-
Cevap: Denetimli Serbestlik - Askeri Ceza Kanunu
İyi aksamlar..
Astsubay olarak görev yaptığım birliğimden 20 Nisan 2007 tarihinde firar ettim.
ilişiğimin kesildiğini öğrendikten sonra 21 Ekim 2008 tarihinde Kasımpaşa Askeri Savcılığı'na teslim oldum. Aynı gün tutuklama kararım çıktı. Paşakapısı sivil cezaevine gönderildim. Tam 1 ay sonra, ilk duruşmada karar verildi. 10 ay hapis cezası aldım. ilk duruşmada kararın okunmasından sonra ara tahliye ile serbest bırakıldım. Ertesi gün kararı "hükmün açıklanasının geri bırakılmasından yararlanmam gerektiğini" belirterek temyiz edip yargıtaya gönderdim. Yaklaşık 6 ay sonra yargıtaydan cevap geldi. cevapta yasal imkansızlıklardan dolayı cezanın onandığı yazıyordu.
bugünden yaklaşık 2 ay önce de ailemin ikamet ettiği adrese cezamın infaz edilmesi için savcılığa gitmem gerektiğini yazan tebliğ geldi.ertesi gün yazıyı gönderen savcılığa giderek erteleme dilekçesi verdim. dilekçemde ayrıca başka bir ilde yaşadığımı ve sigortalı olarak bir şirkette çalıştığımı belirttim.Muhtardan aldığım ikametgah belgemi ve sgk dan aldığım sigortalı olduğumu gösterir belgeyi dilekçeme ekledim. savcılık kalemi verdiğim bilgilerin doğruluğunu araştıracaklarını söyledi ve beni gönderdi. geçen hafta ikamet ettiğim adrese ve çalıştığım işyerine emniyetten geldiler ve tutanak tuttular.şimdiki süreçte tutanaklar bana tebligat gönderen sivil savcılığa gidecek. onlarda dosyamı karara bağlayan kasımpaşa askeri savcılığına göndereceklermiş. erteleme kararını olumlu yada olumsuz olarak dosyamı karara bağlayan kasımpaşa askeri savcılığı verecekmiş.
neticede hala çekmem gereken 5 ay 20 günlük bir hapis cezam var.
şimdi durumum bu iken 6 ekim 2009 tarihinde resmi gazetede yayınlanan denetimli serbestlik ile ilgili iptal kararından yararlanabilirmiyim ?
bu konuyla ilgili hangi makama nasıl başvurmalıyım. ?
erteleme dilekçem kasımpaşa askeri savcılığına ulaşmadan , kendilerine denetimli serbestlikten yararlanmak istediğimi ifade edeceğim bir dilekçe göndermek yeterli olurmu ? yoksa cezamın infazı başladığında cezaevi savcılığına mı başvurmam gerekir ?
yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum
saygılarımla..
-
henüz sırf askeri suçların denetimli serbestlikten yararlancagına dair bir bilgi veya uygulanmış karar duymadık...eğer boyle bir durum soz konusu olursa sana cezayı veren mahkeme ye dilekçe ile başvurmalısın.ama denetimli serbestlik çıksa bile geriye dönük uygulanabilirmi bilemem....
emin ol bu kararı senin gibi bekleyen yüzlerce insan var ve birçoğu doktor.....inşallah bu haksız uygulamaya son verecek bir karar çıkar...
-
Cevap: Re: Denetimli Serbestlik & Askeri Ceza Kanunu
Alıntı:
kuzgun80 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Öncelikle vermiş olduğun bu güzel haber için teşekkürler. Benim anladığım kadarıyla da asker kişiler artık denetimli serbestlikten faydalanabilecek.
Ancak benim şöyle bir durumum var:
2 sene önce firar ettim, 2 ay önce de teslim oldum ve mahkemem yapılıp cezam verildi. Hemen temyiz ettim ve dosyam şu anda Askeri Yargıtay'da. Bildiğim kadarıyla Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararları geriye yürümüyor. Ama dosyamın halen Yargıtay'da olmasının (yani cezamın henüz onanmamış olmasının) bana bir faydası olur mu? Bu durumda denetimli serbestlikten faydalanabilir miyim?
Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
walla askerı mahkeme kanun flan dınlemıor ıstedıklerını fırar dan yargılıor ıstemedıklerını dosya altı yapıorlar sekıl a kendım 3 fırar sucum wardı 2 sının cezasını yattım 3 fırar sucumu yuzbası bılmem ne hakım kapatıorum dedı 2006 dan berı cıt yoktu 2009 yılının 4 ayında 3 fırardan dosya acmıslar yargılanmaya basladım ısteyene dosya numarasını bıle werebılırım askerı mahkemeler dısıplın flan deıl ıskence resmen askerı ceza evınde ne kanun ne ınsan hakları hıc bıse yok sade vatandaslardan olusan erler gardıyan astsubay ceza evı muduru gelen gıden yok allah dusene yardım etsın guantolamo gıbı yer adana ve ankarada olen askerı mahkumlardan anlaya bılırsınız nasıl 1 ceza ewı oldugunu
-
arkadaslar çok önemli konulardan bahsediyorsunuz o yüzden lütfen bilgi kirliliği yapmadan herkes kesin olarak bildiğini paylaşırsa sevinirim. Takip etmek açısından.
HAGB trenini kaciran bizler bu denetimli serbestlik ile kaçan treni yakalamış mı oluyoruz? Özet olarak birisi açıklayabilir mi? Anayasa Mahkemesinde görüşülen bu konu asker kişilerin faydalanabilmesi için onaylanırsa HAGB ile aynı durum mu doğmuş oluyor?
