-
Re: 16 yaşındaki kız arkadaşım şikayetçi oldu
sn değirmenci, benim diyecek çok birşeyim yok ki :( ilk nöbetçi mahkemede hakim,anlat oğlum ne geçti aranızda dedi, bende aramızda aşk vardı,flört ettik,gezdik dolaştık dedim. oda katip kıza böyle yazdırdı, avukatıma da suç vasfı değişiyor,tutuksuz yargılanmasına karar verdim dedi hepsi bu..bu oaydan sonra savcı itiraz etmiş tutuklayın diye, ama mahkeme yine kabul etmemiş :( en son çare çıkmaza girersem hapise girmektense kaçabildiğim kadar kaçarım ben :(
-
kardeş ben yasin 22 yaşındayım.Senin durumuna üzüldüm ama olayın şahitleri olmadan ve kimsenin olmadığı bir anda olmasının senin üzerine yıkılan bir suç olması doğaldır.Sen bunu yapabilirsin eğer onun evine girdiğin saatte nere olduğunu kanıtlayabilirsen yada adli tıbba başvurarak bunun ırzına geçilmişmi geçilmemişmi raporu alabiilrisin.
-
olmazsa sende ondan şikayetçi ol bana iftira attı dileği ile dilekçe ver sana dava açmış olsa bile bu dediklerimi yapmazsan senin suçlaman devam eder ama 18 yaşından küçük isen büyük ihtiamelle ıslah evine seni sevkederler yada serbest bırakırrlar.kardeş elimden gelen bu kadar.
-
ben sadece ifademin sonuna "eğer şikayetçi kişi ispat edemezse tüm yasal haklarımı kullanıp karşı taraf dava açacağımı,ve uzlaşmak istemediğimi belirtirim" dedim :( benim işim zor gibi, şimdi gidip dilekçe versem olur mu iftira attı diye, benim suçsuz olduğumu ispatlamam gerekmez mi o zaman
-
detay002 kardeşim,
pikniğe gidiyorsunuz,aranızda cnsel münsebet oldu veya olmadı, kız arkadaşın krize giriyor ve sen devam ediyorsun,yada ewe gidiyorsunuz,yine cinsel münasebetiniz oluyor ve sen bundan istifade ederek zorla veya onun şuurunun olmadığı anda devam ediyorsun.önce sara krizinin ne olduğunu öğren bence ve artık rahat ol arkadaşım. inan durumuna bende üzülüyorum.
epilepsi (sara) hastalığı olan kişilere deli diyemeyiz,ve akıl sağlklarında hiç bir anormallik görülmemiştir.sara hastalığı krizi petit-mal ve grand,mal olarak ikiye ayrılır;
- Grand Mal : Saranın ağır şekline grand mal denir. Hasta nöbet gelmeden önce aura denilen bir devre geçirir. Bu sırada da, nöbetin geleceğini anlar. Bu devrede, kulak çınlaması, belirli bir yerde ağrı, titreme vardır. Ne olduğunu anlayamadığı bir koku hisseder. Kısa bir süre sonra da, şuurunu kaybederek yere düşer. Vücudunda kuvvetli çırpınmalar başlar. Kol ve bacakları ritmik bir şekilde kasılıp, gevşer. Ağzı köpürür, dilini ısırabilir, farkında olmadan küçük ve büyük tuvaletini koyabilir. Bir süre sonra da kasılmalar azalır, derin bir soluk alarak sakinleşir ve kendine gelir.
- Petit Mal : Saranın hafif şeklidir. Bu çeşit saralıda şuur kaybı görülür fakat, kasılma ve gevşemeler görülmez. Hatta bazen çevresindekiler kriz geçirdiğini bile anlamaz.İlkyardım olarak, kriz geçiren hastanın yaralanmasını önleyici tedbirler alınır. Dilini ısırmaması için de temiz bir mendili top yaparak ağzına koymak faydalıdır.
