-
Re: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Alıntı:
Akinot rumuzlu üyeden alıntı
Sn cesur 26. Her ileri derecede yabanci dil bilen, vatandasligi degistirmesimi gerekiyor, kusura bakmayin ama bana biraz mantikli gelmedi. ne yapmali yani benimde cok ileri derecede yabanci dilim var, vatandasligimi degistireyim, ne onerirsiniz, bu ulkeyi kime birakacagiz, iranlilarami.?
Saygilarimla.
Doğru söze hacıemmin ne desin?
-
Re: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
galiba bana cevap yazan benim durumumu bilmiyor ben yabancı ülkede firari olduğum için eşim yabancı ve bende bu hakkı elde ettim bunu elde etmekte o ülkenin dilini iyi bilmekle oluyor...merak etmeyin öyle oturduğunuz yerden birşeyler söylemek kolay 3 yıl boyunca yıldızları görerek hakkarinin dağlarında yatsaydınız o zaman beni anlayabilirdiniz..saygılarımla
-
Alıntı:
cesur26 rumuzlu üyeden alıntı
.... birşeyler söylemek kolay 3 yıl boyunca yıldızları görerek hakkarinin dağlarında yatsaydınız o zaman beni anlayabilirdiniz..saygılarımla
Bırakıp gittikleriniz hala o dağlarda yıldızlara bakıp yatıyor.
-
Alıntı:
cesur26 rumuzlu üyeden alıntı
şu anda yurt dışında bulunduğum için vatandaşlığımı kaybettim ve yabancı dilim ileri seviyede olduğu için vatandaşlığımı değiştirdim..yurda girişimde herhangi bir işleme maruz kalırmıyım..iyi günler
Umarım maruz kalırsınız. Bu mantıkla.
-
Sn cesur26. Vatandasligi biraktiniz, pek anliyamadim ama sizin tercihiniz, peki bu macta kime destekliyorsunuz, dilini ileri duzeyde bildiginiz icin vatantasligina gectiginiz ulkenin takiminimi,? yoksa anadiliniz ve anayurdunuz olan, ortak degerleri, ortak gelenek ve gorenekleri bolustugunuz, ama terk ettiginiz ulkenin takiminimi?. yanlis anlamayin bu belirleyici bir kistas degil, sadece merak ettin, terk eden insanlar bu gibi durumlarda kendilerini nasil his ediyorlar.
Saygilarimla.
-
Alıntı:
Akinot rumuzlu üyeden alıntı
Sn cesur26. Vatandasligi biraktiniz, pek anliyamadim ama sizin tercihiniz, peki bu macta kime destekliyorsunuz, dilini ileri duzeyde bildiginiz icin vatantasligina gectiginiz ulkenin takiminimi,? yoksa anadiliniz ve anayurdunuz olan, ortak degerleri, ortak gelenek ve gorenekleri bolustugunuz, ama terk ettiginiz ulkenin takiminimi?. yanlis anlamayin bu belirleyici bir kistas degil, sadece merak ettin, terk eden insanlar bu gibi durumlarda kendilerini nasil his ediyorlar.
Saygilarimla.
Hukuk konusunda degil ancak polemik konusunda üstün bir performans sergiliyorsunuz, formasyonunuz bu yöndemi yoksa. Hukuksal bir tartışmayı çektiğiniz yere bak, adam tercihini kullanmış vatandaşlığını değiştirmiş burada kalan mükellefiyeti içinde bir çözüm yolu arıyor sen tutmuş neden bahsediyorsun. Bu biraz bastırılmışlığın tezahürü olarak değerlendirilebilirmi acaba, fırstaını bulsaydın o adamın yerinde olmak istermiydin takkiye yapmak kolay. Edep be kardeşim kimsin sende adamın milli duygularının muhasebesini tutuyorsun? Şahsi fikrini söyle, varsa bir bilgin paylaş, yazım hatası şu bu varsa düzelt katılımcı olmanın adabıyla bulun ama her mesajın altına ordinaryüs profesör edasıyla, sorgu hakimi tarzıyla yazılar yazmak edepsizlikten öte birşey değildir.
