-
Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!
Arkadasım dediğiniz cok doğru taleple ilgili bir durum bu ne kadar çok talep varsa bedelli çıkma sansı o kadar kuvvetli bu dilekçeleri meclise gondermek yeterli genelkurma'yı bu durumdam bilgilendiriyorlar zaten!! 1000 kişi dilekçe gonderse olayın ciddiyetini kavrarlar. cok fazla talep goremedikleri icin es gecıyorlar her seferinde.
-
Alıntı:
stainway rumuzlu üyeden alıntı
Arkadasım dediğiniz cok doğru taleple ilgili bir durum bu ne kadar çok talep varsa bedelli çıkma sansı o kadar kuvvetli bu dilekçeleri meclise gondermek yeterli genelkurma'yı bu durumdam bilgilendiriyorlar zaten!! 1000 kişi dilekçe gonderse olayın ciddiyetini kavrarlar. cok fazla talep goremedikleri icin es gecıyorlar her seferinde.
Dilekce gönderirken bence dikatli olunmalı daha öncede başbakan böyele bir çagrı yapmıştı askerlik şubelerine başvurun diye daha sonra dilekce ile başvuranların cogu ikametgah adreslerini yazdıgı için inzibatlar tarafından evlerinden alınmışlardı askere bu ince detayıda unutmayınız lütfen Dilekcelerimi TBMM göndermemiz daha doru olur.
-
Ne kadar doğru bilemiyorum ama
Alıntı:
324.dönem olarak samsundan döndüm. ordayken 25 günlük sğrenin azaltılmayacagını gerekirse süreyi daha da uzatacaklarını söylediler. önümüzdeki iki yıllık planlamada da bedelli askerlik yok. . ayrıca bizim dönemde 400 uzman vardı ve neler çektiklerini yazsınlar da uzmanların askerligi zor mu kolaymı anlarsınız...uzman pratisyen farketmeden yarımızı doguya verdiler. batıda birligi olan birçok arkadaş ta kendi birliklerini aradıklarında geçici görevlerle dogu olduklarını ögrendiler. bilgilerinize...
-
Alıntı:
saleri rumuzlu üyeden alıntı
Ne kadar doğru bilemiyorum ama
Sonucda artık sadece terör konusuyla ilgilenecek profesyonel bir yapıya ihtiyac var mı? yok mu? sizce..
-
Arkadaşlar bende çok istiyorum bedelli çıkmasını ama şu anki şartlarda, AKP hükümette devam ederken, önümüzde seçim varken bedelli çıkması çok zor. Zaten daha önceki genelkurmay başkanı 2013'e kadar bedelli yok demişti. Rapor işide çok zorlaştırıldı zaten. Askere gidip vatan borcumuzu bir an önce ödemek sanırım en mantıklısı.
-
Bedelli askerlikle ilgili gündemi sürekli cok dikkatli takip ediyorum.Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül,''Bedelli askerlik için herhangi bir kanun çıkarmaya gerek yoktur. 1111 sayılı Kanun'un 10. maddesi bedelli askerliğe imkan vermektedir. Ancak bedelli askerlik yapılabilmesi için Genelkurmay Başkanlığının celp veya askerlik müracaatlarındaki toplam yekunun kendi ihtiyacını karşıladığına kanaat getirmesi ve bunun üzerine Milli Savunma Bakanlığından (bundan daha fazla askere ihtiyacımız yok) diye belirtmesi lazım ki, bedelli askerlik ile ilgili hükümleri yürürlüğe koyabilelim. Yoksa şu anda kanunda bu hükümler var, ama ihtiyaç fazlası olması halinde...
Bugün için Hükümetimizin 2003 yılında aldığı bir kararla askerlik süreleri önemli ölçüde kısalmıştır. Askerlik süresi toplam yüzde 17 kısalmıştır. Yüzde 17 kısalan askerlik süresi ile zannediyorum hiçbir şekilde, bu talebin ihtiyacı karşılaması söz konusu değildir. Bu nedenle bedelli askerliğin gündeme gelmesi de söz konusu değildir.''demiştir.O zaman şöyle bir yöntem uygulansa...normal şartlarda bedelliden alınan para miktarı düşürülse ve 3 yada 4 ay gibi kısa bir süre askerlik yapılması uygun görülse olmazmı acaba.bu şekilde hem asker ihtiyacı yine karsılanmıs olur hemde bedelide alınarak yine bir kaynak yaratılır.bu fikir bence cok daha mantılı ve hiç olmamasından daha uygun ve yerınde bır karar olur ve beklentıde karsılanmıs olur.Bu fikir hakkında görüşlerinizi beklıyorum.
-
Merhaba ,
Burasi bir hukuk sitesi oldugu icin ben isin hukuki yaniyla ilgili bir soru sormak istiyorum...
