-
Re: Aldatmaya sebep başka bir kadın:Benim
Alıntı:
tuana648 rumuzlu üyeden alıntı
zeyno hanıma söylediklerimi geri alıyorum.
benim asıl kızdığım aşk, aşkın gerçekten gözü kör insanın konumu yaşı başı ne olursa olsun neler yaptırıyor .
zeyno hakikaten vefalı bence hala askının arkasında kimbilir neler çekti ama yinede vazgeçmiyor
bu kadar sorunu kabullenmeyedebilirdi.
Burda sorun filan yok!! Zeyno hanım üfür püfür arz-ı endam eder iken evli ama sıkılmış, heyecan aranıyor sloganlı bir adamın göz menziline girivermiş.
Aşk tutupta kollarından al sana zeyno, al sana adam diye insanları biçare etmez,,, aşk daha en baştan maluliyete sebebiyet de vermez, gözü kör tabiri realite değil belalı ve kusurlu ilişkilerin taraflarının tercih ettiği mecazi bir savunmadır. Hani bari kafa kaadına bi baksaydın, derlerse,,,aşktan gözüm kördü,,,nafaka ve tazminatı bi duydum,,,o gün bu gün gözlerime fer geldi. gibi..,
Alıntı:
zeyno_cik rumuzlu üyeden alıntı
Bayan , aldatmayı ispatlayamaz ise ne olur?(dava iptali filan sözkonusu olurmu?),tazminat hakkı yinede bakimidir?
Erkeğin,üzerine kayıtlı hiçbir taşınmaz malı yada nakti bulunmamaktadır.Tazminat neye göre belirlenir?
Ispat yoksa boşanmada yok!!! da geçelim boşanma ile sıkıntı yok,,, siz tazminattan haber verin,,,
Alıntı:
Teşekkürler..
Nafaka yada tazminat , maaş bordrosuna göremi belirlenir ?
Aldatma davası ispat edilemediği için iptal oldu diyelim; bayanın boşanma değilde , ayrılık için dava açması mümkünmüdür?
Nekadar çok soru sordum..Cevaplar için tekrar teşekkürler..
Aslında ayrılık davasını niye sordunuz diye gözüm takılmıştı,,,herhalde bir yerden duyupta sormuşsunuzdur diye düşündüm,,,ancak ilerleyen iletilerden birde bu iletinin başından sıkıntı anlaşılıyor,
Birlikte olduğunuz erkeğin nikahlı olduğu kadın bir kere Ayrılık davası açmaz,,,neden açsın??? Ahh keşke açsa da,,,kat'i açmaz!!
Yine de,,,ayrılık davası açtı diyelim,,,olur ya? Evet çocuklar ve eğer birlikte olduğunuz erkeğin nikahlı eşi (eğer çalışmıyor ise) lehine ve ayrılık süresi için çocuklar mahkemece kendisine verilir ise onlar lehine nafaka takdir edilir.
[QUOTE=zeyno_cik;180309]İyi ama forumda erkeğin davayı açmayıp,eşinden beklediğinde, nafaka konusunda artısı olabileceğini okudum.
Zaten sayın bayan ;alabileceğinin max. almış halde...
Çocuklar kaç yaşında mahkemeye çağrılabilir?
QUOTE]
Nafaka,,,nafaka,,nafaka,,nafaka,,,
Ne büyük bir sıkıntı!!!
Nasıl yapsanız da,,, şu nafaka konusunda birlikte olduğunuz evli ama boşanacak erkeğin yükünü biraz hafifletseniz!! Ne vefalı bir aşşk...
Alıntı:
Kusurlu taraf ortada tabiki..bu kusur ne şekillerde ispatlanabilir bunu merak ediyoruz aslında..Çünkü velayet talebi var babanın.
Otel bilgilerine mahkeme kararıyla ulaşılabilrmi ?
Çocuklardan biri 5.5 yaşında, mahkeme çıkabilirmi?
Mevcut bir resim var ise , ne şekilde yorumu olabilir hakimin ? Delilmidir?
Teşekkürler tekrar..
Şu çocuklar mahkeme de ne yapacak, neden gelecekler?? Anneleri aleyhine mi konuşacaklar??? Eşler birbirinden illallah der, hatta biri çocuğun mamasını koştururken, diğeri ahu dilber peşinde koşturur amma,,, çocuklar için aynı şey sözkonusu pek olmaz,,,
Ya da sizi babası ile gördü de söyler diye ise??? yok merak etmeyin kesinlikle küçük çocuk hele ki o yaşta asla mahkemece dinlenmez.
Resimdeki kişilerin pozuna bağlı,,,resmi görmek lazım,,
Alıntı:
Cevabınız için teşekkür ederim.
Avukatımız , aile avukatı olduğundan herşeyi net bişekilde soramadığımız için , sizlerden bilgi almaya çalışıyoruz.
İlginize teşekkürler
Aile avukatlarına net birşeyler sorulmuyor mu?? Kızıyor mu???
Alıntı:
Çocuklardan 5,5 yaşında olanın velayetini talep etsek , alabilmemiz için neye sahip olmamız gerekir ?
Yani anneyi nasıl kusurlu gösterebilirizki?
Çünkü annenin belli bir kusuru yok. Sadece canımızı sıkan , bu olaylara ve kendi hırsına çocuklarıda dahil ediyor.Kendi psikolojisine göre , babaya çocuklarını gösteriyor yada göstermiyor... Geçmişte aldığı psikolojik destek sebebiyle ilaçlar kullanmıştı , ozamanlar iyiydi.Ancak şimdi kullanmıyor , doktorada gitmiyor ve çevresindeki kişilerden etkilenerek hareket edebiliyor.
O yüzden nezaman ne yapacağını kestirebilmek imkansız malesef...
Çocukların mağduriyeti , üzüntüleri , özlemleri bizim elimizi kolumuzu bağlıyor açıkçası.
Ne yapmak gerek ?
Avukatımız fikir vermiyor , sadece korkmayın diyor...
Eskiden ilaç filan kullanıyor derken epey geçmişten bir hukukunuz oludğu anlaşılıyor,
Tamer Karadağlı vakası ile milenyumda yeni bir sendrom hasıl oldu,,,
lohusa baba sendromu,,,
sanırım şu 5.5 yaşındakinin ayrı bir anlam ve önemi burdan doğuyor,
Alıntı:
Kadın özel olan aile hayatını deşifre ediyorsa ,
kendi ailesinin etkisi altında kalarak , eşine buna göre davranışlarda bulunuyorsa ,,,,,,
Yahu bu erkekler , sebep göstermeden boşanamıyormu yani ?
Boşanmak istiyorum , sevmiyorum , anlaşamıyorum demek yeterli olmuyomu yani ?? Nasıl iş yaa...
Kadında kocam beni aldatıyor diyor , ee.. evlilik kurumu sarsılmamış mı oluyor ? Daha ne ispatı , ne kanıtı yani ??
Gerçekten erkeklerin vay haline...
Evlenmeden 40 kere düşünmeleri lazım..
Kadının deşifre edecek özel hayatı yok ki!! Kocası ile özel hayatı diye birşey mi var???
Deşifre etse etse kocam beni aldatıyor der,,, Yani işinizi görmez, karıkocanın deşifre etmemesisi gereken özel hayat, aile sırrı dedikleri bunlar değildir,,,
Sevmiyorum, anlaşamıyoruz demek yeterli değil,,,ne yazık ki...
Zeyno hanım, küçük küçücük bir detayı atlıyorsunuz,,,birlikte olduğunuz erkeğin nikahlı olduğu o kadın var ya o kadın,,,hani sebepsiz boşayacak olsa keşke, hah işte o kadınla bu adam bir sebeple nikahlılar...
O da AŞK, SEVGİ....Siz doğuştan nikahlı filan sanıyor gibisiniz, yani kendiliğinden,,,onlar birbirlerini sevdiler,,,tıpkı sizin gibi...
Artık çocuklar da öyle,,,içkiliydim hatırlamıyorum, bunalımdaydım,,,karanlıktı görmedim,,,gibi kazalarla oldu diye düşünüyor ya da size öyle söylenmiş ise sakın inanmayın,,,
herşeyin ilki hatadır, olabilir, insan beşer şaşar,,,, ama ikinci hata diye birşey yok,,,tekrarı oldu ise; ilkinde çok hoşumuza gitti yine yapalım,,,,niyetiyle bilerek isteyerek olur...
Bence de 40 kere düşünmeleri lazım, ama düşünmezler,,, ilki için de böyledir, ikincisi için de,,,istatistiki olarak ders alma eğilimi göstermezler...
Tarih tekerrürden ibarettir,,,
Alıntı:
İlginize teşekkür ederim..
Hayat bu , tabiki belli olmaz , ama ben zaten kendimi bu pozisyona daha en başından düşürmez , 2 çocuğumun babasının benden düzgün bahsedebilmesi ve kafasında geçmişe dair kötü bir anı kalmaması adına , işleri çığrından çıkartmazdım.
Sanırım kadında adam ile ilgili düzgün şeyler bahsetmiyordur,,, o yüzden onu aldatan kocasının dilinde düzgün durmak pek umrunda olmaz,,,
Ne çok şey biliyorsunuz bu arada??? Acaba işler çığırından çıkarken, haricen gazeller ile şu çığırın bir ucundan da biraz siz mi çekelediniz, itelediniz, çıkı çıkıverdi....
