-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Selamun aleykum arkadaşlar,
Gerçekten hakkınızda sevindim, hayırlısı olsun. Darısı başımıza..
brocker, redcorner, 3dmax33, Ehsan
Sizler genelden mi başvurmuştunuz? Yoksa evlilikten mi veya başka yollardan mı? Lütfen söyler misiniz?
eeep, hamiitsari,
Siz galiba evlilikten başvuru yaptınız?
Cevaplarınızı beklerim,
Selametle
-
Alıntı:
ebb rumuzlu üyeden alıntı
Selamun aleykum arkadaşlar,
Gerçekten hakkınızda sevindim, hayırlısı olsun. Darısı başımıza..
brocker, redcorner, 3dmax33, Ehsan
Sizler genelden mi başvurmuştunuz? Yoksa evlilikten mi veya başka yollardan mı? Lütfen söyler misiniz?
eeep, hamiitsari,
Siz galiba evlilikten başvuru yaptınız?
Cevaplarınızı beklerim,
Selametle
Evlilikten yaptık.
-
Benimki genel başvuru taşınmaz mülk aldım daha öncede burda öğrenciydim öğrencilik süremi saydırarak başvurdum
-
Alıntı:
Ehsan rumuzlu üyeden alıntı
Benimki genel başvuru taşınmaz mülk aldım daha öncede burda öğrenciydim öğrencilik süremi saydırarak başvurdum
Günaydınlar,
redcorner, Ehsan hızlı cevaplarınız için teşekkür ederim.
Ehsan, taşınmaz mülk (örn. ev) alınca vatandaşlık için başvuru yapılabiliyor mu?
Bir de daha önce burslu öğrenci miydiniz yoksa değil mi?
Cevabınızı beklerim
-
Evet taşınmaz mülkten kasdım ev.daha önce burslu öğrenciydim yurtdışı türkler ve akraba toplulukları burslusuydum öğrencilik süreniz sayılır hatta şöyle şuan öğrenci olsanız dahi ve diyelim ki ev aldınız öğrenciliğiniz devam ederken bile ikametinizi değiltirip ev üzerine ikamet alabilirsiniz ve eğer süreniz tutuyorsa vatandaşlığa başvuru yapabilirsiniz
-
Alıntı:
Evet taşınmaz mülkten kasdım ev.daha önce burslu öğrenciydim yurtdışı türkler ve akraba toplulukları burslusuydum öğrencilik süreniz sayılır hatta şöyle şuan öğrenci olsanız dahi ve diyelim ki ev aldınız öğrenciliğiniz devam ederken bile ikametinizi değiltirip ev üzerine ikamet alabilirsiniz ve eğer süreniz tutuyorsa vatandaşlığa başvuru yapabilirsiniz
Ehsan lütfen ebb.hukuki [at] gmail . com adresine bir mail atabilir misiniz? Birkaç sorum olacaktı, lütfen..
-
Alıntı:
hamiitsari rumuzlu üyeden alıntı
Brocker Arkadaşım,
Çok teşekkür ederim. Sorun hep aynı rüşvet vs. olmadan kısa zamanda hiçbir işlem yapmıyorlar. Ben yaklaşık 5 yıl önce yurtdışında evlenip işlemlere başladım yok efendim konsolosluk vasıtasıyla kütüğü bulunan şehre evlilik tescil edilecek, sonrasında evlilik dolayısıyla giriş yasağı kaldırılacak yapan bilir en az 4 ila 8 ay arasında sürüyor şimdide vatandaşlık işlemleri 1 yıl sürüyor. Sorun değil bekleriz gidip tezkere uzatma bilgisinide vereceğim ancak benim hazmedemediğim bütün işlemleri yapıyoruz bu işlemler sahte evliliklerin önüne geçilmesi için yapılıyor ancak sizlerin ve bizlerin olduğu gibi herşeyi usulüyle yapmaya çalışan vatandaşlara daha hassas davranmaları gerekmez mi ? Sanki ABD vatandaşı oluyoruz bizim ülke bukadar ileri ve sosyal düzeydede bizmi değerini bilmiyoruz :))
Saygılarımla,
- - - Updated - - -
Merhaba Ehsan Bey,
İlgine çok teşekkür ederim. Brocker'in dediği gibi torpilsiz kısa sürede maalesef çıkmıyor sorunda değil artık yüzük kuyruğuna geldik 2 ay önce 3 ay sonra hiç farketmez ama dediğim gibi biz ve sizler gibi kanuna, nizama, evlilik ve aile kurumuna bağlı vatandaşlara biraz öncelik tanımamaları gerekmez mi ? Herkesi aynı kefeye koyuyorlar tezkere aşamasında eve geliyorlar, karakola çağırıyorlar komşulara soruyorlar bakıldığında zaten evliler tam aileler herkesi neden aynı kefeye koyoyurlar işte bunu hazmedemiyorum....
