-
Merhabalar,
Ben bu yıl Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başladım.Okulumu kısaca anlatmak gerekirse, hukuk fakültesi üniversitenin en sakin ve rahat kampüsü olan Haydarpaşa Kampüsü'nde bulunuyor.Bu rahatlık ve sakinliğin sosyal açıdan yetersizliğe neden olduğu da bir gerçek.Bu konuda öğrenciler bayağı sıkıntılı.Göztepe Kampüsü'ndeki sosyallikten uzak bir kampüs.Gerçekten çok güzel tarihi bir binaya sahip, eğer 1.anfideyseniz dersi dinlerken bir yandan boğazı seyredebiliyorsunuz.(Avantaj mı dezavantaj mı orası size kalmış:) ) Eğitim açısından ise gayet iyi olduğu söylenebilir.Söylenene göre İstanbul Hukuk'u geçmiş.Anayasa hukukuna şu anda haksız yere suçlanan Prof. İbrahim Ö. Kabaoğlu geliyor, kendisi ''Azınlık Raporu'' konusunda basında da oldukça yer almıştı, şu anda da hakkında açılan dava nedeniyle anılıyor.Bu arada dersim olmasa da adından övgüyle bahsedilen idare hukuku hocası Prof.Turan Yıldırım da bu okuldadır.Okulda yapılan pratik çalışmalar da gayet ciddiye alınır, bu da bu okulun en iyi özelliğidir bence.Bu yıl Öss'ye gireceklere bu okulu tavsiye ederim.Yer itibariyle de İstanbul'un en olaysız, güvenli ve rahat yerlerinden olan Üsküdar'dadır.Kadıköy'e yürüyerek 3-4 dakikadır,Fenerbahçe'lilere duyurulur. :) Başarılar.
-
Ben geçen sene şöyle bir tercih yapmıştım:
1-Ankara Hukuk
2-İstanbul Hukuk
3-Marmara Hukuk
4-Dokuz Eylül Hukuk
5-Marmara 2. Öğrt. Hukuk
6-İstanbul İktisat
.
.
Ve bu şekilde giden 11 adet...Bu yıl hukuk yazacaklara tavsiyem ise şudur; özel üniversite yazmamaları.Özel yazıp da giden arkadaşlarım cidden hiç memnun değiller.Sosyal ve ekonomik olarak daha iyi olması tabii ki önemli ancak hukukun çok fazla stres yapılmayacak bir bölüm olduğu kanısındayım.Özelde belli bir not baremi altında kalırsanız bursunuzun kesilme ihtimali var.Bu da ister istemez insanı strese sürüklüyor.Hukuk rahat rahat okunur.Gezerek, çalışarak, sosyal faaliyetlerle hayatın içinde her anlamda bulunulması gereken bir bölümdür.Ayrıca okuduğunuz şehir de önemlidir.Örneğin Marmara'da okuyanların çoğu mesleklerini icra etmek için memleketlerini değil İstanbul'u seçiyor.Bu konuda yapılan çevre ve şehre ısınmak önemli tabii.Ayrıca sosyal yaşam bazında da benim tercihim (üni. kalitesini göz önünde tutmazsak.)
1-İstanbul 2-İzmir 3-Ankara olur.Bunda sizi bekleyen en az dört yılı ve dahasını düşünün, öğrenci hayatını dolu dolu geçirmek önemli.
Alakanız için saolun.