Biliyorsunuz yurtdisinda resmi sekilde 1095 gun (3 yil) calisan turk vatandaslari askerligini Eur.5112.00 odeyerek 21 gun olarak yapiyorlar yani diger deyisle "dovizli askerlik" kanunundan yararlaniyorlar... Bu kanunun amaci yurtdisinda yasiyan gurbetcilerimizin (!) islerini kaybetmemeleri ve yillik izin surelerinde yurda gelip askerlik gorevlerini tamamlamalari... Ote yandan bu yontem bir cok durumu yada sartlari musait olan kisiler tarafindan kullaniliyo... Yani parasi yada cevresi olanlar zaten bedelli askerlik yapiyo...
Benim sormak istedigim, yurt disindaki vatandaslarin islerini kaybetmesinden endise eden devletimiz yurt icinde bu ulkeye vergi veren istihdam saglayan kazandigi parayi tekrardan ekonominin icinde harciyan kisilere ayni ozeni gostermiyo... Anayasanin esitlik maddesinden bu konu hukuki bir ortama tasinip bu ekonomik krizde ayni haklarin bizler icinde uygulanmasi saglanamaz mi?
Saygilarimla,
-
Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!!
Bencede bedelli askerlik olması iyi değil yani parası olan verecek parayı parasız olan vatandaş en zor koşullarda ve 15 ay askerlik yapacak.Ama parası olan genede bir yolunu bulup rahat askerlik yapıyor.Bunlarada engel olmak lazım ki şuanda engel olunmuş değil ben mesala hiç bir milletvekili yada bakan gibi kimsenin ne yeğenini ne oğlunu nede akrabasını askerliğim boyunca görmedim ve duymadım.Saygılar...
-
Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!!
Sayin efsane26, hem boyle diyorsunuz hem de bedelli askerlik olayina karsiyim diyorsunuz. Kendi icinizde celiskiye dusuyorsunuz. İste eger bedelli askerlik cikarsa, bir yolunu bulamayan insanla da askerliklerini bu sekilde yaparlar. Ben 5000 euro'nun cok fazla bir meblag oldugunu dusunmuyorum, isini kaybetme korkusu olan bir insan, zaten bu kadar parayı rahat kazanıyordur.
Alıntı:
EFSANE26 rumuzlu üyeden alıntı
Bencede bedelli askerlik olması iyi değil yani parası olan verecek parayı parasız olan vatandaş en zor koşullarda ve 15 ay askerlik yapacak.Ama parası olan genede bir yolunu bulup rahat askerlik yapıyor.Bunlarada engel olmak lazım ki şuanda engel olunmuş değil ben mesala hiç bir milletvekili yada bakan gibi kimsenin ne yeğenini ne oğlunu nede akrabasını askerliğim boyunca görmedim ve duymadım.Saygılar...
-
Arkadaşlar herşey para değil israflar ülkesinde yaşadığımızı unutuyoruz devletimiz istediği anda hemen hemen bütün kaynakları seferber ederek kendine kaynak bulabilir devletin parası yok bedelli çıksın vatandaşın parasıyla ekonomimiz düzelsin yok böyle bir anlayış
Ayrıca sevgili kardeşlerim, askerliktir 15 ay gibi zor bir süreçtir kabul ediyorum fakat bu foruma sadece sizin zihniyetinizde insanlar gelmiyor benim zihniyetimdeki insanlarda gelmiyor bedelli askerlik fanatikliği yapmayın lütfen askerlikten soğutma diye bir suç var.
Bir diğeri de hayatta hiç bir zaman korkak olmayın. Devletimiz böyle uygun görmüş boynumuz kıldan incedir. Zoraki yasa falan çıkmaz. Zamanınızda askerliğinizi yapmanızı öneririm. Feyz alarak yapın zevkle yapın.
Çünkü askerlik bir BORÇ. tur.
Şehitlerimizi düşünün ahirette acaba nasıl bakacaksınız yüzlerine? bu kadar çok bedelli diye yırtınıyorsunuz?
Kısacası hayatınızı düzene sokun adam gibi gidin adam gibi gelin taş gibi askerliğinizi bitirin. Olay bitmiştir.
-
arkadaşım sen öyle diyorsun ama sen hiç düşünmeden direk yazmışsın bu mesajı bence. bir çok insan iş güç sahibi hatta aile sahibi. nasıl bırakıpta 15 ay gitsinler. bu kolay mı sence ? zorluğunu felan geçtik kimse zorluktan bahsetmiyor zaten süreden bahsediyor burada. milletin canını sıkan süredir. ve her zaman ki gibi şuan askerliğini yapıyor olupta memleketine dönünce işsiz güçsüz olacak olan o kadar çok asker var ki bunları hesaba hiç katmıyosun sanırım. bu ülkede şehit olanların Allah katından başka kimsenin gözünde değeri yok bence. vatan saldırıya uğruyor maddi manevi. dağdaki insanlarla iş bitmiyor. dağda nöbet tutmaklada vatan saldırıdan kurtulmuyor. yazacak o kadar çok şey var ki buraya sığmaz işte. geniş düşünelim biraz yeter.