Alıntı:
Üzgünüm...
Tüm olumsuz cevaplarınıza rağmen , gayet umut doluyuz :)
Tazminat talep etmiyormuş , nafaka talebi varmış , nafaka talebinide gayet sağlam tutmuş... Eğer çok kasarsa bu durum , bizde parayı bölüşelim deriz ,dert değil ,,, Para onun olsun , bize huzur bıraksın yeter ...
Nedense bugün çok olumluyum :) Kısmet bakalım... Nelerle karşılaşıcaz...
Açıkçası velayeti çocukların yaşı küçük olduğu için alamayacağımızı biliyoruz ama insan kabul etmezde bi çıkış yolu arar ya .. öle bir durum bizimkide işte..
Kadın aldatıldığını keşke ispatlayabilse... Onur meselesi yaptı çünkü , ispatlasında rahatlasın .... Bizim söylememiz yetmedi kendisine ...Kadınlardan korkmayan taş olsun :)
6-7-8 yıl.... sürmez okadar...
Kadının umudu bitince , bu iş bir an önce bitsin isteyecek zaten ...
Ayrılık değil , boşanma için dava açtığı kesin buarada.
Yani öle evi terk , ayrılık davası filan ... nedense avukatı ona böyle akıllar vermemiş ... Halbuki sürüm sürüm süründürüceğini iddia ettiğinden, ben böyle şeyler beklemiştim kendisinden.Her neyse...
Allah kimseyi çaresiz ve umutsuz bırakmasın ...
Biz - birlikte olduğum erkek ve ben - kimse üzülmesin , çocuklar etkilenmesin , ev dağılmasın diye kendimizden çok verdik , kendimizden vazgeçtik ...
Ama kimse bunların hiçbirinden anlamadı , konuya dahil olan herkes sadece kendini düşündü...Fitil ateşlendi , bundan sonra yapılacak birşey yok , fitilin sonunda bomba varsa , patlar .. yoksa ............ Çok şükür der otururuz..
Bu olayda aldatan bir kadın yok. Aldanan bir kadın var.
Arada kalan 2 çocuğun durumu elbette önemli ancak bu çocukların sorumluluğu niçin babalarının sevdiği kadına yıkılmaya çalışılıyor bunu anlamak mümkün değil.
Av.İlknur Sezgin Temel
Yanlış bakıyorsunuz,,,bu olayda;
Aldanan kadın diye tabir ettiğiniz kadın, birlikte olduğu ve sevdiği erkeğin nikahlı eşi olan kadına karşı temelinde maddi menfaat unsurunun da bir nebze örgülü olduğu bir biçimde amiyane ifadeler, yargılar, küçümsemeye varan tespitler, zorlama giydirilmiş kusurlarla aleni bir biçimde yokedici bir düşmanlık geliştirmiş,
Adamın evli olduğu kadın külliyen kötü, bu külliyata anneliği dahil,,,
Genel bir biçimde Zeyno adlı üyenin iletileri okunduğunda; birlikte olduğu evli erkeğin kendisi ile herşeye rağmen sevgi adına birarada olma arzusunu yakalamak çok zor.
Üstelik SEVGİ yüreklerde varlık gösterdiğinde,,,insanın kişiliğine yansıması lazım, daha bir hoşgörü, daha biri iyiniyet, daha bir olumlu olmalı insan, sevginin böyle bir gücü vardır, seversiniz günün doğuşunu farkedersiniz, sokakta yere tüküren adam dahi gözünüze batmaz,,, sevgilinizin yanından yeni ayrılmışsınızdır yürürken yürürken hala hala gülümsediğinizi farkedersiniz, belki hiç çiklet çiğnemeyecek iken hem de hiç prensibiniz değil iken çiklet satan kirli yüzlü bir çocuktan tüm çikletlerini satın alırsınız,,, harikasın abla diye arkanızdan naralar atar,,,,vs. vs.
Sevmişsiniz,,,sevdikçe kaybetme korkusu diye birşey içinizi burar ara ara aklınıza düştükçe...,
Sırf bu yüzden, belki hala sevdiği erkeği kaybetmek zorunda kalan, sevdiği erkeğin artık kendini sevmediği gerçeğiyle yüzleşen bir başka kadının içine düşen ağrıyı artık anlarsınız,,,
Seviyorsanız işte,,, sevgi sizin elinizi dilinizi bağlar,,,sevgi şeytanınızı susturur,,,ve sevgi varsa amma varsa yüreğinizde,,, sizin sevginizin varlığı ile sadece bir yerde bir kadın (hemcinsiniz üstelik) bir damla gözyaşı dökmek zorunda kaldı ise, bir de küçük küçücük çocuklar için yaşam bir başka ufka açıldı ise,,,sevginiz dilinizi lal eder..., bir damla da sizin elinizden, dilinizden gözyaşı dökmesin diye bu sevgiyi varederken mecburen dünyasına esip fırtınalar kopardığınız insanlar...
Oysa; burda aldanan kadın diye tabir ettiğiniz Zeyno,,,eline geçse çocukların velayetini baba almak istiyor diyor amma o hikaye,,,evet eline geçse kadının bavulunu kapının önüne, kapıda kadının yüzüne kapanacak...Çocuklar ve sevdiği! erkek ve kendisi,,, İstediği bütünlük bu,,,
Bu arada adamın da egosu epey tavan yapmıştır!!! Bu kadınlar birbirlerini yiyor benim için diye diye şişiniyordur,,,da..., şu hukuk bir yardımcı olsa((((
-
Aldanan kadını yanlış anlamışsınız cognis.
Aldatan bir koca,aldatılan bir eş ve 3.kişi var olayda.
-
Öncelikle cognis söylemlerinizin coğu cuk oturmuş fakat,
Sayın cognis benim zeyno hanım bu kadar soruna katlanmayabilirdi şeklindeki ifadem yani olaylar bu redde de iken 'aman seninlemi uğraşacam' deyip alıp başını gidebilirdi de kabullenmeyebilirdi demek seviyor ki katlanıyor vefalı demem de ondan.
tabiki sevgi insanın gözünü kör etmemeli en azından Zeyno hanım sağa sola saldıracağına biraz daha hoşgörülü olmaya sevdiği adam için çocukları için diğer kadını da incitmeden karalamadan çalışsa en azından işlerine karışmasa geri dursa diymi. sonuçta iki kişi arasındaki mesela bırakta onlar çözsün onlar tartışsın sorma bile ne oldu diye illaki anlaşacaklardır.
artı velayet falan almak istiyor annelerinden daha da mı şevkat verecek sanki çok kör bakıyor elinden gelse kadını yok edecek tarzda konuşuyor benim kızdığım yan bu oldu sadece
sevgisine kimse birşey demiyor sayın zeynonun olabilir ben saygı duyuyorum adam yanlış bir evlilik yapmıştır bunalmıştır hayatından bezmiştir illaha adamın maceracı olması da gerekmiyor sayın cognis belki evlenmek için evlendi gerçek aşkı bulunca da 2 çocuk demedi gözleri kör oluverdi değilmi
Zor bir durum
-
Sayın Erdoğan Kırcalı, Size "avukatım" diyebilir miyim? :))
Sayın Cognis'in benim iletimde yanlış anladığı şey tespit ettiğiniz şeydi gerçekten.
Bu arada, aslında sayın Cognis'in yanlış anlaması da iyi olmuş. Bence edebi değeri de olan güzel cümleler dökülmüş kaleminden / klavyesinden...
-
Alıntı:
tuana648 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle cognis söylemlerinizin coğu cuk oturmuş fakat,
Sayın cognis benim zeyno hanım bu kadar soruna katlanmayabilirdi şeklindeki ifadem yani olaylar bu redde de iken 'aman seninlemi uğraşacam' deyip alıp başını gidebilirdi de kabullenmeyebilirdi demek seviyor ki katlanıyor vefalı demem de ondan.
tabiki sevgi insanın gözünü kör etmemeli en azından Zeyno hanım sağa sola saldıracağına biraz daha hoşgörülü olmaya sevdiği adam için çocukları için diğer kadını da incitmeden karalamadan çalışsa en azından işlerine karışmasa geri dursa diymi. sonuçta iki kişi arasındaki mesela bırakta onlar çözsün onlar tartışsın sorma bile ne oldu diye illaki anlaşacaklardır.
artı velayet falan almak istiyor annelerinden daha da mı şevkat verecek sanki çok kör bakıyor elinden gelse kadını yok edecek tarzda konuşuyor benim kızdığım yan bu oldu sadece
sevgisine kimse birşey demiyor sayın zeynonun olabilir ben saygı duyuyorum adam yanlış bir evlilik yapmıştır bunalmıştır hayatından bezmiştir illaha adamın maceracı olması da gerekmiyor sayın cognis belki evlenmek için evlendi gerçek aşkı bulunca da 2 çocuk demedi gözleri kör oluverdi değilmi
Zor bir durum
Üşenmedim yazılanların tümünü okudum. Toplumsal değer yargılarımız bu 3. kişinin ortaya çıkıp da konuya dahil olmasına çok da izin vermez ve değer yargılarımızla hemen suçlamaya geçeriz. Ben de ne yalan söyleyeyim içten içe bu zeyno hanıma kızdım ve hiç hoşlanmadım. evli kadın psikolojisi naaparsınız?:) kabullenmiyor işte.