-
arkadaşlar bende aranıza yeni katılmakla beraber Selçuk Hukuk tan biriyim. Öss puan cetvelinde Selçuk üniversitesi HUkuk fak.nin haketmediği bir puanla bulunduğu kanısındayım. örneğin Akdeniz hukuk un 'hukuk'a dair esamesi okunmadığı halde tamamen şehirden ve sosyal hayattan ötürü puanı yüksek tutuluyor. gerçi bu durum talep neticesinde oluşuyor sanırım ama buna dur demeli ve okullar eğitimine göre puanlandırılmalı diye düşünüyorum. sonuçta akdeniz hukuk ta kadro denen birşey yok ve bizim hocalarımız oraya haftasonları ders vermeye gidiyor.[:tps]
-
Bu puanlama konusunda hak veriyorum size.Örneğin Marmara Üniversitesi'nin 400 kişilik kontenjanı var.Puan cetvelindeki puanı da bu yıl 336.... idi, Dokuz Eylül Hukuk ise 250 kişi alıyor ve puanı da 337.... , yani puanlamada Dokuz Eylül Marmara'dan önde yer alıyor.Ancak işi orantıya vurursak Marmara'daki 250. kişinin puanının Dokuz Eylül'dekinden daha fazla olduğu sonucu çıkıyor.Ben tercih yaptığımda bu olaya dikkat ederek tercih yaptım.Ancak bunu farketmeyip de tercih yapan birçok arkadaşım var.Bence bunun en iyi çözüm yolu, örneğin en az kişi alan fakülte 50 kişi alıyorsa her üni.nin 50. kişisinin puanının cetvelde yer alması.Böylece daha adaletli bir puanlama olabilir.Sosyal hayata gelince insanlar sadece okumaya gitmiyor üniversiteye, sosyal hayatın bence üniversite seçimindeki yeri kaçınılamaz.Üniversite tercih edilirken bulunduğu il ve olanakları da dikkate alınıyor, bence pek bir mahzuru yok bunun, doğal bir şey.Ancak tabi ki eğitim kalitesi önde gelmeli.Bu konuda aklıma gelen bir çözüm yok.:) İyi sohbetler...
-
Arkadaşlar hakimlik ve savcılık sınavlarıyla ilgili istatistikleri öğrenmek isteyenler adalet bakanlığının sitesinden öğrenebilirler.www.adalet.gov.tr
-
hukuk bölümüne girmek için 2005 öss de kaç net yaptınız her dersten?
-
Türkçe: 38
Mat:38
Sosyal:41
Fen:1 :))) Bu seneyi bilmem ama naparsınız..
-
arkadaslar forumdaki yazıları okudugumda özel üniversitelerin cok hafife alındığını gördüm ben bilkent üniversitesi hukuk fakültesinde burslu okuyan bir ögrenciyim bu okulu secmemin tek nedeni sundugu maddi imkanlar degil kuskusuz... bilkentin hocalarını bir inceleyin bence cogu zaten devlet üniversitelerinde kendini ispatlanmışım alanlarında otorite olarak görülen kişilerdir. ayrıca bircok hukuk mezunu arkadaşım istediği işi yapıbilmek için ingilizce ögrenmenin gerekliliğinin farkına varıp ingilizce kurslarına cuval dolusu para vermektedir. üniversitemde derslerin yüzde 30u ingilizcedir ve iyi derecede ingilizce bilen bir hukukçu olarak mezun olursunuz..devam zorunluluğu biraz daha ciddiye alınır, sadece sınavlarla değil ödevlerle de ögrenciler ders calısır araştırma yapar dolayısıyla ögrenciler sürekli aktif olmak zorundadır..felsefe ve ingilzce derslerinde makale yazmayı ögrenir ve genel kültürünüzü arttırırsınız...
-
Bilkent'ten birinin de bu başlık altında okulunu tanıtmasına çok sevindim. Temayül kişiseldir, benim bu konudaki en önemli kanaatim bireyselliktir. Nihayetinde hepimizin elinde aynı kanunlar var, sıyrılınacak nokta bireysel yorumlama ve uygulama. Hukuk eğitiminin başındayım ama ben birçok şeyin şahsa münhasır işleyeceği kanaatindeyim. Saygılar...
-
Arkadaşlar bu konu neredeyse 1 yıldan beri forum gündemini işgal ediyor ve buradaki yapılan tartışma , sonucu olmayan kısır bir döngü bu yüzden daha nitelikli forum konularına kendinizi kaptırmanızı tavsiye ederim tavsiye diyorum çünkü bende bu yollarda süründüm Selçuk mezunu bir avukatım ayrıca puanlar konusunda yanlış anlaşılma var puanı belirleyen taleptir ve kontenjandır.Bu nedenle zannetmeyin ki GS hukuk en iyi hukuktur Zira çok az kişi alır da ondan puanı tavan yapar.
Bence en iyisi iyi bir hukuk nosyonu alınmalı ve bunun için hangi okulda olursanız olun derslere girin çünkü dersler insana hukuk nosyonunun oturmasını sağlar.
-
19/06/2005 : 15:07:21'de eklenen forum konusu, hukuk fakültelerinin tanıtılması için açılmıştır. Nitelikli olup olmadığı sizin şahsi görüşünüzdür. Bu forum hukuk tercihi yapacak öğrenciler için önemli bir kaynaktır.