Eğer kız arkadaşın en ağır şekliyle kriz geçiriyor ve raporu varsa işin zor belki, ama o derece kriz geçiren birini ölüyor bile sanarsın. ki senin böyle bir durumdan istifade edeceğin bana bile inandırıcı gelmedi.kızın olayın defalarca olduğunu söylediğini de düşünürsek, her seferinde krize giriyor ve olayında farkına varabiliyor ise,o zaman akla şu geliyor; madem epilepsi gibi bir hastalığın var bundan istifade eden bir erkek arkadaşın var neden daha sonrada olmasına da izin verdin :) arkadaşım sen bence bi piskoloğa filan görün.ben durumunu hiç iyi görmedim.
-
Sakın kaçmak gibi bir hataya düşme .Mademki bu bir iftira neden kaçmayı düşünüyorsun ? Adalete güvenmiyormusun :)
Sen ilk önce kendine sağlam bir Avukat bulmalısın.Birde 15 sene deyip durma 15 sene yatıracakları adamı serbest bırakmazlar:)
-
abiler iyi diyorsunuz da,barodan gelen avukat ilk ifademi verirken "suçunu kabul edersen cezanda indirime gideriz"dedi.yapmadım etmedim iftira diyorum, oda bana, senin gibi cezaevinde yatan bir sürü suçsuz adam var diyor. Aileme de çok ağır suç (15 sene) olduğunu, kabul edersede indirime gidip 8 sene ceza alırda, içerde de rahat durursa az yatar çıkar demiş. ben hapse giremem:( daha yapamadığım çok şey var
-
Yazılanları baştan sona okudum.öncelikle kızın bakire olduğu anlaşılmış bu senin açından iyi bir gelişme kızlık zarı elastik,esnek olabilir diye yorumlar yazmışlar bence bu en son ihtimal ki öyle olsa bile bunun da ispati kurum tarafından yapılır idi..Kızın hastalığına gelince bu o kadar akıl sağlığını anlık olarak yitirilecek ya da kendinden yoğun bi şekilde geçilecek bir hastalık değil .... Eğer öyle olsaydı bu kız bu nöbetleri okulda da geçirirdi.... Ama sen bile hastalığını anlamadığına göre demek ki boyutları fazla büyük değil bunun da raporlarla hakime sunulması gerekir.
Baronun avukatı suçunu itiraf et cezan düşer demiş ... Yapmadığın bir suçu neden kabul edeceksinki ... Hayır böyle bişey asla kabul etme... Aksine hakim karşısında sürekli suçsuz olduğunu kesinlikle ve kesinlik yinele....
Olan biter herşeyi deteylı ve düzgün bişekilde vurgulayarak anlat... Fazla bir ceza almazsın en fazla 6 ay bence... Çünkü el ele tutuşmak öpüşmek bir suçsa bugün bir lisenin ya da ortaokulun önüne gittiğinizde ünüformalar üstünde kız öğrenciler erkekler ile beraber öpüşüyorlarda,pikniğe de gidiyorlar hatta daha ilerisini de yapıyorlar .... Tek kötü şey kızın 16 yaşında olması yani reşit olmaması ama bu durumda bile kendini savunabilirsin ....sen de kızdan sana iftira attığı için şikayetçi oluyorsun ve bu dilekçeni de dava dosyana koydur. faydası olur sana ayrıca baronun avukatını değil seni savunması için başka bir avukat temin etmelisin..