-
Sevgili arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var yaşadığım psikolojik sorunlardan ötürü yaklaşık 4 aylık askerken firar ettim 9 sene sonra gidip kendim teslim oldum sonrasında yine 9 günlük bir firar olayım daha oldu toplam 2 firar suçum var ancak psikolojik sorunlarımdan dolayı önce kıta hastanesinde yattım ve fayda görmeyince GATA ya gönderildim bunun sonucunda da "B 16 F 1 DEN ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR" raporu aldım GATA dan.. sizlere sorum acaba Firar dan dolayı ceza yatar mıyım çünkü Askerliğe Elverişli Değildir raporu aldım lütfen yardımcı olun çünkü rahatsızlığım zaten psikolojik ve belirsizlik durumlarında daha da alevlenen bir hastalık böyle bir olay kendisi veya tanıdığı bir insanın başından geçmiş olan veya bu konuda bilgisi olan değerli hukukçu üyelerinde fikir ve bilgilerine ihtiyacım var teşekürler ...
-
Alıntı:
bus rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var yaşadığım psikolojik sorunlardan ötürü yaklaşık 4 aylık askerken firar ettim 9 sene sonra gidip kendim teslim oldum sonrasında yine 9 günlük bir firar olayım daha oldu toplam 2 firar suçum var ancak psikolojik sorunlarımdan dolayı önce kıta hastanesinde yattım ve fayda görmeyince GATA ya gönderildim bunun sonucunda da "B 16 F 1 DEN ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR" raporu aldım GATA dan.. sizlere sorum acaba Firar dan dolayı ceza yatar mıyım çünkü Askerliğe Elverişli Değildir raporu aldım lütfen yardımcı olun çünkü rahatsızlığım zaten psikolojik ve belirsizlik durumlarında daha da alevlenen bir hastalık böyle bir olay kendisi veya tanıdığı bir insanın başından geçmiş olan veya bu konuda bilgisi olan değerli hukukçu üyelerinde fikir ve bilgilerine ihtiyacım var teşekürler ...
Askerliğe elverişsizlik raporu suç tarihlerinide kapsarsa ceza lamazsın ve yatmazsın.Aksi halde ceza alırsın ve yatarsın.
-
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Askerliğe elverişsizlik raporu suç tarihlerinide kapsarsa ceza lamazsın ve yatmazsın.Aksi halde ceza alırsın ve yatarsın.
Sayın yld19sm şunu izah etmek istiyorum Gata da verilen raporlarda sadece teşhis ve karar yazar benim raporda ki "Teşhis; Uyum Bozukluğu" "Karar; B/16 F1 Askerliğe Elverişli Değildir" yazıyor yani suç tarihleri yazmıyor ben kıt aklımla araştırdığım kadarıyla psikatri bölümlerinden alınan raporlar geniş kapsamlı oluyor deniyor ama sizin bilginiz varsa çok sevinirim on sene öncesini nasıl tespit edecekler :(
-
Tarkan uyuşturucu kullandığı için denetimli serbestlikle serbest kalacakmış.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14506256.asp?gid=373
ya bize neden yok bu olay arkadaslar naaptik biz işimizi değiştirmek istedik sadece :(((
-
Ahmet Bey Bu Şu demek Oluyor Örnekle anlatıyım ;
Diyelim ki siz Suan askersiniz Firar Ettiniz Yakalandınız Bir daha firar ettiniz 2 firarınız oldu ve Hala askerliğiniz devam ediyor . İşte böyle Olunca Kesilen cezanızı yatırıyorlar bu yasadan faydalanamıyorsunuz bu demek oluyor ..Askerlik ile ilişiğiniz kesilmediği sürece terhis olmadıgınız sürece askerliğe eger hala devamsa bu suclardan siz faydalanamıyorsunuz.Terhis olduktan sonra kesilen cezalar faydalanabiliyormuş.
Alıntı:
ahmet_1983 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Umarım bu başlıkta bu sefer güzel haberlerin müjdeleyicisi oluyorumdur. Forumdaki bütün hukuk insanlarından konu hakkında yorum yapmalarını istiyorum.
Anayasa Mahkemesi 13 Haziran 2009 tarihinde bir karar alıyor. Karar şöyle :
------
2006/42
Genelkurmay Başkanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi
3.7.2005 günlü, 5402 sayılı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu’nun 2. maddesinin (2) numaralı fıkrasının iptaline karar verilmesi istemi.
Esas
- İPTALİNE
------
5402 sayılı denetimli serbestlik kanunun 2. maddesinin 2. fıkrası şöyle diyor :
"Asker kişiler hakkında statüleri devam ettiği sürece bu Kanunda belirtilen denetimli serbestliğe ilişkin hükümler uygulanmaz."
Benim anladığım kadarı ile, bu fıkranın iptali ile birlikte denetimli serbestlik kanunu artık asker kişilerin işlemiş oldukları suçlar için de uygulanabilecek.
Konu hakkında bilgisi olan bütün hukukçu arkadaşlarımızdan yorumlarını bekliyoruz.
-
Cevap: Re: Denetimli Serbestlik - Askeri Ceza Kanunu
Denetimli Serbestlik Yasasının Kabulü ; 05/04/1012
Sadece yorum Yapıyorum Çok arastırdım Çünkü Anladığımı Söylicem.5 Nisanda yürürLüge giren denetimli serbestlik yasası Cezası 5 Nisandan sonra kesilen cezaları Kapsıyor Sanırım.Bununda Askeri Suçlardaki Şartları Şunlar : Baska bir Dosyanız Olmayacak.Sicilin Temiz olacak.Eger suan Askeri Yargıtayda yargılanıp açık ceza evindeysen ve bu cezan 1 yıldan az bir süre ise Denetimli Serbestlikte yararlanıyorsun.Sadece Sahşi Yorumdur.Ve okudugum birseyıde söylemek istiyorum.'' ASKERİ FİRAR SUÇUNDAN DOLAYI '' Cezası 5 ay kesilen ve 2 haftasını açık ceza evinde geçirip Firar sucundan yargılanıp Tahliye olan biri var.Tek avantajda şu sanırım. Şuan ceza alan kişi ve kişilerin '' Sivil '' olması. '' Yasa şunu öngörüyor Statüleri devam edenler yararlanamaz diye.''