-
Arkadaşlar bende Akara Hukuktan bahsetmek istiyorum..Ankara Hukuk 3. sınıf öğrencisiyim, Okulun kalitesi fala onları tartışmak gereksiz zaten tüm üni.lerdeki hocaları incelediğimizde kendi kariyerlerini görebiliriz.Bence üni. de önemli olan Öpretim görevlileri-öğrenci arasındaki ilişki,okulun sunduğu olnaklar vs...Bizim okulda kalabalık anfilerde ders yapılıyor (bu senenin başı için geçerli,sene sonuna kadar herkes bıkıp okulu asmaya başlıyor..ozamnada anfilerde boşalıyor) Bu ortamda öğrencinin aktif olması imkansız.Bence iyi bir hukuk eğitimi öğrenci-öğretmen işbirliğinde olabilir ki bu bizim okulda kendini sivriltmiş bir kaç öğrenciye mahsustur.
Okul ortamı bakımından özellikle bahar ayında güzel bir kampüse sahibiz(cebeci kampüsü).çimler yeşillikler falan güzel oluyor ancak kışın sıkıcı tek bir penceresi olan sığınak tipli iki tane kantinimiz var mecburiyetten orada oturuyoruz.
Öğrenciler arasında fazla ortam yok.Okula gelen öğrenci daha çok derse girmek için geliyor, ders dinlemek istemeyenlerin dışarda yapacak daha farklı alternatifleri olduğundan anfi içinde esaslı ders yapılıyor.Devam zorunluğumuz yok bunun negatif yanlarının olduğu kuşkusuz ancak hukuk eğitimi kolay değil ve öğrenciye illaki dersi dinlemek dayatılırsa hiçbir anlamı olamayacağı görüşündeyim.
Ankara öğrenci için güzel bir şehir.Benin gözdem izmir ama izmirden sonra Ankara diyorum.(tabii bunda İstanbulun kalabalık ortamından korkmamında rolü var)
Sınav sisteminden bahsetmiyorum çünkü ben eski sistem öğrencilerindenim yeni sistem hakkında pek bir bilgim yok.
Sonuç olarak tüm olumsuzluklarına rağmen Ankara Hukuklu olmak kolay olmasada güzel.İdari alanda kariyer düşünüyorsanız Ankara Hukuk tercih edilebilir.
Yalnız ben hukuk okumak istiyorum fazla kasmaya gerek yok düşüncesindeyseniz Ankara Hukuk gereksiz diyorum; Çok çalışmayı göze alıyorsanız ve sorun olmaz diyorsanız Ankara Hukuk Türkiye'de bir ekoldür.
-
Arkadaşlar bende Akara Hukuktan bahsetmek istiyorum..Ankara Hukuk 3. sınıf öğrencisiyim, Okulun kalitesi fala onları tartışmak gereksiz zaten tüm üni.lerdeki hocaları incelediğimizde kendi kariyerlerini görebiliriz.Bence üni. de önemli olan Öpretim görevlileri-öğrenci arasındaki ilişki,okulun sunduğu olnaklar vs...Bizim okulda kalabalık anfilerde ders yapılıyor (bu senenin başı için geçerli,sene sonuna kadar herkes bıkıp okulu asmaya başlıyor..ozamnada anfilerde boşalıyor) Bu ortamda öğrencinin aktif olması imkansız.Bence iyi bir hukuk eğitimi öğrenci-öğretmen işbirliğinde olabilir ki bu bizim okulda kendini sivriltmiş bir kaç öğrenciye mahsustur.
Okul ortamı bakımından özellikle bahar ayında güzel bir kampüse sahibiz(cebeci kampüsü).çimler yeşillikler falan güzel oluyor ancak kışın sıkıcı tek bir penceresi olan sığınak tipli iki tane kantinimiz var mecburiyetten orada oturuyoruz.
Öğrenciler arasında fazla ortam yok.Okula gelen öğrenci daha çok derse girmek için geliyor, ders dinlemek istemeyenlerin dışarda yapacak daha farklı alternatifleri olduğundan anfi içinde esaslı ders yapılıyor.Devam zorunluğumuz yok bunun negatif yanlarının olduğu kuşkusuz ancak hukuk eğitimi kolay değil ve öğrenciye illaki dersi dinlemek dayatılırsa hiçbir anlamı olamayacağı görüşündeyim.
Ankara öğrenci için güzel bir şehir.Benin gözdem izmir ama izmirden sonra Ankara diyorum.(tabii bunda İstanbulun kalabalık ortamından korkmamında rolü var)
Sınav sisteminden bahsetmiyorum çünkü ben eski sistem öğrencilerindenim yeni sistem hakkında pek bir bilgim yok.