Yönetici arkadaşlar kusura bakmasınlar ama rica ediyorum şu adamın yazdıklarının forumun ciddiyetiyle, etiğiyle bağdaşıp bağdaşmadığını değerlendiriniz..
-
Yanlış yazmışsınız,assubay olacaktı.
-
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Yanlış yazmışsınız,assubay olacaktı.
astsubay olarak yazılan doğru..
milli maçta iki takımıda desteklemedim futboldan hoşlanmıyorum..ama bu konudada bir yorum yapabilirim bu vatan için çok daha önemli işler yapanlarda var milli takımın yarı finale çıkması bize,millete,devlete hiçbirşey kazandırmaz...ama gerçeklerle savaşanların birşeyleri başarması çok şeyi kazandırır.kimsede merak etmesin ben şark görevimin esnasında bu yola başvurmadım aksine atamam batıda güzel bir yere çıkmışken bunu yaptım...merak ediyorum kaç kişi gece yatarken orda vatanı için fedakarca çalışan subaylarımızın neler çektiğini düşünüyor...sadece bildiğiniz kadarıyla 3 asker yaralı 1 şehit...acaba o asker nasıl yaralı gözünü mü kaybetti bacağını mı kaybetti acaba ka. kişi gidip rehabilitasyon merkezini ziyaret etti veya varlığından haberi var...ilgili gerçekten benim ve diğer arkadaşlarımın sorunlarıyla ilgili cevap yazan forum üyelerinden özür diliyorum...
-
harun bey merhaba
eşim askeriyede 9 günlük firardan ve sahte evrak düzenlemekten 19 ay ceza almış ama kesin karar 30 temmuzda verilecekmiş.Eşim bu askerlere çıkan aftan yararlandırılırmı acaba? 2 yıldan az ceza alanlara af çıkmıştı bir ara..
soruma cevap verirseniz sevinirim bekliyorum...
iyi günler :(:(:(
-
Alıntı:
asikız rumuzlu üyeden alıntı
harun bey merhaba
eşim askeriyede 9 günlük firardan ve sahte evrak düzenlemekten 19 ay ceza almış ama kesin karar 30 temmuzda verilecekmiş.Eşim bu askerlere çıkan aftan yararlandırılırmı acaba? 2 yıldan az ceza alanlara af çıkmıştı bir ara..
soruma cevap verirseniz sevinirim bekliyorum...
iyi günler :(:(:(
dosya hakkında ayrıntılı inceleme yapamadığımızdan sorunuza yüzeysel olarak evet diyebilirim
-
firar sonrası GBT kayıtlarına geçmek uzun bir süre alır 10 ay gibi bir süredir,
bu ülkede cinayet tecavüz vs..suçlardan aranan adamalar ellerini kollarını sallayarak gezer akıllı olursan yakalanmassın,
Doğuya seyhat ve büyük otellerden uzak duracaksn,
firardan sonra eğer tazminat istenirse okulda geçirdiğin süre askerlikten sayıldığı için askerin iaşe bedelini tazminatdan düşürebilirsin,
yakalanmak istemiyorsan: eşinden ailenden arkadaşından ayrı yaşıyacaksın yaşadığı n yeri kimse bilmiycek,cep tel kullanmayacaksın sorusu olan varsa sorsun,ne acı dimi yıl 2008 bizler halen özgür bir birey olamadık
-
bilgiye ihtiyacım var.Tsk'da muvazzaf personelim ,kısa süreli (10-20 gün) firarlarım mevcut 3 kez.mahkemelerim devam etmekte yanı sıra psikolojik rahatsızlığım (uyum bozukluğu) mevcut.almış olduğum yaklaşık 1 senelik istirahatlerim de mevcut.son sağlık kurulu raporumda branş değiştirilmesi kararı alındı takip eden ayda ise psikolojik sebeplerden ordudan ayrılabileceğim görünürde.mahkemeler sonuçlandığında ordudan ayrılmış olursam nasıl bir mevzu olur.birde rahatsızlığım suçu işlememe sebep olmaktayken neden iki arada bir derede bırakılmaktayım .genç bir bireyin hayatı bu kadar basitmidir ki?.sağlık raporlarımın mahkemeye etkisi tahmini ne kadar olur ?.teşekkür ederim herkese.
