-
Cevap: nafaka neye göre belirlenir..
Sevgi hanım, lafım ne size, ne kadınlara.
Kadını asalak gibi gören zihniyete.
Yanlış anlaşılma oldu sanırım.
-
Sevgi hanım bir kere kinlenmiş ya, Avukat hanımın aslında kadınlar lehine olan lafını bile ters anlıyor. İşte şuursuzca, çılgınca ve sadece duygularıyla düşünen bir kadın...
-
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Sevgi hanım bir kere kinlenmiş ya, Avukat hanımın aslında kadınlar lehine olan lafını bile ters anlıyor. İşte şuursuzca, çılgınca ve sadece duygularıyla düşünen bir kadın...
dediğiniz gibi olsun..ozaman bana mantıklıca düşünmeyi öğret::)
-
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Sevgi hanım, lafım ne size, ne kadınlara.
Kadını asalak gibi gören zihniyete.
Yanlış anlaşılma oldu sanırım.
özür dilerim yanlış anlamışım.
-
Kendinizi bir an için avukat olarak hayal edin, müvekkiliniz için sakince haklarını korumanın yasal yollarını düşünün, ayrıca müvekkilinizin eşine ihtiyacı olmadığını da kendisine hatırlatın. Onun vereceği nafaka ile zengin olmayacağını, davayı kaybetseniz de kaybettiği nafaka yüzünden fakir olmayacağını anlatın.
-
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Kendinizi bir an için avukat olarak hayal edin, müvekkiliniz için sakince haklarını korumanın yasal yollarını düşünün, ayrıca müvekkilinizin eşine ihtiyacı olmadığını da kendisine hatırlatın. Onun vereceği nafaka ile zengin olmayacağını, davayı kaybetseniz de kaybettiği nafaka yüzünden fakir olmayacağını anlatın.
teşekkür ederim..ben kazanmak istiyorum..yinede kazanmak..keşke okusaydım da avukat olsaydım..yada asker:)
-
Alıntı:
sevgi_01 rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ederim..ben kazanmak istiyorum..yinede kazanmak..keşke okusaydım da avukat olsaydım..yada asker:)
herkes kazanmak ister ama başkasının hakına tecavuz etmeden
-
Alıntı:
usta_ rumuzlu üyeden alıntı
herkes kazanmak ister ama başkasının hakına tecavuz etmeden
hak ediyorsam benim olsun..hak etmiyorsam onun olsun..
-
Cevap: Nafaka neye göre belirlenir?
sanki öyle bir şeyki kadın evlenmeden önce çokiyi maddi imkanlara sahipti sonra evlendi her ne hikmetse her zaman olduğu gibi kocası daima kusurluydu ve daha fazla dayanamadı ardından boşandı fakat evlenmeden önceki refah düzeyi yüksek hayatı birden bire açlık sınırına düştü bu olay sizce ne kadar mantıklı bnce kadınlar yürütemedikleri evliliklerinin acısını erkeğe ekonomik işkence yaptıklarını zannederek biraz olsun hafifletiyorlar, şaşırıyorum o sevmedikleri tiksindikleri adamın parası nasıl oluyor boğazlarından geçiyor
-
Alıntı:
tarhana rumuzlu üyeden alıntı
sanki öyle bir şeyki kadın evlenmeden önce çokiyi maddi imkanlara sahipti sonra evlendi her ne hikmetse her zaman olduğu gibi kocası daima kusurluydu ve daha fazla dayanamadı ardından boşandı fakat evlenmeden önceki refah düzeyi yüksek hayatı birden bire açlık sınırına düştü bu olay sizce ne kadar mantıklı bnce kadınlar yürütemedikleri evliliklerinin acısını erkeğe ekonomik işkence yaptıklarını zannederek biraz olsun hafifletiyorlar, şaşırıyorum o sevmedikleri tiksindikleri adamın parası nasıl oluyor boğazlarından geçiyor
Sorununuz salt "kadın cinsi"yle mi, yoksa genel olarak "insan"larla da bir sorununuz var mı?
-
burada yada gerçek hayatta karşılaştığım boşanan yada boşanmak üzere olan kadınların nedense tek dertleri nafaka, örneğin kocasının evde beşka bir erkekle yakaladıktan sonra adamın bundan utanarak başka bir nedenle boşandığı kadını gördüm icra dairesinde kocasından bağlanan 100 TL nafakayı almak için gelen, başka bir erkekle nikahsız olarak yaşamaya devam eden kadınlarıda gördüm nafakanın kesilmemesi için (o adam da bu kadar onurlu işte ve öyle bir adamla yaşayan kadının onuru tartışma konusu bile olamaz bence) bunları işim dolayısıyla çok sık görüyorum burada okuduklarım ve gördüklerim birebir örtüşüyor demekki hayatın gerçeği bu boşan ve ömür boyu kocandan geçinmeye devam et
-
Alıntı:
burada yada gerçek hayatta karşılaştığım boşanan yada boşanmak üzere olan kadınların nedense tek dertleri nafaka, örneğin kocasının evde beşka bir erkekle yakaladıktan sonra adamın bundan utanarak başka bir nedenle boşandığı kadını gördüm icra dairesinde kocasından bağlanan 100 TL nafakayı almak için gelen, başka bir erkekle nikahsız olarak yaşamaya devam eden kadınlarıda gördüm nafakanın kesilmemesi için (o adam da bu kadar onurlu işte ve öyle bir adamla yaşayan kadının onuru tartışma konusu bile olamaz bence) bunları işim dolayısıyla çok sık görüyorum burada okuduklarım ve gördüklerim birebir örtüşüyor demekki hayatın gerçeği bu boşan ve ömür boyu kocandan geçinmeye devam et
hakkınsa ne güzel işte..haklıysan ömür boyuda geçineceksin..bı bukadar basit..