Sonuç olarak tüm olumsuzluklarına rağmen Ankara Hukuklu olmak kolay olmasada güzel.İdari alanda kariyer düşünüyorsanız Ankara Hukuk tercih edilebilir.
Yalnız ben hukuk okumak istiyorum fazla kasmaya gerek yok düşüncesindeyseniz Ankara Hukuk gereksiz diyorum; Çok çalışmayı göze alıyorsanız ve sorun olmaz diyorsanız Ankara Hukuk Türkiye'de bir ekoldür.
-
össye az bir zaman kala hukuk seçecek arkadaşlara söylemekistediğim arkadaşlar össyi kazanmak hukuk okumaktan çok daha kolay ama eğer seviyorsanız hukuku gerçekten çok zevkli..tabişimdifinal dönemi ve zevki biraz gerilerde duruyo ama olsun:)össde herkese başarılar diliyorum
-
selam herkese! benimde össye girecek ve hukuk yazmak isteyen arkadaslara bi kaç tavsiyem olacak;
öncelikle gercekten hukuk yazmak istediğinizden emin olun ve sadece hukuk yazmıs olmak için yazmayın,hukukcu olmayı gercekten can-ı gönülden istiyosanız yazın.
bunun yanında hem hukuk okumak hemde cok aktif bir üniversite hayatınız olsun istiyorsanız gene hukuk yazmayın;kişiden kişiye değişmekle beraber benim görüşüm şu:rahat bi üniversite hayatınız olmasını istiyosanız hukuk yazmayın...
diyelim hukuk yazmaya karar verdiniz gelelim hangi hukuk fakultesi??? bence hukuk fakulteleri aşağı yukarı aynı zorluktadır,surası kolay burası zor demek pek doğru olmaz...
hangi hukuk fakultesi derseniz aklıma gelen:
1)ankara hukuk
2)istanbul hukuk
3)9 eylül hukuk
4)gazi hukuk
bu fakulteler daha popüler... eğer elinizde imkanınız varsa yazmayı düşündüğünüz fakulteyi gidin bir de yerinde görün,gezin,öğrencileri ile konusun! sadece puanı yüksek diye yazmayın..
herkese saygılar.....
-
ÖSS ye girecek arkadaşlara şimdiden Hukuki Net ailesi olarak başarılar dileriz. ;)
-
Forumun önceki sayfalarında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Kürsüsünün yeni öğretim elemanı Doç.Dr. Hakan HAKERİ hakkında sorular olmuş.Meraklısı için Hakan hocanın web sitesi:
www.hakanhakeri.com
Sitede hocanın akademik çalışmalarından,özgeçmişine,Radikal'deki köşe yazılarından,sunumlarına birçok şeyi bulabilirsiniz.
-
Ben üniversite saınavına girerken selçuk üniversitesi gerçekten ilk sıralarda yer alıyordu. Benim girdiğim yıl marmara hukuktan daha önde yada hemen hemen aynıydı.
Akdeniz Üniversitesinin arkasında kaldığını duymak beni şaşırttı. Ama kesinlikle iyi bir üniversite olduğunu biliyorum. Üniversiteyi yazar ve dersleri takip ederseniz pişman olmazsınız.
-
ÖSS bitti, şimdide kaç puan gelecek, nereyi yazacağım stresi başladı. Bir çok kişi gibi bende şunu söylemek isterim ki; hukuk fakültesi karambole okunacak bir bölüm değil. Yani hazır meslek, iyi para vs. tercih sebebi olmamalı. (ki bunların da olacağı her zaman için şüphedir).
Hayatım boyunca, hukuk fakültesi konusunda "hayatta istemem" dediğim halde, bu yıl 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. ohh bee:). Tercih yapacak arkadaşlara fakültem için sadece şunu söyleyebilirim. 9 Eylülde "aktif sistem" adı altında farklı bir sistem uygulanıyor. Adı üstünde amaç öğrencinin aktif olması. Klasik değil test sistemi uygulanıyor. Tabi ki, bu kimseye kolay olarak görülmesin, zira ana derslerin hepsine aynı gün 3saat içinde toplu olarak giriyoruz. Mesela, son senemde bu toplu sınav sistemine 9dersim dahildi. Kimine göre, test işte çok kolay dense de, zorlukları da var tabi haliyle. (gözünüzü korkutmayım şimdi.)