Sayın hamiitsari, zaten çok çok öncelik görüyorsunuz inanın. Ben bir bayanım, genel olarak başvurdum. 5 yıl bekledim, evliler 3 yıl bekliyor. Aslında TAPU da sıkıntı yaşadığımdan (benden kaynaklanmıyordu) toplam 7,5 yıl bekledim. 2011 den her ay önce 235 bugün ise 395 sağlık sigorta odedim, binlerce lira yani. Komisyona hazırladığımda Osmanlı tarihi, Cumhuriyet tarihi dikkatlı okudum, ki sormadılar ama komisyonda İstiklal Marşımızın 10 kıtasını yani tamamını ezberde okudum. Bekledim sonra kendi vatandaşlığımdan çıkma zorluğu şart koydular (Rusya Fed 'danım), kendi vatandaşlığımdan cıkmak yarım sene daha sürdü oraya üçmam gerekti, sonra 4 ay boyunca çıkma belgemin gerçek olup olmadığını kontrol ettiler ve bugün ALLAHa şükürler olsun Karar Makamına gönderilecek listeye eklediler. Tam olarak 22(!) ay önce Başvuru yaptım. Evlilikten çok daha kolay prosedürü. Ki ben tek başıma da ayaklarımın üstünde durabiliyorum, kocasız da hem sigortamı ödüyorum hem de gayrimenkül satın alarak yatırım yaptım vatanıma. Yani siz benim şu 22-23 aya bakın ve mutlu olun sizinki kısa sürdü diye:)
- - - Updated - - -
Ama genel olarak zor olması gayet normal bir şey, çünkü kimse bizleri çağırmadı buraya, Dünyanın her yerde Mülteçi ve Göç olmak zor, hayatı değiştirmek zor. Bu test gibidir bence en sabırlı ve inatçılar hedefe ulaşıyorlar, yani Ülkeye faydalı yeni vatandaşlar oluyor
-
Haa, bir de şöyle bir şey var. 5.ci aydır vatansızım. Eski vatandaşlığımdan çıktığım için pasaport yok bende sadece ikamet ama ikameti pasaportsuz birçok yerde kabul edilmiyor. Avea bayisine gittim sim kartım eski kötü çekiyor, faturalı hat sahibiyim, pasaport kimliksiz vermediler, bankada işlem yapamıyorsun, yurtdışına zaten çıkamazsın da pasaportsuz, Türkiye içinde de yapamıyorsun seyahat. Çünkü ikamet pasaportla birlikte kabul ediliyor. İkamette Rusya yazıyor, Rus pasaport yok. Kısır döngü. Yani kimlik bekliyorsun, tüm işleri ertelemek zorundasın. Yani yoksun bu süreç içinde
-
arkadaşlar
https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx
burdan sorgulattığımda bir süre onceye kadar inceleme araştırma aşamasındaydı başvurumuz bir haftadır karar aşamasındadır yazıyordu
az önce baktığımda sorgulamada şöyle yazıyor
başvurunuz hakkında bilgi almak için bir dilekçe ile genel müdürlüğümüze veya ikamet ettiğiniz il valiliğine müracaat edebilirsiniz.
