alıntı:
iboarmutlu rumuzlu üyeden alıntı
eskobar sizi dolandıran şahıs samet karakaya takma ismini kullanıyormuş.ben bu dolandırıcıların kayıtlarını tutuyorum ve ilanlarının fotolarını çekiyorum hepsini delil olarak sunacağım.
samet karakaya biraz önce sahibinden i aradım arkadaşlar ince hassas bir nokta var sahibinden.com tel tablet laptop gibi ürünlerde kredi kartı doğrulaması başlatmış.yani kredi kartı olmadan ilan veremiyor.bu nedemek* bu itin dölü ve çıkardığı başkasının kartını kullanmıyorsa aytek önemli ismiyle ilanlama yapıyor ve sahibinden bu ismi kendisine gelen şikayetlerden çok iyi bildiğini bana dün gece söyledi ve savcılıkla size gereken bilgileri verirz dedile.madem bu şahsı iyi tanıyorlar kendi kartı ile listeleme yapıyorsa nick ne olursa olsun güvenlik birimine bu ismin takılması lazım.yani sahibinden direk zan altında kalıyor.bunu savcı beni dinleyecekse kendisine aynen diyeceğim.sahibnden sonra kurulan sanalpazar bile sıfır riskle çalışırken sahibindende böyle bir rehavetin olması akıl alır gibi değil.adam sahibindeni nitelikli dolandırıcılık için kullanıyor ve sahibinden bunu görmüyor.tuhaf...
- - - Updated - - -
hocam eskobar35 ben sahibinden de de gg de de nickim aynı mailim de mynet. bana sayfa fotolarını acil yollar mısın mailime yarın savcıda lazım olacak.saygılar.
-
sahibindende 182490625 nolu ilandan beni bulabilirsen orda detaylı konuşuruz.kusra bakma geç gördüm.
-
Alıntı:
aytek önemli isimli şahıs 28 eylül pazar günü benide dolandırdı.ibrahim gündoğdu ismini kullanıyordu.30 ekimde elimdeki ptt ye yatırdığım paranın dekontuyla karakola gidip şikayetçi oldum.orada gerçek kimliğini öğrendim.3 ekim cuma gecesi yani bayram dan önceki gece bu şahıs başka isimle gene ilan vermeye başladı.bu seferde serkan turan ismiyle saat 23 te iki laptop ilanı verdi sonra gece 3 te bi cep telefonu ilanı ertesi günde ps4 ilanı verdi.iki laptop ilanında ben anlamıştım aynı kişi olduğunu gece 2 de polis karakoluna gittim.beni dolandıran kişinin gene ilan verdiğini söyledim onlarda bana bu kişiyle konuşup sesinden tanırsan işlem yapabilleceklerini söylediler.ertesi gün başkasının telefonundan aradım ve sesinden teşhis ettim aynı kişiydi.tekrar karakola gittim ve bu kişinin aynı kişi olduğunu söyledim.tekrar ifademi alıp deliller le dosyaya eklediler. bu gece yine aynı kişi olduğunu tahmin ettiğim şahıs iki laptop ilanı verdi.üstelik biri bana sattığı yani parasını verip üstüne su içtiğim laptop.tabiki isim gene başka.benim sormak istediğim hukuki olarak sadece ptt ye yatırmış olduğum dekonla ne ispat edebilirim ilanlarıda başka başka isimlerle açıp duruyo bu adama kim dur diyecek.
- - - Updated - - -
bir de sormak istediğim telefon kaydı yapsak bu suçmu.delil olarak geçerli olurmu.
- - - Updated - - -
icra takibi için nereye müracat edeceğiz?
dostum ben de 21 eylül benzer bir şekilde discovery elite alıcam derken dolandırıldım aynı kişiye. 22 ve 23 eylül ilgili kargo gelmemesi üzerine sahibinden.com'da ibrahim gündoğdu adını kullanan kişiyle ilgili şikayette bulundum ve başka birilerinin de başı yanmadan duyuruların kaldırılması gerektiğini söyledim. 23 eylül veya 24 eylülde istanbul siber suçlara mail attım bakın böyle böyle birisi var, daha fazla kişinin kanına girmeden durdurulması gerekiyor diye. Siber suçlar bürosu bana en yakın adli mahkemeye başvurup şikayetçi olmam gerektiğini söyledi ve ben de öyle yaptım galiba 25 eylül idi.