Fakültenin bulunduğu yer ya da okul hakkında süslü laflar yazamayacağım. Çünkü süsleyeceğim bir durum yok:) Ama ben öğretim kadrosundan çok memnundum, bunu söyleyebilirim. Aktif sistem sayesinde hocalarla daha çok iç içe olunabiliyor ve böylelikle de, daha fazla yardım alınabiliyor. (Süslemicem dedim ama, ohoo):). Sonuç olarak güzel İzmir'imde hukuk fakültesi okunur derim:D
Şimdiden, tercih yapacak arkadaşlarıma başarılar dilerim.. Herşeyin en güzeli sizlerle olsun:):D
-
Sayın Aslı Yurtlu Mezuniyetinizi kutlarım.
-
Çok tesekkür ederim alisinkay:)
-
Tebrik ederim Aslı Yurtlu,ben de büte kaldım aktif eğitimin getirdiği dezavantajlardan biri bilsen de yapamayabiliyorsun test sorularını :(
Bütü atlatırsam 2 yılım kalacak umarım :)
Tercih olarak okumak rahat,derse devam sorunu yok,İzmir güzel hele ki İzmirliyseniz :)
-
Sevgili Heyyou;
Çok teşekkür ederim. Umarım sende başarıyla tamamlarsın okulunu. Sonuç olarak büte kalmak, sene tekrarı yapmak anlamında değil tabi ki.. Başarılar.. :D:)
-
ben de hukuk eğitimi almak istiyorum sakıp sabancı anadolu lisesi lise 1e gidiyorum sayısalım daha iyi olmasına rağmen hukuk için AE sececeğim bu sene.derslerim de öss de hukuku kazanacak kadar iyi.birşey sormak istiyorum üniversitede sorular nasıl oluyor yani dava verip çözme seklinde mi yoksa anayasanın şu maddesini yazın açıklayın diye mi?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...[:ap]
-
Genellikle tanım ve olay sorulur.
Madde ise sorulmaz. Ancak olay içerisinde hukuk bilginizi kullanmanız gerekir. Buna gerekçe deriz. Yani bir olayı çözerken kanun maddelerinden mutlaka yararlanmalısınız. Ve o kanun maddesi neden kullanılıyor bunu da açıklamanız gerekir.
Bunun dışında test usülü olan sınavlar da olabilir. Ancak genelde olay çözümü üzerinde yoğunlaşılır.
-
çok teşekkür ederim sistem gereği alanımı bu sene seçmek zorundayım bu yaşta hayatımı belirlemek de beni korkutuyor açıkcası aslında istediğim meslek tam da hukuk yani bilgilerimle zekamı birleştirebileceğim bir meslek istiyorum umarım kazanırım tekrar tşk.[:ap]
-
sıkmadıysam birşey daha sormak istiyorum peki hiç pişman oldunuz mu hukuku seçtiğinize ya da okuduğunuza...?
-
Bak ben şu an 1. sınıfı bitirdim, bir avukatın yanında çalışmaya başladım. Koca bir sene için bu sorunu dürüstçe cevaplayayım: Evet, zorlandığım ders(ler) oldu ama bu hangi bölümü okuyacak okursan oku aynıdır. Yani hukuk sana çok da zevkli gelse, yine gereksiz gibi gördüğün dersleri olacaktır. Ama deseler i en baştan bu seneyi okur musun, okurum. Çok keyifli, çok bilinçlenme dahilinde bir yıl oldu benim için. Hiç pişman değilim, olacağımı da sanmıyorum:)
Ama şunu unutma insanların hayata bakışları, zevkleri bizim yaşlarımızda biraz yavaşlasa da senin yaşlarında 6 ayda bile inanılmaz değişimler gösterir. Hukuk öğrenimi çok keyiflidir ama çok da meşakkatlidir aynı zamanda..
Bunun haricinde de şunu söyleyebilirim, bence biraz daha sabret ve daha dinç kafa karar vermeye çalış. Yanılmıyorsam ilk 2 hafta okulda bölüm değiştirme şansın olmalı. TM'ye girdiğinde derslere bir bak, hukuka bir anda geçmeyeceksin nihayetinde:) İki sene çok büyük mutsuzluk yaşamaman için bunlara da dikkat etmeni tavsiye ederim.
Başarılar...