-
yürekli adam rumuzlu arkadaşım.askeliğin zor olduğu hususundan bahsetmıyoruz burda.ben bır onerı getırdım yazımı okuduysan bedellı cıksın ama 3 yada 4 ay sure askerlık yapalım dıyorum.bu 3-4 aylık suredede catısmanın en yogun oldugu en zor sartlarda askerlık yapmaya razıyım.askerlıktır bıter 15 ay olsada ama işten cıkınca boyle iş bulmak zor sonrasında omur boyu guzel iş bulamamak yada hiç iş bulamamak var.burası turkıye ekmek aslanın ağzında... unıversıteyı bıtırınce yada askerden donunce iş veren yolumuzu gozlemıyor.para lazım gecınmek ıcın cocuk bakmak ıcın.senın hayatın zorluklarından haberın varmı.fakır 15 ay zangın 1 ay muhabbetıne getırmeyın herzaman durumu.benım ailemdendende var sehıt.sen neyden bahsedıyosun.bu kadar olmaz yahu.toplanan parayla ordumuz modern sılah alsın dıyoruz.bır süper apaçi helikopter ile neler yapılıp bınlerce askerın yapacagı operasyonları tek basına nasıl yaptıgını bır ınsansız sılahın havadan hedefı farkedıp ımha ettıgını bılıyomusun sen.ılla ana yavruları bızler dag taş aylarca daglarda terorıst avınamı cıkalım.sılah alalım askerım sağ kalsın sehit olmasın.bırakın mu ben cektım herkez ceksin felsefesını.bırazda baskalarını düşünün .yazık deyılmı askerımız sehıt olsun.ben olmasın dıyorum.teknolojıden faydalanalım.gokyuzunden gorelım terorıstı uzaktan ımha edelım..yapmayın bu kadar.akılcı olun bıraz.askerlıkten korkan yada zorlugundan cekınen yok zaman cok uzun sure tam 15 ay nedemek 15 bılıyormusun.işini 15 bırakmak eşini 15 ay bırakmak nedemek bunu ancak iş güç aile sahıbı olan bılır .olmayan deyıl.haaa devlet bana desınkı gıt gel senı memur yapacaz sen yokkende ailene maas baglayacaz 1 dakıka durmam askere gıderim yemın ederım.
-
Alıntı:
okn rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ,
Burasi bir hukuk sitesi oldugu icin ben isin hukuki yaniyla ilgili bir soru sormak istiyorum...
Biliyorsunuz yurtdisinda resmi sekilde 1095 gun (3 yil) calisan turk vatandaslari askerligini Eur.5112.00 odeyerek 21 gun olarak yapiyorlar yani diger deyisle "dovizli askerlik" kanunundan yararlaniyorlar... Bu kanunun amaci yurtdisinda yasiyan gurbetcilerimizin (!) islerini kaybetmemeleri ve yillik izin surelerinde yurda gelip askerlik gorevlerini tamamlamalari... Ote yandan bu yontem bir cok durumu yada sartlari musait olan kisiler tarafindan kullaniliyo... Yani parasi yada cevresi olanlar zaten bedelli askerlik yapiyo...
Benim sormak istedigim, yurt disindaki vatandaslarin islerini kaybetmesinden endise eden devletimiz yurt icinde bu ulkeye vergi veren istihdam saglayan kazandigi parayi tekrardan ekonominin icinde harciyan kisilere ayni ozeni gostermiyo... Anayasanin esitlik maddesinden bu konu hukuki bir ortama tasinip bu ekonomik krizde ayni haklarin bizler icinde uygulanmasi saglanamaz mi?
Saygilarimla,
Merhaba,
Bir soru sormustum ama onceki sayfalarda kaldi ve kaynadi... bence birbirimizi iknaya calismak yerine olabilirlikleri konusmaliyiz... sonucta bir fikri destekliyenler kadar karsi cikanlarinda olmasi normal...
-
Bedelli askerli yerel secimlere kadar cıkarsa cıkar yok sa 2013'de gecer yani.Bir sivil tolum örgütünün gündeme getirmesi medyada olay yaramıştı bir kaç gün ancak gündemde kala bildi ve tüm gazetelerin internet sitelerinde bedelli askerlik için yayınlanan haberlere okadar az kişi yorum yazmışki,acaba gercekten bedelli askerlik bekleyenlerin sayısı bukadar azmı diye merak ettim.400-500 bin kişiden bahsediyoruz bedelli bekleyen diye ama nerde bu insanlar.