bunun anlamı nedir bilgisi olan varmı. kabul edilse kabul edildi yazar edilmezse reddedildi yazar diye düşünüyorum bir sorunmu var acaba
-
Alıntı:
DerK rumuzlu üyeden alıntı
Haa, bir de şöyle bir şey var. 5.ci aydır vatansızım. Eski vatandaşlığımdan çıktığım için pasaport yok bende sadece ikamet ama ikameti pasaportsuz birçok yerde kabul edilmiyor. Avea bayisine gittim sim kartım eski kötü çekiyor, faturalı hat sahibiyim, pasaport kimliksiz vermediler, bankada işlem yapamıyorsun, yurtdışına zaten çıkamazsın da pasaportsuz, Türkiye içinde de yapamıyorsun seyahat. Çünkü ikamet pasaportla birlikte kabul ediliyor. İkamette Rusya yazıyor, Rus pasaport yok. Kısır döngü. Yani kimlik bekliyorsun, tüm işleri ertelemek zorundasın. Yani yoksun bu süreç içinde
merhaba sizden neden rus vatandaşlığından çıkmanızı istediler? evlilik yolu ile t.c vatanlığı başvurusu yapanlardanda istiyorlarmı bunu. benim eşim aslen rus ukrayna vatandaşı
-
Sayın Sevgitaneleri, evli değilim. Annemle ev alarak Genel olarak başvuru yaptım. Antalya nüfusunda dediler ki genel olarak başvuran Rus Fed vatandaşlarının coğundan çıkmasını istiyorlar. Benden de istediler. Önce çıkıyorsun, sonra çıkma belgesini kontrol ediyorlar ve de güvenlik tahkikatı tekrardan yapılıyor. İşte bahsettiğim bu, evli olmayınca hem 5 sene bekliyorsun, hem de prosedür daha farklı, cok uzadı
- - - Updated - - -
Alıntı:
sevgitaneleri rumuzlu üyeden alıntı
merhaba sizden neden rus vatandaşlığından çıkmanızı istediler? evlilik yolu ile t.c vatanlığı başvurusu yapanlardanda istiyorlarmı bunu. benim eşim aslen rus ukrayna vatandaşı
Sayın Sevgitaneleri, evli değilim. Annemle ev alarak Genel olarak başvuru yaptım. Antalya nüfusunda dediler ki genel olarak başvuran Rus Fed vatandaşlarının coğundan çıkmasını istiyorlar. Benden de istediler. Önce çıkıyorsun, sonra çıkma belgesini kontrol ediyorlar ve de güvenlik tahkikatı tekrardan yapılıyor. İşte bahsettiğim bu, evli olmayınca hem 5 sene bekliyorsun, hem de prosedür daha farklı, cok uzadı
-
Merhaba değerli arkadaşlar. karar makamına sunulacak olacak listeye eklendikten kaç gün sonra karar aşamasına giriyor yada bakanlığa gönderiliyor bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar sonunda bende vatandaşlığımı aldım tam 13 ay sonra.be. Şimdi yardımcı olabilmek için konuyu özetliyeceğim
İlk olarak şartları taşıyosanız hangi ildrn ikametinizi aldıysanız
- - - Updated - - -
Merhaba arkadaşlar sonunda bende vatandaşlığımı aldım tam 13 ay sonra.be. Şimdi yardımcı olabilmek için konuyu özetliyeceğim
