-
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik şubeleri arayamayacak(mış)?
evet kesınlıkle onemlı bır durum en garantı yol sanırım gbt baktırabılecek arkadaslar bızlerı de aydınlatırsanız sevınırım herkese tesekkurler
-
Herkese selamlar,
Almanyada yasiyorum, cifte vatandasim,asker kaçagi durumuna dustugümden dolayi arandigim için vatandasliktan çikartmiyorlar.
Ama yeni cikan genelgeye göre, asker kacagi , bakaya gibi durumlar, savcilik yakalatma emri olmadan suc teskil etmiyor.
Simdi bu genelge dogrultusunda, vatandasliktan cikmak icin tekrar basvuru yapsak, vatandasliktan cikabilirmiyiz?
saygilar
-
slm arkadaslar tak etti canima ya yemin olsun bunaldim bir ay sonra trye gidiyom eger kimse bir ay icinde dogru bilgi bulamassa ben size ataturk hava alanindan yazicam eger beni hava alaninda yakalamazlarsa demekki gbt den dusmusuz eger beni yakalarlarsa sakin tr ye donmeyin :o bu arada eger beni hava alaninda ailem beklicek her ihtimala karsi aile karsiliyinca kefil olunca birakiyorlarmis beni birakirlarsa sahte pasoportla tekrar cikicam baska care kjalmadi yav 1 seneden beri esim ayri ulkede ben ayri ulkede kaldim bide kimlikte hala bekar kaldik bu ne bicim dunya yav evlendik nufusa geciremiyoz :kızgın: vermis oldugunuz bilgiler icin tesekkur ederim
-
Alıntı:
sinantufenk rumuzlu üyeden alıntı
slm arkadaslar tak etti canima ya yemin olsun bunaldim bir ay sonra trye gidiyom eger kimse bir ay icinde dogru bilgi bulamassa ben size ataturk hava alanindan yazicam eger beni hava alaninda yakalamazlarsa demekki gbt den dusmusuz eger beni yakalarlarsa sakin tr ye donmeyin :o bu arada eger beni hava alaninda ailem beklicek her ihtimala karsi aile karsiliyinca kefil olunca birakiyorlarmis beni birakirlarsa sahte pasoportla tekrar cikicam baska care kjalmadi yav 1 seneden beri esim ayri ulkede ben ayri ulkede kaldim bide kimlikte hala bekar kaldik bu ne bicim dunya yav evlendik nufusa geciremiyoz :kızgın: vermis oldugunuz bilgiler icin tesekkur ederim
hocam seninki büyük risk ama galiba mecbursun, allah yardımcın olsun, haberini beklicez :) çarşı izninde nete gelirsen haberdar et (allah muhafaza:)
-
Selamlar arkadaslar bugun aldıgım bır haberı paylasmak ıstıyorum sızlerle polıs arkadasım yayınlanan genelgeyı arastırmıs karakollarda bılındıgı uzre sadece asker kacaklarıyla ılgılenen memurlar var onlardan bırıne sormus ve artık asker kacaklarına polısın bakmayacagını soylemısler tam emın olmamakla bırlıkte gbt den de dusuldugunu soyledı sımdı kendısı ızınde gorev yerıne dondugunde benın gbt me bakacak baktırdıgımda paylasırım sızlerle ıyı aksamlar herkese.
-
Alıntı:
alphasici rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar arkadaslar bugun aldıgım bır haberı paylasmak ıstıyorum sızlerle polıs arkadasım yayınlanan genelgeyı arastırmıs karakollarda bılındıgı uzre sadece asker kacaklarıyla ılgılenen memurlar var onlardan bırıne sormus ve artık asker kacaklarına polısın bakmayacagını soylemısler tam emın olmamakla bırlıkte gbt den de dusuldugunu soyledı sımdı kendısı ızınde gorev yerıne dondugunde benın gbt me bakacak baktırdıgımda paylasırım sızlerle ıyı aksamlar herkese.
paylaştıgınız için tesekkürler,haberlerinizin devamını bekleyeceğiz.Ancak böyle, sizin gibi birkaç kişi sayesinde kesin yargıya ulaşabilecegiz ne yazık ki...
-
arkaşdalar daha öncede söylemiştim, gbt den arananlar düşürülmüş, ben daha bir ay önce asayiş şube tarafından çağırılmıştım, askerlik durumu için ancak dört gün önce gbt yaptırdım ama çıkmadığımı söylediler. fakat bu sizi rahatlatmasın çunku her an tekrar gbt ye düşme durumu olabilir, kaçakları suç duyurusu yapıldığından bir hafta sonra gbt ye düşürüyorlar.
bilginize...