-
İtiraf etmem gerekirse, okul hayatım boyunca o zalim, beni yeyip bitiren pişmanlık duygusu hep içimde oldu.. Ama sadece şunu söyleyebilirm, okula girmeden önceki hayallerden çok bence okula başladıktan sonrası önemli. Hukuk bence o satten sonra gerçek anlamda sevilir; ya da o saatten sonra ondan nefret edilir. Bir kaç talihsizlik, ilk senemde kabusa çevirdi okul hayatımı. Hatta 2.senemde tekrar ÖSS'ye girmeyi bile denedim. Ama diyorum ya ZAMAN.. Şimdi de diyorum ki, ben doğru yerdeyim. Benim istediğim bu.
Sevgili Lale Azer; bence çok mantıklı düşünüyorsun. Bilgini ve zekanı kullanabilceğin doğru bir mantıkla ilerliyorsun. Umrım hedefine ulaşırsın.
Sevgili Oğuz; Bir büroda çalışmak için biraz erken değil mi sence.. Çünkü yaz tatilini büroda geçireceksin. Senin önünde 3yılın var. Umarım şimdiden sıkılmazsın, ya da ne bileyim umarım doğru bir karar vermişsindir. Ben son senemde bir büroda çalışmaya başladım. Ama belki de o bile erkendi. Çünkü zaten önümüzde 1yıllık bir staj dönemi var. Ama, şunu da söylemeden edemeyeceğim, büronun elbetteki inanılmaz faydaları var.. Derslere katkısı olsun, muhakeme yeteneği olsun her açıdan işine yarayacağından eminim. Çoğu avukattan da bunu duydum aslında.. "Çocuklar acele etmeyin, işi elbetteki öğrenirsiniz, öğrencilik hayatınızın kıymetini bilin "diye. Neyse, bu da benim naçizane fikrim:)
Lale azer'in sorduğu bir soru içinde cevap vermek istiyorum. 9Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, aktif sistemin mevcut olduğunu daha önceden de yazmıştım. Uygulamalı dersler yapılıyor. Öğrencilere çeşitli olaylar verilip olay çözümlemesi yaptırılıyor. İlk 3yıl bu haftanın 2 günü 4'er saat olarak veriliyor. Ben bu sistemin bu faydasını inkar edemem. Ama bence test sistemi olduğundan, Alisinkay'ın söylediği gibi sınavda kanun maddelerinin açıklanması ya da ne amaçla kullanıldığını belirtme gibi bir durumumuz söz konusu olmadı. Aslında bu da test sisteminin bir dezavantajı. Çünkü bu durum öğrencinin muhakeme yeteneğinin gelişmesinde bir engel bence. Çalışırken bile çoğu zaman test diye ona göre çalışıyorduk:) (öğrenci mantığı işte)[:p]:)
Ben yinede hukuk fakültesi okunur diyorum. Her nekadar başta pişman olsamda, iyiki okumuşum diyorum..:)
-
Okula ilk girdiğim anda pişman oldum ama zamanla sevmeye başladım. Ancak halktan beklediğin statüye kavuşamayacaksın. Zor bir meslek. Zevkli olduğu kadar da sıkıcı.
Sevmen şart. Bence ekndini tartmalısın. Şu ana kadar yaşadıkların. Adalete bakış açın. Uyuşmazlıkları giderme yeteneğin başarılı olup olamayacağının göstergesidir. Başarılı olursan zevk alman daha kolay olur.
Ancak birşeyler değiştirmek gibi bir niyetin varsa ve insanları savunmaktan daha çok karar vermeyi seviyorsan avukatlıktan ziyade hakimlik senin için daha uygun olur. Eğer hakim olmak istersen de hedefin ankara hukuk olmalı.
Ancak sadece zeka hukuğa yeter diye düşünürsen :) birkaç sene kaybetmeyi göze almalısın. Çünkü belki lisede yada üniversite sınavında sadece zeka yeterli olabilir. Ama hukukta kesinlikle yetmeyeceğini ve çalışman gerektiğini unutmamalısın. Sadece tek kaynağa yada sadece hocalarına bağlı kalmakta seni dar bir kalıba sokup bakış açını körletir diye düşünüyorum.
Ve hukukta hata yapmaktan korkma. Hata yapmak çok doğaldır ve her hata sana doğrusunu öğretir. Her zaman dediğim gibi bakış açısı çok önemli.
Türkiyedkei hukuğu da amerikan filmleri ile karıştırma. Dedektifcilik oynamak istersen de hayal kırıklığına uğrarsın.