-
çok teşekkür ederim :)Asla kabul etmedim etmem de, ifademde ne zorla nede rzasıyla kesinlikle aramızda cinsel ilişki olmadı diye defalarca belirttim. ben karakolda ağlarken bile avukatım bana bunları söyleyebildi. ablacım yapmadım diyorum yeminler ediyorum oda rapor gelene kadar bilemeyiz hem yapmadığını nasıl ispat edeceğiz diyor. İftira dedim biz dava açalım dedim, oda sen hele bundan kurtul dedi.Rapor geldi ve nöbetçi mahkemede hakim, "olmuşta olabilir,olmamışta olabilir ama olduysada rızasıyla olmuş kızın ifadeden belli, ama adli tıp raporuna da pek güven olmaz,suç vasfı değişiyor"gibisinden birşey söyledi.sonra bana yine sordu,yapmadım efendim dedim,gözlerim dolunca fazlada birşey sormadı avukatımla konuştu.Başka bir avukat tutmaya ailem yanaşmasa da o avukatı görmek dahi istemiyorum :( Çünkü bi ara inanıp kabul etmeyi bile düşündüm ifade verirken
-
sn detay002, hakimde zorla olmadığına anladığına göre bence rahatla artık.olayın taze oluşu seni korkutuyor belli ki.ayrıca baronun avukatı sana nasıl öyle birşey söyler tuhaf.resmen cezanı kesmiş anlaşılan.ayrıca sara hastalığından kız ifadesinde bahsetmiş olsaydı galiba tutuklanırdın.bundan sonra sana inkar etmek düşüyor.. güçlü ol ve kendini sonuna kadar savun,ayrıca iftira attı demek içinde geç kalmadan dilekçeni ver yada mahkemede söyle.sara hastası olduğunu söylese de hakime sevdiğini ve bundan istifade etmeni gerektirecek bi durumun olmadığını söylersin.sonuçta kimse kriz geçiren arkadaşının durumundan fayda edip onu ifaal etmez :) çok fantastik bi yalan olur bunu söylerse
-
siz değerli avukatlarımıza son olarak birşey sormak istiyorum. kız arkadaşım olayın 2 ay önce olduğunu söylemiş ifadesinde. şimdi mahkeme niye bu zamana kadar bekledin demez mi? yada olayın gerçekten olup olmadığını araştırmak gerekir mi.. yani sadece onun yaptı demesi yeterlimidir.o an sara krizine girdim girmedim dedi ben hepsini inkar edicem çünkü.bunun ispatlanması için mahkeme nasıl bir yol izleyecek :( ben yapmadığımı ispat edemeyeceğime göre sürekli yaptı derse ceza alır mıyım?
-
Reşit olmamakla çocuk olmak arasında fark var. Yorumlarınızda bu noktayı atlıyorsunuz. 16 yaşındaki bir kız reşit değildir ama çocuk da değildir. Rıza gösterebilir bu konularda. Eğer kız 15 yaşından küçük olsaydı rızasıyla yakınlaştık dahi diyemezdin, her türlü ceza alırdın. Ancak kız 16 yaşında olduğu için bu çocuk istismarına girmez.
Kızla cinsel ilişkiye girmemişsin. Bu en önemli nokta ve bu konuda temizsin, güzel. Kızı öpmen falan suç değil arkadaşım. Tabi ki ortada bir taciz, zorlama vs. yoksa. Anlattıklarından samimi olduğuna inanıyorum bu konuda da. Kısacası olaylar anlattığın gibi gerçekleştiyse suçsuzsun arkadaşım. Hukukta beni evlenme vaadiyle öptü, elimi tuttu vs. şikayetlerin yeri yoktur.
Senin yapacağın yaşadıklarınızın kızın rızasıyla gerçekleştiğini ispatlamak. Şahit bul, varsa msn/mail/sms mesajlarını toparla. Hakimi kızı zorlamadığına, taciz etmediğine ikna edebilecek şahitler ve kanıtlar toplarsan beraat edersin.
Son olarak; konunun etik olup olmadığını da kendinize saklayın. Burası hukuk forumu. Hukuk sizin etik anlayışınıza bakmaz.
-
Çocukların cinsel istismarı
MADDE 103. - (1) Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismar deyiminden;
a) Onbeş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış,
b) Diğer çocuklara karşı sadece cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen cinsel davranışlar,
Anlaşılır.
Eğer bahsettiğiniz kız arkadasınız "fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocukl" durumuna girmiyorsa ve siz de bu eylemleri cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirmediğinizi ispatlarsanız sizin için korkulacak bir durum yok.
-
sn.sui generis, yaş hesaplamasını hemen şimdi yaptım, biz görüştüğümüz süre içinde kız arkadaşım 15 yaşını gün olarak bitirmiş,16 yaşından 4 ay almıştı ve biz tanışıp flört etmeye başladık. kendisi kasım 1992 doğumlu.biz mart 2008 de tanıştık. ifadesinde tanıştığımız tarihten önce attığı aşk dolu mailler var ve ilk söyledikleri diye hep saklamışım allahtan:) olaydan sonra ve 4 aylık görüştüğümüz süre içinde de bana gönderdiği 45 mesajı var,okunduğunda flört olduğu apaçık ortada.ama bunları henüz mahkeme bilmiyor :( dilekçeyle vermeliymişim. kız zorla öptü yada taciz etti desede mahkeme de,en bu delilleri sunduğumda herşey değişmez mi ?