-
Bahargökhan, yorumların ve bilgilendirmelerin için teşekkürler. Yasa daha çok yeni, kısa süre içinde daha da anlaşılacaktır düşüncesindeyim. :ok
-
Yasa biraz Karışık evet ama tem temennimiz bir önce içeride olan NİŞANLIMIN dışarı çıkması.Neler dönüyor vatandaşın bişeyden haberi yok.Türkiyede Demokrasi ve Adaletin var Olup Olmadığı hakkında Tereddütler içerisindeyim.
EN Somut Örneği ;
SUÇSUZ YERE 3 YIL HAPİS YATTI,PARDON DENİLDİ VE HAYATI KARARDI
İzleme Sayısı: 4,934
Konya'da 2001 yılında işadamı Ali Haydar Arslan'ın boğularak öldürülmesiyle ilgili şüphe üzerine gözaltına alınan Şakir Akça, 3 yıl 2 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra, gerçek katillerin ortaya çıkmasıyla beraat etti. Akça da, suçsuz yere tutuklu bulunduğu süre için Adalet Bakanlığı hakkında açtığı 100 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası için 6 bin 389 TL maddi, 5 bin TL de manevi tazminat ödenmesine kararına tepki gösterdi. Tazminatın az olduğunu savunan Akça, yaşadığı olayların ardından ailesi dağıldığını, malvarlığını kaybettiğini ve sanayide bir arkadaşının iş yerinde barındığını belirtti. Mehmet Kayhan YILDIZ /KONYA /DHA
Alıntı:
desende_asi rumuzlu üyeden alıntı
Bahargökhan, yorumların ve bilgilendirmelerin için teşekkürler. Yasa daha çok yeni, kısa süre içinde daha da anlaşılacaktır :ok
düşüncesindeyim.
-
Alıntı:
bahargokhan rumuzlu üyeden alıntı
Yasa biraz Karışık evet ama tem temennimiz bir önce içeride olan NİŞANLIMIN dışarı çıkması.Neler dönüyor vatandaşın bişeyden haberi yok.Türkiyede Demokrasi ve Adaletin var Olup Olmadığı hakkında Tereddütler içerisindeyim.
EN Somut Örneği ;
SUÇSUZ YERE 3 YIL HAPİS YATTI,PARDON DENİLDİ VE HAYATI KARARDI
İzleme Sayısı: 4,934
Konya'da 2001 yılında işadamı Ali Haydar Arslan'ın boğularak öldürülmesiyle ilgili şüphe üzerine gözaltına alınan Şakir Akça, 3 yıl 2 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra, gerçek katillerin ortaya çıkmasıyla beraat etti. Akça da, suçsuz yere tutuklu bulunduğu süre için Adalet Bakanlığı hakkında açtığı 100 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası için 6 bin 389 TL maddi, 5 bin TL de manevi tazminat ödenmesine kararına tepki gösterdi. Tazminatın az olduğunu savunan Akça, yaşadığı olayların ardından ailesi dağıldığını, malvarlığını kaybettiğini ve sanayide bir arkadaşının iş yerinde barındığını belirtti. Mehmet Kayhan YILDIZ /KONYA /DHA düşüncesindeyim.
Senin temennin nişanlın olan asker kardeşimizin hapisten bir an önce çıkması, benim temennim 15 sene mecburen köle gibi çalıştırılmamak, zorla assubaylık yaptırılmamak sırf meslek değiştirmeyi istedim diye hapis cezasına çarptırılmayı reddetmek, başkasının temennisi hayalindeki mesleği yapabilmek için istifa etmek ama devasal tazminatları ödeyememek vb. vb. gider bunlar. Haklı olarak... Sonuçta büyük bir mağdur grubu var. Sonucu her ne olursa olsun barış şartlarında hiç bir devlet kurumunun bireyi, bireyleri, vatandaşlarını bu şekilde mağdur etme hakkı yoktur. Demokrasilerde bu ana hat oluşturmaktadır, kurallar da böyledir... Ama gel gelelim işleyişte hep tersi oluyor. Bireyler hakkını sonuna kadar aramalıdır.
Senin nişanlının durumuna gelince, denetimli serbestlikten yararlanabilmesi için belli bir süreyi cezaevinde geçirmesi gerekmektedir. Zaten araştırmışsındır. Eğer durumun imkan veriyorsa bir hukukçudan profesyonel destek almanı öneririm.... Buralarda yazılanlarla pek bir yere varılmaz değerli kardeşim. Ancak kişilerin mütalaası ortaya çıkar...
Kal sağlıcakla...
-
Yorumunuz için tsk ederim.Evet çok araştırdım.Diger yorumumdada dediğim gibi bu ülkede anayasa ve domokrasi adalet konuları tartışılır Konular.Suçsuz yere hapis yatan cezaevlerinde o kadar mahkum varki.Hukukçularada danıştım askeri yargı olunca pek yorum yapamıyorlar.Tek temennim Öncelikle nişanlımın ordan çıkması daha sonra suçu olmayıpta cezaevlerinde tutulan askeri yargıda yargılanıp SEN SUÇLUSUN İtamı ile kendini savunma hakkı bile verilmeyen vatandaşların biran önce ÖZGÜRLÜKLERİNE sahip olmaları.