-
arkadaşlar simdi burdaki konu kesin ise ehliyet almaya gidebileceğim.
kartı teslim ederken gbt 'ye baktıkları için gidip alamıyordum eğer yoklama kacakları artık görünmürsa gerçekten en kısa sürede alayım
-
ya nolcak bu iş böyle, insanlar gerçekten zor durumda! arkadaşlar yeni genelkurmay başkanımızın askerlik konusundaki görüşü nasıldırki, 1-2 seneye bedelli tekrar gündeme gelirmi acaba?
-
vatani görevi yapıp yapmamakla ilgili bir sorunum yok,elbette yapacağım ama anam babam elime bakacak,zamanlaması çok ters şu an benim için ,genel bir savaş hali olsa zamanlamayı da kimse düşünmez,elbette gidip yapacağım ,giden kardeşlerim üzerine düşeni yaptı ,sıra bize de gelmeli,evimizde rahat rahat oturabiliyorsak birileri bizim yerimize sınırlarımızı beklediği için. vicdani retçilerin olayı kendilerine kalmış beni ilgilendirmez ,ben gidip yapacağım ancak bu durum barış dönemindeyken bana bağlı insanları zora sokmamalı ,hayat zaten zor...keşke düzenlemeler farklı olsaydı ve bizde genelge vs şeylerden medet ummasaydık...
-
Alıntı:
cako1976 rumuzlu üyeden alıntı
vatani görevi yapıp yapmamakla ilgili bir sorunum yok,elbette yapacağım ama anam babam elime bakacak,zamanlaması çok ters şu an benim için ,genel bir savaş hali olsa zamanlamayı da kimse düşünmez,elbette gidip yapacağım ,giden kardeşlerim üzerine düşeni yaptı ,sıra bize de gelmeli,evimizde rahat rahat oturabiliyorsak birileri bizim yerimize sınırlarımızı beklediği için. vicdani retçilerin olayı kendilerine kalmış beni ilgilendirmez ,ben gidip yapacağım ancak bu durum barış dönemindeyken bana bağlı insanları zora sokmamalı ,hayat zaten zor...keşke düzenlemeler farklı olsaydı ve bizde genelge vs şeylerden medet ummasaydık...
soyledıklerıne sonuna kadar katılıyorum arkadasım bende aynı durumdayım 2,5 yasında bır oglum var ve benım basıma bırsey gelse ınanın onlara bakacak sahıp cıkacak kımse yok bu tur durumlar goz onunde bulundurulmalı aslında bencede gorev kutsaldır ama ben gıdınce colugum cocugum madur olacaksa nasıl gıderım nasıl orada vatanı gorevımı layıkıyla yerıne getırebılırım...
-
slm arkadaslar bilgileriniz icin tesekkurler tekrardan ya iki ay once esime posta fasitasiyla @para cikarttim gitti bu ay gonderdim 20 gun oldu para piyasada yok nre gitti belli degil bir insan bukadarmi sanssiz olur yav ya bu gbt den eger dusmussek gbt ye geri girene kadar turkiyeye giris cikis yapabilirmiyiz acaba ya bu askerlik ole bi dertki bazen nalet ediyorum bazende olen sehitlerimizi gorunce derdi kederi unutup askere gidesim geliyo napcaz biz yav pankart yazip yuruyusemi ciksak acaba ya pasoportun gunu bitti bugun yakalansam belki bir belki 3 ay icerde yatarim burda pasoportta gun yok diye okadfar nalet bi ulke burasi hani diyolarya yakalaninca konsolosluk hemen trye gidebilmen icin gun veriyo hikaye ya bilgilendirin arkadaslar bizi :o
-
Alıntı:
slm arkadaslar bilgileriniz icin tesekkurler tekrardan ya iki ay once esime posta fasitasiyla @para cikarttim gitti bu ay gonderdim 20 gun oldu para piyasada yok nre gitti belli degil bir insan bukadarmi sanssiz olur yav ya bu gbt den eger dusmussek gbt ye geri girene kadar turkiyeye giris cikis yapabilirmiyiz acaba ya bu askerlik ole bi dertki bazen nalet ediyorum bazende olen sehitlerimizi gorunce derdi kederi unutup askere gidesim geliyo napcaz biz yav pankart yazip yuruyusemi ciksak acaba ya pasoportun gunu bitti bugun yakalansam belki bir belki 3 ay icerde yatarim burda pasoportta gun yok diye okadfar nalet bi ulke burasi hani diyolarya yakalaninca konsolosluk hemen trye gidebilmen icin gun veriyo hikaye ya bilgilendirin arkadaslar bizi :o
Ya bi düzgün yazın ya.