-
geçen günlerde kurmaylarımızın toplantısında da dile getirdiğim gibi,hali hazırda savaş'da değiliz bu durumdan istifade gelin askeri ceza hukuku'nda bir reform yapalım latifeyle karışıkda olsa güzel durdu söylediklerim.
(okyanusta boğulmak isterim)
-
Alıntı:
serhat gencer güzel rumuzlu üyeden alıntı
bilgiye ihtiyacım var.Tsk'da muvazzaf personelim ,kısa süreli (10-20 gün) firarlarım mevcut 3 kez.mahkemelerim devam etmekte yanı sıra psikolojik rahatsızlığım (uyum bozukluğu) mevcut.almış olduğum yaklaşık 1 senelik istirahatlerim de mevcut.son sağlık kurulu raporumda branş değiştirilmesi kararı alındı takip eden ayda ise psikolojik sebeplerden ordudan ayrılabileceğim görünürde.mahkemeler sonuçlandığında ordudan ayrılmış olursam nasıl bir mevzu olur.birde rahatsızlığım suçu işlememe sebep olmaktayken neden iki arada bir derede bırakılmaktayım .genç bir bireyin hayatı bu kadar basitmidir ki?.sağlık raporlarımın mahkemeye etkisi tahmini ne kadar olur ?.teşekkür ederim herkese.
Ordudan ayrılmış olursun.Hastahane suçun işlendiği tarihlerde psikolojik yönden askerliğe elverişli değil derse ceza almazsın.
-
geçen sene mahkeme beni izmir mevki hastahanesine gönderdi bilirkişi raporu için (psikoloji doktoru) bana tck nın 32.maddesi b fıkrasından yararlanabileceğimi söyledi ilgili fıkrada, alıcağı cezadan 6 da bir oranında indirim yapılmasından bahsetmekte ve iradesinin yeterince kontrol altına alınamaması bahsetmekte sadece bu verildi .diğer doktorlar uyum bozukluğu raporu verirken bu hastahanenin böyle bir rapor vermesi saçma geldi bana iki senedir tanım uyum bozukluğuysa bu adamlar beni işlediğim suçlardan mahkemeye vermemeli uyum sağlayamıyorum sorun bu zaten olan yine bana olcak gibi geliyor hem kimin umurundaki zaten herkes bi şekilde geçiştiriyor.yardımınız için teşekkür ederim yld19sm.
-
Rapora itiraz edebilirsin.
-
Öncelikle vereceğiniz cevaplar için şimdiden tşkler. Ben ocak başı askeri hasteneden aldığım hava değişimi neticesinde şubat ayının 10 unda birliğime katılış yapmam gerekirken yapmayarak şubatın 16 sı itibariyle firar durumuna düşmüş muvazzaf bir personelim. sorum ise firar fiilini hava değişiminden dönmeyerek işlemiş olmamla izinden firar etmem arasında cezai bir fark olacakmı. tekrar teşekkürler.
-
Alıntı:
Matrim rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle vereceğiniz cevaplar için şimdiden tşkler. Ben ocak başı askeri hasteneden aldığım hava değişimi neticesinde şubat ayının 10 unda birliğime katılış yapmam gerekirken yapmayarak şubatın 16 sı itibariyle firar durumuna düşmüş muvazzaf bir personelim. sorum ise firar fiilini hava değişiminden dönmeyerek işlemiş olmamla izinden firar etmem arasında cezai bir fark olacakmı. tekrar teşekkürler.
Hiçbir fark bulunmamaktadır. Sadece suç isminde değişiklik olmaktadır. As.C.K.nun 66 ncı maddesi aşağıdadır.