İlk olarak şartları taşıyosanız hangi ilden ikametinizi aldıysanız o ildeki valiliğe başvurunuzu yapıyorsunuz sonra dosyanız o ildeki emniyet müdürlüğüne gidiyor sonra yaklaşık 1 hafta içersinde yada iki hafta eve gelip soruyollar ve komşulardanda soruyollar daha sonra arayıp sizi emniyete çağırıyollar ve bir görüşme yapıyollar ve olay yeri iceleme biriminde parmak izinizi alıyollar daha sonra dosyanız tekrar valiliğe dönüyor valilik oluşan yoğunluğa göre size komisyonla görüşmek için bir randevu ayarlıyollar ve komsiyonla görüşüyorsunuz istiklal marşının söyletiyollar sonra dosya gidiyor nüfus genel müdürlüğüne şimdi başvuru şekline göre nüfus müdürlüğünde 3 farklı yere gidebilir.vatandaşlığa alınma işlemlerine gidiyor eğer evlilik yoluyla ise evlilik yoluyla vatandaşlığı kazanma bürosu eğer istisnai ise istisnai bürosu eğer genelse genel bürosuna gidiyor genelde de iki büro var asya ve kafkasya ve afrika birde diğer ülkeler avrupa ve diğer kıtalar.şimdi genel müdürlük mite yazıyor emniyet genel müdürlüğne yazıyor göç idaresine yazıyor jandarmaya yazıyor ve cevap bekleniyo yasal olara bu araştırma süresi kanunlara göre 45 iş günü eğer ek süre istenmez ise ve ek süre istenmez ise 45 iş günü sonunda bu araştırmalar olumlu kabul edilir eğer ek süre istenirse o süreyde beklemelisiniz daha sonra araştırma ve inceleme işlemi bitince imza için listeye ekleniyor isminiz liste dolunca içişleri bakanlığına gönderiliyor ve imzalanıp geri geliyor bu sefer karar aşamasına geçiliyor 5gün sonra 1 gün boyunca kütüklere işleniyor ve onay mesajını alıyorsunuz sonra o msanı görünce başvurduğunuz valiliğe gidiyosunuz size tebliği belgesi veriyollar ve hangi ilçeye kayıtlıysanız o ilçenin nüfusuna gidiyorsunuz ve 2 fotoğraf elinizdeki belge ve pasapotunuz ile beraber ikametinizi teslim ederek kimliğinizi alıyorsunuz daha sonra erkek iseniz askerlik şubesine bildirmeniz gerekiyor 25 yaş üzeri iseniz muafsınız değilseninz askere gideceksiniz😁 bide çalışmıyorsanız kaynakamlıktan gelir testi yaptırıp sigortanızı başlatıyorsunuz hayırlı uğurlu olsun
Merhaba Ehsan bey Listeye eklendikten kaç gün sonra Karara bağlandı?
-
Alıntı:
eali rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba değerli arkadaşlar. karar makamına sunulacak olacak listeye eklendikten kaç gün sonra karar aşamasına giriyor yada bakanlığa gönderiliyor bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
- - - Updated - - -
Merhaba Ehsan bey Listeye eklendikten kaç gün sonra Karara bağlandı?
Bende merak ediyorum. Benim pazrtesi günü tam 14 gün olacak listeye eklendi yazı çıktı. Sanırım bizi belki aynı listeye eklemişler, diğer insanlarla dolacağını bekliyorlar olabilir. Sonra o listedekiler "toptan" imzaya giderler?
-
Kac gün sürüyor acaba listeye ekleme sonrası listeye eklendiyse % kaçı tamam sayılıyor keşke biri yanıt verse çok merak ediyorum ya Derk :(
-
Alıntı:
Kac gün sürüyor acaba listeye ekleme sonrası listeye eklendiyse % kaçı tamam sayılıyor keşke biri yanıt verse çok merak ediyorum ya Derk :(
Vallah, bir bilsem. Sizin kaç gün önce listeye eklendi? Bu forumda tüm sayfaları okudum genelde 7-10 gün, benim ki iki hafta oldu, ama genel başvuru yaptım, evli değilim, kendi vatandaşlığımdan çıktım şu an vatansız evraksızım 5 aydır. Siz nasıl başvuru yaptınız? Evlilik mi genel mi? Kendi vatandaşlığınız duruyor mu?