-
yerel seçim öncesi çalışmak gerek
hükemete bedelli askerlik istememizle ilgili talep yapmamız lazım hemde binlerce...farkımıza varsınlar
arkadaşlar hadi çalışmaya
-
arkadaşlar aslında bunu gündeme taşımak için önceki mesajlarda arkadaşların söylediği gibi yazarlara, genel kurmaya, başbakanlığa vs. taleplerimizi iletmek gerekiyor, buraya kadar hemfikiriz ancak şuraya yazanların yani bedelli isteyenlerin çeyreği bile o dilekçelerden yollamamıştır..
tam bu noktada basit bir önerim var,
bir domain adresi alsak, çok basit bir site yapsak ve bedelli isteyenler adına imza toplasak, ya da yukarda dediğim kurum ve kuruluşlara site üzerinden rahat mail yollama imkanı versek nasıl olur ?
ben pek bu işlerden anlamıyorum yani web sayfası hazırlamaktan ama eminim aramızda vardır anlayan bu işlerden, organize olalım, laf değil icraat yapalım diyorum.
-
Dedigim gibi herkez bedelli bekler ama icraat yapalım deyince kimse olmaz.:kızgın:
-
hiçbir duyum yok hiç bir kimse çıkıp ufacıkta olsa umut vermiyor...
bedelli gündeme geliyor birgün sonra devletin tüm kurumları noktayı koyuyor
o kadar umutsuzumki bu konuda hergün haberlere bakıyorum ne bir umutlu yazı var nede bir duyum var
-
bilmiyorum nasıl ümitle bekliyorum kaç senedir ama umut yook sanırım şartlar beni bu duruma getirdi aslında geçmişte gitmek istedim bugunü bulduk artık tek çarem yurtdışına ailemi de alıp götürmek 34 yaşından sonra nasıl askerlik yaparım bilmiyorum yurtdışı için girişimlere başlayacam canım vatanımdan uzak kalcam herkese selamlar bedelli için bişeyler yapmalıyız hep beraber
-
Biz daha çok haber bekleriz, hiç birşey yapmadan duruyoruz çünkü bu sitede 20 kişiden fazla insan yok, halen bedelli askerlik bekleyenler niye sessiz kalıyor anlamıyorum bizler sustukca bu iş olmaz. başbakan cocuklarına rapor almasaydı belki bedelli işi olurdu gerci onlar bişekilde yurtdışına çıkar dövizle askerlik yapardı yine, olan çalışana ve iş verenlere oluyor yine:kızgın:
-
arkadaşlar hep beraber hareket ederek sesimizi duyurmalıyız geçmişte nasıl çıktıysa şimdide çıkabilir emsali var ne de olsa ben cumhurbaşkanına ve bir kaç milletvekiline mail attım toplu yaparsak ancak sesimizi duyurabiliriz. kimse üşenmesin yazmak mail atmak için..
-
Alıntı:
vindobona rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar aslında bunu gündeme taşımak için önceki mesajlarda arkadaşların söylediği gibi yazarlara, genel kurmaya, başbakanlığa vs. taleplerimizi iletmek gerekiyor, buraya kadar hemfikiriz ancak şuraya yazanların yani bedelli isteyenlerin çeyreği bile o dilekçelerden yollamamıştır..
tam bu noktada basit bir önerim var,
bir domain adresi alsak, çok basit bir site yapsak ve bedelli isteyenler adına imza toplasak, ya da yukarda dediğim kurum ve kuruluşlara site üzerinden rahat mail yollama imkanı versek nasıl olur ?
ben pek bu işlerden anlamıyorum yani web sayfası hazırlamaktan ama eminim aramızda vardır anlayan bu işlerden, organize olalım diyorum, ve bunun için
@hotmail.com adresimi veriyorum, laf değil icraat yapalım.
Aramızda hakikaten bu web tasarım işinden anlayan kimse yokmu bu formun sitesinin kötülügünden degil talebim; sadece sesimizi daha çok duyurmak için, bedelli askerlik bekleyenlerin ayrı ayrı sitelerde bölünmesi degil bir araya toplayarak bu işi başarmalıyız.