Tarafsız bakmaya çalışsak da hoş göremiyoruz. onun bakış açısıyla görmekte zorlanıyorum ancak burda onunla ilişkiye giren adamın hiç mi suçu yok? neden kadın suçlansın direkt olarak?
Zeyno hanımın mağdur eş hakkındaki suçlamaları ve onun anneyi anneliğini yargılaması, çocukların psikolojisini ondan fazla düşündüğünü söylemeye çalışması ise hiç inandırıcı görünmüyor. Çocukların psikolojisinin bozulmasındaki asli sebep olarak bunu dile getirmesi bana komik geliyor.
Hukuki açıdan gerekli yanıtları zaten fazlasıyla almış. Sanırım dikkat çekme amacına da yeterince ulaşmış. O kadın olarak ortaya çıkma cesareti de hayranlık uyandırıcı:) aşk her şeye neden olabilir ve insanı vurur söylemlerine ise kusura bakmayın da savunma mekanizması gözüyle bakıyorum. bir tür vicdanı rahatlatma ve toplum önünde kendini aklama çabası. ne kadar aşık olursanız olun, evlilik kurumundaki sorumluluklarınız önceliklidir. büyük sözler gibi geliyor evet. fakat olması gereken budur ve Allah şaşırtmasın diyorum..
Aladatılan eşin travmaları ile yaşadığı sıkıntılarını anlayabilmek için kendilerine bir tutam empati öneriyorum:) Her şeyi Allah a havale eden bir bakış açısı ile "eden bulur" da denebilir elbet.. :rolleyes: o zaman bu kadar rahat haksızken hak savunusu yapabilir miydi acaba? ilginç cidden ilginç..
-
Yaşanan gel gitler , vicdan azapları , suçluluk duyguları , işlenen günahlar , günahına girilen çocuklar , hayatı kararan,gelecek umudu kalmayan başka bir kadın , anne ve babasıyla büyüyemeyecek , bir pazar sabahı hep birlikte kalkıp anne ve babasıyla kahvaltı yapamayacak olan 2 çocuk……. Bir aile dağıldı.Bu aileyi ben dağıttım.
Sizin ekran karşısında oturup , kestiğiniz ahkamlar kadar kolay olmadı bunlar…
Ben zannettiğiniz kadar kolay yaşamadım hiç birşeyi…
Atlattığımı zannettiğim ama asla atlatamayacağımı içten içe bildiğim pişmanlıkla karışık suçluluk duygumun sizler tarafından anlaşılmasını asla beklemiyorum.
Yaşadıklarımı bilin , sizde aynısını yaşayın demiyorum.
Ama saygı duyun.
Klavyenin başına oturup,paragraflarca yazı yazmak , kendince yorumlar yapmak , anlamadan,bilmeden, konunun erbabı havalarında ahkamlar kesmenizden çok daha içeriği güçlü şeyler beklemiştim.
İçeriğin gücünden geçtim,,,doğru nüansları bile maalesef yakalayamamışsınız…
Baba evlatları için çıldırıyor.Çocuklar babayı görmeden yapamıyor.
Niye görüşmüyorlar?
Niye diğer konulara takılıyorsunuzda , bunun cevabını asla vermiyorsunuz Sayın Çokbilenler?!?
Çocuklara neyin cezası çektiriliyor?
Baban yok , gelmeyecek artık..Seni sevmiyor oyüzden gelmiyor
Demek hangi annelik !!!
Keşke en başından beri birlikte yaşasaydık.Çünkü tüm iyi niyetlere nasıl karşılıklar ve cevaplar aldığımızı hatırlar , şimdi bu tepkilerimizin tahammülsüzlüğümüzden kaynaklı olduğunu anlayabilirdiniz.
-
Alıntı:
...
Sayın Çokbilenler?!?
...
Allah razı olsun.İhtiyacınız olan cevaplara kavuştunuz herhalde!
-
Benim cevabım ilgili kişilere ulaşacaktır elbet..
Cevabımın sizlerle bir ilgisi olmadığı anlaşılmıştır zaten.
-
Alıntı:
Yaşanan gel gitler , vicdan azapları , suçluluk duyguları , işlenen günahlar , günahına girilen çocuklar , hayatı kararan,gelecek umudu kalmayan başka bir kadın , anne ve babasıyla büyüyemeyecek , bir pazar sabahı hep birlikte kalkıp anne ve babasıyla kahvaltı yapamayacak olan 2 çocuk……. Bir aile dağıldı.Bu aileyi ben dağıttım.
Atlattığımı zannettiğim ama asla atlatamayacağımı içten içe bildiğim pişmanlıkla karışık suçluluk duygumun sizler tarafından anlaşılmasını asla beklemiyorum.
Ama saygı duyun.
Klavyenin başına oturup,paragraflarca yazı yazmak , kendince yorumlar yapmak , anlamadan,bilmeden, konunun erbabı havalarında ahkamlar kesmenizden çok daha içeriği güçlü şeyler beklemiştim.
Niye görüşmüyorlar?
Niye diğer konulara takılıyorsunuzda , bunun cevabını asla vermiyorsunuz Sayın Çokbilenler?!?
Demek hangi annelik !!!
Keşke en başından beri birlikte yaşasaydık.Çünkü tüm iyi niyetlere nasıl karşılıklar ve cevaplar aldığımızı hatırlar , şimdi bu tepkilerimizin tahammülsüzlüğümüzden kaynaklı olduğunu anlayabilirdiniz.
Çokbilenlerden biri olarak..
Herkes tercihlerine göre bir hayat yaşar. Siz şu çok önemsediğiniz ailenin dağılışında rol oynayan bir "3. kişi" olarak o yaşadığınız sıkıntıları seçmeseydiniz yaşamayabilirdiniz.
Elbette dışardan konuşmak çok kolay biliyorum ancak size de biraz olsun empati önermemin sebebi zaten budur. Kendinizi o aldatılan ve ruh sağlığını, anneliğini sorguladığını kadının yerine koayark düşünmenizi önerme nedenim zaten bunu anlamaya çalışmanızı sağlamaktı.
Anadoluda bir söz vardır.Yuva yıkanın yuvası olmazmış. Siz belki de yuva yıkmadınız da o kadının yuvasını yaptınız:) bilemem ama, yine de kötü şeyler düşünerek ve söyleyerek sizi yargılamak istemiyorum. Fakat evli kadın bilnçaltımın oyunmları bunlar hep:) Valla ben istemesem de ister istemez olayı hazmetmiyor ve sizin bakış açınızla bakmaya çalışsam da size acıyamıyor ve sıkıntılarınızı paylaşamıyorum. Siz bir tercih yaptınız ve evli çocuklu bir adamla birlikte olmayı seçtiniz. İradenizle bunu engelleyebilir, zamanında durabilir, aşık dahi olduysanız bile en azından geri dönebilir ve onları kendi evliliklerini kurtarmak için gerekli bir şansa da belki de kavuşturabilirdiniz.Bu durumda ne nafaka, ne velayet, ne aldatılan eşin hezeyanları ile çocuklarına yaptığı zararlarvs. bunlar sizin ilgi alanınıza girmeyecekti.
Şimdi şikayete hakkınız yok kusura bakmayın.
Eden bulur..cidden.. Bunu iyi düşünün. Bir kadına sadakatle bağlanmayan bir erkek var elinizde. Bunu gelecekte size yapmayacağını bilemezsiniz. Hatta potansiyeli var bakınız.
Aldatılan eşin de mutlaka sorumluluğu vardır, ilişkiyi yürütememiştir, belki dediğiniz gibi olumsuz davranmış, hezeyanlar yaşamıştır, ama onlar aile içinde eşler arasında çözülmesi gereken sorunlar. Evlilik danışmanlığı alanına daha çok giriyor. İşin komik tarafı burda müdahil olmaması gereken kişi konuşuyor ve asıl tarafları göremiyoruz..Tamam tamam çok bilmiş olarak sustum:) tıpppppppppppp:)
-
Susutum dedim ama uzman olarak bir açıklama şart burada. Uzman yanım devreye girdi bakınız:)
Baba çocukları için çıldırıyor ve onları görmek istiyor ancak anne olumsuz söylemlerle çocukları baba aleyhine kışkırtıyor anladığım kadarıyla.
Şöyle söyleyelim boşanma süreci psikolojik açıdan eşin ölümünden daha üst düzeyde travma yaratır. yani insanlar sevdikleri ve sadakatle bağlanmaya söz verdikleri kişilerce aldatıldıklarında bu kadın ve erkek için değimez buna o kişinin ölmesinden daha çok tepki verirler. yapılan araştırmalar depresyon kaynakları arasındaki sıralamada boşanmayı eşin kaybından daha öne koymaktadır. bundan dolayı sevgilinizin eşinin verdiği tepkiler travma sonrası stres tepkileri olup, bu dönemde sağlıklı düşünmesi çok da beklenemez. bu bir kriz evresidir ve krizin kendi içinde evreleri vardır. anladığım kadarıyla şu an hala durumu sindirememiş ve bedel ödetmeye çalışması hesaplaşma çabaları gösteriyor ki durumu kabullenme ve kendi yaşamını sürdürmek için gerekli adımların atılması gereken evreye daha var..
bu süreçte annenin çocuklarına kendi olumsuz duygularını yansıtması çocukların ruh sağlığını bozacak etkilere neden olur ve çocukların boşanma sürecinde daha çok yıpranmasına neden olur. bir ebeveyn yani sorumlu bir ebeveyn olarak annenin bu etkilenmeyi en asgariye indirecek ve kendi travması ile başa çıkacak şekilde davranışı çocukların da bu süreçten olabildiğince daha az etkilenmesine ortam hazırlar. bunun için bu süreçte profesyonel yardım alması gereklidir. kendi başına aşılabilir ancak çok uzun sürer ve çocukların üzerinde çok fazla iz kalır. dağılmış ailelerin çocuklarında bu süreçte konsantrasyon bozuklukları, depresyon ve kaygı tepkileri, güvensizlik, gelecek kaygıları, uyku bozuklukları, gereğinden çok bağımlılık, öfke ve saldırganlık tepkileri , alt ıslatma (enürezi ve encorezi) görülebilir..
baba üzerinde etkiniz varsa çocukların da bu dönemde profesyonel yardım almalarını sağlayabilirseniz belki yaptığınız /bozduğunuz şeylerin düzelmesinde az da olsa bir sorumluluk almış olabilirsiniz..
