her defasında bır arkadasım ıcın bı sorum olacak dıye yazmamak için bırıncı agızdan sordum soruyu herhangıbır dalga gecme yada aldatma durumu soz konusu deıl bunları bılmedıgım ıcın soruyorum.cevap verırsenız soruya sevınırım sımdıden tesekkurler
Printable View
her defasında bır arkadasım ıcın bı sorum olacak dıye yazmamak için bırıncı agızdan sordum soruyu herhangıbır dalga gecme yada aldatma durumu soz konusu deıl bunları bılmedıgım ıcın soruyorum.cevap verırsenız soruya sevınırım sımdıden tesekkurler
Merhaba.3 yıldır evliyim ve bir çocugum var.Henüz 8 aylık.Evlendiğimizden beri anlaşamıyoruz.Şiddet görmeye başladım artık tartışmalarımızda.Ayrılmak istiyorum fakat bebeğimden hiç ayrılmak istemiyorum.Kendi hatalarım da olmuştur elbette.Ama saygımızı yitirdik.Çocuğumun kimde kalacağına nasıl karar veriliyor yardımcı olur musunuz.
İsminizden ve yazdıkalrınızdan bayan olduğunuz kanaatı ile yazıyorum. Anlaşmazlıklarınızı ve bu anlamda haklılığınızı ispatlamalısınız. Şiddet gördüğünüzü adli tıp raporu ve karakol tutanakları ile tespit ettirirseniz davanızda faydası olacaktır. Hatalarınızın ne olduğunu yazmamışsınız, ancak 8 aylık bir çocuğun anne şefkatine ve ilgisine ihtiyacı vardır, çocuğunuzu sizden ayırmayacaktır hakim diye düşünüyorum. Hakim çocuğun gelişimi yetişmesi ve menfaatlerini göz önünde bulundurarak karar verecektir. Geçmiş olsun..
..
Çok teşekkür ederim.benim hatam dediğim ilk yılımızda çok kıskanç davranmamdı.Ama bunun için kendimce haklı taraflarım var.öğretmenim karşı tarafta öğretmen.Ben ilçede yaşamayı düşünüyorum.Kendisi il merkezinde.Bir yerde okumuştum erkek çocukları lise öğrenimi bitene dek anne yanında daha sonra babaya verilir.bu bilgi doğru mu?
Hata dediğiniz şeyin kıskançlık olduğunu belirtmişsiniz. Bazen insanlar sanrısal bozukluk lar yaşayabilirler yada şizoid davranışlar sergileyebilirler. Ancak bunlar ya karşı tarafın ilgisizliği özensizliği iletişim kurmayışı gibi nedenlerle yada kişilik bozuklukları ile ilintilidir. her halükarda tedavi edilebilir. nitelikte rahatsızlıklardır. Bu saydıklarım en uç örneklerdir ki bunlar bile tek başına boşanma için yeterli sayılmayabiliyor. Kendinizce haklı olmanız % 100 haklı olduğunuz anlamı taşımaz. Haklı olup olmadığınıza sunacağınız deliller ve tanık anlatımları sonucunda hakim karar verecektir. İlçe yada ilde yaşama ile ilgili bir konuda bile anlaşma sağlayamıyorsanız zaten boşanmanız en uygun olanıdır diye düşünüyorum. Yarın bir gün domatesin büyüğü küçüğü, yumurtanın sarısı beyazı gibi nedenler bile sizin için huzursuzluk nedeni olabilecek demektir. Çocukların velayeti ile ilgili olarak kararı hakim çocukların gelişmesini geleceğini ve menfaatlerini göz önünde bulundurarak verecektir. Lise olayına gelince zaten liseyi bitirdikten 1 sene sonra çocuklar 18 yaşını doldurmuş oluyorlar. Bu durumda da kimle yaşamak istediklerine kendileri karar veriyorlar. Bu konu ile ilgili ince hesaplar yapmanın kimseye faydası olmaz. Ama lütfen çocuklarınız için EYS ye dikkat edin. Geçmiş olsun..
merhabalar;
Kiracı oldukları evden ayrılıp karı-koca ve 2 yaşındaki çocuklarıyla birlikte kadının annesinin evinde kalabalık ortamda içiçe 2 yıl birlikte yaşayan çiftin artık tahammül edilemez sorunlar nedenilye boşanmayı düşünmesi durumunda;
1. Kadın meslek sahibi ancak halen çalışmıyor, erkek ise çalışıyor. (İşçi)
2. Erkek, kayınvalidesi ve onların çocuklarıyla kalabalık, geçimsizliğin ve huzursuzluğun had safhada olduğu bir ortamda değil yanlız yaşayan kendi annesinin evinde karısıyla yaşamak istiyor ancak karısı bunu kabul etmiyor, kendi annesinin yanından ayrılmıyor. Erkek ise daha çok küçük çocuğunun kayınvalidesinin bozuk düzen ve ortam yüzünden gitgide bozulan psikolojisini düşünüyor. Ama karısı bencilce düşünüyor ve sırtını anasına yaslayıp kendi rahatını düşünüyor.