-
Alıntı:
bihterabi rumuzlu üyeden alıntı
Aramızda hakikaten bu web tasarım işinden anlayan kimse yokmu bu formun sitesinin kötülügünden degil talebim; sadece sesimizi daha çok duyurmak için, bedelli askerlik bekleyenlerin ayrı ayrı sitelerde bölünmesi degil bir araya toplayarak bu işi başarmalıyız.
bir üstteki arkadaşında dediği gibi üşenmemek gerekiyor, benim bu site fikrim forum amaçlı değil, basit bir site kurarak insanların gerekli yerlere ulaşımını kolaylaştırmak, böylece üşenenler ya da yolu yordamı biilmeyenlere kolaylık olur, ben domain adını falan alırım sorun değil ama siteyi hazırlıcak biri gerekiyor,
böylece,
sesimizi bir çok yere duyururuz,
organize olur ve talep çokluğunu gösteririz,
bu ekonomik durumda tam zamanında davranmış oluruz, keza önümüzdeki kısa vadede çıkmazsa bedelli uzun bir süre daha çıkmaz...
dediğim gibi, bu basit site hazırlanmasında yardımcı olacak kişiler PM atsın ya da verdiğim msn adresini eklesin. ( Lütfen.mail.adresinizi.vermeyiniz.HUKUKİ.NET.YÖNET İMİ[at]hotmail.com )
bir de arkadaşlar karamsar olmaya gerek yok, çıkması mucize değil ve önceden de yazdığım gibi bu son bedelli talebine gelen resmi açıklamalar hiç sert değildi, bence çıkar ama birazda biz efor sarfetmeliyiz.
-
Arkadaşlar, TBMM'den askerlik kanunumuzun değişmesini isteyelim. Çünkü askerlik kanunumuz eskimiş ve demode olmuştur.Askerlik kanunumuzun çıktığı tarihte, "askeri güç" insan sayısı ile orantılı idi.Bu sebepten dolayı her Türk erkeğinin asker olmasını mecbur tutuyordu.Bugün teknoloji olağan üstü şekilde gelişmiş ve "askeri güç" sahip olunan teknoloji ile orantılı hale gelmiş, asker sayısının çokluğu teknoloji karşısında önemini yitirmiştir.
Artık devletlerin gücü ekonomi ve askeri teknoloji doğrultusunda bir oran kazanamıştır. Durum böyle iken, savaş tehdidi altında olmamamıza, başka devletlerin toprağında fetih arzumuzun olmamasına rağmen insanlar toplanarak askerlik yapmaya zorlanmaktadır.Bu durumun adı israftır.Üç tarafımızın denizlerle cevirli olduğunu düşürsek, ulusal güvenliğimize karşı yapılacak saldırının %75 nin deniz üzerinden yapılabilmesi mümkündür.Ekonomik harcamalarda, ulusal güvenliğimizin %75'ni koruyacak olan savaş gemileri ve teknoloji yerine gereksiz insan istihdamının tercih edildiği görülmektedir.Yapılan harcamların büyük bir kısmı askerlerin 'teskereci' olmaları sebebi ile boşa gitmektedir.Halbuki gelip "gecici" insanlara yapılan harcamalarla çok güçlü "kalıcı" Türk donanmalarına ve profesyonel kadrolara sahip olmak mümkündür.
Bir de insanlar açısından bakacak olursak, yüz binler işini gücünü bırakıp askere gidiyor.Dünyada sınırların kalktığı artık toprak almak amacı ile savaşılmayan bir dönemdeyiz.Artık savaşların konusu TOPRAK değil EKONOMİ olmuştur.Bu açıdan bakacak olursak, yüzbinlerin işini gücünü bırakıp gitmesinin bir ekonomik maliyeti ortaya cıkıyor ve hiç bir ekonomik getirisi yok.Çünkü biz sömüren bir ülke değiliz.
Birde askerliğe meslek açısından bakalım.Bu sefer askerliği meslek olarak yapacak olan kişiler işsiz kalacak.Mesleki tecrübesizliğin getirdiği olumsuzlukları bir kenara bırakalım hangimiz kendi mesleğinin bedavaya yapılmasını ister.Örnek vereyim, devlet memura olan ihtiyacını da bu şekilde giderse kaç kişinin işsiz kalacağını ve ortaya çıkacak tecrübesizlik kaynaklı olumsuzlukları siz düşünün.
-
ARKADAŞLAR ASLINDA FAZLA UĞRAŞMAYA GEREK YOK İÇİMİZDEN BİLGİLİ ARKADAŞLAR İLE BU SİTEDE BÜYÜK Bİ KAMPANYA BAŞLATABİLİRİZ.
http://bedelli.8m.net
http://www.bedelli.org/
bu sitelerden birinde kampanya başlatmak lazım. parası neyse toplanır verilir veya ne gerekiyorsa yapalım diyorum. haydi bedelli isteyenler destek olmaktan çekinmeyin.
yanlış mı düşünüyorum arkadaşlar ?