İnsanlar üşenmemişler kurallar hazırlamışlar,her köşede de bunları hatırlatmışlar.
Sohbet sitesinde değil hukuk sitesindesiniz ya!
-
arkadaşlar bu genelgenin uygulanması konusunda bir gelişme yokmu?
-
Alıntı:
beko07 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar bu genelgenin uygulanması konusunda bir gelişme yokmu?
Valla bi gelişme var, o da bugün Mecidiyeköy'de yolda yürürken iki polis beni durdurup TC vatandaslık numaramdan GBT'me baktılar. Ellerine blackberry gibi bir alet vermişler, benden sonra da rast gele yoldan geçen erkeklerin GBT'lerine bakıyorlardı. Gerçi bu genel bir güvenlik önlemi ama, güvenlik önlemleri arttıkça kaçakların yakalanma riski de artar diye tahmin ediyorum.
-
Alıntı:
Fischer rumuzlu üyeden alıntı
Valla bi gelişme var, o da bugün Mecidiyeköy'de yolda yürürken iki polis beni durdurup TC vatandaslık numaramdan GBT'me baktılar. Ellerine blackberry gibi bir alet vermişler, benden sonra da rast gele yoldan geçen erkeklerin GBT'lerine bakıyorlardı. Gerçi bu genel bir güvenlik önlemi ama, güvenlik önlemleri arttıkça kaçakların yakalanma riski de artar diye tahmin ediyorum.
Neye göre gelişme var.Sen kaçakmıydın.Ya da ne zamandır kaçaktın.Yani neye göre gelişme var.
-
yahu gelişme var işte, her yerde GBT yapar oldu polisler. kaçakların yakalanma riski daha da büyüdü. baktırın GBT nize aranıyorsanız savcılıkla işiniz var demektir. ama bu genelge çıkmadan önce arananlar GBT den silinmişlerdir. yeniden haklarında suç duyurusu yapılanlar savcılık tarafından aranmaya başlamıştır hepsi bu. anlaşılmayacak birşey yok ortada.
-
Alıntı:
sarrp rumuzlu üyeden alıntı
yahu gelişme var işte, her yerde GBT yapar oldu polisler. kaçakların yakalanma riski daha da büyüdü. baktırın GBT nize aranıyorsanız savcılıkla işiniz var demektir. ama bu genelge çıkmadan önce arananlar GBT den silinmişlerdir. yeniden haklarında suç duyurusu yapılanlar savcılık tarafından aranmaya başlamıştır hepsi bu. anlaşılmayacak birşey yok ortada.
Ya kusura bakmayında arkadaslar sormak istediğim şu daha önce arandığınızdan eminmiydiniz.Yani evet ben aranıyordum,ama genelgeden sonra gbt e baktım temizdi diyen var mı ? Ne kadar süre kaçaktınız da genelgeden sonra gbt lerin temiz olduğuna kanaat getirdiniz.
-
Alıntı:
Xear rumuzlu üyeden alıntı
Ya kusura bakmayında arkadaslar sormak istediğim şu daha önce arandığınızdan eminmiydiniz.Yani evet ben aranıyordum,ama genelgeden sonra gbt e baktım temizdi diyen var mı ? Ne kadar süre kaçaktınız da genelgeden sonra gbt lerin temiz olduğuna kanaat getirdiniz.
arkadaşım, ben aralık ayından beri bakaya kalmışım, evime temmıuz başında polis gelip çağrı bırakmış. bende bir hafta önce GBT yaptırdım bir tanıdık aracılığı ile gbt de çıkmadığımı söyledi. seninde bir tanıdığın varsa gbt ne baktırt buyuk ihtimal çıkmazsın tabi hakkında savcılık suç duyurusunda bulunmadıysa, zamanla hepimizi çağracak savcılık ama kısa süreliğinede olsa gbt den silinmiş olacaksın. kısaca böyle anlatabilirim sana.
-
Peki arkadaşlar şu durumu bilen var mı?
