-
Re: Avukatınız ile nasıl tanıştınız
bir avukatım yok.ama ilginç bir tesadüf sonucu tanıştığım bir avukat oldu.
kesinlikle sayın aldemir'e katılmıyorum.siz iyiyseniz,dürüstseniz eğer,
her kesimden,her meslek grubunda iyi insanlarla karşılaşırsınız.;)
herhalde şans yüzüne hiç gülmemiş bu bey'in;güzel bakarsanız,güzel görürsünüz;)
-
avukatım yok inş. pek gerekte kalmaz
-
-
insanların avukata veya doktora ihtiyaçları olduğunda (çok acil durumlar hariç) genelde çevrelerindeki insanlara sormaya başlarlar, tanıdık bir dr veya avukat var mı diye.
gerçi benimki biraz acil olmuştu ama :) yine de tavsiye üzerine tanıştım avukatımla.
-
benimde avukatım yok ama bi sorun olduğunda çalıştığım şirketin avukatı sağolsun yardımcı oluyor
Bu arada bide sorum olucak bazı avukatların isimlerinin sonunda parantez içinde (KY) yazıyor bu ne anlama geliyor bilen varsa yardımcı olabilirmi
Örn : Avukat Ali Veli (KY)................
-
Tabelası ve allah o kapıya yönlendirdi desem kabul olurmu??
-
Ne avukatı....!! millet artık ekmek bulamıyor yemek için. Forumlarda vs hiç dikkatinizi çekmiyormu herkes soru soruyor bazılarıda okadar rahat cevap veriyor ki: bir avukattan yardım alınız....sorunu olan vatandaşlar ise :avukat tutacak durumum yok diyorlarlar.
Avukatım yok fakat birçok kez mahkemelerde benı savunan baronun verdiği avukatlar vardı ve mahkemede beni savunmak birtarafa sanki suçlu oldugumu ıspata çalısıyorlardı...Enson mahkemeye çıkarken avukatıma sizin beni savunmak değil mahkum etmeye çalıştıgınız kanaatine vardım deyip benden uzak durması benim için daha hayırlı olacagını anlattım ve o gün bugündür kendi kendimi savunuyorum.Henüz işini bilen benim gibi sevabına hizmet veren bir avukata rastlamadım :)))))))
Teşekkürler
-
Adli Yardımlaşma ve CMK hizmeti bunun için vardır, maddi durumu avukata vekalet vermeye elverişli olmayan vatandaşlarımız için. Biz yönlendirmelerimizi yaparken bunu da dikkate alarak yapıyoruz. Burada verdiğimiz bilgilerin dava ya da işleri yürütmeye yeterli olmayacağını üzerine basa basa belirtiyoruz.
Ne yapmamızı istiyorsunuz? Hukuki danışmanlık hizmeti vermemizi mi?.. Kampanyalar yaparak, davalarınızı takip etmemizi mi?.. İyi niyetimizi, sırf vatandaşlarımızın haklarını bilmeleri, günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunlarla ilgili asgari hukuk bilgisi edinmeleri için verdiğimiz mücadeleyi göremiyor musunuz?..
Lütfen kimseyi burada itham altında bırakmayınız, avukatlar için denetim mekanizması Barolardır, her meslektaşım da bunun bilincindedir ve ağır sorumluluk doğuracak davranışlardan kaçınır. Yargılama usulünü bilmeden bir meslektaşımız hakkında hoş olmayan ithamlarda bulunmak; genelleme yaparak mesleğimiz ve meslektaşlarımızla dalga geçmek, karalamak çok kolay olsa gerek...
-
Cahilin yanında bir kitap gibi sessiz ol.
Mevlana
-
Alıntı:
dapsiya rumuzlu üyeden alıntı:
Avukatım yok fakat birçok kez mahkemelerde benı savunan baronun verdiği avukatlar vardı
Barolar avukat mı veriyormuş? Eve götürebiliyor muyuz? Kampanya da yapıyorlardır kesin, bir avukat alana diğeri bedava... Hatta adresimi versem de kapıya teslim etseler,yormasalar beni adliyeye kadar ne iyi olur. Hemen ben de bir tane isteyeyim dursun bir köşede, belki bir gün işe yarar...