-
Beni anlayın! çabam yok.
Böyle bir beklentim asla yok.
Sadece anlamadan,bilmeden hariçten gazel okumayın diyorum.
Keşke Sn.Cognis deseydimde , sizler alınmasaydınız...
Neyse...
Yuvasını kurtarsın , beni bu ikilemlerin ,bu zorluğun ortasında bırakmasın diye,yuva yıkanın yuvası olmaz bu insanı arkamızda mutsuz bırakıp ,nasıl mutlu olabiliriz diyerek bırakıp gittim , aylar geçti , kapıma geldiğinde ,müsadenle benimde bildiğim birşey varki , oda sana aşık olduğum dedi.
Aylarca bunları konuştuk birlikte..
Mutlu bir evliliğin vardı , hatırla , bir kalemde silip atamazsın dedim..Hatırlamadı.
Onuda sevdin zamanında dedim.
Sevdim ama senin gibi değil.6 senelik karımla yaşamadığım mutluluğu yaşadım seninle dedi.
Benim ondan her ayrılışım , onunda ailesinden kopuşu oldu...Neler yaşadık biz....Oyüzden hariçten gazellere tepkiliyim malesef..
Yakın çevremde kaybettiğim insanlarada , hala yanımda olanlarada söylediğim tek şey ; bunu ben seçtim.İyisiyle kötüsüyle...oyüzden bir gün bile kimsenin karşısına ağlayarak çıkmadım.Hezeyanlarımdan bahsetmedim.
Ben bir başıma yaşıyorum bu ilişkiyi.
Kimsenin desteğine ihtiyacım yok.
Saygı duyulması ise tek talebim..
Yani yorumlarınıza kapalıyım arkadaşlar...
-
En başından yazışmaları takip ediyorum. Evli ve 2 çocuk annesi olarak çokbilmişlik yapmak istedim hemde çok :) Evli erkekle gayri meşru ilişki yaşamak tercihtir. Aklı başında her kadın gözlerine baktığı an değil, hem gözlerine, hem yüreğine hemde parmağına baktıktan sonra aşık olur. Aksi halde vermişmidir mahkemeye ? celp gelmedi ? nafaka ? tazminat ? çocukların durumu diye diye diye böyle temeller üstüne yeni ama riskli bir ilişki kurulur.Aslında çok daha başka ve yeni konular konuşmak varken !
Tüm samimiyetimle söylemek isterim ki evlenmeden önce evli bir erkek dünyaları önüme serse elimin tersi ile iterdim. Nedenine gelince...
Karşımda bir çok ilki yaşamış bir erkek var herşeyden önce. Birazda yorulmuş ve doymuş. Yeni ilklere ne sabrı nede ilkler gibi hevesi kalmamış bir erkek. Bir anlamda diğer kadından kalmış posa diyelim :) Bir defa ne kadar büyük duygular yaşanırsa yaşansın ilklerin yerini hiçbirşey tutmaz. İlk öpücük, ilk sevişme, ilk bebeğini kucağına alış gibi. Bir anne olarak bile 2 çocuğumu kucağıma alırken ki duygularım birbirine eşit değilken heleki bir erkeğin aynı şevkle yeni ilkleri kucaklaması neredeyse imkansız bana göre. Düşünsenize nikahlı eşten 2 çocuk emin olun sizde sevdiğiniz erkeğe bir evlat vermek, anne olmak isteyeceksiniz. 3.cü bir bebekle sorumluluklar dahada artacak eski eşe nafaka, diğer çocuklara eğitim hayatları boyunca nafaka üstelik sizin geçiminiz birde buna yeni bir bebek eklersek sanırım hep birlikte geceli gündüzlü ikişer işte çalışmanız gerekecek. Üstelik sevgiliniz tüm varlığını karısına kendi eli ile teslim etmişken... Şu an yaşadığınız bu büyük olay (boşanma süreci) aslında sevginizi sözde büyüten unsur. Çünkü aşkınızı kanıtlamanın en etkili yolu. Ama bu olay bitipte herkes evine dağılıp ortalık sakinleştiğinde yani o adamın sevgilisi değil karısı olduğunuzda işte roller o zaman değişecek !
Her ne kadar yeni bir bebek düşünmeseniz ve sevdiğiniz adamın çocuklarını benimsesenizde içinizde anne olma ve sevdiğiniz adamı baba yapma dürtüsünün önüne geçemeyeceksiniz. İnanın bana bu süreçte birlikte dahi yaşasanız ve sorumluluklar zaten varolsada boşanma bitipte nikahlı olarak yaşamaya başladığınız an aslında eski eşi anlayacağınız günlerin başlangıcı olacaktır. Üstelik siz dahada şanssız olacaksınız. Hiç olmassa eski eş sizin varlığınızla bir noktada tanıştı. Siz zaten bu konuda sabıkalı bir erkekle en baş noktada birlikte olacağınızdan bence acabalar sizi eski eşi kemirdiğinden daha çok kemirecek. Üzgünüm size güzel şeyler söylemek, belki umut vermek isterdim ama ne zaman bir erkek evlat sahibi oldum ve yetiştiriyorum erkekleri çok daha iyi anladım. Herkesi bu genellemenin içine tabiiki sokmuyorum ama inanın bana genleri ve yapıları ile böyle büyük bir kısmı. O yüzden zaten potansiyeli olan bir erkeği değil evli bekar dahi kabul etmezdim.
Belki sizin için geri dönüş imkansız ama şu noktada sevgilinizi eliniz ile bir kenara itip sadece kendinizi düşünün. Hayattan neler beklediğinizi, neler istediğinizi ve neleri hak ettiğinizi. Eminim şimdi bulunduğunuz durumdan çok daha iyi günleri hak ediyorsunuz. Öyleyse ?
Bırakın çocuklar anne ve babası ile birlikte büyümekten mahrum kalmasınlar.
Birbirlerini sevmiş ve evlenme cesaretini gösterebilmiş bu iki insan belkide sizin yada bir başkasının etkisinde kalmadığı an yeni bir kıvılcım yakabilirler.
Sizde size hitap edebilecek, ilklerini sizinle yaşayacak yorgun ve bezgin değil
aksine yaşam sevinci dolu, heyecanlı, yaşamı zevkle karşılayacak yeni erkeklere şans tanıyın.
Bu satırları okurkende lütfen kızmayın. Sadece içimden geçenleri yazmak istedim. Çünkü aşık oldum, evlendim, değiştim, geliştim. Biliyorumki bu süreç sizin içinde başlayacak. Pişman olmamanız dileği ile...
-
Alıntı:
Ama saygı duyun.
Niye görüşmüyorlar?
Demek hangi annelik !!!
Alıntı:
Benim cevabım ilgili kişilere ulaşacaktır elbet..
Cevabımın sizlerle bir ilgisi olmadığı anlaşılmıştır zaten.
Sn Zeyno,,,
duygusal tradlara gerek yok,
Sonuç itibariyle şu 'çokbilenler' (ya da sadece cognis olarak galiba ben) çok gereksiz bir biçimde ekranlarının karşısında, size uzun uzadıya 'ahkam!!!!' kesmişiz. Halt etmişiz,,,kabiliyetsizlik, az yaşamışlık, aşktan, çoluktan, çocuktan, psikolojiden, travmadan, adamı önce 6 sene hiç mutlu olmadığı gibi mutlu edip, sonra yok ya sahiden evli idin yuvana dön edebiyatından, neler neler yaşamaktan bi haber,,,cehaletimizin esiri olduk!!! Hariçten gazel okuduk,,,
Sanki kaç tane adam kapımıza dayandı, aşk ile inledi, ille de sen dedi,,,zaten şahsen ben bu cehaletle ahkam bir yana,,, hayatın bana sunduğu o yüce duygunun partnerini defediverirdim! ruhsuzluk işte!!!!
hadi diyelim olmaz ya,,, bu anlayışsızlıkla yani zor ama..,oldu diyelim gönlüm, gözüm kaydı e insanız ya, adam da aylardır ardımız sıra gezmiş, kapılara tünemiş gönlümüz aktı diyelim,,, valla billa yine çuvallarmışım!! Kesin öyle, iki gözüm iki çeşme 'her ne kadar sana son 6 altı seneye bedel gelen bir mutluluk vermiş isem de; çok da sevsem de,,, yok yok sen karına dön,,,yuvana dön,' değerinde cümleler her babayiğidin harcı mı? Önce emek, sonra feragat,,, 'çokbilen'lik, ahkam tembellerin işi zahir, hayatı gerçekten yaşamak için hamarat olmak lazım..Hamarat!!!!
