Sayın Faruk009
öncelikle gecmiş olsun sizin durumunuzun emsal olmasi sebebi ile erteleme kararını hangi mahkemenin verdiğini ve eger mümkünse karar nosunu bildirebilirmisiniz ?
Printable View
Sayın Faruk009
öncelikle gecmiş olsun sizin durumunuzun emsal olmasi sebebi ile erteleme kararını hangi mahkemenin verdiğini ve eger mümkünse karar nosunu bildirebilirmisiniz ?
Iyi Günler... Sayin Faruk009
Bu Karar Gerçekten önemli Bir Karar :söz Konusu Kararin Detayini Ve Karar Numarasini Yazarsaniz çok Seviniriz...
Merhaba,
18.09.2008 tarihinde "bakaya kalmak" suçundan kesinleşmiş hüküm ile aldığı hapis cezası 1.500 YTL ye çevrilmiş bir kardeşim var..Para cezası da 10 takside bölündü.Bu karardan sonra TUS(Tıpta Uzamanlık Sınavı) ile Kasım ayında uzmanlığına başladı.
Eğer 5728 kanun 562.Maddesi olmasa idi zannediyorum askerlik Kanuna 1111/35-e bendine göre askere gitmek zorunda idi..
Şimdi 5728 sayılı Kanuna göre, nasıl bir yöntem ile Hükmün Açıklanmasının Geriye Bırakılmasını talep edeceğiz? Bir dilekçe yeterli midir? Bu durumda karar ilgili mahkemenin yetkisinde mi?
Ya da ne önerirsiniz?
Yardımlarınız için teşekkür ederim..
Arkadaşlar Benimde Eşim Bu Yasadan Yararlanmak Istiyor Bu Siteden Nasil Bir Avukat Bulabilirim
SARIKAMIŞ ASKERİ MAHKEMESİNİN KARARLARINA BAKINIZ.Ancak zannedersem RG'de daha yayınlanmamıştır.Herkese iyi günler Not:Daha önceki yazılarımda söylemiştim sanırım,ben şahsen Askeri Hakimin yanına gittim.Eğer dosya numarası işinize yarayacaksa verebilirim: 2004/212-401 Herkese iyi yarınlar.Ufak bir not daha ben yakında tayland'a tatile gidiyorum gelmek isteyen varsa beraber takılabiliriz :):):)
Bence bütün avukatlar bakar Sayın Gülşahk sizin araştırmanız lazım...İyi akşamlar:)
Sn Faruk009 Askeri davalara bakacak avukat bulmak gercekten kolay degil, siz bir sekilde bulmusunuz ama inaninki cogu avukat askeri davalardan uzak durmaya calisiyor, nedenini bende bilmiyorum. Ben bir dilekce ornegi bulursam saniyorum faydali olur. Tayland a varim, her zamam, hep gormek istedigim yerlerden biri, uzak yer bir kac haftalik gitmek gerek. Saygilarimla.
15 OCAK 2008 tarihinde birliğimde cep telefonu yakalattım 7 şubat 2008 tarihindede tutanağım tutuldu. 16 nisan 2008 tarihinde mahkemem var acaba çıkan bu yasadan faydalanabiliyormuyum lütfen yardımcı olun halen askerim. Faydalanıyorsam ne yapmam gerekiyor....
Bu yasadan simdiye yararlanan sadece bir kisimi var bu sitede, eger varsa baska yararlanan arkadaslar sonuclari yazmasi , diger insanlara faydasi olabilir,
Saygilarimla.
Tüm arkadaşlara saygılar ... Faruk kardeşimize geçmiş olsun demek isterim ..2000 yılında firar ettim , 2007 temmuz ayında teslim oldum.2 ay tutuklu kaldım Cezam Kesinleşti 4.5 ay daha hapis yatmam gerekiyor ve temyiz için askeri yargıtaydan cevap bekliyorum. Sanırım yasadan bende faydalanabileceğim.
Faruk kardeşim izlediği yolu bizimle detaylı paylaşırsa yazdığı dilekçeyi bizlere sunarsa hatasız hareket edebiliriz.
***Mecburi hizmet konusu tekrar ele alınmalı acilen...Bizler ızdırabını çektik başkaları çekmesin.***
Merhaba,
Lütfen birileri nasıl ve hangi yöntemler ile kararı kesinleşmiş bakaya cezası için başvuruda bulunulması gerektiğini anlatabilir mi?
Hakimin yaktir hakkını negatif kullanmamsı için yapılması gereken bir metod var mı?Bu durumda bir avukata ihtiyaç var mıdır?
İyi günler
Yldrm19 Teşekkürler,verdiğin bilgi için..
Bu arada 5728e dilekçede atıfta bulunmanın faydası olur mu? Ya da önceden hakim ile görüşme nasıl olur?
İyi günler..