Alıntı:
desende_asi rumuzlu üyeden alıntı
Senin temennin nişanlın olan asker kardeşimizin hapisten bir an önce çıkması, benim temennim 15 sene mecburen köle gibi çalıştırılmamak, zorla assubaylık yaptırılmamak sırf meslek değiştirmeyi istedim diye hapis cezasına çarptırılmayı reddetmek, başkasının temennisi hayalindeki mesleği yapabilmek için istifa etmek ama devasal tazminatları ödeyememek vb. vb. gider bunlar. Haklı olarak... Sonuçta büyük bir mağdur grubu var. Sonucu her ne olursa olsun barış şartlarında hiç bir devlet kurumunun bireyi, bireyleri, vatandaşlarını bu şekilde mağdur etme hakkı yoktur. Demokrasilerde bu ana hat oluşturmaktadır, kurallar da böyledir... Ama gel gelelim işleyişte hep tersi oluyor. Bireyler hakkını sonuna kadar aramalıdır.
Senin nişanlının durumuna gelince, denetimli serbestlikten yararlanabilmesi için belli bir süreyi cezaevinde geçirmesi gerekmektedir. Zaten araştırmışsındır. Eğer durumun imkan veriyorsa bir hukukçudan profesyonel destek almanı öneririm.... Buralarda yazılanlarla pek bir yere varılmaz değerli kardeşim. Ancak kişilerin mütalaası ortaya çıkar...
Kal sağlıcakla...
-
Alıntı:
Yorumunuz için tsk ederim.Evet çok araştırdım.Diger yorumumdada dediğim gibi bu ülkede anayasa ve domokrasi adalet konuları tartışılır Konular.Suçsuz yere hapis yatan cezaevlerinde o kadar mahkum varki.Hukukçularada danıştım askeri yargı olunca pek yorum yapamıyorlar.Tek temennim Öncelikle nişanlımın ordan çıkması daha sonra suçu olmayıpta cezaevlerinde tutulan askeri yargıda yargılanıp SEN SUÇLUSUN İtamı ile kendini savunma hakkı bile verilmeyen vatandaşların biran önce ÖZGÜRLÜKLERİNE sahip olmaları.
ben size birebir avukatla görüştügüm ve artık beklemeye başladıgım işi söyleyim bu yasa bizi etkiliyor ama söyle mutlaka içeri girmemiz ve yatmamız sart onu belirteyim benim daha önceki yattıgım süre düştükten sonra kalan süre 5 ay 9 gün bunun 1 ayını kapalıda gecirdikten sonra bakın dikkat edin acıga cıkma hakkı kazandıgınız an yani kapalı ceza evinde ikende dilekce ile başvurulacak acık cezaevine girmedende kapalıdan tahliye olunuyor ama ben avukatımın dogrultusunda cezam onaylanıp gelince infaz öncesi yargıtayın iptal ettigi yani cezası 1 yıldan az ilk firar ve sabıkası da yoksa denetimli serbetlikten ve asker olmadıgım icinde yararlanmak icin dilekce verecem birde infaz hakimligine verecem eger yattıgım süre göz önüne alınırsa cezam zaten 1 yıldan az sabıka yok vss nedenlerden yatmadanda yararlanırsak iyi oda artık hakime kalmış yok illa yatacan dersede su an ankarada iyi yerde oturan işi gücü olan 2 cocuk sahibi insanım erteliyecem cezayı sonra cezaevi sececem ve herkesde beni yurt dışanda bilecek sekilde yatacam olay bu ve içerde ikende dilekce ile tekrar başvuracam sartlı tahliye icin sende artık dua et nişanlın hayırlısı ile cıksın sayılı gün gececek daha fazla araştırıp sizde üzmeyin kendinizi ben inanıyorum erken cıkacagına bakın görün
-
İnşallah didi 11 gündür bunun savaşını veriyorum.Görüşünede almıyorlar.Telefon ilede görüşemiyorum zor günler geciriyoruz ama gecicek ben eminim.Allah herkezin yardımcısı olsun.Cezaevlerindeki bütün insanlar ÖZGÜRLÜKLERİNE Kavuşması dilegiyle.Rabbim sizinde yanınızda olsun.İnşallah sizde bu aftan en iyi şekilde zarar görmeden yararlanırsınız...Allaha Emanet olun.
-
Denetimli Serbestlikten Yararlanabilicekler Yasa Çıkmadan önce cezaevlerinde olanları kapsıyormuş.Yani yasa çıktıktan sonra cezaevine alınanları kapsamıyormuş bunu ögrendim.Nişanlımda YARARLANAMIYOR malesef : (((((((
-
Alıntı:
Denetimli Serbestlikten Yararlanabilicekler Yasa Çıkmadan önce cezaevlerinde olanları kapsıyormuş.Yani yasa çıktıktan sonra cezaevine alınanları kapsamıyormuş bunu ögrendim.Nişanlımda YARARLANAMIYOR malesef : (((((((
o zaman gecmiş olsun diyelim allah sabır versin genede umudunuzu kaybetmeyin ama avukatlar öyle demiyor girsen dahi yararlanırsın diyorlar sırf avukatlar deyil ceza infaz hakimligi bile diyor belli olur 1 ay icinden belli olmaz dedim size fazla araştırdıkca bunalırsınız bırakın haline artık ben bıraktım inanın
-
-
oluruna bırakın düzelecek herşey yasa yok önce girmiş yatmış demiyor ileride infazı olacak kişiler icinde gecerli merak etmeyin ::)))) biraz zaman gecsin kendinizde göreceksiniz cevremde biri vardı bakın canlı örnek askerlikle ilgili problemi varmış anlatılırken duydum yasa cıkınca teslim olmuş dügüne hazırlanıyor vatandaş sabır herşeyin başı sabır ben bıraktım artık allah yardımıcımız olsun
-
Ama avukatlar öyle diyor : ( Kime nasıl Ne şekilde İnanacaqımı Sasırdım vallaha.Birde Diyorlar 15 bin kişi tahliye olcak.yok işte efendim 9 bin bilmem kaç kişi olmuş hani bu insanlar niye haberlere çıkmıyor.Nıye bunları halkla paylaşmıyorlar.Bir yasa dedıler en son 14 nisanda haberi cıktı bir daha ses yok .Kim nasıl işine geliyorsa öyle yönetmeye çalışıyor.Askeri şuçtan yatanlara bakın o kadar komikki bu suçtan dolayı yatmaları . Birinin yorumunda okudum pkk ya bile AF var, uyuşturucu fuhuş tacirlerini AF var , Katile Af hırsıza af askere HAPİS ...Ağlanıcak bir ÜLKEYİZ MALESEF...Yazıkkk...