-
Sayın arıza;
Siz zamanında tutmadınız , kampanyasını da kaçırdınız, artık çok geç...
:mahcup:
-
Konu laubali cevaplarla katledilmeye çalışılsa da, avukatın kimsenin adamı, elemanı, kölesi vs. olmadığını hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Avukatlık ücreti konusuna gelince. Önce uslu duracaksınız. Yasalara yaraşır vatandaş olacaksınız. Tilki kuyruklarını bağlayıp, kısa yoldan çıkar elde etme hayallerinizden vazgeçeceksiniz. Vazgeçmezseniz de sonuçlarına katlanacak, mahkeme ile tanışacak ve sevseniz de sevmeseniz de avukatınıza avukatlık ücreti ödeyeceksiniz. Tercih sizin.
-
Son yaşadığım 3 yıl zarfında oldukça fazla sayıda avukat ile karşılaştım, görüştüm veya danıştım.
İstisnasız, hiç birinin beni sevmediğini açıklıkla ancak üzüntü ile söyleyebilirim.
Sağlık gibi hukukta da işin içine para giriyor olması sanırım en büyük sıkıntılardan biri.
Konulara yaklaşımda ticari bir bakış hissettiğim an bu yüzüme yansıyor sanırım ki.
Karşı taraf o andan sonra hislerinde bana karşı bilmukabele oluyor..
Sonuç olarak devam eden 7-8 davamın ve yaşadığım süreçten açılacağını zannetiğim bir o kadar davanın içinde hala avukatsızım...
O nedenle de hukuksal eksiklerimi tamamlamak ve görüş alabilmek umudu ile sitenizdeyim.
Bu siteyi açanlara bir maddi beklenti olmaksızın insanların sorularına cevap veren ilgili ve bilgili herkese bu nedenle teşekkür ederim...
-
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Konu laubali cevaplarla katledilmeye çalışılsa da, avukatın kimsenin adamı, elemanı, kölesi vs. olmadığını hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Avukatlık ücreti konusuna gelince. Önce uslu duracaksınız. Yasalara yaraşır vatandaş olacaksınız. Tilki kuyruklarını bağlayıp, kısa yoldan çıkar elde etme hayallerinizden vazgeçeceksiniz. Vazgeçmezseniz de sonuçlarına katlanacak, mahkeme ile tanışacak ve sevseniz de sevmeseniz de avukatınıza avukatlık ücreti ödeyeceksiniz. Tercih sizin.
Yazılı ortamda tonlamalar olamadığı için yazılanlar yanlış anlaşılıyor sanırım...
Konuya laubali bir cevap vermek istemedim, öyle bir kastım olmadı...
Yasalara saygılı ve uslu bir vatandaş olduğumu da belirtebilirim...
3 yıldır yaşadığım problemler, tamamen benim mağduriyetimle ilgili ve uğradığım haksızlıklara karşı verdiğim suç duyuruları ile ilgilidir.
Hiç kimseyi küçük düşürme veya görmek gibi kastım bulunmuyor.
Avukatlık ücreti ödememek gibi bir amacım da hiç bir zaman olmadı...
Devam eden 6-7 davamın tamamında mağdur benim...
Sadece bir rektörü,( oda, görevini ihmal ettiği, suçluyu koruduğu ve suçu gizleme iddialarımla 2 ayrı savcılık suç duyurusunda bulunduğum) internet ortamındaki kendisini göreve davet ettiğim yazılarım nedeni ile yargılanmaktayım...
Yönetim: Site adı belirtmeyiniz.
Saygılarımla...
-
İstanbul/Pendik'te ikamet ediyorum ve acil olarak profesyonel bir Aile Hukuku avukatına ihtiyacım var.
Yönetimin notu: Sitemiz, hukuki ihtilaflarınızı çözümleyecek avukat bulmak gibi bir misyona sahip değildir. Site kurallarımızı tekrar okuyunuz.