Arkadaslar herkese iyi gunler.Sanirim bazi arkadaslar benden dilekce ornegi istemisler.Sunu soylemek isterim : Biz herhalde bazi konularda biraz aciz davraniyoruz ki gelen bir olayin onceden onlemini almiyoruz ki sanirim bu tespitim cok yerinde.Ya arkadaslar lutfen siz ya da birileri cevrenizde bir dilekce yazamiyor mu ya da bir avukata gidip enazindan paraniz karsiliginda bir dilekce yazdiramiyorsaniz bence birakin hersey olacagina varsin.Ugrasirsaniz yaparsiniz ama ondan bundan elaman dilerseniz bence hic birsey olmaz .Site guzel bilgi paylasimi konusunda ancak herseyin cozumu bence burasu deil sizdedir.Suan bu satirlari tayland dan yaziyorum sanirim saat turkiyede 5 i geciyor.:d Herkese iyi yarinlar.Sunu da eklemek istiyorum benim gibi yuzlercesi (benim bildigim cevremde enaz 5 kisi) bu yasadan yararlanmistir.Sakin beni yanlis yorumlamayin size kurtuldum diye de havali degilim.Umarim herkes yararlanir cunku gercek suclu kamu zararina olan suclar ve insanlari tedirgin eden suclardir.Iyi gunler iyi yarinlar....
Herkeze iyi günler.Ben 1995 li astsubaydim.2000 yilinda firar ettim.Gecen hafta avukat tutarak dosyamin incelenmesini istedim.Avukatim bana askeri ceza kanunun 67-1a maddesi sucundan yargilanmak üzere mayis ayinda mahkemem oldugunu söyledi.Ben avukatima vekaletname verdim o durusmaya girecek ve iki sayfalik ifademdir diye dilekce yazdim dosyama konmasini istedim.Benim sorum ben durusmaya katilmadan yani teslim olmadan hakim benim yazili ifademe göre mahkemeyi sonuclandirabilirmi? Ceza verip veya 231.maddeden cezamin ertelenmesine karar verebilirmi? Yoksa suclu katilmamistir diye durusmayi ileri bir tarihemi atar.? Eger ben mahkemeye gidersem,231 maddeden yararlanabilip ilk durusmada serbest kalabilirmiyim? ilk durusmamda beni tutuklu yargilamak üzere hapse mi atarlar.?
Lütfen bilgisi olanlar cevap versin.Herkesin malumudur ki avukatlar askeri konularda bilgi sahibi degil.Benim avukatim durusmaya katilmam taraftari,ben ise durusmaya katilirda tutuklanirsam isimden olurum cocuklar kötü duruma düser diye cekiniyorum.
Bilgisi olanlar benimle bilgilerini paylasirsa sevinirim.Herkeze iyi günler
Herkeze iyi günler.Ben 1995 li astsubaydim.2000 yilinda firar ettim.Gecen hafta avukat tutarak dosyamin incelenmesini istedim.Avukatim bana askeri ceza kanunun 67-1a maddesi sucundan yargilanmak üzere mayis ayinda mahkemem oldugunu söyledi.Ben avukatima vekaletname verdim o durusmaya girecek ve iki sayfalik ifademdir diye dilekce yazdim dosyama konmasini istedim.Benim sorum ben durusmaya katilmadan yani teslim olmadan hakim benim yazili ifademe göre mahkemeyi sonuclandirabilirmi? Ceza verip veya 231.maddeden cezamin ertelenmesine karar verebilirmi? Yoksa suclu katilmamistir diye durusmayi ileri bir tarihemi atar.? Eger ben mahkemeye gidersem,231 maddeden yararlanabilip ilk durusmada serbest kalabilirmiyim? ilk durusmamda beni tutuklu yargilamak üzere hapse mi atarlar.?
Lütfen bilgisi olanlar cevap versin.Herkesin malumudur ki avukatlar askeri konularda bilgi sahibi degil.Benim avukatim durusmaya katilmam taraftari,ben ise durusmaya katilirda tutuklanirsam isimden olurum cocuklar kötü duruma düser diye cekiniyorum.
Herhangibir geçmişte işlediğim suç yok ilk kez mahkemeye çıkıyorum, suç tarihleride beni kapsıyor galiba anladığım kadarıyla, size bir soru daha sorayım, ifademi verdikten sonra cmk 231 den yararlanmak istiyorum demem yeterli olacakmı yoksa ayrıyeten bir dilekçe ile bu kanundan faydalanmam yönünde başvurmam mı gerekir? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim....
Herkese iyi günler.Benim bir arkadaşım 1997 yılında uzun süreli firar suçu işledi
ve 2001 yılında teslim oldu ve 66/1 a dan yargılanarak 10 ay hapis cezası aldı
fakat cezası kesinleşmeden 2002 yılında askerliğini bitirdi ve yaklaşık 5 senedir nıormal bir hayat sürmekte fakat geçen ay bu cezasından dolayı arandığını öğrendi ceza 2002 yılında kesinleşmiş ve arkadaşım birliği ile ilişiği kalmadığı için sivile gönderilmiş,biz kasilen cezanın 10 ay olduğu ve bunun 120 gün yatarı bulunduğunu öğrendik,benim merak ettiğim şu arkadaşım CMK 231 den yararlanabilirmi,bana bu konuda acilen cevap verirseniz sevinirim.saygılar
5728 sayılı yasa ile askeri ceza kanundaki suçlar için de hükmün açıklanması geri bırakılabilecektir. Ancak 5739 sayılı yasa ile 01.03.2008 de yürürlüğe girdi askeri ceza kannundaki suçlar hakkında hükmün ertelenmesinin geriye bırakılması olanağı ortadan kaldırıldı. Ancak 5728 ile 5739 sayılı yasa arasında geçen süre içinde askeri ceza kanununa göre suç işleyenler bakımından lehe kanun durumu söz konus olduğu için bu kimseler hakkında 5728 ile 231-5 e gelen 2 yıllık üst sınır uygulanabilecektir.