-
Alıntı:
postmix rumuzlu üyeden alıntı
ARKADAŞLAR ASLINDA FAZLA UĞRAŞMAYA GEREK YOK İÇİMİZDEN BİLGİLİ ARKADAŞLAR İLE BU SİTEDE BÜYÜK Bİ KAMPANYA BAŞLATABİLİRİZ.
http://bedelli.8m.net
http://www.bedelli.org/
bu sitelerden birinde kampanya başlatmak lazım. parası neyse toplanır verilir veya ne gerekiyorsa yapalım diyorum. haydi bedelli isteyenler destek olmaktan çekinmeyin.
yanlış mı düşünüyorum arkadaşlar ?
merhaba free domain olan bir site yaptım burdaki bazı arkadaşların yazdıklarını oraya tasıdım çok fazla anlmadıgım için elimden geldigi kadarıyla ki hali
http://www.bedelliaskerlik.8k.com
-
arkadaşım siteyi çok güzel yapmışsın ama en azından bi anket ekleyebilseydin çok daha güzel olurdu. bu sayede kaç kişi varmış isteyen belli olurdu. yapabilirsen çok güzel olur.
-
Alıntı:
bihterabi rumuzlu üyeden alıntı
merhaba free domain olan bir site yaptım burdaki bazı arkadaşların yazdıklarını oraya tasıdım çok fazla anlmadıgım için elimden geldigi kadarıyla ki hali
http://www.bedelliaskerlik.8k.com
özel mesajda söyledim ancak burdan da tebrik ederim, emek sarf eden birini görmek güzel.
sitenin ciddi olduğu ve bununla uğraşanların da ciddi olduğunu göstermek adına bence ücretli domain alalım derim (imaj meselesi, hem eminim profesyonel bir arkadaş yardım eder), ben baktım www.bedelliistiyoruz.biz gibi domainler boş, alınabilir, önümüzdeki haftaiçi alırım ben, sende bu sitedekileri eklersin güzel olur,
arkadaşlar ben aynı zamanda;
elimizde olan mailler dışında,
trajı yüksek gazetelerin köşe yazarlarının mail adreslerini (her kesimden yazarlar),
radyo kanallarına dinlenen ciddi programların mail adreslerini,
ve aynı şekilde derneklerin vs. iletiim asreslerini listelemeye başladım,
gözden kaçırma ihtimaline karşın, okuduğunuz, takip ettiğiniz yazarların ve bildiğiniz sivil toplum kuruluşların aynı şekilde iletişim adreslerini listelerseniz birleştirere geniş bir arşiv yaparız,
bunun amacı, oluşturacağımız bir dilekcenin (bu sitede var, önceki sayfalarda link verildi .rar dosyası olarka var, onu update eder, elden geçiririz) tüm bu kişilere kendi mail adreslerimizle yollamamızdır,
bunu şimdiden yapabiliriz, bu site açma amacı bu siteyi bilmeyenlerin ve uğraşmak istemeyen tembellerin ( :) ) rahatlığı içindir bir anlamda.
bir adım attı arkadaşımız, artık beraberce ielrletebiliriz, ve eminim düşündüğümüz gibi olursa ve dediğim yerlerle binlerce mail giderse ciddiye alınacaktır.
-
Arkadaslar,
http://www.bedelliaskerlik.8k.com sitesindeki dilekce ornegi askerlik subelerine birakilmasi gereken dilekce. Bunu oradaki mail adreslerine gondermeyin lutfen, benim daha once gonderdigim rar dosyasindaki mektuplari bu email adreslerine gonderin.
-
arkadaşlar biraz daha çalışırsak yavaş yavaş sesimizin duyulacagına inanıyorum bihterabinin dediği gibi seçimler ve bu ekonomik kriz öncesi çıktı çıktı bi daha zor diye düşünüyorum
-
arkadaşlar ben şimdi o mektubu maile kopyala yapıştırdım yaptım mail adereslerine yooladım.. İnanın bana anlamıyorum 80 90 arası 1 sefer çıkmış 90 99 arası 2 sefer 2000 2010 arası çıkmamış giderek modernleşeceğimiz yere daha mı eskidik yani milenyum çağındayız ama nafile hade herkes yollasın maillere IMF E FAİZ ÖDEYECEK KADAR ZENGİN DEĞİLİZ..
-
ordaki dilekçe örneğini bende indirdim gnk ve başbakanlığa mail geçtim. haydi arkadaşlar. ama korkanlarda vardır içimizde. kaçak durumda olmayanlar elinden geleni yapsın. diğerleri seyretmekle yetinebilir :)
-
Arkadaslar, bu isle cok yakindan ilgilenen bir arkadastan bugun asagidaki maili aldim. Lutfen bu maili de goz onunde bulunduralim.