-
Hiç tanışma fırsatım olmadı. Allah , Polis ile, Adliye ile, Avukat, Hakim, Savcı ile, Hırsız (Gönül Hırsızı da olabilir, Kapı Hırsızı da) ile, Arsız ile tanışma fırsatı vermesin.(Amin..)
-
Başım derde girince mecburen tanıştık .
-
Avukatlığa adım attığı ilk yılında (Üniversite Birinci Sınıf) tanışmıştık. Avukatımla tanıştığımızda dertlerinin dermanı olurum, derdime derman olur sandım, dertlerine derman oldum amma sonuçta katlime fermanımı yazan Avukatım oldu.. Cezam infaz edildi..
[Bir önceki cevabımda, neden "Hiç tanışma fırsatım olmadı." dedim diye kendime sordum, aldığım yanıt ilginçti; -Hiç yaşanmamış kabul ediyorum, hatalarıyla da affediyorum (mu acaba ?).]
-
Alıntı:
emredulkan rumuzlu üyeden alıntı
Avukatlığa adım attığı ilk yılında (Üniversite Birinci Sınıf) tanışmıştık. Avukatımla tanıştığımızda dertlerinin dermanı olurum, derdime derman olur sandım, dertlerine derman oldum amma sonuçta katlime fermanımı yazan Avukatım oldu.. Cezam infaz edildi..
[Bir önceki cevabımda, neden "Hiç tanışma fırsatım olmadı." dedim diye kendime sordum, aldığım yanıt ilginçti; -Hiç yaşanmamış kabul ediyorum, hatalarıyla da affediyorum (mu acaba ?).]
Bir de şunu sormanızı isterdim kendinize;
"Acaba ben yaşadıklarımın bütün vebalini, sorumluluğunu avukatıma sorgusuz sualsiz mi yüklüyorum?"
-
Alıntı:
Stj.Av.Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Bir de şunu sormanızı isterdim kendinize;
"Acaba ben yaşadıklarımın bütün vebalini, sorumluluğunu avukatıma sorgusuz sualsiz mi yüklüyorum?"
Çok sorguladım çok da sualler sordum kendime, tıpkı gerçek bir Savcının gerçek suçluya sorarcasına.. Aldığım yanıt yine ilginçti; -Bütün vebali koynunda saklı, kalbinde, taaa şuranda yüreğinin içinde.
Peki, kanatırcasına tırmalanmış yüreğim ne dese beğenirsiniz? ;
-Bu vebal onun boynunun borcu olsun ki bir gün aklına geldiğinde borcunu ödemek; o gün anlasın taşıttığı bu vebalin ağırlığını. Belki o zaman biraz olsun hafifler yüküm.
-
Okuduklarını anlamakta zorlananlar için: "Bu anketin başlığı, avukatınız ile nasıl tanıştınız" olup, konu; Avukatlar hakkındaki şikayet veya serzeniş alanı değildir!
-
Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende.
Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer ve hala sarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak
kabahat senin,
-demeğe de dilim varmıyor ama-
kabahatin çoğu senin, canım kardeşim"
Nazım Hikmet
-
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende.
Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer ve hala sarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak
kabahat senin,
-demeğe de dilim varmıyor ama-
kabahatin çoğu senin, canım kardeşim"
Nazım Hikmet
Sanırım yanlış konu başlığı altına alıntı yapılarak yazılmış bir şiir. Keşke bu şiiri buraya yazmadan önce admin arkadaşımızın (sanırım beni baz alarak yapmış olduğu) uyarısını okusaydınız. Okumadıysanız ben sizin için buraya alıntı yapayım:
14-06-2008 14:09:31
admin Okuduklarını anlamakta zorlananlar için: "Bu anketin başlığı, avukatınız ile nasıl tanıştınız" olup, konu; Avukatlar hakkındaki şikayet veya serzeniş alanı değildir!
Ama yine de ben şiiri beğendim. Teşekkürler c_selin hanım.
Bu vasıta ile bir sözümde Sayın admin arkadaşıma: -admin arkadaşım, konunun istemedende olsa dışına taştığım için kusura bakmamanı diler her avukatın başarılı bir iş yaşamının olmasını can-ı gönülden dilerim.