Madde 66 - (Değişik madde: 14/06/1989 - 3574/2 md.)
1) Aşağıda yazılı askeri şahıslar bir yıldan üç yıla kadar hapsolunur:
a) Kıt'asından veya görevi icabı bulunmak zorunda olduğu yerden izinsiz olarak altı günden fazla uzaklaşanlar,
b) Kıt'asından veya görevini yapmakta olduğu yerden izin, istirahat veya hava değişimi alarak ayrılanlardan, dönmeye mecbur bulundukları günden itibaren altı gün içerisinde özürsüz olarak gelmeyenler,
Görüldüğü gibi sizin durumunuz 66/1-b maddesine uymaktadır. a ile b yi ayıran sadece suç isimlerindeki farklardır. a firar, b ise izin tecavüzü veya sizin durumunuzda olduğu gibi hava değişimi tecavüzü olarak adlandırılır. Alacağınız ceza arasında hiçbir fark yoktur. Her ikisinde de 1 yıldan 3 yıla kadardır...
-
Re: Firari subay - astsubay
Alıntı:
libertysea rumuzlu üyeden alıntı
sayın libertysea sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim....
birşey daha sormak isitiyorum:eve 2 -3 kez kontrole geliyolar demişsiniz peki sadece kendi evinize mi geliyolar yoksa akrabaların evini de araştırıyolar mı?
Sorunuza şöyle cevap vereyim.İnzibat subayları ve astsubayları sizin durumunuzu anlayışla karşılayıp usulen evinize geliyorlar.Hatta bizim eve gelmeden önce evi arayıp gelceklerini bile söylüyorlar(iyiniyetle).Yani asker eve girip arama filan asla yapmaz.Ancak polis sizi konu komşuya sorabilir.Sizi dahada rahatlatmak gerekirse ben 15 ay firarda kaldım.Bu sürede Ankaranın en popüler üniversitelerinden birinde üniversite okumaya başladım ve bu süreçte evimde ikamet ediyordum.Ama psikolojik rahatlık acısından tavsiyem başka bir yerde yaşayın bu süreci.Hem aileniz hemde siz rahat edersiniz.
firar sırasında üniversite okuduğunuzu yazmışsınız. sınava başvururken firari olduğunuzdan dolayı herhangi bir sorun yaşadınız mı?
-
Alıntı:
birşey daha sormak isitiyorum:eve 2 -3 kez kontrole geliyolar demişsiniz peki sadece kendi evinize mi geliyolar yoksa akrabaların evini de araştırıyolar mı?
Sorunuza şöyle cevap vereyim.İnzibat subayları ve astsubayları sizin durumunuzu anlayışla karşılayıp usulen evinize geliyorlar.Hatta bizim eve gelmeden önce evi arayıp gelceklerini bile söylüyorlar(iyiniyetle).Yani asker eve girip arama filan asla yapmaz.Ancak polis sizi konu komşuya sorabilir.Sizi dahada rahatlatmak gerekirse ben 15 ay firarda kaldım.Bu sürede Ankaranın en popüler üniversitelerinden birinde üniversite okumaya başladım ve bu süreçte evimde ikamet ediyordum.Ama psikolojik rahatlık acısından tavsiyem başka bir yerde yaşayın bu süreci.Hem aileniz hemde siz rahat edersiniz.
üniversiteye kayıt olurken problem yaşadınız mı
-
Alıntı:
üniversiteye kayıt olurken hangi diplomayı kullandınız?
-
Alıntı:
mail adresiniz var mı?
-
sayın cesur 26
öncelikle firar sürenizi belirtmeniz gerek.Zira firar veya izin tecavüzü işlemiş bir sb/astsb kişilerin ilişiği firar veya izin tec suçunun başlangıcından 1 yıl sonra ilişiğinin kesilmesi için msb ye gönderilir ve resen kesilir ama bu süre yazıldıgı üzere 1 yıl iş günü falan değil.süreç bazen 16 ayı buluyor bu nlar prosödürleri için uzamadır.yani 12 ayı geçirdiğiniz andan itibaren ilişiğiniz kesilir zira eksik sicil nedeniyle işisiginizi keserler.Bu işin idari tarafı idi.