GBT miz temiz . aranma falan yok. Bu durumda polisle sıkıntımız yok. ama şehir dışına çıktığımızda Jandarma kontrolüne takılırsak ne olacak. Ellerinde bakaya listesi olabilir. Bu listeler sadece jandarmanın görev alanı dahilindeki ASkerlik Şubesi tarafından aranan kişilere ait olanlar mıdır? Yoksa tüm Türkiye deki jandarma birliklerinde de bu listeler aynı mıdır?
Veya son durumu bilmiyorum. Jandarma da arananlar için kendi içerisinde POLNET benzeri bir On-line sistem kurdu mu?
Saygı ve sevgiler
-
Alıntı:
ascerver rumuzlu üyeden alıntı
GBT miz temiz . aranma falan yok. Bu durumda polisle sıkıntımız yok. ama şehir dışına çıktığımızda Jandarma kontrolüne takılırsak ne olacak. Ellerinde bakaya listesi olabilir. Bu listeler sadece jandarmanın görev alanı dahilindeki ASkerlik Şubesi tarafından aranan kişilere ait olanlar mıdır? Yoksa tüm Türkiye deki jandarma birliklerinde de bu listeler aynı mıdır?
Veya son durumu bilmiyorum. Jandarma da arananlar için kendi içerisinde POLNET benzeri bir On-line sistem kurdu mu?
Saygı ve sevgiler
ellerinde genel bir liste var diye duydum ama bu kesin bir bilgi değil
-
Alıntı:
ascerver rumuzlu üyeden alıntı
Saygı ve sevgiler
Ne kadar doğru bilemem ama jandarmanın seni alıp şubeye götürme hakkı olmuyor böyle bir durumda.Neden dersen yetkisi yok önce sivil savcıya gidip ifade verilir diye düşünüyorum ama dediğim gibi mantıken böyle gözüküyor yani ben bağlayıcı bir cevap vermiş olmayayım.
-
arkadaşlar benimde aklıma şuphe düşürdünüz, gbt de çıkmadım ama bir hafta oldu baktıralı, acaba şimdiye kadar düşmüş olabilirmiyim. tekrar baktıramam çunku eleman izne ayrılmış. bileniniz varmı bu gbt ye düşme süresini?
-
ben kendi dururumu mu anlatayım. size bu genelgeyle ilgili bir fikir verebilir. ben 2007 yılından beri bakaya durumundayım. askerlik şubem bulunduğum ilden başka bir ilde. ikametgah adresim de orada. nisan ayında 1 kez gbt kontrolünden geçtim ve temiz çıktım. haziran ayı başında bana emniyetten evime çağrı belgesi geldi. ben ne olduğuna baktırdım ve asker kaçağı olarak arandığımı söylemişler. aradan geçen 2 ay zarfında gbt kontrolü yaptırmadım. dün itibariyle yeniden çağrı belgesi göndermişler. emniyette asker kaçaklarıyla ilglilenen memur kendi adını yazmış. savcılıktan geldiğini zannetmiyorum. çünkü askerlik şubem başka bir ilde. bu kadar da çabuk gelemez herhalde. sonuç olarak bence değişen bişey yok. genelge bence uygulanmıyo. yinede neden çağırdıklarını tam olarak öğrendikten sonra kesin bişey söyleyebiliriz.
-
Alıntı:
conque rumuzlu üyeden alıntı
ben kendi dururumu mu anlatayım. size bu genelgeyle ilgili bir fikir verebilir. ben 2007 yılından beri bakaya durumundayım. askerlik şubem bulunduğum ilden başka bir ilde. ikametgah adresim de orada. nisan ayında 1 kez gbt kontrolünden geçtim ve temiz çıktım. haziran ayı başında bana emniyetten evime çağrı belgesi geldi. ben ne olduğuna baktırdım ve asker kaçağı olarak arandığımı söylemişler. aradan geçen 2 ay zarfında gbt kontrolü yaptırmadım. dün itibariyle yeniden çağrı belgesi göndermişler. emniyette asker kaçaklarıyla ilglilenen memur kendi adını yazmış. savcılıktan geldiğini zannetmiyorum. çünkü askerlik şubem başka bir ilde. bu kadar da çabuk gelemez herhalde. sonuç olarak bence değişen bişey yok. genelge bence uygulanmıyo. yinede neden çağırdıklarını tam olarak öğrendikten sonra kesin bişey söyleyebiliriz.
Genelge uygulanmıyorsa bu kadar adam nasıl temiz çıkıyor gbt'den anlamıyorum ya.