yahu sayın üyeler...
tam on sayfalık bir konu hepsini tek tek dikkatle okudum..
ancak,
herkes kanunu farklı yorumluyor
allah rızası için işten anlayan bir sayın üyemiz bi cevap versin .
bu kanun askeri suçları kapsıyor mu ?
ayrıca askeri suçları kapsamamsı için meclise kanun teklifi verildi mi ? yada bu kanun meclisten geçtimi...
KONUYU ARAPSAÇINA ÇEVİRDİK..... MAŞALLAH BİZE
Selam arkadaşlar 04 04 2008 tarihinde bir soru sormuştum neden kimse cevep yazmıyor.
Bir mecburiyet sözkonusumu sorunuza yanıt yazılmasıyla ilgili. Herkes gibi konuyu takip ederseniz zaten konuyla ilgili söylenebilecek herşeyin teker teker söylendiğini ve doyurucu bir hal aldığını görürsünüz. Burada kimsenin her şahsi problemle ilgili ayrı ayrı zaman ayırıp cevap vermesini beklerseniz daha çok beklersiniz. Mevcut konuları kendi durumunuza göre yorumlayıp sonuç çıkarmanız daha faydalı olur sizin için.
Merhaba arkadaslar benimde sorunum var isin asli afi yeni duydum gerci kapatildimi onuda tam bilmiyorum formu iyice okudum benimde su derdim var
80/4 tertip askerlik yaptim firar sucundan hukum yedim ceza yatim 6 ay 1 hafta sonra ciktim askerlimin bitimine dogru gene kactim ama bu sefer nokta koydum yurt disinda yasiyorum dogma buyume yurt disi vatandasiyim aslinda yaptigimdan cok pismanim 7 sene oldu hergun aklimda artik teslim olup bitirmek istiyorum ama simdi bir cocugum var ne yapacagimi bilmiyorum yurt disi firar ama bu kanundan ben yararlaniyormuyum yararlanmiyorum hic bilmiyorum konuyuda okudum ama pek benim sifatimda olan yok yani yurt disina kacan ikinci kez firar olan ve de ER olarak yapan bana yardimci olursaniz gercekten cok sevinirim Simdiden herkeze tesekurler
Bu başlık epeyce uzun olduğundan yazıların tamamını okuyamadım. Benden önce bahseden arkadaş olduysa tekerrür olacak ama yine de yazmak istiyorum.
Kanun yürürlüğe girdikten hemen sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi benim bir dosyamda bu yeni değişikliği uygulayıp Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına karar verdi.
Geçen hafta da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Savcılığı "emre itiatsizlikte ısrar" suçu için CMK m. 171'i uygulayıp Kamu Davasının Açılmasının Ertelenmesi'ne karar verdi.
Firar suçu temadi eden bir suçtur.Yakalanınca veya teslim olunca gerçekleşir.Daha önce suç işlemiş ve kanaati olumsuz olanlara uygulamıyorlar.Ayrıca 1 Mart 2008 den sonra teslim olanlar için suç tarihi en son değişiklikten sonra olduğu için Mahkeme uygulayamıyor.
Sayın İlknur Hanım benimde emre itiatsizlikten (cep telefonu) Nisan ayının 16 sında mahkemem var suç tarihi 15 Ocak 2008 tutanak tarihi 7 Şubat 2008 ne şekilde faydalanabilirim bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca CMk 171 dediğiniz maddenin 231 den farkı nedir açıklarmısınız.. Sizinle temasa geçip hukuki destek almak isterim gerekeni yaparak, saygılarımla. Şu an ankarada askerliğimi yapıyorum. (e-mail adresim ahmetcelik_7474@hotmail.com)
Her ikinizde aynı şeyden bahsediyorsunuz İlknur Hanım :) Suçun başlangıç tarihi ile teslim olduğu veya yakalandığı tarih suç tarihleri olarak kabul ediliyor. Yani 1 Mart 2008 sonrasında hala firarda olan kişi bahse konu haktan yararlanamıyor suçun başlangıç tarihi ne olur ise olsun..
Aynı şeyden bahsetmiyoruz,
yld18sm suçun, yakalandığı veya teslim olduğu tarihte gerçekleşeceğini söylüyor.
Eğer o tarihe kadar suç oluşmadıysa (firar etmesiyle suç oluşmuyorsa) neye dayanarak yakalama emri çıkarılıyor? Ortada firar suçu yoksa, yakalama emri de olamaz...
Ayrıca Kanun 8 Şubat 2008'de yürürlüğe girdi. 1 Mart'ta değil. :)