Tazminat tarafı ,ise bu öğrenim giderlerinden siz, kefiliniz sormlusunuz.ancak kefiliniz kesil oldugu mıktarla sınırlı olarak sorumludur.sizin anlayacağınız yüklenme senedinde yazan miktarla sınırlı olarak.Buda hukuki yani tazminatı gerektiren kısım.
son olarak ise cezai sorumluluğunuz vardır.bu son durumda size çok yüksek oranda alacağınız ceza 10 ay hapis cezası dır.İNFAZI İSE YANİ HAPİSTE YATACAgınız süre 6 ay 20 gündür.Sayet ilişğiniz 01.03.2008 den önce kesilmiş ise o zman Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasından yani CMK 231/5 ten faydalanarak hiç hapis yatmanıza gerek kalmayabilir.Av.Savaş BAYTOK
-
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum! arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum benim bir yakınımöğretmen subay olmak istiyor ama bu sitede firar yazılarını okuyunca tereddüt ettim, subayların firar etmesinin sebebi nedir yakınım öğretmen olarak subaylığa girmesin mi düşünceleriniz nelerdir, firarın sebebleri neler biraz anlatırmısınız teşekkür ederim
-
Alıntı:
eslemmm rumuzlu üyeden alıntı
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum! arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum benim bir yakınımöğretmen subay olmak istiyor ama bu sitede firar yazılarını okuyunca tereddüt ettim, subayların firar etmesinin sebebi nedir yakınım öğretmen olarak subaylığa girmesin mi düşünceleriniz nelerdir, firarın sebebleri neler biraz anlatırmısınız teşekkür ederim
TSK ya girdiği zaman 1 yıl istifa şansı var. Bu bir yıldan sonra mecburi hizmeti 15 sene. Yani bir yıldan sonra ayrılmak isterse firar etmesi lazım:). Kendi isteğiyle işinden ayrılamaz. Fİrar eden yada başka türlü ayrılmaya çalışan arkadaşların sanırım büyük çoğunluğu tabip sınıfına mensup. Öğretmen sınıfında bir problem olacağını sanmıyorum. Bence yakınınız girebilirse girsin sonra baktı sisteme alışamadı 1 yıl için de ayrılabilir.(Tabi muvazzaf yaparlarsa sözleşmeli olursa yapılan sözleşmeye göre değişir)
-
Tazminat hesaplanirken, hizmet suresi oraninca tazminatin dusuruldugunu duymustum. Hizmet suresi hazirlanirken ilisik kesilme tarihi mi yoksa firar sucunun ilk gunu mu esas aliniyor?
-
Alıntı:
simurg9492 rumuzlu üyeden alıntı
Tazminat hesaplanirken, hizmet suresi oraninca tazminatin dusuruldugunu duymustum. Hizmet suresi hazirlanirken ilisik kesilme tarihi mi yoksa firar sucunun ilk gunu mu esas aliniyor?
Fili hizmet süreniz esas alınır.Yani firarda geçen süre dikkate alınmaz.
Av.HARUN YÖNEL
-
Alıntı:
AVHARUN rumuzlu üyeden alıntı
Fili hizmet süreniz esas alınır.Yani firarda geçen süre dikkate alınmaz.
Av.HARUN YÖNEL
Tesekkurler...