Hukuğu sevmek için çevrene bakman yeterli. Tıpkı lisede coğrafya dersinde öğrendiklerini çevrene bakarken düşünüp zevk aldığın gibi çevrende olan olayları hukukçu gözüyle görmeye başladığın ve sıradan insandan farklı gördüğün zaman zevk alırsın.
Bu sitede mesleğinden en çok şikayet edenlerden biriyim ama dürüstce kendime sorduğum zaman Hukuk Fakültesini yine yazardım ve bundan da asla pişman olmazdım.
-
Sayın Oğuz,
1'inci sınıfın hemen ardından stajı ben de yaptım 5 ay kadar devam ettim ve 5inci ayımda ekim ayına tekabül ediyordu.9 Eylül Hukuk Fakültesinde okuduğum için her dönem vizelerin dışında 3 tane sınav oluyoruz ve bunun birincisinde büroya hala gtimemden dolayı hayatımın en düşük notlarından birini aldım(şimdi ise alıştım düşük not almaya [:p])
Demek istediğim 1inci sınıfın ardından staj yapmak esasen iyi birşey bir nevi hukukun yolu-yordamını öğreniyorsun ancak sahip olduğun bilgiler staj anında sana yardımcı olamayacak bu senin açından sıkıcı olabilir.Benim tavsiyem en fazla 2 ay devam etmendir(ki bir ayı adli tatile denk gelecek) :) bol şans,başarılar dilerim...
-
hukuk konusunda çok düşünüyorum yani eminim ama cevre sorunu var biraz ailemde falşan herkes fen üzerine eğitim almış insanlar kolayı mı seçiyorsun diye düşünüyorlar sanıyorum kolay değil ama fena göre öyle görülür genelde bilirsiniz nese internetten sitelere falan giriyorum ankara hukukun sorularına falan baktım hani ne tam ezber ne de tam yorum hoşuma gitti yani önemli bi karar sonuçta.bir de okullarda özellikle isim yapmış başarılı okullarda eşit ağırlık sınıflları biraz hareketli(!) oluyor bir yandan da sey diye düşünüyorum sonuçta tüm avukatlar da bu sınıflardan çıkmış insanlar...yani kısacası bir sürü sey var aklımda her seyi düşünüp ona göre karar vermek en doğrusu...onun için de biraz kafam karışıyor /cevaplar için çok teşekkürler/
-
Kafanın karışmasına hiç gerek yok bence. Evet haklısın toplumda yerleşmiş ama maalesef yanlış olan böyle bir düşünce mevcut. EA'dan sadece Hukuk değil daha bir çok bölüm var. Hiç de kolay değil. Sen çevrene göre değil, kendine göre hareket etmelisin. Hayat senin, mesleğini yapacak olan sensin. Ailesinin isteğiyle Hukuk okuyan çok kişi gördüm. Hayatları tamamen işkence gibi. Ama, severek yaptıktan sonra emin ol hem işinle hemde sosyal hayatınla mükemmel bir yaşama adım atmış olursun. Umarım doğru kararlar verirsin. Başarılar..:):)
-
Öncellikle Sevgili Aslı Yurtlu ve heyyou,
Büro'da 5 Haziran tarihinde başladım ve adli tatil başlayınca bu yazki durum bitecek. Keza yıl içinde pek düşünmüyorum bir büroya gitmeyi, öğrenciliğin de kendine has avantajları olduğunu reddetmemek lazım;) Tavsiyeleriniz için de çok teşekkür ederim, çok naziksiniz[:p]
Sevgili Lale,
Şunu asla unutmaman lazım, zorluk bağıl ölçüyle ölçülecek birşey değil. İnsanların zekalarının sosyal yöndeki gelişimi, matematiksel ve fennî ilişkileri değerlendirme gücünden daha gelişmiş olabilir ve bu da çok normal bir durumdur. Tıpkı zıttı gibi. Benim ailem de TM seçiceğimi öğrendiklerinde önce üzüldüler ama şunu da artık hafiften kavramışsındır: Senin için hangisi daha zevkli? Sosyal hayattaki gerçek olaylar ve bunların yorumlanması için sana verilen disiplin mi, sosyal hayata temel oluşturacak (şu genel tabiriyle background yapan) işlemlerle uğraşmak mı? Birini diğerinden üstün tutmanın pek de bir mantığı yok. Yakın çevrene bunu özellikle anlatırsın, uzak çevrenin her dediğine de çok da fazla kulak asma bence.;)
Bir konuda daha için rahat olsun, etrafındakilerin hepsinin fen bilimleriyle uğraşması senin için bizlere göre daha büyük bir avantaj. Daha önünde çok yolun var ama avukat olmayı düşünürsen, o fen bilimleriyle uğraşan çevrenin aklına gelen muhtemelen ilk ve/veya tek kişi olursun.:)
Gönlünü ferah tut, daha müvekkil hesaplamaları için erken.;) Arkadaşlarımızın da dediği gibi, öncelikle neyin seni mutlu ettiğine bakmaya çalış. İşe giderken kendini çok huzurlu ve bir o kadar da heyecanlandıracak bir işin olmazsa, kazandığın paranın da elde ettiğin statünün de bir değeri kalmaz.