-
İşte DENETİMLİ SERBESTLİK YASASI
Linkten okuyabilirsiniz.
http://www.trbilim.com/denetimli-ser...e-2012-af.html
-
bu yasa bir defalık değil . bu yasa değişmediği sürece hep olucak . sadece bir kerelik olan yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce açık hakkı gelipte
bazı sebeplerden dolayı cezasını kapalıda çekenler bu yasadan yararlanıyorlar .
umarım açıklayıcı olmuştur
-
Alıntı:
mendezzz rumuzlu üyeden alıntı
bu yasa bir defalık değil . bu yasa değişmediği sürece hep olucak . sadece bir kerelik olan yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce açık hakkı gelipte
bazı sebeplerden dolayı cezasını kapalıda çekenler bu yasadan yararlanıyorlar .
umarım açıklayıcı olmuştur
gayet güzel acıklamısın ellerine saglık yasa devam ediyor aksi söylenmedigi sürece yasadan faydalanılacak
-
bi an önce çıksında yasa devam etsin 14 gün oldu kapalıda : (((((
-
Yeni Bir Yasa Tasarısı Varmı$...
Çok Sevdiğim bi avukat abimden duyduğum bişeyi söylemek istiyorum.Ama gerçekleşip , gerçekleşmeyeceği hakkında oda söz sahibi değil bilhassa belirtmemi istedi.
YENİ BİR AF YASASININ ÇIKMASI GÜNDEMDEYMİŞ.ASKERİ SUÇLARI KAPSADIĞINI SÖYLEDİ.AÇIK YADA KAPALI CEZAEVLERİNDE OLANLARIN denetimli serbestlik yasası gibi cezanın belli bir kısmını yatıp çıkma ihtimalleri olabilirmiş.1 ay içinde çıkması beklenen bir yasa olduğunu söyledi.İnşallah biranönce çıkarda : (( Herkez özgürlüğüne ailesine sevdiğine işine gücüne yakınlarına kavuşur ... Bu Konuyla ilgili farklı şeyler ögrenirsem yazıcam.
-
Didi ne zamandır yorumunu görmüyorum.22 gün oldu henüz bişey yok.Aksine 2 pazardır telefon görüşü bile yapmıyor.Neden olabilir : (Bu yasa bizi etkilemedi
Alıntı:
didi77 rumuzlu üyeden alıntı
gayet güzel acıklamısın ellerine saglık yasa devam ediyor aksi söylenmedigi sürece yasadan faydalanılacak
-
Cevap:3. Yargı PAKETİ
Bunun ne anlama geldiğini açıklayabilirmi biri acaba ? Anlamadım da Rica etSem.
İşte Bakan Ergin'in açıklamaları:
Ön ödeme kapsamı genişletiliyor. Üst sınırı 3 aya kadar olan hapis cezalarına ilişkin ön ödeme teklifi yapılıyor. Bu teklifi kabul edene soruşturma yok. Bu sınırı 1 yıla çıkarıyoruz. Yalnız, sabıkalı olanlar bundan istifade edemeyecek. Yaralama sonucu bir kişi mağdur olmuşsa ön ödeme kapsamından bunlar istifade edemeyecek.
-
22 gün oldu didi : ( Ümidim Kalmadı Doqrusu Galıba 3 ay Sonunda Kavuşucaz.... : (( Yasanın bize bir faydası OLMADI...
-
Cevap: 3. Yargı PAKETİ
Yani bu Şu demek mi Oluyor aCaba ;
Ne Cezan ne olursa olsun aldığın ceza 3 ay ile 1 yıl arasında ise ödeme teklifi yapılıp cezaevine girmekten kurtuluyorsun. Umarım doğru anlamışımdır.
Alıntı:
Bunun ne anlama geldiğini açıklayabilirmi biri acaba ? Anlamadım da Rica etSem.
İşte Bakan Ergin'in açıklamaları:
Ön ödeme kapsamı genişletiliyor. Üst sınırı 3 aya kadar olan hapis cezalarına ilişkin ön ödeme teklifi yapılıyor. Bu teklifi kabul edene soruşturma yok. Bu sınırı 1 yıla çıkarıyoruz. Yalnız, sabıkalı olanlar bundan istifade edemeyecek. Yaralama sonucu bir kişi mağdur olmuşsa ön ödeme kapsamından bunlar istifade edemeyecek.