-
Ben 2005 yilinin subat ayinda (2002 jandarma astsubayim)jandarma astsubayken gorevli oldugum birlikten planli 10 gunluk iznime ayrildim ve geri donmeyerek izin tecavuzu sucunu isledim.2006 yilinin 30 agustos tarihi itibariyle birligimin bagli bulundugu askeri mahkemeye teslim oldum.Mahkemeye teslim oldugumda tsk dan ilisigim kesilmisti bunu arkadaslarim vasitasiyla ogrenim oyle teslim olmustum.Teslim olduktan 1 kac saat icerisinde mehkemece tutuklanarak ceza evine gonderildim ve aradan yaklasik 1 ay sonra mahkeme tarihim belli oldu ve ceza evinden alinarak ilk mahkememe cikarildim...kisa surdu gerekli beklenen evraklarin henuz intikal ettirilmemesinden dolayi falan tekrar ceza evine gonderilerek tutukluluk halim devam etti.75 gun sivil ceza evinde tutuklu kaldiktan sonra askeri hakim tarafindan tutuksuz yargilanmak uzere serbest birakildim.Tutuksuz yargilanmaya baslanmamin 1 ay sonrasinda karar hukme baglandi ve 1 sene ceza aldim oda 10 aya indi ve 200 gun ceza aldim.75 gununu yattigim icin 125 gunluk cezam daha kaldi cezanin bana gelmesiyle ayni hafta temyize yolladim.Dava temyiz asamasindayken yurt disina herhangi bir engelim olmadi turizm otelcilik universitesi sayesinde 18 aylik staj vizesi alip ciktim.Yurt disina ciktiktan bir kac ay sonra ceza aynen onanmis.Ben su an 17 aydir Amerikada yasiyorum evliyim esim amerikali ve burda dunya capinda buyuk bir otelde calisiyorum ve burda oturum islemlerine basvuruyorum.Turkiyeden arkadaslarim vasitasiyla gbt mde izin tecavuzunden dolayi arandigimi biliyorum.Ayrica annem bana 20.500 ytl gibi yuklu bir tazminatin geldigini soyledi.Benim sorum su Turkiyeye girdigimde beni hava alaninda yakalarlar mi(gbt turkiyeden cikislarda yapiliyor biliyorum girislerde de yapiliyor mu)ki bu istanbul ataturk hava alani newyorktan sadece istanbula ucabiliyorum?Diger sorum Hadi bir sekilde yakalandim yada teslim oldum 125 gunluk cezayi bana yatirirlar mi yoksa sadece ifade verip kurtulma sansim var mi?Ailemin bana benimde de aileme olan ozlemim giderek hat safhaya geldi bir yanda amerikada olusturmaya basladim yeni yasam ve kariyerimi baltalamak istemiyorum lutfen bana bir isik tutun saygilarimla....(teslim oldugum zaman silahimi ve kimligimi teslim ettim )
-
Merhabalar,
mevzuatta yapılan değişiklik sonucunda,Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması hükümlerinden istifade etme şansın olabilir.Yargılandığın mahkemeden araştırılarak ve o mahkemeye başvurarak bakiye cezan ortadan kaldırılabilir.
Saygılarımla,
Av.Harun YÖNEL
Kadıköy-İstanbul
Alıntı:
scanner80 rumuzlu üyeden alıntı
Ben 2005 yilinin subat ayinda (2002 jandarma astsubayim)jandarma astsubayken gorevli oldugum birlikten planli 10 gunluk iznime ayrildim ve geri donmeyerek izin tecavuzu sucunu isledim.2006 yilinin 30 agustos tarihi itibariyle birligimin bagli bulundugu askeri mahkemeye teslim oldum.Mahkemeye teslim oldugumda tsk dan ilisigim kesilmisti bunu arkadaslarim vasitasiyla ogrenim oyle teslim olmustum.Teslim olduktan 1 kac saat icerisinde mehkemece tutuklanarak ceza evine gonderildim ve aradan yaklasik 1 ay sonra mahkeme tarihim belli oldu ve ceza evinden alinarak ilk mahkememe cikarildim...kisa surdu gerekli beklenen evraklarin henuz