-
Alıntı:
sui generiss rumuzlu üyeden alıntı
Çocukların cinsel istismarı
MADDE 103. - (1) Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismar deyiminden;
a) Onbeş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış,
b) Diğer çocuklara karşı sadece cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen cinsel davranışlar,
Yukarıda anlatmaya çalıştığım durumu direk yasa olarak koymuşsunuz buraya teşekkür ederim. "16 yaşındaki kızla ne işin var bilader, kesin alırlar seni içeri." eksenindeki gereksiz yorumlar da gelmez bundan sonra umarım.
@detay002
Tüm delilleri önce avukatına göster. Avukatın ayarlar mahkemeye sunma işini. Sen ne olduysa anlat sakın yalan söyleme. Hakime de akıl vermeye çalışma karar aşamasında bu kız 2 aydır nerdeydi falan demene gerek yok.
-
ilk çıktığım nöbetçi hakimde sanki ne işin var bu kızla der gibi fırçaladı biraz :( bırak okulunu okusun dedi, kızın aklını çelme aklını alırlar filan gibi konuştu.. 15 yaşının tamamlamış dediğine göre, kız arkadaşım 15 yaşını gün olarak bitirmiş. yani biz flört ettiğimiz dönemde 16 yaşının içerisinde ve 17 den gün alacak nerdeyse.evlensemde kurtulsam nedir bundan çektiğim,uykusuz kaldığım benim :(
-
ya arkadaşın boşu boşuna moralini bozuyorsunuz. bizim milletimiz ne kadar meraklı birbirini suçlamaya , erkeği suçlu görmeye. ülkemizde 16 yaşında dediğiniz kızlar artık eski masum , eline erkek eli değmemiş kızlar değil.hepsi maşallah her türlü şeyi yapmayı biliyor ve cesaret ediyor. o yüzden burda sırf detay arkadaşımızı suçlamayalım. işin hukuki yönünden bakarsan taciz durumu vs iddası varsı bunu şahitle veya doktor raporuyla ispat etmek gerekir. öyle bir tek polise tacize uğradım demekle olsa ülkenin yarısını tacizden içeri atarlar.sen ifadende söylediklerini inkar etmeden durumu açıklamaya bak. sonuçta ülkemizde şeriat kanunları yok. 18 yaşından küçük biriyle zorla veya isteği dahilinde cinsel ilişki yaşamak suçtur. öpüşmek veya sevişmek buna dahil değildir.sende hakime ifadende kendisiyle gönül ilişkimiz oldu lakin sonra ayrılmaya karar verdim kendisi bunu hazmedemedi herhalde , şahsıma yapılan zorla taciz ve kızlık bozma fiilini kabul etmiyorum gibisinden birşey söyle. çokta canını sıkma büyük ihtimalle hiçbir ceza almazsın. mahkeme kararınıda sonra buraya yazarsan bilgi edinmek isteyen diğer arkadaşlara faydası olur.
-
abilerim mahkeme devam ettiği sürece herşeyi sizlerle paylaşıcam. hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Herkesin başına gelebilir,en azından onların faydasına olan biteni yazıcam buraya.artık rahat uyuyabiliyorum :) ramazan ayınız mübarek olsun :)
-
Alıntı:
detay002 rumuzlu üyeden alıntı
baronun avukatı dosyama bakmış :( işimiz çok zor dedi, ilk savcı 103.1.2.4.6 maddeleriyle 3.asliye ceza mahkemesine iddianame değerlendirmeye göndermiş, gerekçesine de, evlenme vaadiyle kandırarak 16 yaşındaki mağdurenin kızlığını bozmak yazmış. avukatım bunların hepsinden ceza veremezler,sadece birinden ceza alırsın dedi:( dosya numaramı verdi,gidip bakabilirsin dedi.durum kötüyse ben bugün kaçmayı düşünüyorum :(
Yav bu nasıl avukat Baro ne hallere düşmüş böyle. Adamın bir elinde kızlık raporu, diğer elinde kızlık bozma iddianamesi ve işimiz zor diyor. Hey allahım.