-
Alıntı:
22 gün oldu didi : ( Ümidim Kalmadı Doqrusu Galıba 3 ay Sonunda Kavuşucaz.... : (( Yasanın bize bir faydası OLMADI...
sabır et kardeşim başvuru falan yapıldımı yapıldı ise sanırım kabul aşamasında infaz hakimliginde olabilir bekleyelim az sayılı gün geciyor işte ama sabır
-
Didi benden başka kimsenin uğraştığı falan yok aileside buna dahil.Gecen gün telefon görüşü için fax çekildi evraklar.Ben cezaevini aramasam öğrenemicem.Adam dedi bana fax ile gönderdiğiniz için görüşme yapamıyor diye.Adamla iddialaşıyorum gönderildi diye.Bende elimden geleni yapıyorum ama bişey yok işte.Metristeydı denildi.Mektup gönderdim14 gün sonra bana iade geldi mektup.Pazartesi günü tekrar 3 mektup gönderdim artık o ne zaman ulaşır ona bilmiyorum.Kayınım en son gecen perşembe görüşüne gitti.Nişanlım 1 ay veya 45 gün yatıp çıkma ihtimali olabilir demiş artık içeride kimlere sorup ne konuşuyorlar biz bilmiyoruz.Ama bilgiğim kadarını söyleyim.Ben bu yasalardan kaynıma bahsettim.Söylicem abi yenge dedı.Söylemiş nişanlım dilekçe vermemiş.Şimdi başına böyle bişey geldi diye korkuyor sanırım.birde 5 ay dan düşürülen ceza 3 ay 10 gün olduğu için onu 5 aya çıkartmasınlar birde demiş.o yuzden sanırım o cezayı çekmeye razı.Bense elim kolum bağlı hergün günde 4 kez cezaevini arıyorum birde dua ediyorum.Askere af yok allah kahretsin.Sabırda kalmadı artık 24 gün oldu.Adam katil olsa bu kadar üzülmicem.Yattığı suça bak.Sizin Durumunuz ne oldu acaba hala beklemedemisiniz.Allah sizede yardım etsin.Teslim olanlara indirim cezası duymuştum.
Alıntı:
sabır et kardeşim başvuru falan yapıldımı yapıldı ise sanırım kabul aşamasında infaz hakimliginde olabilir bekleyelim az sayılı gün geciyor işte ama sabır
-
Alıntı:
Didi benden başka kimsenin uğraştığı falan yok aileside buna dahil.Gecen gün telefon görüşü için fax çekildi evraklar.Ben cezaevini aramasam öğrenemicem.Adam dedi bana fax ile gönderdiğiniz için görüşme yapamıyor diye.Adamla iddialaşıyorum gönderildi diye.Bende elimden geleni yapıyorum ama bişey yok işte.Metristeydı denildi.Mektup gönderdim14 gün sonra bana iade geldi mektup.Pazartesi günü tekrar 3 mektup gönderdim artık o ne zaman ulaşır ona bilmiyorum.Kayınım en son gecen perşembe görüşüne gitti.Nişanlım 1 ay veya 45 gün yatıp çıkma ihtimali olabilir demiş artık içeride kimlere sorup ne konuşuyorlar biz bilmiyoruz.Ama bilgiğim kadarını söyleyim.Ben bu yasalardan kaynıma bahsettim.Söylicem abi yenge dedı.Söylemiş nişanlım dilekçe vermemiş.Şimdi başına böyle bişey geldi diye korkuyor sanırım.birde 5 ay dan düşürülen ceza 3 ay 10 gün olduğu için onu 5 aya çıkartmasınlar birde demiş.o yuzden sanırım o cezayı çekmeye razı.Bense elim kolum bağlı hergün günde 4 kez cezaevini arıyorum birde dua ediyorum.Askere af yok allah kahretsin.Sabırda kalmadı artık 24 gün oldu.Adam katil olsa bu kadar üzülmicem.Yattığı suça bak.Sizin Durumunuz ne oldu acaba hala beklemedemisiniz.Allah sizede yardım etsin.Teslim olanlara indirim cezası duymuştum.
allah sabır versin size nişanlı olupta bu kadar koşturmanız kolay deyil ailesi en kolay bilgi alabilecek durumda iken telefon işinide faxla deyilde aps ile posta yolu ile yollasaydınız cok daha iyi olurdu ben öyle yaptırmıştım.mektup günleri vardır cezaevlerinde haftada 1 veriliyordu bizimki perşembe günleri idi yani siz pazartesi yolladınız mektubu cuma geldi cezaevine önündeki hafta perşembeye veriliyor.aklınızda olsun içerdeki insanların dedikleri cogu zaman cıkar içerdeki insalara bir isim takılmıştır cantasız avukat diye ::)))) cünkü cogu defalarca girmiş cıkmış uzun süredir yattıkları icin bilirler banada mesela hep dediler ilk mahmeke tahliye olursun diye bende inanmıyordum ama oldu dedikleri oyuzden dogruluk payı vardır.ceza arttırmaya gelince onu zaten yapamazlar ceza zaten 5 ay yatarı 3 ay ceza yasası var ortada 3/2 diyor 5 ay tam yatması icin mutlaka infazını yakması lazım firara tesebbus isyan gibi olaylara karışacakki 5 ayı tam yatsın yani infazı yansın ayrıca tüm suc gurupları başvuru yapıyorken o neden yapmıyor korkuyor anlamadım dogrusu ben avukatıma sordum askeri ceza diye ayrılmıyor bakın artık asker deyil nişanlınız sivil askerden aldıgı cezayı yatıyor başvuru yapılsın benim inanımcım tam cıkar işte yalnız kalıyorsunuz nikahlı eşiniz olsa idi işleri cok daha kolay yapabilirdiniz kanısındayım.benimde canımı sıkıyor basit bir firar