Sevgili arkadaşlar Bedelli askerlikle ilgili en son bir gelişmeyi size aktarmak istiyorum Hükümet tarafından hazırlanan yeni Ekonomik pakete Bedelli askerliğin de alınması yönünde bir çalışma başlatıldı. Şimdi iş biraz bize düşüyor aşağıda isimlerini belirtilen kişilere olabildiğince e-mail veya faks yoluyla isteğimizi bildireceğiz. Aşağıda belirtilen kişiler ekonomik paketin hazırlanmasında başlıca sözü geçen kişilerdir. İsteğimizi bildirirken özellikle şu konulara vurgu yapalım;
1- Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik krizi vurgu yaparak bedelli askerliğin ülke ekonomisine ve ekonomik krize yapacağı faydaları vurgulayalım.
2- Türkiye’nin 15 yıl önceki Türkiye olmadığı ve artık ülkemizde binlerce girişimci gencin bulunduğunu ve bu girişimci gençlerin ülke ekonomisine getirilerini vurgulayalım ve bu kişilerin 5 ay dahi askerlik yaptığı takdirde işletmelerinin kapanma noktasına geleceğini vurgulayalım ve binlerce işçinin işinden olacağını belirtelim
3- Ülkemizin İMF veya Dünya Bankasından borç alacağına bedelli askerliği çıkarılması durumunda ülke ekonomisinin kazanacağının üzerinde duralım.
4- Ak partinin 2001 yılında hazırladığı ekonomi ile ilgili raporda ve seçim beyannamesinde ekonominin çıkmazdan kurtulması için istediği bedelli askerlik konusunda adım atmasını isteyeceğiz.
5- Mağduriyetimizi elimizden geldiğince iyi belitmeliyiz.
6- Mesajlara veya fakslara mutlaka isim yazalım. Ayrıca mesajin veya faksın başına göndereceğimiz kişin adını ve unvanını mutlaka yazalım.
Çevremizdeki tüm dostlarımıza ve arkadaşlarımıza da e-mail veya faks atmaları için rica edelim.iyi çalışmalar
Not : Arkadaşlar yılmak yok mücadeleye devam aşağı belirtilen yetkililere özellikle faks yoluyla taleplerimizi ileteceğiz. Şimdiden mücadelemiz hayırlı olsun.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Başbakan: Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakanın kişisel sitesi olan www.rte.gen.tr adresine girerek iletişim bölümünden e-maillerimizi atabilirsiniz.ve ayrıca 0312. 4251375 nolu faksa faks çekilicek.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Milli Savunma Bakanı Vecdi GÖNÜL :
Milli Savunma Bakanına e-mail atmak için Ak Partinin internet sayfasından Akime giriş yapıp mesajımızı Milli Savunma Bakanına göndereceğiz.
www.akim.akparti.org.tr
Faks : 0312- 4184737
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hasan Kemal Yardımcı : Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı
E-MAİL : hasan.kemal.yardimci@tbmm.gov.tr
Faks : 0312. 4205329
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yahya DOĞAN : Meclis Milli Savunma Komisyonu Üyesi
E-mail : yahya.dogan@tbmm.gov.tr
Faks: 0312-4206970
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Devlet Bakanı : Mehmet ŞİMŞEK
www.akim.akparti.org.tr e-maili bu adrese girip Mehmet şimşek seçilip mesaj gönderilecek.
Faks : 0312-2128764
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maliye Bakanı : Kemal UNAKITAN
www.akim.akparti.org.tr e-maili bu adrese girip Kemal unakıtan seçilip mesaj gönderilecek.
Faks : 0312. 4250058
Başbakan Yardımcısı Nazım EKEN
www.akim.akparti.org.tr e-maili bu adrese girip Nazım EKEN seçilip mesaj gönderilecek
Faks : 0312- 4195443
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı: Bülent Gedikli
E-MAİL : bulentgedikli@tbmm.gov.tr
Faks : 0312- 4206978
Sanayi ve Ticaret Bakanı : Zafer ÇAĞLAYAN
www.akim.akparti.org.tr e-maili bu adrese girip ZAFER ÇAĞLAYAN seçilip mesaj gönderilecek
Faks : 0312.2865325
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Devlet Bakanı : Kürşad TÜZMEN
E-MAİL : ktuzmen@basbakanlik.gov.tr
Faks: 0.312.212 16 22
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ak Parti Grup Başkanvekili : Nurettin CANİKLİ
E-MAİL : nurettincanikli@akparti. org.tr
Faks : 0312-4206514
Vahit KİLER: Ak Parti Bitlis Milletvekili
E-Mail : vahit.kiler@tbmm.gov.tr
Faks : 0312 420 69 63
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FAZİLET DAĞCI ÇIĞLIK : Erzurum Milletvekili
E-Mail : fazilet.ciglik@tbmm.gov.tr
Faks : 0312. 4206998
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alaattin Büyükkaya: AK Parti İstanbul Milletvekili
E-Mail : alaattin.buyukkaya@tbmm.gov.tr
Faks : 0312-4205437
İdris Naim ŞAHİN : AK Parti Genel Sekreteri
E-Mail : idris.naim.sahin@tbmm.gov.tr veya inaimsahin@akparti.org.tr
Faks : 0312- 4206971
Ertuğrul GÜNAY : Kültür ve Turizm Bakanı
E-Mail : ozelkalem@kulturturizm.gov.tr
Faks : 312. 311 14 31- 312 43 59
Faruk ÇELİK : Çalışma ve Sosyal Güvenlik BAKANI
E-MAİL : e-postailetisim@csgb.gov.tr veya faruk.celik@tbmm.gov.tr
Faks : 0312.2127230
Mehmet Hilmi GÜLER : Enerji Bakanı
E-MAİL : www.akim.akparti.org.tr e-maili bu adrese girip Hilmi GÜLER seçilip mesaj gönderilecek
Faks: 0312. 2229405
BİNALİ YILDIRIM : ULAŞTIRMA BAKANI
E-MAİL : www.binaliyildirim.com.tr adresine girerek mesaj gönderilebilir.