İmkanın varsa adam gibi bir avukat tut. Bu avukatın ipiyle kuyuya inilmez.
-
abiler yoksa dedikleri gibi esnek kızlık zarı olayı mı var acaba :D karakoldan adliyeye giderken ekip arabasında bekliyorduk,memurlardan biri arabaya bindi, yırttın aslan parçası dedi. hayırdır abi dedim, kız sağlam çıktı korkma artık dedi.inanmadım raporu göreyim dedim,son sayfasını açtı,en altta yazan ibare,"mağdur olduğunu söyleyen******kızlık zarının yırtılıdığını iddia etse de,bakire olduğunun,kızlık zarında yırtılma olmadığının,bu durumun da beden ve ruh sağlığını etkilemeyeceği vs.....uzman*****raporudur" yazıyordu.2.sayfada da çember resmi ve ortasından geçen çizgiler vardı hatırladığım.. avukatta ilk onlara takılmıştı ne demek diye. hakimde olmuşta olabilir olmamışta olabilir,adli tıp raporunada pek güven olmaz ama****yapmadığını söylüyor dedi alaycıı bi tavırla. savcının kapısında beklerkende polise savcı demiş ki, bu yapmadığı anlamına gelmez,yaptığı anlamınada gelmez, ama şüpheli çocuğun aleyhinde olumlu, raporu da göstermeyin demiş ama ben çoktan görmüştüm :D
-
Esnek kızlık zarı olsaydı raporda zaten yazardı. Adli tıpta kızlık zarlarının modelleri vardır ve raporda da böyle bir özellik görülseydi yazardı.
Üstelik sen ne yapıp, ne yapmadığını çok iyi biliyorsun...
Ayrıca maşallah soruşturma aşamasında tüm dedikoduları da dinlemişsin.
Savcı polise demiş, avukat şunu demiş... Bence siz söylenenleri yanlış yorumluyorsunuz. Hiçbir avukat o önerilerde bulunmaz.
-
avukat ne önerisinde bulunmaz anlamadım :D o zaman daha detayını anlatayım, babam mahalle esnafı olduğu için polisler ilgiliydi, savcı seni şimdi içeri çağırır bırakır dediler, ama aralarında geçen konuşmalarıda bize söylediler nöbetçi mahkemeye çıkmadan önce.. bahsettiğiniz ilk baronun avukatıysa, ewet. aynen anlattığım gibi suçunu kabul et indirime gidelim dedi bana.söyleyeceğim ne kadar etik olur bilmiyorum ama,aileme dediğini de söyleyim,"amca karşı tarafa para teklif edip anlaşana kadar 8000 ytl'ye size bi avukat ayarlarım ilk mahkemede oğlunu kurtarırız" demesi. yüzeysel sevişmemizden dolayı (fazla ileri gitmeden) kızlık zarının bozulduğu korkusundaydık evet, ama ben "olmadığından,ne yapıp ne yapmadığımdan" eminim..ifademi verirken bana gönderdiği bi kaç mesajıda vermiştim,bir tanesinde "sabah senden şikayetçi olmaya gidiyoruz,senin tarafında olup ekmeğine bal süremem,anneme herşeyi anlattım, ne halin varsa gör,benden sana buraya kadar :)" yazılı mesajı vermiştim.. herşey çok karışık neresini nerden anlatıyım bilmiyorum ki, 4 gün öncede birlikte plan yaptığımız mesajlar vardı,onlarıda verdim ben. mesela o bakire olmadığı için korkuyor,anneme ne derim,okuldan alır, evden kaçarım,adli tıpa gidecekmişim filan diyor. hepsini verdim bende ifademde.ertesi günde evlenme vaadiyle kandırıp beni zorla ifaal etmiştir diye ifade veriyor :D bunları bana yapan, masum görünen 16 yaşında biri
-
mahkemede hakime herşeyi anlatsam dürüstçe ne kaybederim, desem ki "aramızdaki yüzeysel cinsellikten dolayı kendisi hep korkuyordu ama ben olmadığından eminim,ve evlilik vaadi olmadı. avukatımın bu söyledğinide söylesem ve ifademi verirken beni etkilediği için tamamiyle inkar ettim ama aramızda yüzeysel cinsel münasebet oldu ama tam anlamıyla ilişki asla olmadı desem :D, gönül ilişkimiz de vardı ve ben görüşmek istemedim,cezam neyse de çekerim ama cinsel ilişkiye girmedik" desem..!! abilerim, vicdanen hiç rahat değilim,çünkü yüzeysel bişeyler yaşamıştık fazla ileri gitmeden :( kız her ne kadar fazla ileri gitmişsede, ben ifademde tamamen inkar ettim.ailemde olayın bu kadarını bilmiyor,ama babam "dürüst ol herşeyi anlat,başımıza geldiyse çekeriz" dedi. sonra itiraf etmedin diye hakim sinirlenip daha fazla ceza verecek diye çok korkuyorum,ne olur anlayın beni vicdanen rahat değilim..