sucu işledik resmen zulum görüyoruz sonucta bitirdik gecte olsa vazifeyi yaptık ben herzaman diyorum ve savunuyorum ilk firara ve sabıkası olamayana firarda iken zarar ziyan suc veya defalarca firar işlemedigi sürece af verilmeli hatayı herkes yapıyor milleti zehirleyenler af geliyor cinayete af geliyor cmk da yeri bile olmayan basit sıradan bir firar sucuna kesinlikle af yok benim durum beklemede inanın yarın gelecek birgün gelecek diye bekliyoruz önümü görüp işleri buyutmuyorum plan yapmıyorum resmen hayatım hapiste benden dışarda ama akıl içerde eşimde bana göre hareket ediyor özel bir okulda ögretmen onunda sıkıntısı fazla inanın artık allahtan başka yardımcımız yok yatacaksınız derselerde daha öncede dedigim gibi yurt dışan cıkmış gibi gidip yatacaz il dışında bir yerde ama dayanın kavuşacaksınız benim inanımcım tam 4 cü yargı paketi falan deniliyor inşallah
-
Telefon işini sağolsun akıllı kaynın fax ile yapmıştı 2 haftadır niye aramıyor bu adam diyorlar bide bana soruyorlar sanki ben cezaevi müdürüyüm.iyikide aramışım cezaevini aramasam ondanda haberleri olmayacak .Neyse aradımda PTT ile gönderttim sonra.O dediğin 4.yargı paketini bugün öğrendim.Kaynım bugün görüşüne gitti nişanlım 10 Haziranda meclise sunulucakmış çıkması bekleniyormuş dedi.İçerde nasıl haberleri oluyorsa oluyor herhalde.Buarada en iyi haber ADIMI SONUNDA YAZDIRMIŞ ama bide üzücü haber var.Adımı yazdırdığını kayın arayıp söyledikten sonra cezaevini aradım Ziyaret kabulden biri ile görüştüm durumu anlattım.Önümüzdeki hafta açık görüş var 19 MAYIS nedeni ile ilgili dedi 24 mayısa kadarmış 5 gün açık görüş varmış.Ancak BAKANLIKTAN izin alırsanız AÇIK GÖRÜŞE katılabilirsiniz dedi.Yani anlayacagınız Benim görüş kaldı 31 Mayısa : ( zaten şansım olsa ben giderdim askere ..
Alıntı:
allah sabır versin size nişanlı olupta bu kadar koşturmanız kolay deyil ailesi en kolay bilgi alabilecek durumda iken telefon işinide faxla deyilde aps ile posta yolu ile yollasaydınız cok daha iyi olurdu ben öyle yaptırmıştım.mektup günleri vardır cezaevlerinde haftada 1 veriliyordu bizimki perşembe günleri idi yani siz pazartesi yolladınız mektubu cuma geldi cezaevine önündeki hafta perşembeye veriliyor.aklınızda olsun içerdeki insanların dedikleri cogu zaman cıkar içerdeki insalara bir isim takılmıştır cantasız avukat diye ::)))) cünkü cogu defalarca girmiş cıkmış uzun süredir yattıkları icin bilirler banada mesela hep dediler ilk mahmeke tahliye olursun diye bende inanmıyordum ama oldu dedikleri oyuzden dogruluk payı vardır.ceza arttırmaya gelince onu zaten yapamazlar ceza zaten 5 ay yatarı 3 ay ceza yasası var ortada 3/2 diyor 5 ay tam yatması icin mutlaka infazını yakması lazım firara tesebbus isyan gibi olaylara karışacakki 5 ayı tam yatsın yani infazı yansın ayrıca tüm suc gurupları başvuru yapıyorken o neden yapmıyor korkuyor anlamadım dogrusu ben avukatıma sordum askeri ceza diye ayrılmıyor bakın artık asker deyil nişanlınız sivil askerden aldıgı cezayı yatıyor başvuru yapılsın benim inanımcım tam cıkar işte yalnız kalıyorsunuz nikahlı eşiniz olsa idi işleri cok daha kolay yapabilirdiniz kanısındayım.benimde canımı sıkıyor basit bir firar sucu işledik resmen zulum görüyoruz sonucta bitirdik gecte olsa vazifeyi yaptık ben herzaman diyorum ve savunuyorum ilk firara ve sabıkası olamayana firarda iken zarar ziyan suc veya defalarca firar işlemedigi sürece af verilmeli hatayı herkes yapıyor milleti zehirleyenler af geliyor cinayete af geliyor cmk da yeri bile olmayan basit sıradan bir firar sucuna kesinlikle af yok benim durum beklemede inanın yarın gelecek birgün gelecek diye bekliyoruz önümü görüp işleri buyutmuyorum plan yapmıyorum resmen hayatım hapiste benden dışarda ama akıl içerde eşimde bana göre hareket ediyor özel bir okulda ögretmen onunda sıkıntısı fazla inanın artık allahtan başka yardımcımız yok yatacaksınız derselerde daha öncede dedigim gibi yurt dışan cıkmış gibi gidip yatacaz il dışında bir yerde ama dayanın kavuşacaksınız benim inanımcım tam 4 cü yargı paketi falan deniliyor inşallah
-
Ben O mektup olayınıda sordum zaten ne duysam cezaevini arıyorum.Bıktılar benden adam artık sesimi tanıyor :) neyse Mektup geldiği zaman 1 gunde okunup veriliyor mahkuma dedi özel bi gün varmı diye sordum yok dedi adam ama bilemiyorum yine belki cezaevlerine göre değişiyordur.
-
4.Yargı Paket Geliyor...