Yani gerçek bir tembel olarak da sanırım,,,'boşanmadan olmaz' der başka bir şey demezdim(((
Hele yok evine dön diye muhabbeti hiç uzatmaz,,,boşanmadan da muhabette hiç başlamaz,,,, yani karısı olacak kadın da açsın gözünü bana mı düştü yuvasını korumak kollamak diye diye köşemde beklerdim... Artık boşanır mıydı?? boşanmaz mıydı?? Bilemiyorum... İlgilenmiyorum... Bana ne?? Onun sorunu!!!! İlaveten motive de etmezdim, dedim ya tembelim,,,bizim buralarda 'boşanmadan olmaz' diye öğretirler kızlara...,
**Off aklım karıştı,,,kullanılmayan organlar köreliyor işte, öyle değildi sanki bu öğreti??? Öyle miydi?? Hangisiydi?? 'evlenmeden olmaz' mı idi,,, 'boşanmadan olmaz mı' idi???
Neyse sürç_ü lisan etti isek affola)))
(cehaletim aşktan, sevdadan, aşk için yaşanacak hezeyanlardan fukara kalmışlığımda, bi de yaşamı kitaplarda okuyup öyle yaşamaktan, idare ediverin işte Sn Zeyno...)
Siz de cevaben amaaan ne gam,, ne gam!!! dediniz...
Bir şey mi dedik,,, boyun büktük...eyvellah.
Bir de şunları dedik
*Siz açıldığına dair haricen duyumlar aldığınız bu boşanma davasında HARİÇTEN GAZEL'siniz.
*Ancak solo gazelhan değilsiniz, bir başka gazelhan ile gizli gizli teşvik-i mesainiz var.
*Bu yüzden de 'bir boşanma davası' ile ilgili fikir, yardım, bilgi istiyorsunuz.
*Haricen icra eylediğiniz gazel hem sizin hem partnerinizin çok hoşuna gitti, makam da oturdu,,,e artık partnerinizle alenen ve resmi nikah marifetiyle icra etmek istiyorsunuz,,,,yalnız partnerinizin boşanması lazım.
*Aile avukatınız da ya pek despot,,, ya taktikten yoksun,,, ya da hep ahkam kesiyor hayatı kitaplardan okumuş,,,mahkemede bi işe yaramıyor, yani adam karısını sevmiyor işte, kadınlar şeytan, vah zavallı erkekler,,, kıvamında bir savunma döşenemiyor!
*Şimdi; kimi yanık yanık da olsa okumakta olduğunuz harici nitelikli bu gazelin kaça patlayacağına geldi husus...
*Burda asıl sorduğunuz bu idi, aslında konu dağıldı,,,ahkamkârlar bi susmadı ki!
*Ahkam diye tenezzül etmediğiniz yazılar,,, ekranın karşısında 'hayattan bi haber' çokbilmişler'in, sizin gibi hayatı yaşama özgüveninden yoksunluğun verdiği haset ve kıskançlıkla şahsiyetinizde içlerindeki fenalıkları döktürdüğü yazılar filan değiller..
Birkez daha okuyun!!!!
Şahsınıza dair (işbu iletiyi tenzih ederim) hiçbir varsayım, hiçbir hüküm, hiçbir kişisel tespit yoktur.
Siz; halihazır durum itibariyle reel olarak.., Aldatmaya sebep başka bir kadın:Benim sıfatıyla konuya girizgah yaptınız.
Üstelik bu durum da aşağılama vs. gibi bir hali ortaya ASLA KOYMAZ.
Üstelik; inanmayacaksınız ama; tercihinize samimi saygım var.
İnanmalısınız,,, hiçbir şekilde, 'sen ne biçim kadınsın, evli erkeği ayartmışsın, ne bileyim aklıma ggelmiyor ki buna benzer' hükümlerim hiç olmadı,,, ahkam 'hüküm vermektir'
*Ancak; talebinize kaideten ahkam kestim, doğrudur. Taraflardan birinin evli olduğu ilişkiler sonuç itibariyle çoğunluklu ilişkilerdir. Tercih evet taraflara aittir.
Tercihinize bizim saygı sizin de TAHAMMÜL GÖSTERMENİZ AHLAKİ OLANDIR.
*HUKUK VARLIĞINI ADALETİ TEMİN İÇİN ORTAYA KOYMALIDIR.
*HUKUK CANLI DEĞİLDİR, BİR YERDE İKAMET ETMEZ, KENDİLİĞİNDEN GELİP ADALETİ TEMİN ETMEZ.
*HEM MAHKEMELER HEM DE HUKUKÇULAR ELBİRLİĞİYLE HAKLARI MUHTEL OLANLAR ADINA USUL VE ESAS İÇİN LEGAL MÜRACAATLARI YAPARAK ADİL BİR BİÇİMDE SAĞLARLAR.
Velhasıl gene ahkamkârlığım tuttu..., uzatmıyayım;
Siz aslında; (bin türlü hiç gereği yokken zorlama insani sebep üretmek için de yoruldunuz) burda başka şey sordunuz.
Aslında cevaplarda da bunun mümkün olmayacağı, aslında mümkün,,, ama nasıl demiştiniz,,,,hah etik değil!
ya da istisnai olarak hukuku cilvelendirip bundan kazanç sağlayan hukukçularda yok değil, ama burda kesin yok!!!
Yani hukukun tecellisini mümkünse tamamen, değilse kısmen lehinize çevirmek için bir ayak oyunu, işe yarar bir taktik, bilgi, belge, yöntem, entrika ne kadar 'çokbilirsek'te bilelim,,, aklımıza gelmedi!!!!
İmdi; haricen gazel okuduğunuz bir davanın zaten yegane sonuçları olan;
sizin taraflardan biriyle olan şimdilik (kusura bakmayın ama şimdilik ne yazık ki öyle) zina münasebeti içinde olmanızdan kaynaklanan ve doğal olarak da gelecek zaman için hayatınıza yansıyacak tazminat ya da nafaka takdirinin azaltılmasına, yokedilmesine bir katkımız olmadı,,,diye bir sürü laf ettiniz, kızdınız,,,sonra da susun artık dediniz,,, de; her nekadar yardımcı olma konusunda acz gösterdi isek de; ilgi ve alakamız için en azından bir teşekkür etse idiniz...Bir sürü de bilgi ve dayanak ile size vaziyeti izah ettik...!!!
Neyse; sonuç itibariyle ucunda idam, hapis yok))) Kendinizi üzmeyin, cana geleceğine, mala gelsin.
-
Alıntı:
Beni anlayın! çabam yok.
Böyle bir beklentim asla yok.
Sadece anlamadan,bilmeden hariçten gazel okumayın diyorum.
Keşke Sn.Cognis deseydimde , sizler alınmasaydınız...
Neyse...
Yuvasını kurtarsın , beni bu ikilemlerin ,bu zorluğun ortasında bırakmasın diye,yuva yıkanın yuvası olmaz bu insanı arkamızda mutsuz bırakıp ,nasıl mutlu olabiliriz diyerek bırakıp gittim , aylar geçti , kapıma geldiğinde ,müsadenle benimde bildiğim birşey varki , oda sana aşık olduğum dedi.
Aylarca bunları konuştuk birlikte..
Mutlu bir evliliğin vardı , hatırla , bir kalemde silip atamazsın dedim..Hatırlamadı.
Onuda sevdin zamanında dedim.
Sevdim ama senin gibi değil.6 senelik karımla yaşamadığım mutluluğu yaşadım seninle dedi.
Benim ondan her ayrılışım , onunda ailesinden kopuşu oldu...Neler yaşadık biz....Oyüzden hariçten gazellere tepkiliyim malesef..
Yakın çevremde kaybettiğim insanlarada , hala yanımda olanlarada söylediğim tek şey ; bunu ben seçtim.İyisiyle kötüsüyle...oyüzden bir gün bile kimsenin karşısına ağlayarak çıkmadım.Hezeyanlarımdan bahsetmedim.
Ben bir başıma yaşıyorum bu ilişkiyi.
Kimsenin desteğine ihtiyacım yok.
Saygı duyulması ise tek talebim..
Yani yorumlarınıza kapalıyım arkadaşlar...
Kusura bakmayın da bunlar bana Türk filmlerindeki ikinci kadın sendromu triplerini hatırlattı. Git ,yuvana dön, ühüü ühüüü...hüngürt..:rolleyes:
Çok acımasız oldu farkındayım ama, İnanın bunun bizim toplumsal değer yargılarımızca kabullenilmesi cidden zordur ve bu tür tepkilerle yakın çevrenizde de mutlaka biliniyorsa tabii ki karşılaşma olasılığınız yüksektir. Geleneksel bakış açısından sıyrılıp, batı tarzı bireysel mutluluğunuz için her yol mübahtır yaklaşımı ise size şunu söyler: Mutluluğu yakalamışsınız, aman canım evliyse boşanır olur biter, biz keyfimize bakalım! Türk aile yapısı ise bunu hoş görmez ve o aldatılan kadın: eninde sonunda "senin annen bir melekti yavrum" olur.. siz de türk filmlerinin suzan avcı karakteri olarak kalırsınız.. hep yuva yıkan kadın olarak anılmak bir yana yukardaki mesajlarda yapılan bazı tespitlere bakılırsa içinizi hep kemiren bir şüphe olur. Misal evlendiniz ve artık statünüz sevgililikten eşliğe düştü:) Düştü diyorum çünkü o güne kadar mutluluk veremeyen kadının yerini aldığınızda ve evlilik kurumu içinde o ilk heyecan yerini sorunluluklara ve evliliğin sürdürülmesi için gerekli olan aşktan farklı bir takım gerekliliklere bıraktığında , bunu daha önce de yapmış olan erkek, huzuru yine bir başka kadında arayacak..bu bir kısır döngü ve roller değiştiğinde size önerdiğim empatiye de o zaman ihtiyacınız olmayacak. Çünkü bizzat yaşıyor olabileceksiniz..