-
Oldukça doğru yere eklendi,endişelenmeyin.
-
avukat denemezde yanı şahsı babamın arkadası bır mehmet amcam var saolsun o ılgılenırrr
-
İnternette dava konusu ile ilgili arama yaptım. Uzmanlık alanını araştırdım. Kendisine telefon edip öncelikle fikri destek istedim. Kendisi yoğunluğundan ve davanın başka bir ilde olması, dava konusunun davalı açısından basit ve çabuk kazanılınır olması, kendi yerine başka bir avukat tutulsa daha teknik destek verebileceğini ifade etmesi, hatta bu konuda iki kişilik bir uzmanca hukuki mütaalaa verebileceklerini bunun da yeterli gelbileceğini söylemesine rağmen ben avukat olarak girmesini istedim.
Zira %001 ihtimal dahi olsa ceza almayı istemediğim, mahkemeye hayatımda bir kez hırsızlık suçundan yakaldığım kişelere tuttuğum olay yeri zaptından dolayı tanık olarak gitmiş olmam. nedeniyle konuyu uzman bir avukatın savunmasının yerinde olcağını düşündüm.
-
Bundan 25-26 yıl önce, daha orta okul sıralarındayken pazardan plastik kapta bir paket çilek almıştım. Eve gidip baktığımda çileklerin sadece üstündekiler sağlamdı . Alttakilerin hepsi külliyen çürük ve küflüydü.
Paketi aldığım gibi yeniden pazara daldım. O zamanlar bakkallar vardı. Bakkalın önüne taburelerini atmış zabıta amcalar oturuyordu. Karşılarına dikildim ve "siz ne iş yaparsınız?" diye sordum. :) "söyle evladım, şikayetin mi var" dediler.
Ben de onlara durumu anlattım.
Beraberce çileği aldığım tezgaha gittik. Amaaa, satıcı bana çileği satan adam değildi. Asıl çilekçi tezgahı yanındaki pazarcıya emanet etmiş. Dedim "al çileğini bana 1.5 liramı geri ver. (1.5 lira faraza bir rakamdır, şu anda hatırlamıyorum rakamı) Çilekçi "iyi de bu çilekler 1.5 lira değil, 1 lira" dedi ve tezgahını emanet ettiği yandakine döndü. "vay sen çilekleri 1.5'tan mı sattın, ver paralarımı" :))
velhasıl paramı da çileğimi de aldım. Hatta tanıklığım zabıtlara da geçti.
Büyüyüp avukat oluncaya kadar epeyce karakol gördüğümü, epeyce ifade verdiğimi, mahkemelerde tanıklık yaptığımı, hatta Ankara'da kalacak yer bulamayınca karakola sığındığımı bilirim.
Avukat olduğum, yeminimi yaptığım gün aynaya baktım. Avukatım oradaydı ve ben onu zaten çocukluğundan beri tanıyordum. :))
-
Alıntı:
Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Peki soralım size, nasıl tanışmayı düşünüyorsunuz?
hukuki.net platformu altında miras hukuku başlığı altında hala yanıtını beklediğimiz sorularımız var sizin gibi bu konuda bilgili ve tecrübesi olan arkadaşklardan yardım istiyoruz ilgilenirseniz sevinirim kullanıcı adı:zeze_61
-
Alıntı:
zeze_61 rumuzlu üyeden alıntı
hukuki.net platformu altında miras hukuku başlığı altında hala yanıtını beklediğimiz sorularımız var sizin gibi bu konuda bilgili ve tecrübesi olan arkadaşklardan yardım istiyoruz ilgilenirseniz sevinirim kullanıcı adı:zeze_61
Şimdi bu avukatınız ile tanışmak mı oluyor?
-
-
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Avukat olduğum, yeminimi yaptığım gün aynaya baktım. Avukatım oradaydı ve ben onu zaten çocukluğundan beri tanıyordum. :))
İlknur Hanım; Şu durumda kendi söküğünü dikemeyen terziler beceriksizmi?:)
Ben aynaya bakıyorum bakıyorum sürekli son zamanlarda kaş çatmaktan oluşankırışıklık için botoks yaptırsam mı sorunsalını yaşıyorum:)
Düşündümde bir avukatım bile yok. Derhal bu yoklukla ilgilenmeli aslında..