13 BAŞLIKTA ÖZGÜRLÜK
ADALET Bakanı Sadullah Ergin, özgürlüklerin alanını geliştirecek 4. Yargı Paketinin ana başlıklarını açıkladı. 13 başlıkta yer alacak pakette özellikle AİHM’de Türkiye aleyhine verilen hak ihlali kararları yer alıyor. Pakette öncelikle “yaşam hakkı ihlallerinin önlenmesi”, “işkence ve kötü muamelenin önlenmesi”, “sanık haklarının artırılması” ile “düşünce ve vicdan özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması” yer alıyor. Pakette 13 başlıkta özgürlük alanına ilişkin düzenlemeler dikkat çekti. İşte o düzenlemeler:
- Yaşam hakkı ihlallerinin önlenmesi,
- İşkence ve kötü muamelenin önlenmesi,
- Özgürlük ve güvenlik hakkı ihlallerinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması,
- Makul sürede yargılanmanın sağlanması,
- Mahkemeye erişim hakkı önündeki engellerin kaldırılması,
- Sanık haklarının güçlendirilmesi ve savunmanın etkinliğinin arttırılması,
- Silahların eşitliğinin sağlanması ,
- Yargı kararlarının etkin şekilde icrasının sağlanması,
- Özel hayatın ve aile hayatının tüm unsurlarıyla korunması,
- Düşünce ve vicdan özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması,
- İfade ve basın hürriyetinin en geniş manada sağlanması,
- Mülkiyet hakkını ihlal eden uygulamalara çözüm bulunması,
- Dernek kurma ve toplanma özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması
Yıne Askeri Suçlara Af Yok Sanırım ... : (
-
H.A.G.B
MADDE 5.
—1- Türk mahkemeleri tarafından verilmiş olsa bile;
a) Disiplin suçlarına ve sırf askerî suçlara ilişkin mahkûmiyet hükümleri,
b) Disiplin veya tazyik hapsine ilişkin kararlar,
c) İdarî para cezasına ilişkin kararlar,
Adlî sicile kaydedilmez. Hükümleri ile cezasının ertelenmesi kurumunun nasıl uygulanacağını göstermektedir.
2-Hükmün Açıklanmasının Geriye Bırakılması
Yukarıda ki kurum yerine şartları oluştuğu taktirde Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kurumunun işletilmesi durumunda ise benzer bir biçimde sanık yine bir denetim süresine tabi tutulur. CMK 231/10 fıkrası gereği denetim süresi içerisinde sanık kasten yeni bir suç işlemez veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranmaz ise açıklanması geriye bırakılan hüküm ortadan kaldırılır ve mahkemece davanın düşmesine karar verilir dolayısıyla sanık hiçbir yargılama geçirmemiş gibi addedilir.
Bu husus iki kurum arasında yer alan en önemli farklardan biridir.
Ayrıca hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı adli sicil kaydı dışında bunlara özgü bir sisteme sadece belirli kişi ve kurumlara (Cumhuriyet Savcısı, Mahkeme gibi) verilmek üzere kaydedilir.
İki kurum bu açıdan değerlendirildiğinde, Kişinin adli sicilinde yer alan olumsuz kayıtlar kişinin gerek toplum hayatı gerekse iş hayatı içersinde sürekli karşısına çıkacağından dolayı hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararının, hapis cezasının ertelenmesine oranla sanığın daha lehine olacağı aşikardır.
-
13 Maddenin içinde askeri suçlara diye bir şey yok ama bir bayan AVUKATTAN bilgi aldım.Nişanlımın durumunu anlattım.4.yargı haziranda meclise sunulacak kabul edilirse yararlanır dedı .İnşallahhhhhhhhhh dua edelimki kabul görsün.
Alıntı:
4.Yargı Paket Geliyor...
13 BAŞLIKTA ÖZGÜRLÜK
ADALET Bakanı Sadullah Ergin, özgürlüklerin alanını geliştirecek 4. Yargı Paketinin ana başlıklarını açıkladı. 13 başlıkta yer alacak pakette özellikle AİHM’de Türkiye aleyhine verilen hak ihlali kararları yer alıyor. Pakette öncelikle “yaşam hakkı ihlallerinin önlenmesi”, “işkence ve kötü muamelenin önlenmesi”, “sanık haklarının artırılması” ile “düşünce ve vicdan özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması” yer alıyor. Pakette 13 başlıkta özgürlük alanına ilişkin düzenlemeler dikkat çekti. İşte o düzenlemeler:
- Yaşam hakkı ihlallerinin önlenmesi,
- İşkence ve kötü muamelenin önlenmesi,
- Özgürlük ve güvenlik hakkı ihlallerinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması,
- Makul sürede yargılanmanın sağlanması,
- Mahkemeye erişim hakkı önündeki engellerin kaldırılması,
- Sanık haklarının güçlendirilmesi ve savunmanın etkinliğinin arttırılması,
- Silahların eşitliğinin sağlanması ,
- Yargı kararlarının etkin şekilde icrasının sağlanması,
- Özel hayatın ve aile hayatının tüm unsurlarıyla korunması,
- Düşünce ve vicdan özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması,
- İfade ve basın hürriyetinin en geniş manada sağlanması,
- Mülkiyet hakkını ihlal eden uygulamalara çözüm bulunması,
- Dernek kurma ve toplanma özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması
Yıne Askeri Suçlara Af Yok Sanırım ... : (
-
DİDİ YARDIMINA İHTİYACIM VAR.BİR MADDE OKUDUM AMA NE OLDUĞUNU ANLAYAMADIM.AYNEN YAZIYORUM.
'' Kasıtlı suçlarla taksirli suçlar ve sırf askerî suçlarla diğer suçlar arasında tekerrür hükümleri uygulanmaz. '' BU NE DEMEK ?
-
Alıntı:
DİDİ YARDIMINA İHTİYACIM VAR.BİR MADDE OKUDUM AMA NE OLDUĞUNU ANLAYAMADIM.AYNEN YAZIYORUM.
'' Kasıtlı suçlarla taksirli suçlar ve sırf askerî suçlarla diğer suçlar arasında tekerrür hükümleri uygulanmaz. '' BU NE DEMEK ?
bu maddeyi nerden okudun yada buldun ona göre cevap verelim tekerrür tekrarlamak demek yani ayını sucu iki yada fazla işlenirse tekerrür olarak ceza artar tam metne bakıp yorumlamak gerekiyor bence