3. Karı-kocanın müteselsil kredi borçları var.(Birbirlerine kefiller)
4. Kocanın maaşında 1/4 oranda haciz var.
Bu durumda boşanma davasını erkek açarsa, yukarıda saydığım önemli faktörlere göre davanın seyrinin nasıl olacağı konusunda fikirleri olan varsa sevinirim. (Bu şartlarda eşlerden kimin kusurlu olduğu ve özellikle de nafaka konusunda!) Maaşında haciz bulunan birinden tedbir nafakası talep edilebilir mi? Ya da tazminat? Uygulama nasıldır, değerli görüşlerinizi beklerim.
Bir de bildiğim kadarıyla medeni kanunda artık sadece erkeğin bağımsız olarak yaşanabilmesi için ortak bir konut temini konusundaki tek taraflı sorumluluğu kalmamış durumda. Eskiden derlerdi ya hani kadının kocası erkeğin yanıdır. Erkek nereye mutlaka kadın da oraya diye! Bu artık pek geçerli değil sanırım? :))
Saygılar...
Haklısınız hesap yapmamak gerekir.Çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar.
Hesap yapmamak değil efendim.. İnce hesap yapmamak gerekir. Zira çocuklar belli bir yaşa geldikten sonra gerçeklerin farkına varıyorlar. Kimle nasıl nerede yaşayacaklarına kendileri karar veriyorlar. Dolayısı ile bırakınız 18 yaşını doldurduğu gün kimle yaşayacağına kendi özgür iradesi ile kendisi karar versin. Emin olun aldığı karardan dolayı sizde oda mutlu olacaktır.. İyi geceler..
.
merhaba ben 2 yıllık evliyim.Eşimle dün kavga ettik ve benden ayrılmak istediğini bende bıktığını söyledi bana boyna evden gitmemi söylüyor.Fakat ben eşimden ayrılmak istemiyorum o beni evden atarsa ve beni boşanmaya verirse ben ayrılmak istemediğim halde boşanırmıyız?Hakim boşamazsa süre verir ise ne kadar olur bu süre.TEŞEKKÜRLER.
teşekkür ediyorum şimdi az çok bir fikrim oldu.
Ben 17 yaşında biriyle cinsel ilişki yaşadım ve şahıs beni terketti. Bunun üzerine evlenme vaadiyle kandırıp ırza geçmeden dava açtım ve karşı tarafın evleneceğini söylemesi üzerine davadan vazgeçtim. ( tabi dava kapanmadı, amme davası olarak devam etti ve para cezası aldı arkadaş). 6 yıl evlilik için bekledim ama çeşitli bahanelerle evliliği gerçekleştirmedi. Şu anda da evlenirim ama benden boşanacağına dair noterden sözleşme yapacaksın 10 - 15 gün sonra boşanacaksın diye bir şart koşuyorlar. Böyle bir anlaşma boşanma esnasında bağlayıcı olur mu? Çünkü ben bu kadar kısa sürede boşanmak istemiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Evlilik, şarta bağlı bir sözleşme değildir.
Noter böyle bir sözleşmeye onay verse dahi, sözleşme geçersiz sayılmalıdır.
Neden evlenmek istiyorsunuz?
Boşanma ile ilgili konuları inceleyecek olursanız, çok isteseniz de 10-15 gün gibi bir sürede boşanmanın çok ta kolay olmadığını görebilirsiniz.
Merhaba bir soru;
Beş yıldır evli olan bir çift ve bir çocukları var.Ama erkek yaklaşık üç aydır evi terk etmiş durumda ve boşanma davası açmış bulunmaktadır.Kadın ise boşanmak istememekte ama bugün mahkeme kağıdı geldi.Kadın bu mahkeme kağıdına uymasa yani almasa herhangi bir sorun teşkil eder mi?Boşanmamak için yapması gerekenler sizce nedir?
Bilgilendirmeniz dileğiyle...
Tam tersine almalı ve mahkemeye çıkıp boşanmak istemediğini ifade etmeli.
Mahkeme celbi evde kendisi bulunamazsa muhtara bırakılır ve tebligat yapılmış sayılır. Mahkemeye çıkmazsa dava gıyabında devam eder.
Erkeğin boşanabilmesi için ya kadının boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlaması ya da anlaşmalı boşanmaya ikna etmesi gerekir. Kadının boşanmaya neden olacak kusuru var mı?
Duruşmaya çıkmamasının kendisine faydası olmaz. Çıkarak dava konusu olaylar hakkında cevap hakkını kullanmış olur ve bu da davanın lehine sonuçlanmasına imkan tanır.
Bir kişinin kendi kusuruna dayalı olarak açtığı dava reddedilir. Ama kadın davaya çıkmazsa sadece erkeğin iddiaları ve tanıkları dinleneceğinden kadının bunlara karşı söyleyecekleri dinlenememiş olur ve dava kadının aleyhine sonuçlanabilir.