-
Bir kere şunu kabul etmelisiniz.Sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz.Hatalısınız.
Hatalı duruma düşmenize neden olan nokta ise,16 yaşında bir kız ÇOCUĞUYLA yüzeysel yada başka türlü,bir şekilde,kanunlarda suç olarak belirtilen bir eylemde bulunmuşsunuz.Bu konuda suçlanıyorsunuz.İfadelerinizi ne yönde hazırlayacağınızı avukatınızla birlikte değerlendirip karar vermeli ve o yönde devam etmelisiniz.Bunun dışında buradan alacağınız cevaplar bu noktadan sonra sadece tahminden ibaret olacaktır.
Alacağınız cezanın ne olacağına karar verebilecek tek yetkili makam mahkemedir.
Tavsiyem burada paylaştıklarınızı avukatınızla paylaşmanız ve avukatınıza güvenmenizdir.
Ayrıca lütfen iletilerinizde yazım kurallarına uymaya özen gösterin.
-
cezam neyse çekerim, Mahkemem devam ettikçe buraya gelişmeleri yazmaya devam edeceğim. Yazamazsam bilin ki cezamı verdiler ve ben çekiyorum.. denildiği gibi varsayımlarla olur olmazlarla olmayacak. En iyisi başa gelen çekilir,annemin dediği gibi, çoluk çocukla gezmeseydim :(evet hata ettim, artık bende bir suçluyum
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bir kere şunu kabul etmelisiniz.Sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz.Hatalısınız.
Hatalı duruma düşmenize neden olan nokta ise,16 yaşında bir kız ÇOCUĞUYLA yüzeysel yada başka türlü,bir şekilde,kanunlarda suç olarak belirtilen bir eylemde bulunmuşsunuz.Bu konuda suçlanıyorsunuz.İfadelerinizi ne yönde hazırlayacağınızı avukatınızla birlikte değerlendirip karar vermeli ve o yönde devam etmelisiniz.Bunun dışında buradan alacağınız cevaplar bu noktadan sonra sadece tahminden ibaret olacaktır.
Alacağınız cezanın ne olacağına karar verebilecek tek yetkili makam mahkemedir.
Tavsiyem burada paylaştıklarınızı avukatınızla paylaşmanız ve avukatınıza güvenmenizdir.
Ayrıca lütfen iletilerinizde yazım kurallarına uymaya özen gösterin.
Erdoğan Bey,
detay02'nin TCK'nın hangi maddeleri kapsamında suçlu olduğunu gösterir misiniz? Neye göre suçlu olduğunu iddia ediyorsunuz? Önce işimiz zor, suçunu kabul et diyip sonra 8000 ytl ver seni kurtaralım diyen avukata mı güvenmesini istiyorsunuz?
-
Alıntı:
Emre Ünalan rumuzlu üyeden alıntı
Erdoğan Bey,
detay02'nin TCK'nın hangi maddeleri kapsamında suçlu olduğunu gösterir misiniz? Neye göre suçlu olduğunu iddia ediyorsunuz?
Nerede suçlu kelimesini kullanmışım?
-
Alıntı:
Nerede suçlu kelimesini kullanmışım?