Size fal bakmıyor, gelecek yazmıyor sadece öngörülerde bulunuyorum.. Elimizdeki delillere dayandırdığımızda bir gün karşımıza size karşı sizin eşinizle bir olup sizin hakkınızda bunları söyleyen başka birşey-cik çıktığında ona da sabır ve anlayış göstermemizi mi bekleyeceksiniz!:) İyi madem sırayla gelin o zaman..:)
-
Çok uzun bir süre olmamasına rağmen epey uzunca yorum ve bilgilerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Çok bilenler gibi ithamlarda bulunduğum üyelerin yazılarını şuan okuduğumda bile -üzülerek- hiçte hoş duygular beslemiyorum.
Kendimi eleştiriye son derece açık biri olarak görmeme rağmen ; sadece burada değil , toplum olarakta , eleştiri dilimize dikkat etmemiz gerektiği kanısındayım.
Takip edip , okuduğunuz , yorumlarınızı eksik etmediğiniz , birazda sitenin amacını şaşırarak paylaştığımız fikirlerin tümü beni iyi veya kötü mutlaka etkilemiştir.
Yaşadığım ilişki bitti.
Sebebi birçok şey ...
Sn.Nilemec'in , aylar önce ilişkiye başlamadan,kendi kendime tekrarladığım şeyleri yazmış olduğunu görünce , hala durup düşünebildiğimi gördüm.
Ben hiçbirşey kabullenip , göze almamışım aslında.
Aslında ilk günkü gibi hala aynı şeyler var aklımın bir köşesinde.
Sadece kenara atmışım..
Sayın üyenin 2 çocuklu bir anne olmasınında etkisi olduğunu düşünmeden geçemiyorum.
Kendi kendime , ben olmasam dönermi evine ? diye düşündüğümde evet döner cevabını kendimden alıyor oluşumada şaşırdım.
Evet ... bugün benim yüzümden bitmeyecek olan bu evlilik belki 3 belki 5 sene sonra kendiliğinden yada başka bir kadın yüzünden bitecek.
Ama sırf 5 sene sonra böyle birşey olacak düşüncesiyle bu yolda kendime böylesi bir vicdan azabını yaşatmamam gerektiğini düşündüm.
Henüz 1 yaşında olan çocuğun , anne babasıyla hatırlayabileceği bir sabah kahvaltısının olamayacağı düşüncemle devam edemem hayatıma.
Yaşım daha 24...
Ve önümdeki uzun yıllarımı bu vicdanla geçiremem.
Ben bunları işin en başında düşünüp , karar verip , bu aşk için göze alıp , ödenecek bir bedel varsa ve bu ilişkinin bedeli buysa öderim demiştim.
Beni bu yoldan döndüren son olaysa , nutkumun tutulup, umutlarımın tükenmesine ve dönüşüme en büyük sebeptir.
Annenin 5 yaşındaki çocuğa yaptığı 'Babana söyle seni Zeynep'e götürsün' öğretisinin ardından , çocuk babasına ve babasının ailesine 'beni Zeynep'e götür baba' diyebildiyse..... ben çekilmeliyim.
Ben bu adamı olduğu gibi , sahip olduklarıyla , çocuklarıyla , günahı yada sevabıyla sevdim ve bu şekilde,severek hayatıma devam etmeye karar verdim.
Çocuklar kendi fikir ve düşüncelerine sahip olabilmelerine dek karşılık beklemeksizin , vermeyi , nolursa olsun , gördüğüm yada duyduğum her harekete ve kelimeye sevgiyle ve sabırla göğüs germeyi göze alarak çıktım bu yola.Yaşları itibariyle nekadar uzun sürebiliceğini bile bile..
Çünkü ben kendimi bilen bir kişi olarak , o çocuklar beni tanıdıklarında sevecekler , içten içe sinirlenselerde , annelerinin yerinde başka birini kabul etmek istemeselerde , beni ben olduğum için sevecekler demiştim , bunada inanıyordum.Ama çocuklara asla kendi fikirlerini edinme şansı verilmiyor,verilmeyecek.Çocuklar daha yüzümü görmeden düşman oldular.Kendi evindeki oyuncaklarını özleyen çocuklara , gidemeyiz , çünkü baban zeynep'le beraber cevabını verebilen zihniyetlerle , bir ömür karşılaşmak zorunda kalacağıma inanamadım.
Tüm yenilmişliğime , vicdanıma yada kötü koşullara göğüs gerebilsemde.... Düşmanlık duyan çocukları ne yaparsam yapayım düşüncelerini değiştiremem.
Çocuğu karşılarına alıp , ayrılık konuşması yapmayan , çocuğu bu muallak ve karmaşada bırakabilen , çocuğun normalin dışındaki hal ve hareketlerini dikkate almayan alsada harekete geçmeyen beyin yada beyinler var karşımda.
Bu çocuk daha şuan yaşadıklarını idrak edememişken , babanın yanındaki başka bir kadından bahsetmek , baban seni zeynep'e götürsün öğretisiyle onu dahada büyük bir kaosa itmek benim kanımı donduran şeydir.
Ne vicdanıma ne beynime nede sinirlerime yediremiyorum bu hareketi.
Baba ise , çocuğuna , kendi yavrusuna , canından parçasına böylesine bir kötülüğün yapılmasına sadece seyirci kaldı.
Ne çocuğa bir cevap , ne anneye bir soru...
Kendi ailem bugün bile bana dışardan gelebilicek her türlü kötülüğü ön yargılarıyla engellemeye çalışırken , küçücük çocuğun önünde diikilen ve koruyan birini görememek umutlarımın bittiği son noktaydı.
Yavruları , kendi canları...
Biri yaralarken diğeri bu yaralamalara seyirci kalarak , enaz onun kadar suça ortak...
Umarım herkes için hayırlısı olur.
Ben ne olduğumu , nelere layık olduğumu , neleri elde edebileceğimi biliyorum.
Gözüm kapalı , bana uymayan bu ilişkinin aşktan başka adı yoktu bende.
Eminim karşı taraf içinde böyleydi...
Tekrar hepinize teşekkürler
-
zina artık mk m 165 göre artık sadece bir boşanma sebebidir her olay zina sayılmamaktadır örneğin el ele tutuşmak veya öpüşmek zina sayılmamaktadır zinanın olabilmesi için cinsel ilişkiye girilmesi gerekir ve bunun davacı tafarından ispat edilmesi gerekir.
ancak burada yine özel boşanma sebeplerinden bir başkası olan haysiyetsiz yaşam sürmeye dayanarak boşanma davası açabilir
kişi burada maddi-manevi tazminat davası ayrıca yoksulluk nafakası isteyebilir
ayrıca çocukları için ise iştirak nafakası isteye bilir dava devam ederken de tedbir nafakası isteye bilir,
-
Çok geçmiş olsun. Umarım ilerde aldığınız bu karardan dolayı rahatsız olmazsınız. Ama şahsi fikrim ve çevremde gördüklerimden yola çıkarak rahatsız olmayacağınız kanısındayım. Ama sadece şunu belirtmek istiyorum. Sizin yaptığınız hatanın yükünü evli hanıma yüklemenize kızdım. Çocukları annelerinden daha çok kimse düşünmez. Onu da ona bırakın.
-
Zinan artık suç değildir. Beraber olduğunuz kişinin çekindiği konu tazminat ödemek ve çocuktan ayrılmak ise, en kötü senaryoyu düşünmek gereklidir. Varsayalım karşı taraf bir foto ile isbat yoluna gitti, ozaman erkeğin mahkemedeki savunması inkar yolunda olmamalıdır, eşini sevdiğini ve alkollü bir zamanında bir hata işlediğini, yaptığından pişman olduğunu, boşanmak istemediğini, kendisine bir şans daha verilmesini dile getirir ise; Mahkemenin kararı büyük bir ihtimalle davanın düşmesinden yana olacaktır. Boşanma mahkemeleri herzaman yapıcı ve birleştirici yönde karar vermek ister. Buda pişman olanlar için ve tazminat ödemeyip çocuktan uzak kalmamak isteyenler için bir çözüm yoludur. Boşanmanın tam olarak gerçekleşebilmesi için tarafların anlaşmazlık ile ilgili beyanlarının olması şarttır. Bu olayın hukuki boyutudur, ancak vicdani boyutuna bakacak olursak aldatan bir eşin boşanmasında fayda var derim, çünki taraflar bundan sonra birbirlerine manevi değil bedensel zararlarda verebilirler, bu yasamıza göre geçerli ve tazminat ile kurtulunmayacak bir kamu davası suçuna dönüşecektir. O yüzden tazminat ödemek zorunda bile kalınsa bşanmaları doğru olacaktır derim.