intikal ettirilmemesinden dolayi falan tekrar ceza evine gonderilerek tutukluluk halim devam etti.75 gun sivil ceza evinde tutuklu kaldiktan sonra askeri hakim tarafindan tutuksuz yargilanmak uzere serbest birakildim.Tutuksuz yargilanmaya baslanmamin 1 ay sonrasinda karar hukme baglandi ve 1 sene ceza aldim oda 10 aya indi ve 200 gun ceza aldim.75 gununu yattigim icin 125 gunluk cezam daha kaldi cezanin bana gelmesiyle ayni hafta temyize yolladim.Dava temyiz asamasindayken yurt disina herhangi bir engelim olmadi turizm otelcilik universitesi sayesinde 18 aylik staj vizesi alip ciktim.Yurt disina ciktiktan bir kac ay sonra ceza aynen onanmis.Ben su an 17 aydir Amerikada yasiyorum evliyim esim amerikali ve burda dunya capinda buyuk bir otelde calisiyorum ve burda oturum islemlerine basvuruyorum.Turkiyeden arkadaslarim vasitasiyla gbt mde izin tecavuzunden dolayi arandigimi biliyorum.Ayrica annem bana 20.500 ytl gibi yuklu bir tazminatin geldigini soyledi.Benim sorum su Turkiyeye girdigimde beni hava alaninda yakalarlar mi(gbt turkiyeden cikislarda yapiliyor biliyorum girislerde de yapiliyor mu)ki bu istanbul ataturk hava alani newyorktan sadece istanbula ucabiliyorum?Diger sorum Hadi bir sekilde yakalandim yada teslim oldum 125 gunluk cezayi bana yatirirlar mi yoksa sadece ifade verip kurtulma sansim var mi?Ailemin bana benimde de aileme olan ozlemim giderek hat safhaya geldi bir yanda amerikada olusturmaya basladim yeni yasam ve kariyerimi baltalamak istemiyorum lutfen bana bir isik tutun saygilarimla....(teslim oldugum zaman silahimi ve kimligimi teslim ettim )
-
Acil Cevap Bekliyorum
Bu siteyi yaklaşık 2 yıldır takıp etmekteyım.2 yıllık işletme mezunu olduktan sonra 2001 yılında astsubay hazırlama okuluna gırdım ve 1 yıl sonra Tuzla pıyade okulundan mezun oldum .
Dogu ve guney dogu gorevım bır turlu bıtmedı ve bende 2007 yılında doguda gorev yaptıgım bırlıkten 20 gunluk ızın aldıktan sonra bırlıgıme gerı donmedım.Yanı 8 mayıs 2007 de bırlıgıme katılmam gerekırken katılmayıp fırar ettım.15 mayıs 2007 den berıde fırarı gorunmekteyım.Bu tarıhten bu gune kadar 17 aylık fırarıyım.
Özel bır sırkette sigortasız olarak calışmaktayım ancak fırarı olmam nedenı ıle tıcarı ılıskılerım aksamakta ve rahat hareket edememekteyım.
Benım sizleredn ogrenmek ıstedıgım su nezaman teslım olayım ve nereye teslım olayım.6 ay kadar hapıs yatacagım hakkında bılgım var eger yanlısım varsada duzeltırsenız sevınırım
Acıl cevep beklıyorum cunku fırarda olmak benı fazlasıyla yordu en kısa zamanda cezamı cekıp hayatıma devam etmek ıstıyorum.
Yardımcı olacak arkadaslara ve sıte yonetıcılerıne sımdıden tesekkur ederim
-
Re: Acil Cevap Bekliyorum
Alıntı:
noyan2008 rumuzlu üyeden alıntı
Bu siteyi yaklaşık 2 yıldır takıp etmekteyım.2 yıllık işletme mezunu olduktan sonra 2001 yılında astsubay hazırlama okuluna gırdım ve 1 yıl sonra Tuzla pıyade okulundan mezun oldum .
Dogu ve guney dogu gorevım bır turlu bıtmedı ve bende 2007 yılında doguda gorev yaptıgım bırlıkten 20 gunluk ızın aldıktan sonra bırlıgıme gerı donmedım.Yanı 8 mayıs 2007 de bırlıgıme katılmam gerekırken katılmayıp fırar ettım.15 mayıs 2007 den berıde fırarı gorunmekteyım.Bu tarıhten bu gune kadar 17 aylık fırarıyım.