Sonuç olarak sahibinde.com'a yaklaşık 4 tane ürün şikayetinde bulundum o kişi ile ilgili, siber suçlara ilgili şahıs hakkında internetten şikayet formu doldurup gönderdim ve hatta sonra 25 eylülde (yanlış hatırlamıyorsam) ilgili şahsı mahkemeye şikayet ettim. Tüm bu yaptıklarım yetmemiş olacak ki 28 eylülde siz de aynı kişi tarafından dolandırılmışsınız. Yukarıdaki şikayetlerimin çoğunu başkası da benim gibi zarar görmesin diye yapmıştım ama görünen o ki ya önlemler yetersiz ya da bu alanda bir açık var ki adamlar elini kolunu sallaya sallaya dolandırıyorlar.
Bu arada ilgili şahıs gecenin 23 lerinde ilanları koyup gündüz öğleyin kaldırıyor. O arada ilanlarını inleleyip "tamam alacam" diyenlerin vay haline.
Muhtemelen bizden giden paranın üzerine soğuk bir su içeçeğiz gibi gözüküyor ama en azından ilgili şahıs adalet önünde hesap versin ona bile razıyım şuan.
neyse geçmiş olsun.
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
Alıntı:
aytek önemli isimli şahsın kullandığı sahte isimler,samet karakaya.serkan turan.ibrahim gündoğdu.bunları tespit edip sahibinden.com a bildirdiğim ve ilanlarını defalarca şikayet ettiğim halde sahibinden hiç bir şey yapmayıp bu dolandırıcılara çanak tutmuştur.belki bi faydam olur diye bunları takip edip polise ve sahibinden.coma şikayet ettim.bence bunlar kadar sahibindende suçlu eğer benim şikayetlerime kulak verselerdi insanları bu kadar rahat dolandıramıyacaklardı.
- - - Updated - - -
aytek önemli serkan turan ismiyle halen daha sitede ilan verebiliyor.bu sahibinden.com da ceza almalı bence.siz de şikayet edin bu şahısın ilanlarını.ilan no 182258799
- - - Updated - - -
eskobar 35 geçmiş olsun sizi dolandıran şahıs hangi ismi kullanıyordu
ben de aynı kişinin ilanlarına şikayette bulundum sahibinden.com'a fakat adam çatır çatır ilan vermeye devam etti. Anlaşılan sahibinden.com'daki "ürünü şikayet et" düğmesinin hiç bir işlevi yok, süs diye koymuşlar.
- - - Updated - - -
Alıntı:
eskobar35 rumuzlu üyeden alıntı
selam aeykÜm dyelİm samet adi altinda gene İlan aÇiyor benİ de bu gÜn İtİbarİ İle 870tl dolandirdi.50 kere yatirmamak İÇİn vaz geÇtİm ve borÇ para kaptirdim hemde.sadece ve sadece merak ettİĞİm evdekİ bebelerİn hakkini nasil boĞazindan geÇİrİyorsun onu sorarim aytek bunlari okuyorsun zaten allah yardimcin olsun İnancin varsa.yoksa da İnan Çok kİŞİyİ maĞdur edİyorsun bu yol deĞİl.bu memlekette yaŞayana vallahİ yakiŞmaz.genÇlİĞİne yakiŞmaz bİlİyorum boŞ yaziyorum ama İnŞalah bİr gÜn yeter tÖvbe dersİn.
öncelikle geçmiş olsun. adam yaptığı işte çakal. Giresun diye ilan verip Giresun ya da İstanbul olmayan (muhtemelen İstanbul'da yaşıyor) alıcıları kendine hedef seçiyor. Böylece ürünün kargo ile gönderilmesi gündeme gelecek ve gerisi alevere-dalevere ile halledilecek.
- - - Updated - - -
-
Eğer resim dosyası upload (yükleme) ederken hata almasaydım sizlere ilgili şahsın 22 eylülden 28 eylüle değin ilanlarını gün be gün nasıl her gün kaldırıp ertesi gün aynı ilanları yeni ilanmış gibi koyduğunu resimlerle gösterecektim.
-
ilgili şahıs hakkında uyarı var bu sitede. https://ibrahim.......sahibinden.wordpress.com
ilgili şahsın ayrıca 0532 28265xx nolu telefon numarası da bulunmakta.