Sayın Yavuzcan öncelikle bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Evlenmek istememin sebebine gelince, ben bu durumdan çok mağdur oldum. Benim ailem için bekaret çok önemli ve evlenip boşandıktan mağduriyetimin ortadan kalkacağını düşünüyorum ama bu kadar kısa sürede boşanırsam yine mağdur olacağım kanısındayım.
Anlaşmalı boşanma protokolüne noter huzurunda imza atmış olsanız bile duruşma sırasında bu protokoldeki şartları kabul ettiğinizi sözlü olarak beyan etmedikçe anlaşmalı boşanma olmaz.
Ancak evleneceğiniz kişinin bu süre içerisinde sizi yıldırmak için yapabileceklerini ve size verebileceği zararı da hesaba katmalısınız.
Hepsinin farkındayım ama zaten yeterince zarar verdi manevi olarak. Maddi zarardan bahsetmiyorum bile. Başka çıkış yolum yok maalesef. Bu evliliği yapıp ardından boşanmak zorundayım. Benim mücadelem en azından 1 yıl evli kalabilmek üzerine. Bu da kendim için değil ailem için. Yine üzülecekler ama ben şu an kötünün iyisini tercih etmek zorunda bırakıldım. Gerçi hala evleneceği de kesin değil. Şu an uzlaşma yolunu seçmek zorundayım, hukuki olarak sanırım hakkımı kaybettim tekrar dava açmam mümkün değil.
Sizin için en mutlusu hangisi ise onu seçmenizi,hayatınızı başkalarının yönlendirmelerine göre yaşamamanızı ve bunun için mücadele göstermenizi dilerim.Hukuki ve cezai olarak da burada hiçbir arkadaşın sizin için yardımlarını esirgemeyeceği inancındayım.
Siz istemedikçe ve boşanmaya neden olacak çok ciddi bir kusurunuz olmadıkça 1 yıldan önce boşanabilmeniz için bir mucize olması gerek.
Son bir soru daha sormak istiyorum bu konuda. Eğer bu şahıs benimle evlenmez ise hukuki olarak yapabileceğim başka bir şey olabilir mi acaba? Çünkü ben 6 yıl önce evlenme vaadiyle kandırarak ırza geçme sebebiyle bir dava açtım ve iyi niyet göstererek (daha doğrusu kandırıldığım için yine) şikayetimi geri çekmiştim.Gerçi yinede para cezası almış dediğine göre çünkü yaşım 18 den küçüktü. Hala hukuki olarak hakkımı arayabilir miyim ve nasıl?
Ayrıca değerli zamanlarını harcayıp bana cevap veren herkese sonsuz teşekkür ederim.
Beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.Kadının bir kusura var mı diye sormuşsunuz.Hayır yok kadının bir kusuru bulunmamaktadır.Erkek bir kızla beraberdir hatta bu sebeble kadını bir kerede dövmüştür.Tabi bunlar sadece ev halkının bildiği şeyler çünkü polise gidip darba uğradığına dair bir belge almadı.
merhabalar öncelikle böyle bir site oluşturdugunuz için teşekkür ederim benim sorum boşanma ile ilgili daha görüşüldü ve şöyle ifade yer aldıdosyanın mahkememiz bünyesinde görev yapan uzmanlara tevdii ve taraflarla bizzat görüşerek boşanma ve velayet konusunda rapor tanzim etmelerinin istenmesine bu nedenle yargılamanın 30 21 2008 gün ve saat 11/10 bırakılmasına karar verildi 21 10 2008 telefon numaralarımız verildi ama hala arayan olmadı bu konuda ne yapmalıyım sürecin işleyişi şu aşamada boşanmanın uzman görüşüne burakılmasımı yoksa çocugun durumuna göremi gerçekleşmesini mahkeme taktir edecek yoksa boşanma olacakta çocugun veleyet durumu psokolojisimi dikkate alınacak benim yapacagım konu nedir engin fikirlerinizden bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim saygılarımla teşekkür ederim
merhabalar..
Ablma boşanma davası açıldı.ve açan taraf ablamı aldattı ve elimizde fotoğrafları var.alem masalarında.
Boşanma davasını açan taraf karşı taraf.
Adamın düzenli bi işi yok 3 tane çocukları var bi 7 yaşında biri 3 diğeri 2 aylık.
Boşanma davası srasında çocukların velayeti kime bırakılır.
Merhabalar
Ben 2 senelik evliyim ve eşimle çok mutluyduk bir zaman sonra hamile olduğumu öğrendim bu dönemlerde eşimin bana olan ilgisinin azaldığını farkettim çocuğum doğduktan sonra ailesi tarafından herkes karışmaya başladılar. Benim herşeye göğüs germeme rahmen eşim beni annemlerin evine getirdi ve benim aileme fikirlerimiz uyuşmuyo dedi. şuan oğlum 6 aylık ve boşanma davasını açmış ben eşimden boşanmak istemiyorum çünki ailesi tarafından dolduruluşa getiriliyo ben boşanmak istemediğim sürece hakim boşarmı?(yardımınıza ihtiyacım var)