"16 yaşında bir kız ÇOCUĞUYLA yüzeysel yada başka türlü,bir şekilde,kanunlarda suç olarak belirtilen bir eylemde bulunmuşsunuz."
-
Öncesindeki kelimeleri de alsaydınız keşke.
Suçlusunuz demedim, suçlanıyorsunuz dedim.Suçlu olup olmadığına karar verecek olan da mahkeme hakimidir.
TCK
...
Reşit olmayanla cinsel ilişki
Madde 104 - (1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Fail mağdurdan beş yaştan daha büyük ise, şikâyet koşulu aranmaksızın, cezası iki kat artırılır.
22-15=7
7>5
-
Alıntı:
Öncesindeki kelimeleri de alsaydınız keşke.
Suçlusunuz demedim, suçlanıyorsunuz dedim.Suçlu olup olmadığına karar verecek olan da mahkeme hakimidir.
TCK
...
Reşit olmayanla cinsel ilişki
Madde 104 - (1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Fail mağdurdan beş yaştan daha büyük ise, şikâyet koşulu aranmaksızın, cezası iki kat artırılır.
22-15=7
7>5
Öncesinde hatalısın demişsiniz. Hatalı ne demekse. Aldığım cümlede de direk suçlu olduğunu iddia ediyorsunuz. TCK'nın cinsel ilişkiyle ilgili maddesini göstererek de konuyu pek iyi takip etmediğinizi gösteriyorsunuz. Ortada bir cinsel ilişki olmadığı, kızın bakire olduğuna dair rapor varken ortada konuyu bu maddeye bağlıyor; davalının 20, kızın 16 yaşında olduğunu atlayıp 22-15 gibi işlemler yaparak konuya ilgisizliğinizi yine açıkça gösteriyorsunuz.
Lütfen yorum yaparken daha dikkatli olun, en azından eldeki verileri doğru kullanın. Ciddi bir davayla karşı karşıya olan kişiyi baştan savma değerlendirmelerle korkutmak pek doğru bir davranış değil.
-
Alıntı:
...
, yaş hesaplamasını hemen şimdi yaptım, biz görüştüğümüz süre içinde kız arkadaşım 15 yaşını gün olarak bitirmiş,16 yaşından 4 ay almıştı ....
Sizce 15 yaşını tamamlamış,16 yaşından gün almış biri 16 yaşındamıdır?
-
sn Erdoğan, 104-1 maddesi 15 yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkiye giren demekte, 16 yaşının içierisinde olan biriyle cinsel ilişkiyi bu maddede suç saymış.15 yaşında denilebilir haklısınız ama,15 yaş içerisinde de diyemeyiz. ayrıca unuttuğunuz nokta, tck 104/2 maddesi iptal edilmiştir.
http://savcibey55.wordpress.com/2007...s-farkictihat/
-
Ben olaya biraz farklı yaklaşacağım. Şimdi söz konusu olayda bir cinsel ilişki yok, zira kız bakire. Dolayısıyla 104 ncü madde devreye girmiyor, bu sebeple rızayı falan da incelemiyoruz. Aynı zamanda kız 16 yaşında diyelim -ki soruyu soranın başlığı da bu yönde-, yani 15 yaşını tamamlamış, dolayısıyla eğer kızın fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmiş ise 103' ncü madde de devreden çıkıyor. Bu halde elimizde 102/1 maddesi yani cinsel saldırı suçu kalıyor. Bu da şikayet halinde 2 yıldan yedi yıla kadar hapis cezası demekte, (tabiki suç ispatlanır ve mağdurun beden ve ruh sağlığı bozulmuş olursa ceza bayağı ağırlaşır.) Yani bu denklemde sanık, 16 yaşında bulunan ve fiilin anlam ve sonuçlarını anlama kaabiliyeti olan kızın rızası ile ilişkiye girdiğini kanıtlarsa ceza almaz. Şimdi ne oldu, kanunda var olan bir açık mı söz konusu. Eğer böyle ise eminim ki mahkeme, en azından Yargıtay bu açığı herhangi bir şekilde yapacağı bir yorumla kapatacaktır.