Hoşçakal...
-
herkese çoook teşekkürler....;)
-
https://www.hukuki.net/topic.asp?topic_ID=13312
hukukçuların sonunu bu forumda görmekteyiz... yol yakınken dönsem mi diyorum... açarım bi grafik tasarım şirketi ;) katılan var mıdır? :)
-
Sevgili Emrah, yapma ama.. Geleceğinden kaçamazsın..Hele ki özünü asla inkar edemezsin[:p][:p] Bu gerçeği kabul etmelisin artık:) Artık çooookkk geç..:)
-
[b]Selamlar öncelikle :D
Bende Hayali Hukuk olan bi ÖSS zedeyim. Ama bu yıl aldığım puanla Hukuku hayal bile edemiyorum. Size sorum;
Adalet meslek yüksekokulu seçip ordan hukuka geçebilirmiyim böyle bi şansım varmı neler yapabiliri bu konuda bi yardımcı olursanız bana sefinirim. (::)
-
Dikey geçiş İmkanın var. Ancak bu zor. Üstelik adalet meslek yüksek okulları ara işgücü yetiştirdikleri için yeterli eğitim de alamayacaksın. Hukuğu gerçekten istiyorsanız bence seneye şansınızı deneyin. Ancak öylesine bir düşünce geldi geçti ise uğraşmayın.
Sayın Yavuzcan,
Şirketi beraber açabiliriz. Ben tasarım kısmını alırım. Beynimden tasarladıklarımı grafiğe dökmek de sana kalıyor :))))) ne dersin.
Bilgisayar üzerine 3 işyeri açtım 3'ü de batırdı. Ama bu işyerinin kazanmadığı anlamına gelmiyor çok iyi paralar kazandık. Ama durumum nedeniyle tek başıma bu işi yapamıyordum. Ortak işin de sıkıntıları oluyor. Tek başına açmanı şiddetle tavsiye ederim. Sana staj döneminde de bir gelir kapısı olur. Para kazanamasan da en fazla dükkan kirası , elektrik su zararın olur. :) Maliye dura koysun, bagkur için de 3 ay var :) ama sana güzel bir tecrübe kazandırır.
E hadi kolay gelsin... İyi bir avukat olmanın yanı sıra umarım iyi bir de işadamı olursun.
-
Merhaba.Ben bu sene öss den 333 puan aldım.Ve sadece hukuk tercih yapacağım.Şu anda ankara hukuk ile erciyes hukuk arasında kararsız kaldım.Ankara da okumayı en baştan beri istiyordum.Fakat tek dersten kalsan dahi bir dönemi kaldığın ders için tekrar edilmesi , geçme barajının 70 olması ve 6-7 senede bitirenleri duyduğum için gözüm korktu.Bu tek dersten kalınca dönem tekrarının yapılmasının sebebinide çok merak ediyorum doğrusu.[?]Ankaralı birisinin ankaradaki dersleri geçme konusunda beni bilgilendirmesini istiyorum.
ayrıca erciyes hukuku tercih edersem burda hukuk adına kendimi gerçekten geliştiremeyeceğimi sanıyorum çevremden duyduklarım kadarıyla.zaten bu sene 3. yılı olacak.yeni bir fakülte.Yeni olması gerçekten yetersiz olduğunu mu gösterir.
Acaba herşey bana mı bağlı.eğer gerçekten öyleyse bu konuda fazla zorluk çekeceğimi sanmıyorum.Çünkü okumayı çalışmayı, hatta çok çalışmayı çok severim.[:tbp][img][/img][img][/img] Çabuk cevap alabilirsem sevinirim çünkü tercih süresinin bitmesine az kaldı.Esenlikle kalın.