Faks: 0 312 212 49 30
Mehmet Mehdi EKER : Tarım BAKANI
E-MAİL : www.akim.akparti.org.tr e-maili bu adrese girip Mehdi EKER seçilip mesaj gönderilecek
Faks: 0312.2863964
ALİ BABACAN : Dişişleri Bakanı
E-MAİL : www.akim.akparti.org.tr e-maili bu adrese girip Ali BABACAN seçilip mesaj gönderilecek
Faks : 0312. 2878811
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Murat MERCAN : AK Parti Eskişehir Milletvekili
E-MAİL : mercan@tbmm.gov.tr
Faks : 0312-4205337
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MEHMET ALTAN KARAPAŞAOĞLU: AK Parti Bursa Milletvekili
E-MAİL : maltankarapasaoglu@akparti.org.tr
Faks : 0312- 4206971
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lokman AYVA : AK Parti İstanbul Milletvekili
E-Mail : lokman.ayva@tbmm.gov.tr
Faks : 0312- 4206941
Mehmet Necati ÇETİNKAYA : Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı
E-Mail : necati.cetinkaya@tbmm.gov.tr veya necaticetinkaya@akparti.org.tr
Faks : 0312 - 4206969
-
arkadaşım maliye bakanı bugün açıkladı ekonomik paket hazırmış ve başbakanın açıklaması bekleniyormuş sen şimdi bu hazır olan ekonomik pakette bedelli askerliğin olduğunumu söylüyorsun...
inşallah öyledir duacıyım...
-
tuncer arkadaşım çok teşekkürler. inan içim umut doldu yaa. mail çalışmalarına başladım haydi arkadaşlar sıra sizde...
-
Arkadaşlar bu konuda size hükümette en fazla yardımcı olabilecek kişi Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan dır.Malum bir önceki bedelli askerliğin çıkmasında katkısı büyüktür.Başbakan bunu istemektedir,buna karşın Milli Savunma Bakanı bu olaya muhalefettir.CHP de bu kanunu destekler bu yüzden sadece hükümete değil muhalefete de talepler iletilmelidir.Yine en fazla etkili olacak gazetelerin Genel Yayın yönetmenlerine atacağınız toplu maillerdir.
-
Umarım bir yetkili bu konuda bir acıklama yapar, mail ve fax göndermeye devam edelim arkadaşlar.
-
Ayrıca arkadaşlar bedelli askerlik konusunda bir anket hazırladım arkadaşlarınıza bu ankete katılmaya davet ederseniz bundan sonraki sürecde katılım sayısına göre bu anketin aylık olarak sonuclarınıda yetkililere ilete biliriz.
http://www.bedelliaskerlik.8k.com/Anket.html
-
genelkurmay ve msb bakanımız sürekli çıkmayacak diye açıklama yaptı, bu ekonomik paketin içinde olduğuda hiç bir gazetede yazmıyor, acaba ekonomik paketin içinde bedelli olduğuna dair söylentinin kaynağı nedir?
-
arkadaşlar bence bu ekonomik paketin içinde bedelli askerlik yok. neden derseniz asker izin vermeden böyle bi durum söz konusu değil. ve hiç lafı yok. tek bir sitede tek bir gazetede bir satırlık yazısı bile yok. bende çok istiyorum çıkmasını ama yok işte. hükümet başına buyruk o kanunu uygulayamaz. adamlar kanunu koymuşlar ama asker uygulamıyor. elimizle götürüp dilekçe versek bizi sürgüne yollarlar sanırım. :(