-
ben cinsel ilişkiye girdiğimizi szaten söylemedim söylememde mahkeme de. çünkü bu hiç olmadı. ama yüzeysel cinsellik oldu buda zaten kendisinin rızasıyla oldu. o her ne kadar zorla olduğunu söylese de,görüşütüğümüz zamanlarda başka bi kız arkadaşımıza çektiği mesajlarda beni çok sevdiğini,ayrılmak istemediğini,ve en önemlisi de ****çok güzel öpüşüyor ***aşık oldum"diye yazdığı mesajları var. bunlar tek delilim :(
-
öle bişey varsa bence yeterlidir...
-
ben kime inanayım güveneyim anlamadım ki :( kafam iyice karıştı. gidip savcıyı hakimi bulsam anlatsam herşeyi, ünv'de okuyamadım. vakit kaybetmeden girer yatar çıkarım. olan biteni anlattım, biriniz suçlusun dediniz, biriniz suçsuzsun dediniz.biri yanında durmam suçmuş dedi,biri öpüşmem sevişmem flört etmem suçmuş dedi, karakolda yediğim küfür de cabası, baronun avukatı en az 8 sene dedi :D adalete ve hukuka güvenim kalmadı. beni benden başka kimse savunmayacak galiba,kendimi alıştırmam gerekli gibi
-
Olayda bahsettiğiniz kişi rızası dışında zorla cinsel münasebette maruz bıraklıdığını söylüyor. Eğer siz bu durumun zorla olmadığını ispatlarsanız korkulacak bir durum yok zaten cinsel ilişki olmadığı saptanmış yani durumunuz Reşit olmayanla cinsel ilişki MADDE 104. - (1)e girmiyor. Ancak olaylar sırasında bahsettiğiniz kişinin 15 yaşını tamamlamış ve aynı zamanda fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmiş olması gerkiyor.Çünkü sizin olayınız Çocukların cinsel istismarı MADDE 103. çerçevesinde incelenecektir diye düşünüyorum.
Tüm bu durumlar mevcutsa korkmanızı gerektiren bir durum yok. Ayrıca size bu durumu avukatınızla ayrıntılı bir şekilde konuşmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü olayın aydınlanması delillerin sunulması açısından size daha yardımcı olacaktır.
-
fiilin hukuki anlam ve sonucunu anlamak demek ne demek bunu çözemedim ki:( yani öpüşürken sevişirken, "ben bundan şikayetçi olsam en az 8 sene ceza alır" mantığında olması ve bunu bilmesi mi demek. yoksa yaptığımız şeylerin ne olduğunu mu anlaması gerek. ben 20 yaşındayım, bunları yaparken kaç sene ceza alırım hukuken nasıldır bilmiyorum. yani arkadaşıma çektiği mesajda "çok güzel öpüşüyor aşık oldum" diye yazmış. kıyıda köşede sıkıştırıp öpüp kaçmadım ki,istismar da etmiş olamam çünkü birbirimizi seviyorduk,çektiği mesajların hepsi duruyor. :D
-
Alıntı:
fiilin hukuki anlam ve sonucunu anlamak demek ne demek bunu çözemedim ki:( yani öpüşürken sevişirken, "ben bundan şikayetçi olsam en az 8 sene ceza alır" mantığında olması ve bunu bilmesi mi demek. yoksa yaptığımız şeylerin ne olduğunu mu anlaması gerek. ben 20 yaşındayım, bunları yaparken kaç sene ceza alırım hukuken nasıldır bilmiyorum. yani arkadaşıma çektiği mesajda "çok güzel öpüşüyor aşık oldum" diye yazmış. kıyıda köşede sıkıştırıp öpüp kaçmadım ki,istismar da etmiş olamam çünkü birbirimizi seviyorduk,çektiği mesajların hepsi duruyor. :D
yaptığınız şeylerin ne olduğunu anlaması demek
-
abilerim pazartesi dosyama bakmaya gidicem, 3.asliye kalemine.baronun avukatı sorun olmaz dedi, biraz korkuyorum ama başıma geleceğide bilmek istiyorum. dosyada dikkat etmem gereken bi husus var mı? yada size yazabileceğim bi bilgi.. ben sadece kendi ifademi tekrar okumak istiyorum. adli tıp raporunuda iyice incelemek istiyorum. size yazıcam hemen