-
Kayın valideme tazminat davası açmak istiyorum
ben kayınvalidemede tazminat davası açmak istiyorum..yanlız benim avukatım boşanma davama bakıyor zaten..birde kayınvalideme tazminat davası açmak için barodan talep edebilrmiyim..yani 2 tane avukatım olabilirmi? zaten boşanma davası için avukat tutmuştum o yüzden..ayrıca ben kayınvalideme tzaminat davası açmam için nasıl bir yol izlemem gerek..dava dilekçesini ben yazar isem ben ne yazabilrim.. bana yardımcı olabilirmisinz? lütfen:(
-
Cevap: kayın valideme tazminat davası açmak istiyorum..
Ne için tazminat açacaksınız.Ne yaptı ki size?
-
Cevap: kayın valideme tazminat davası açmak istiyorum..
"boşanma davası açtım "başlıklı konuyu okursanız demek istediğimi anlarsınız?
o olmasaydı evliliğim yürüyor olacaktı..23 yaşında hayallerimide yıktı..sebebim o
-
Alıntı:
çok güzel geçiyor boğazımdan lakır lakırr..hak ediyorsam lakır lakırde geçmeye devam edecek:ok
-
Avukatınız ne diyor bu konuda?
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Avukatınız ne diyor bu konuda?
benim avukatım boşanma davama bakıor..nafaka alabileceğimin ve tazminatıda hak edebileceğimin kanattinde..
ama ben kaynanamada açmak istiyorum..bu sefer başka avukatmı gerek?..birde bana yardımcı olursanız sevinirim..çok sorum var
-
Cevap: Boşanma davası açtım
Avukatınıza kayınvalidenize dava açmak istediğinizi söyleyin. Kendisi bu davayı açıp açamayacağını size söyler.
-
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Avukatınıza kayınvalidenize dava açmak istediğinizi söyleyin. Kendisi bu davayı açıp açamayacağını size söyler.
aynı avukat kaç davaya bakacak..ondanda ücret talep etmesmi?
-
Alıntı:
aynı avukat kaç davaya bakacak..ondanda ücret talep etmesmi?
Bende sorun kendisine diyorum işte
-
Alıntı:
Bende sorun kendisine diyorum işte
bakmaz bence çünkü başka bir konumada bakıor..3 şey olacak yüzüm olmaz..ben ayrı açmak istiyorum avukatsız..ama yardıma ihtiyacım var
-
Ben avukat olmadığım halde(normal bir vatandaşım,hukuki bazı bilgilerim var), bir dava açacaksam avukat tutmayı tercih ederim. Hukuki bilgimin olması davaları kendi başıma yürütebileceğim anlamına gelmez çünkü.
Tıp konusunda bilgim var diye nasıl ki muayene edemem,ilaç yazamam,cerrahi müdahale edemezsem; hukuk konusunda ne kadar bilgim olsa da bir avukat kadar davayı iyi yürütemem. Çünkü Avukatın işi bu, uzmanlığı bu.
Siz kayınvalidenize tazminat dava açmak istediğinizi söylüyorsunuz. Peki kendi başınıza bu davayı açıp da iddialarınızı ispat edemediğinizde hakim davanızı red ettiğinde, kayınvalideniz sizin aleyhinize tazminat alabileceğini biliyor musunuz? Sonuçlarını bilmeden kendi başınıza iş alıyorsunuz.
-
Alıntı:
Ben avukat olmadığım halde(normal bir vatandaşım,hukuki bazı bilgilerim var), bir dava açacaksam avukat tutmayı tercih ederim. Hukuki bilgimin olması davaları kendi başıma yürütebileceğim anlamına gelmez çünkü.
Tıp konusunda bilgim var diye nasıl ki muayene edemem,ilaç yazamam,cerrahi müdahale edemezsem; hukuk konusunda ne kadar bilgim olsa da bir avukat kadar davayı iyi yürütemem. Çünkü Avukatın işi bu, uzmanlığı bu.
Siz kayınvalidenize tazminat dava açmak istediğinizi söylüyorsunuz. Peki kendi başınıza bu davayı açıp da iddialarınızı ispat edemediğinizde hakim davanızı red ettiğinde, kayınvalideniz sizin aleyhinize tazminat alabileceğini biliyor musunuz? Sonuçlarını bilmeden kendi başınıza iş alıyorsunuz.
benim çok geçerli nedenlerim var..ispatlarım var..zannetmiyorum
-
Alıntı:
benim çok geçerli nedenlerim var..ispatlarım var..zannetmiyorum
Siz bilirsiniz. Uyarması bizden. Sonuçlarına katlanmak sizden.