-
Alıntı:
Genelge uygulanmıyorsa bu kadar adam nasıl temiz çıkıyor gbt'den anlamıyorum ya.
genelgeden önce de bakaya durumundaydım ve gbt ye düşmemiştim. bence burda uygulanma şöyle oluyor. olayın polise intikalinden sonra çağrı ve aramalara cevap verilmemesinden sonra gbt ye düşüyor. tabi bu benim görüşüm.daha önce gbt ye kayıtlı olupta silinmiş ise bu genelge uygulanıyo demektir.
-
arkadaşlar biraz önce yeniden savcılıktan gbt yaptırdım birşey çıkmadı. ama biri bana savcılık sadece bulundugu bölgeye bakıyor, genel olarak gbt ye bakmıyor dedi. aklım tamamen karıştı, şimdi savcılığınki ayrı ve polisin ki ayrımı anlamış değilim. bileniniz varmı bu konuda?
-
Alıntı:
sarrp rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar biraz önce yeniden savcılıktan gbt yaptırdım birşey çıkmadı. ama biri bana savcılık sadece bulundugu bölgeye bakıyor, genel olarak gbt ye bakmıyor dedi. aklım tamamen karıştı, şimdi savcılığınki ayrı ve polisin ki ayrımı anlamış değilim. bileniniz varmı bu konuda?
Sanmıyorum ya.Merkezi bilgi olmasa ne anlamı kalır.Her yerde aynıdır da savcılıktan nasıl öğreniliyor gbt sorgusu onu bende yaptırsam ?
-
Alıntı:
Sanmıyorum ya.Merkezi bilgi olmasa ne anlamı kalır.Her yerde aynıdır da savcılıktan nasıl öğreniliyor gbt sorgusu onu bende yaptırsam ?
tanıdığın biri varsa adliye içine katip bile olabiliyor ver tc kimlik no nu bakıyorlar hemen. bana ayrı olduğunu söyleyen bir avukat ama oda emin değil, anlamadım gitti bu işi.
-
slm arkadaslar kanaldaki hukukla ilgilenen tum arkadaslara ve genel diger arkadaslara bir sorum var eger gbt temiz cikarsa ben suanda trye giriste ve cikista sorun yasarmiyim giriste sorun yasamassam cikisdadami yasamam anlamina geliyo bu ya dayanamiyorum artik esimi cok ozledim lutfen bana kesin bir cevap verin :mahcup:
-
Merhaba arkadaşlar linkte herşeyi detaylı olarak anlatıyor buradaki habere göre 3 temmuzda kanunlaşmış, artık hiç bir polis yada inzibat bakaya kişiyi tuttup kolundan götüremeyecek ta ki hakimin yakalama emri cıkmadan. Yakalama emri de kolay kolay cıkmaz..
Ama burası Türkiye bu yasadan vatandaşın haberi vardır , polisin yada inzibatın haberi bile olmayabilir.Böyle birine denk gelirseniz ne olur bilemem:)
http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=176429
-
Arkadaslar...Bu haber gercek olabilir.ama asparagas oldugu süphesi icerisindeyim..yada daha yürürlüge girmedi..cünkü 2 gün önce yaptigim bir telefon görüsmesinde en yakin arkadaslarimdan birisi bakaya durumdaydi..ve 1 yildir falan bakaya idi ve azili bakayada degildi yani...polis kapiya dayanmis almislar askerlik subesine teslim etmisler..askere sevki yapilmis bir sonraki sevk tarihinde asker ....yani..bilmiyorum...belkide bu kural daha yürürlüge girmedi ama öyle yani....öyle bi ariyorlar ki..:):):)
-
Alıntı:
Soljenitsin rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaslar...Bu haber gercek olabilir.ama asparagas oldugu süphesi icerisindeyim..yada daha yürürlüge girmedi..cünkü 2 gün önce yaptigim bir telefon görüsmesinde en yakin arkadaslarimdan birisi bakaya durumdaydi..ve 1 yildir falan bakaya idi ve azili bakayada degildi yani...polis kapiya dayanmis almislar askerlik subesine teslim etmisler..askere sevki yapilmis bir sonraki sevk tarihinde asker ....yani..bilmiyorum...belkide bu kural daha yürürlüge girmedi ama öyle yani....öyle bi ariyorlar ki..:):):)
evet benide zaten evime gelip aramışlar. bulamadıkları için çağrı belgesi bırakmışlar. bulsalardı benide alırlardı herhalde. bu genelgenin varlığı bir gerçek. savcılıklarada gönderilmiş. ama uygulanmıyor. bunun sebebi sanırım askerlik şubeleri ve emniyetin bu genelgeden haberdar olmaması. bu genelgeyi askerlik şubeleri ve emniyete de göndermeleri gerekir. bu genelgeden haberdar olmadıkları için askerlik şubelerinin talimatını polis yerine getiriyor. yani bu genelgeye güvenipte bişey yapmayın.