Özel bır sırkette sigortasız olarak calışmaktayım ancak fırarı olmam nedenı ıle tıcarı ılıskılerım aksamakta ve rahat hareket edememekteyım.
Benım sizleredn ogrenmek ıstedıgım su nezaman teslım olayım ve nereye teslım olayım.6 ay kadar hapıs yatacagım hakkında bılgım var eger yanlısım varsada duzeltırsenız sevınırım
Acıl cevep beklıyorum cunku fırarda olmak benı fazlasıyla yordu en kısa zamanda cezamı cekıp hayatıma devam etmek ıstıyorum.
Siteden okuduğum kadarıyla ilşiğiniz kesilince resen emekli edildiğinize ait bir hüküm resmi gazetede yayınlanıyor. Bu gazeteyle birlikte cezanızı çekmek istediğiniz yerin savcısına teslim oluyorsunuz. Sanırım oda sizi tutuklamak zorundaymış.Bende size özel bir soru sorayım abimde aynı durumda biz dönmesini çok istiyoruz ama o inat ediyor. Pişmanmısınız bu karardan ötürü.
-
pişmanlık konusu görecelidir.
Benim iş imkanım oldugundan ötürü bir pişmanlıgım yok.Ayrıca piyada olarak dogu ve guney doguda bır cok operasyon ve catısmaya gırdım piskolojık olarak kendımı ıyı hıssetmedım.Bu nedenle firar ettım.Pişman degılım.Size bır sorum olacak ilişigimin kesıldıgını nereden öğrenebılırım yardımcı olurmusunuz.
-
acil yardım
-
Re: pişmanlık konusu görecelidir.
Alıntı:
Benim iş imkanım oldugundan ötürü bir pişmanlıgım yok.Ayrıca piyada olarak dogu ve guney doguda bır cok operasyon ve catısmaya gırdım piskolojık olarak kendımı ıyı hıssetmedım.Bu nedenle firar ettım.Pişman degılım.Size bır sorum olacak ilişigimin kesıldıgını nereden öğrenebılırım yardımcı olurmusunuz.
Emekli Sandığı Tahsisler Şubeden öğrenebilirsin.
-
Av Harun Bey
Vermiş oldugunuz bılgıden dolayı tesekkur ederim.Söylemiş oldugunuz makama internet aracılıgıyla mail gönderdım cevaplarını beklıyorum
-
Alıntı:
AVHARUN rumuzlu üyeden alıntı
Emekli Sandığı Tahsisler Şubeden öğrenebilirsin.
Harun bey tahsisler subeye atmıs oldugum maıl yoluyla ögrenebılırmıyım yoksa baska bır sekıldemı basvurmam gerekıyor.
-
Alıntı:
Harun bey tahsisler subeye atmıs oldugum maıl yoluyla ögrenebılırmıyım yoksa baska bır sekıldemı basvurmam gerekıyor.
Maile cevap verirler mi bilemiyorum.telefonla öğrenebilirsin
-
Re: sayın cesur 26
Yakin bir arkadasim 11 aydir firarda. Idari olarak atilmayi beklemeden simdi gidip teslim olsa, onu atmama gibi bir durumlari olabilir mi? Yani KKK. komisyon karariyla atilmak ne gibi fayda saglayacak ki?
-
Re: sayın cesur 26
Alıntı:
simurg9492 rumuzlu üyeden alıntı
Yakin bir arkadasim 11 aydir firarda. Idari olarak atilmayi beklemeden simdi gidip teslim olsa, onu atmama gibi bir durumlari olabilir mi? Yani KKK. komisyon karariyla atilmak ne gibi fayda saglayacak ki?
Bu aşamada Askeri Mahkeme arkadaşınızın ilişiğini kesmeyebilir.Bu husus mahkemenin takdirindedir.İdare ilişiği kesmiş ve ve mahkemeye teslim olmuşsa artık konu mahkemenin takdir alanından çıkmış demektir.sadece işin cezai boyutuyla ilgilenir.