-
Buradan alabileceğiniz yardım en fazla evet kayınvalidenize veya onun altın günündeki komşularına tazminat davası açabilirsiniz, açacağınız davayı avukatınızla takip etmeniz sizin yararınıza olacaktır, yapacağınız küçük hatalar davayı kaybetmenize neden olacağı gibi, ıspatlayamadığınız iddialarınız nedeniyle kayınvalidenizin size karşı dava açma hakının doğacağını hatırlatmaktan öte gidemeyecektir.
-
Alıntı:
Buradan alabileceğiniz yardım en fazla evet kayınvalidenize veya onun altın günündeki komşularına tazminat davası açabilirsiniz, açacağınız davayı avukatınızla takip etmeniz sizin yararınıza olacaktır, yapacağınız küçük hatalar davayı kaybetmenize neden olacağı gibi, ıspatlayamadığınız iddialarınız nedeniyle kayınvalidenizin size karşı dava açma hakının doğacağını hatırlatmaktan öte gidemeyecektir.
sizinle özel konuşabilirmiyiz..ben daha detaylı anlatmak isterdim
-
Özel konuşamayız, özeli avukatınızla konuşmanızı öneririm.
-
Alıntı:
Özel konuşamayız, özeli avukatınızla konuşmanızı öneririm.
tamam sağol..özel derken ..o anlamda özel konuşmıcaktım..hukuki anlamda konuşacamktim neyse bye
-
17-04-2009 tarihinde eşimle aynı evden ayrıldım,bu tarihten için ben ona küfür ve sövmüş olduğumu idda ederek savcılığa suç duyurusunda bulunmuş,yani ben bugun (31/12/2009) ifade verdim..aradan 9 ay geçmiş,boşanma davasını açmıştım zaten ayrıca suç duyurusunda bulunmuştum..durdu durdu şimdi şikayet etmiş ben anlamadım bu işten:)bir anlam verebilirmisiniz?
-
Alıntı:
17-04-2009 tarihinde eşimle aynı evden ayrıldım,bu tarihten için ben ona küfür ve sövmüş olduğumu idda ederek savcılığa suç duyurusunda bulunmuş,yani ben bugun (31/12/2009) ifade verdim..aradan 9 ay geçmiş,boşanma davasını açmıştım zaten ayrıca suç duyurusunda bulunmuştum..durdu durdu şimdi şikayet etmiş ben anlamadım bu işten:)bir anlam verebilirmisiniz?
Karşılıklı bol bol davalarınız olacak anlaşılan. Allah hakimlere kolaylık versin.
-
yani bu şikayet..6 ay geçmiş oluyor..herhangi birşey olurmu
-
merhaba bu arada dün mahkemem oldu,karşı tarafın avukatı ve eşim gelmedi mahkemeye,manzret sunmuşlar..karşı tarafın manzeretin kabulune ve yetki itirazının reddine karar verildi..(yetki itirazının reddi benim ,için iiyi oldu) duruşma 3 ay sonraya attı,neden gelmediler acaba merak ediyorum.davada ben ve avukatım vardı sadece yanıtlarınız için teşekkür ederim..
-
Valla hanfendi düşündüğüm bir şey var ..
Siz de sanırım biraz kabahatlisiniz bu işlerde ..
Yani anlatımlara bakaraktan ..
-
merhaba sevgi hanım ben bu sıtede yenıyım bende bosanma konusunda forum yazmak ıstıyorum yazamıyorum ne yapmam lazım acaba
-
Alıntı:
fischherz rumuzlu üyeden alıntı
Valla hanfendi düşündüğüm bir şey var ..
Siz de sanırım biraz kabahatlisiniz bu işlerde ..
Yani anlatımlara bakaraktan ..
nedenmiş o? açıklama yaparmısınız..hem ben yüzde yüz haklıyımmı dedim? elbette herkezde hata payı vardır..
-
sevgi hanımbanada yardımcı olabılırmısınız yazmakonusunda
-
1. sayfanın sol üstünde Yeni Konu başlığına tıklayarak yazabilirsiniz. Ya da aşağıdaki linki tıklayıp yazın.
https://www.hukuki.net/newthread.php?do=newthread&f=22
-
-
Sevgi hanım bana bir psikiyatr gözüyle bakın sorun kalmaz :) Lütfen dediklerimi sadece bir eleştiri olarak kabul edin .. Tşk .
Bir iki örnek veriyim bu arada ..
1.Bir defa olan bir şeyi ''geliyordu'' yada ''yapıyordu'' şeklinde abartır insanlar .
2.Kaynananızla ilgili anlattıklarınız sürekli olacak şeyler değildir . Buradada dar geçimli biri oldugunuzu ele veriyorsunuz .
Saygılar ..