-
bende zeynonun durumundayım..benim beraber olduğum kişide evli ama çocukları yok..ben tanıdığımda flört dönemi başlamadan öncede mutlu değildi evliliğinde hatta pişmanlık içindeydi..ama tabi ki onların karşılıklı mutsuzluğu bizim ilişkimizin ahlaki boyutunu haklı çıkartmıyor..ben seviyorum seviliyorum..çok mutluyum...içimi acıtan bunu bi başkasının mutsuzluğu üstüne yaşıyor olmak..evet bencilce bi ilişki yaşıyoruz ama insan duygularına hakim olamıyor..ve bu boşanma süreci gerçekten çok sancılı dönem..insan çıkmazlara giriyor.. peki ya bende günün birinde bi başkasına tercih edilirsem diyosun..güvenmek inanmak sığınmak istiyosun..belki de kendine bile gerçek cevabı söyleyemiyorsun..sadece inanmak istiyosun..kaybetme korkusu çok ağır basıyor.. ben çok seviyorum onu..işte bu dediği kişi vardır her insanın kalbinde benimde ilk kez karşıma çıktı..ama böyle yanlış şartlarda çıkmamasını da nasıl isterdim içim biliyor..yanlış olmasıda bunu bilmemde sevgimin önüne geçemiyor..allahım herkese hayırlısını nasip etsin herşeyin..
-
""..allahım herkese hayırlısını nasip etsin herşeyin..""
Zina yapanları (burada siz) kendisi cehennemde bekliyor olacak :)
Bütün İbrahimi dinler öyle diyor.
-
Zaman zaman dönüp yazdıklarımı okuma alışkanlığım vardır. Bu konuya da epey yazmışım. Bu tür bir konuyla özellikle çocukların sorunlarıyla ilgilendiğiniz bir meslekte çalışıyor ve altını kurcaladığınızda sorunun asıl olarak çocukta değil ailede var olduğunu gördüğünüzde bütün bu zor şeylerle ve hayatın yüküyle bu kadar erken tanışan ve altında ezilen çocuklar gördüğünüzde galiba isyan ediyorsunuz bazan. Profesyonellik de bir yere kadar. Geçenlerde bir psikolog arkadaşla konuşurken o da aynı şeyden bahsetti. Birden beynimde bir ışık çaktı. Evet bu konuya yazarken kendimde de bu tip ilişkilere karşı önyargım olduğunu farkettim. Karşıma böyle bir konuda etken olan biri gelse sanırım çok da profesyonelce yaklaşamıyorum bundan dolayı. Oysa ki olması gereken bu önyargıdan sıyrılmak olmalı. Fakat bu doğru mu ve toplumsal anlamda yozlaşmaları hoş görmek bu tür davranışları artırıcı nitelikte olmayacak mı? Düşünüyorum. Şu yukarıda ve altında yazılan onca mesaj. Bir şekilde hep kendisini haklı kılmaya çalışan yorumlar. Sorunlar çözülememiş ki hukuk sitelerinde çözüm arayışlarına gidilmiş ve yasalar çözsün denilmiş. Yasayla evlilik sözleşmesi son bulduğunda gerek ana baba gerekse çocuklar için en doğrusu ne ise ihtilaflar bir şekilde çözülmeye çalışılırken hep kaybedenler çocuklar oluyor. Boşanmış ailelerin ya anadan ya babadan uzakta yaşamaya mahkum ettikleri çocuklar. Evliliklerin bir ömür sürme garantisi artık yok. Eskiden de yoktu ve hiç olmadı zaten. Fakat en azından çocuk yapma kararı verilmeden doğru seçimler yapılması ve yukarıda zikredilen şekilde yasak ilişkilerle aile ortamını ve çocukları daha fazla yıpratacak eylemlere girilmesi noktasında biraz daha sağlıklı düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum.
Boşanan ana babalar, araya giren kadıunlar erkekler..Fakat yıpranan ve zarar gören hep çocuklar.. yazık.. vallahi yazık bu çocuklara..
Kendi önyargım konusundaki farkındalığım olsa da açıkçası galiba bu önyargımdan vazgeçme niyetim yok.. Psikolog arkadaşımın dediği gibi, galiba ben de o örümcek kafalılardan biriyim bu konuda!
-
Akademik_sultan,peki olaylara duygusal açıdan yaklaşırsan.Sorunlu bi evlilikte büyüğen çocuğun durumu nolcak? Onun psikolojisi anne-baba ayrı olanınkinden farklımı olucak? Biz insanoğlu nedense hatalar veya yanlışlar dışında herşeyde "ben" deriz.Nedense iş hata kabullenmeye gelince başkasının üzerine atmada üstümüze yoktur.Bana göre herşeyin başı "niyet" tartışmalar ne olursa olsun,içinde art niyeti olmayan çiftler sorunlarına bi şekilde çözüm bulabilirler.Fakat niyetler kötü olduğu zaman herşeyin sonu birgün elbet gelicektir
-
Mehmetarda senin de dediğin gibi Sorunlu bir evlilikle anne-babası ayrılmış çocukların psikolojisi aynı.Sonuçta öyle yada böyle çocukların psikolojisi bozulmuş oluyor. Ben çok güzel bir çocukluk dönemi geçirdim. Ailemde sevgi ve saygıdan oluşan kuvvetli bir bağ vardı. Şu anda boşanmak üzere olan bir bayanım. Artık o eski mutlu evliliklerin günümüzde pek kalmadığını düşünüyorum. Dünyanın en sakin ve sabırlı insanlarından olmama rağmen karşı taraf kendine çeki düzen vermediği için boşanma noktasına geldim. Yani hergün anlaşmazlığın, saygısızlığın, anlayışsızlığın, en önemlisi sevgisizliğin yaşandığı bir evlilik yaşanmamalı,sürdürülmemeli bence. Çünkü bu evliliklerdeki çocukların psikolojis ayrılmış ailelerin çocuklarından daha kötü bir duruma geliyor. Çok iyi bir dinleyici olduğum için bunları yaşamasamda çevremde bunları yaşayan çocuklardan veya medyadan duyuyorum ve gözlemliyorum
-
Her anne ve baba evladı için yaşıyodur.Hayatın belirli zorluklarına çocukları için katlanıyolardır.Hangi sebebten olursa olsun,boşanmış anne ve babalar şunu idrak edicek.Ortada çocuk veya çocuklar vardır.Bunlarda ortak süren yaşamın bi meyvesidir.Anneye olduğu kadar babayada muhtaçtır.Boşandıktan sonra babaları bi maddiyat unusuru olarak görmemek gerekir.Babada eğer babaysa zaten evladı için elinden gelen maddi manevi desteği esirgememelidirki çocuk,psikolojisi en alt düzeyde hasar görmüş topluma yararlı bir birey olarak yetişsin.Tabiki bu sıraladıklarım bi önceki iletimde belirttiğim gibi karşılıklı iyi niyetten geçiyor.
-
Sizin amacınız ne anlamadım.Bir yuvanın yıkılmasını sağlamak mı, Kendinizi kurtarmak mı, Zina yaptığınız insanın en zarar görmesi mi.Özrünüz kabahatinizden büyük evli adamla birlikte oluyorsunuz,bide buradan hukuki yardım istiyorsunuz.Eğer içinizde biraz insanlık kalmışsa gidin kadının lehine şahitlik yapın ve o adamla ilişkinizi bitirin.Zina suç olmaktan çıkarsa tabiki ekmeğinize yağ sürülür sizin gibi insanların. Hem bir yuvayı yıkın hem gelin burada danışın bilgi alın.Ne günlere kaldık
-
Alıntı:
"Yok yok fazla dert etmeyin , ilk duruşmada değil tabiki ama 2. bilemediniz 3 . duruşmada özgürlük sizinledir... Haydi hayırlısı "
benzeri cümleler beklemiştim , umut fakirin ekmeği :)
Hayalleri de olmasayda niye yaşardı insanlar..
Dua edinki karşı bayan 3 .Şahıs olmanız nedeni ile hakkınızda manevi tazminat davası acmasın zinadan.
-
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Dua edinki karşı bayan 3 .Şahıs olmanız nedeni ile hakkınızda manevi tazminat davası acmasın zinadan.
Bu 3.Şahıslara dava açma şansımız var mı? Çok güzel olur bir nebzede acımız diner..
-
Alıntı:
zehrabetül rumuzlu üyeden alıntı
Bu 3.Şahıslara dava açma şansımız var mı? Çok güzel olur bir nebzede acımız diner..
T.C.