-
arkadaşlar genelge çatır çatır işleme alınmış bundan emin olun. ancak bilmeyeler çıkabiliyor sizin haberdar etmeniz gerekmektedir. çıktılarını alın ve gösterin o zaman araştırıyorlar ve doğruluğunu kabul ediyorlar.
ayrınca şunu belirteyim ki, bakaya olan ben geçen cuma GBT ye baktırdım ve aranmadığımı söylediler, inanmayıp yinede iş için gitmem gereken bir şehire uçak bileti aldım havaalanına gittim yine gbt yaptılar rahatlıkla kontrolden geçtim, bilginiz olsun....
-
-
Alıntı:
beko07 rumuzlu üyeden alıntı
amma karıştı herşey!
olay çok net aslında.
adım 1: genelge yayınlandı.
adım 2: genelge hakkında savcılıklar haberdar.
adım 3: bütün gbt de olan kaçaklar silindi.
adım 4: yoklama kaçakları ve bakaya olanlar yeniden değerlendirmeye alınmaya başlandı.
ben artık pek karışıklık göremiyorum, ayrıca askerlik şubelerinin bu genelgeden haberlerinin olup olmaması pek bizleri ilgilendiren sorun değil sanırım, neticede eskisi gibi işlen yapamıyorlar.
ah birde bedelli askerlik çıksa, viva tsk olur:)
-
ya arkadaslar biri diyoki birini polis evden almis biri diyoki gbt den dusmusum ucakla seyahat yaptim hani haberin ilk cikdiginda bakaya kalan kacaklari savci sorguliyacakdi eger savci hakli bulursa subeye sevk etmiyecekdi o arkadasimizi polis nasil alipda subeye goturmus savci sorgulamadan yav bu negenelgeymis turkiyeyi karistirdi birak turkiyeyi tum dunyadaki turklerin akli karisti napcaz simdi :(
-
Alıntı:
ya arkadaslar biri diyoki birini polis evden almis biri diyoki gbt den dusmusum ucakla seyahat yaptim hani haberin ilk cikdiginda bakaya kalan kacaklari savci sorguliyacakdi eger savci hakli bulursa subeye sevk etmiyecekdi o arkadasimizi polis nasil alipda subeye goturmus savci sorgulamadan yav bu negenelgeymis turkiyeyi karistirdi birak turkiyeyi tum dunyadaki turklerin akli karisti napcaz simdi :(
arkadaş anlamayacak birşey yokki, polis götürdüyse insan hiç mi genelgeden bahsetmez, tabiki bilmeyen polis, askeri şube işlemi yapar askere alır, söyleyeceksiniz, bu genelge var ve buna göre işlem yapılacak diye, size yaşadığım olayları bir bir yazıyorum ki bilginiz olsun diye. genelgenin çıktısı elinizde bulunsun, bilmeyen haberi olmayan polis, askeri şubeye gösterin.
-
Benim anlamadigim, neden Adalet bakanligi genelge yi savciliklara gönderiyorda, bu konuyla direk alakali olan askeri subelere ve emniyete yollamiyor?? Bunun mantikli bir aciklamsi varmi ya?
Neden eszamanli olarak, konuyla alakali mercilere bu genelge yollanmadiki?
Bu is bu kadarda zor bir sey degil herhalde.. Genelge yi cikaranlar bu isten bu kadar anliyor olamaz ya, inanmiyorum!!
-
Arkadaslar cok merak ettıgım bısey var bu genelgeden asker kacakları
Yanı fırar durumunda olanlarda yararlanabılıyor mu yoksa sadece yoklama kacagı Ve bakayalarmı yararlanıyor yanı bız asker kacakları yararlanamıyormuyuz...
Bırde dıger tum konulara bakıyorum bır cok kısı ozellıkle takıp edıp konular
Hakkında bıldıklerını aktarıyor fakat bu konuyu ne kımse arastırıyor ne de
Yanıtlıyor neden acaba sadece bız ılgılı olanlar bıseyler yapmaya calısıyor!!!