-
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
İlknur Hanım; Şu durumda kendi söküğünü dikemeyen terziler beceriksizmi?:)
Ben aynaya bakıyorum bakıyorum sürekli son zamanlarda kaş çatmaktan oluşankırışıklık için botoks yaptırsam mı sorunsalını yaşıyorum:)
Düşündümde bir avukatım bile yok. Derhal bu yoklukla ilgilenmeli aslında..
Duygu hanım,
Bana sorarsanız asıl beceri kendi söküğünü dikememektir. Diktirebilmektir :)
Ben yıllar önce aynada avkatımı gördüm tamam da, bu; o avukata iş yaptırabildiğim anlamına gelmiyor ki:)
Botoks kısmına gelince, insanın yaş ilerledikçe yüzüne gelen olgunluktan, doğal güzelliklen, her yaşın bir güzelliği olduğundan falan söz ederler...
Hepsi kendimizi avutmak için uydurduğumuz yalanlar bence...
Yapılabilecek bir botoks varsa yaptırılmalı,
Sonuçta hiçbir kırışıklık kendimizi iyi hissetmemize sebep olamaz.. kesinlikle her biri yok edilmeli, yöntem ne olursa olsun. :)
-
Cevap: Re: Avukatınız ile nasıl tanıştınız
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Önce uslu duracaksınız. Yasalara yaraşır vatandaş olacaksınız. Tilki kuyruklarını bağlayıp, kısa yoldan çıkar elde etme hayallerinizden vazgeçeceksiniz. Vazgeçmezseniz de sonuçlarına katlanacak, mahkeme ile tanışacak ve sevseniz de sevmeseniz de avukatınıza avukatlık ücreti ödeyeceksiniz. Tercih sizin.
Nasıl yani?
Avukat tutmak zorunda olanlar sadece bir kabahat işlemiş olanlar mı?
Bir gespçı beni gaspettiğinde eğer gaspçı iyi bir avukatla anlaşmışsa ve benim avukatım yoksa, muhtemelen o serbest kalır. Hatta belki ben içeri girerim. Böyle değil mi?
Şimdi bir gaspçı tarafından gaspa uğramak "uslu durmamak", "yasalara yaraşmaz vatandaş olmak", "Tilki kuyruğunu bağlamamak", "kısa yoldan çıkar elde etme hayali kurmak" mıdır?
Forumda eski iletileri göden geçirirken gördüğüm bu mesaja cevap yazma ihtiyacı hissettim nedense...
-
Cevap: Avukatınız ile nasıl tanıştınız
Merhabalar,
Anketi hazırlayan site yönetimine teşekkürler....İyi bi konu!!
Avukatım yok ve neden netten tanışmıyım ki...Olabilir mi acaba netten avukat bulan arkadaşlar nasıl tanıştınız :)))
-
peki bende tavsiyenizden faydalanabilir miyim? :)
-
İnternetten avukat bulabilir misiniz bilemiyorum. Ancak sanırım site sözleşmesinde de okumuş olabileceğiniz gibi bu siteden avukat tavsiyesi almanız mümkün olmadığını biliyorum.
-
Tavsiye konusunu zaten espirili bir dille ifade ettim.Ama uyarınıza çok teşekkür ederim
-
Espriyi bozduğum için özür dilerim, yazınızın yanındaki :) işaretini görememişim, yaşlılık...
-
estağfurullah tabi yaşlılık kaçınılmaz. 20'li çağlardayım bilemiyorum artık :)
-
Çocuk olduğum yıllarda babamın hem aile dostu olan ve çok güvendiği bir avukatı vardı.Bilmiyorum yaşıyor mu? Selçuk Minkari...Baro levhasına baktığım da adını göremedim. Öldüyse nur içinde yatsın; Hukuk okumayı hiç düşünmediğim halde kendisinin "idealist" bir avukat olmasından etkilenmiş olmalıyım ki; Hukuk mesleğini seçtim galiba..