YARGITAY
4. HUKUK DAİRESİ
E. 2004/10434
K. 2005/4506
T. 28.4.2005
• ZİNA NEDENİYLE MANEVİ TAZMİNAT ( Dava Dışı Eşi İle Davalı Arasında Bir Yakınlaşma Bulunduğu Anlaşılmasına Göre Davacının Aile Bütünlüğüne Haksız Bir Saldırı Oluşturduğu Benimsenerek Kabulü Gereği )
• EŞİN RIZASIYLA YAPTIĞI ZİNA ( Davalının Davacının Eşinin Rızası İle De Olsa Yapması Halinde Davacının Aile Bütünlüğüne Haksız Bir Saldırı Oluşturduğu Benimsenerek Manevi Tazminat İsteminin Kabulü Gereği )
• AİLE BÜTÜNLÜĞÜNE SALDIRI ( Davalının Davacının Eşinin Rızası İle De Olsa Zina Yapması Halinde Davacının Aile Bütünlüğüne Haksız Bir Saldırı Oluşturduğu Benimsenerek Manevi Tazminat İsteminin Kabulü Gereği )
818/m.49
ÖZET: Ceza mahkemesinin gerekçesinde belirlenen olgular itibariyle, davacının eşinin rızası ile de olsa, davacının eşi ile davalı arasında bir yakınlaşma bulunduğu anlaşılmaktadır. Yerel mahkemece, bu durumun davacının aile bütünlüğüne haksız bir saldırı oluşturduğu benimsenerek davacı yararına manevi tazminat takdir edilmesi gerektiğinin gözetilmemiş olması usul ve yasaya uygun değildir.
DAVA: Davacı Muzaffer Gelir vekili Avukat Ahmet Canbaz tarafından, davalı Erol Gelir aleyhine 25.2.2003 gününde verilen dilekçe ile haksız eylem sonucu kişilik haklarına saldırıdan dolayı manevi tazminat istenmesi üzerine mahkemece yapılan yargılama sonunda; istemin reddine dair verilen 27.1.2004 günlü kararın Yargıtay’ca incelenmesi davacı vekili tarafından süresi içinde istenilmekle temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra tetkik hakimi tarafından hazırlanan rapor ile dosya içerisindeki kağıtlar incelenerek gereği görüşüldü:
KARAR: Davacı, dava dışı eşi ile davalının cinsel ilişkiye girerek zina eyleminde bulunduğunu, eşine karşı boşanma davası açtığını, davalı hakkında hazırlık soruşturması başlatıldığını, olay nedeniyle yuvasının dağıldığını, eylemin namusa yönelik yüz kızartıcı suç oluşturduğunu belirterek manevi tazminat isteminde bulunmuştur.
Mahkemece; davacının iddia ettiği zina eylemi kabul edilse dahi boşanmaya sebep olan eylemin davacının eski eşinin zina eylemi olduğu, davalının eylemi ile davacının boşanması ve zina nedeni ile namus ve şerefinin ihlali söz konusu olmadığı gerekçesiyle istemin reddine karar verilmiştir.
Karar davacı tarafından temyiz edilmiştir.
Somut olayda, davalı hakkında davacının eşinin ırz ve namusuna tasaddide bulunmak suçundan cezalandırılması istemiyle açılan ceza davası sonunda; davacının eşi ile davalı arasında geçen telefon görüşmelerinin süresinin rahatsızlık boyutunu aşan uzun görüşmeler olduğu, davacının eşi ile davalı arasındaki ilişkinin rızaya dayalı olduğu kanısına varıldığı, davalının cezalandırılmasına yeterli, kesin ve inandırıcı kanıt elde edilemediğinden unsurları itibariyle oluşmayan atılı suçtan davalının beraatine karar verildiği anlaşılmaktadır.
Ceza mahkemesinin gerekçesinde belirlenen olgular itibariyle, davacının eşinin rızası ile de olsa, davacının eşi ile davalı arasında bir yakınlaşma bulunduğu anlaşılmaktadır. Yerel mahkemece, bu durumun davacının aile bütünlüğüne haksız bir saldırı oluşturduğu benimsenerek davacı yararına manevi tazminat takdir edilmesi gerektiğinin gözetilmemiş olması usul ve yasaya uygun düşmediğinden kararın bozulması gerekmiştir.
SONUÇ : Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen nedenlerle BOZULMASINA ve peşin alınan harcın istek halinde geri verilmesine 28.04.2005 gününde oybirliğiyle karar verildi.
----------------------------------------
Madde 41 - Gerek kasten gerek ihmal ve teseyyüp yahut tedbirsizlik ile hak-
sız bir surette diğer kimseye bir zarar ika eden şahıs, o zararın tazminine mec-
burdur.
Ahlaka mugayir bir fiil ile başka bir kimsenin zarara uğramasına bilerek
sebebiyet veren şahıs, kezalik o zararı tazmine mecburdur.
-
özür diliyorum anlayamadım.
-
Alıntı:
zehrabetül rumuzlu üyeden alıntı
özür diliyorum anlayamadım.
Zina olayında madem ceza kaldırıldı yok.O zaman zinaya iştirak eden diğer kişiyede manevi tazminat davası hak oluyor demek. yani zina yapan diğer bir kişi ben bilmiyordum evli olduğunu hikayelerini bırakması lazım.
hep görüyoruz coğu bayanlar zaten o adam eski karısınla gecinemiyordu,boşanıcaktı onun icin birlikte yaşamada bir sakınca görmedim savunmaları buradaki forumlarda coktur,gecinemiyorsa boşanmadan mahkeme sonuclanmadan birlikte yaşarsa tabiki tazminata hükmolmasıda hakkaniyet cercevesi icersindedir.bu tabiki erkek icinde gecerli boşanmadan başkasınla olmaması gerekir.
-
Açıkladığınız için teşekkür ederim.Haklısınız benim davamda da inkar ediyorlar birlikte olduklarını ama hala bayanın faturalarını ödediği banka dök. ortak konut olan adrese geliyor,bu da bir kanıt olur umarım.Herşeyden önce oğlumun hakları için bu hukuk mücadelesine baş koydum.
-
Cevap: Re: Aldatmaya sebep başka bir kadın:Benim
Hem bir yuvayı yık hem de bu kadar soru sor pes
-
ya bayan haber;
nasılda güzel özetlemişsiniz. hem aldat. hem para(nafaka-tazminat) ödemek isteme bide üstüne velayet talebin olsun. artık pes diyorum insanlarımız insanlıktan nasıl çıktılarsa bide madur eşi suçlu gibi empoze etmiş kurtulmaktan bahsetmiş. ayıp bişey ama yaaa. bi tarafta fedakar vefakar anadolu anaları. bi taraftada böyle tipler. yazık. çocuğun velayetini alıp o çocuğuda kendisi gibi ahlaklı (!)yetiştirecek sanırım
-
Kadın erkek eşitliği denen tanım nedir aceba?
Bizler demokratik, hukuk ve laik bir ülkede yaşıyorsak. Hukukun erkek ve bayana eşit davranması gerekmez mi?
İki çift evlenip boşandığında neden Sadece erkek KADIN'a nafaka ödemek zorunda. Yani eğer iki kişinin evliliği bittiğinde mal varlıkları tamamen ikiye bölünseydi anlardım. Yada kadında erkeğe nafaka ödeseydin ( erkeğin veya kadının maddi durumları zayıf olmalarına bağlı karşlıklı) onu da anlardım.
Ama neden sadece Erkek kadına nafaka vermek zorunda??? Kadınlar zavallı mı? Bizler hukuk devletinde yaşamıyor muyuz? Toplumumuz Ata Erkil bir toplum olduğundan dolayı eşitliği sürekli kadının zayıf erkeğin güçlü olduğunu göstererek mi sağlıyoruz???
Kişisel olarak KARŞIYIM sadece erkeklerin kadınlara nafaka vermesine.... Eşitsek kadınlara zayıf muamelesi yapamayız.
Eğer kadınlar ayaklarının üzerinde duramıyorlarsa istedikleri zaman çalışacak donanıma sahip değillerse zayıflarsa o zaman eşitlik istememeleri lazım...
Eşit olabilmemiz için herkesin kendi ayakları üzerinde durabilmesi gerekiyor bu erkek veya kadın hiç farketmez.
Ata erkil bir toplumu istemiyorsa bayanlar eğitimlerine gelişimlerine daha çok önem verip donanımlı bir bayan toplumu haline gelip nafaka istemesinler. Eğer eşitlik istiyorlarsa her konuda eşitlik olmalı........ Hiç çalışmayan bayanlara bir ömür boyu erkeklerin bakması ne kadar yanlışsa. Çalışmayıp kendini geliştirmeyip donanımlı hale gelmeden hayata atılıp ondan sonrada erkeklerden nafaka isteyen kadınların bu yaptıkları da o kadar yanlıştır BANA GÖRE ( KİŞİSEL DÜŞÜNCELERİM )
-
ONURLU (!) birisine benziyorsunuz. Yapacağınızı sanmıyorum..
-
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
ONURLU (!) birisine benziyorsunuz. Yapacağınızı sanmıyorum..
Nereden bakınca görebildiniz bunu sn Yaman? Ben göremedim de
-
Biraz temenni, biraz kinaye, biraz teessüf idi sayın Üstat.. En önemli insani kavramı tanımlayan kelimeden sonra gelen ünlem işareti gereken mesajı vermiş olmalı sayın üyeye.. Ne dersiniz ?
-
Ortada aldatılan bir "kadın" var. Bir de kendisini her türlü riski alarak kullandıran yine başka bir "kadın" var. Demek ki, bir kadını en iyi başka bir kadın kahreder.
Demek ki bazı durumlarda erkeğin kılını bile kıpırdatmasına gerek kalmıyor. Düşür kadınları birbirine olsun bitsin.
Toplumda zeyno gibileri var olduğu sürece sürekli böyle olaylar yaşanmaya devam edecektir.
Bu arada davanın nasıl sürdüğünü de merak ediyorum.