-
Alıntı:
Vallah, bir bilsem. Sizin kaç gün önce listeye eklendi? Bu forumda tüm sayfaları okudum genelde 7-10 gün, benim ki iki hafta oldu, ama genel başvuru yaptım, evli değilim, kendi vatandaşlığımdan çıktım şu an vatansız evraksızım 5 aydır. Siz nasıl başvuru yaptınız? Evlilik mi genel mi? Kendi vatandaşlığınız duruyor mu?
Valla ben kendi vatandasligim duruyor onu bozmadım genelden başvurdum liste nasıl ne zaman sunuluyor bakanlığa bilmiyorum benimki 1 ay oldu listede arayıp soruyorum daha imza asamasinda diyor bilmiyorum neye göre sunulacak bu saatten sonra ne yapılır bilemiyorum. Senin durum ne ikamet falan var mı çalışma iznin falan yoksa onlar da bitti
-
Alıntı:
Valla ben kendi vatandasligim duruyor onu bozmadım genelden başvurdum liste nasıl ne zaman sunuluyor bakanlığa bilmiyorum benimki 1 ay oldu listede arayıp soruyorum daha imza asamasinda diyor bilmiyorum neye göre sunulacak bu saatten sonra ne yapılır bilemiyorum. Senin durum ne ikamet falan var mı çalışma iznin falan yoksa onlar da bitti
Burada Ehsan diye biri var ya, o da genelden başvuru yaptı, yazıyordu ki 37 gün falan oldu, hala karar aşamasında falan, sonra aldı. Sanırım genel listesi ayrı evlilik listesi ayrı. Belki biz daha azız diye listemiz yavaş doluyor olabilir. Benim hayal gücüm öyle diyor en azından 😄 Siz hangi ülkenin vatandaşıydınız? Ben Rusya ydım, ikametin var duyuyor daha yenidir sayılır bir senelik ama pasaport yok ya, avea bayısinde bile kabul etmiyorlar, kimliksizim ve 5aydır. Siz hangi ülkenin vatandaşıydınız?
-
Alıntı:
Burada Ehsan diye biri var ya, o da genelden başvuru yaptı, yazıyordu ki 37 gün falan oldu, hala karar aşamasında falan, sonra aldı. Sanırım genel listesi ayrı evlilik listesi ayrı. Belki biz daha azız diye listemiz yavaş doluyor olabilir. Benim hayal gücüm öyle diyor en azından 😄 Siz hangi ülkenin vatandaşıydınız? Ben Rusya ydım, ikametin var duyuyor daha yenidir sayılır bir senelik ama pasaport yok ya, avea bayısinde bile kabul etmiyorlar, kimliksizim ve 5aydır. Siz hangi ülkenin vatandaşıydınız?
Ben ırak vatandaşıyım genelden başvurdum en az 40 gün sürer sanırım ama bu liste olayı nasıl oluyor anlamadım bi türlü 37 günden daha fazla olduğunu düşünüyorum siz aradınız mi hiç yakın zamanda ne diyorlar ne anlatıyorlar ben daha aramadım da
-
Alıntı:
Ben ırak vatandaşıyım genelden başvurdum en az 40 gün sürer sanırım ama bu liste olayı nasıl oluyor anlamadım bi türlü 37 günden daha fazla olduğunu düşünüyorum siz aradınız mi hiç yakın zamanda ne diyorlar ne anlatıyorlar ben daha aramadım da
Bugün aradım dediler ki listeler çabuk doluyor ama iki farklı yere gönderilebilir dediler ki ona göre hemen bitebilir de 3 aya kadar da sürebilir dediler. İsterseniz siz de arayın sorun sonra yazın. Ama tahminim ikimizin 2 hafta içinde biter İNŞALLAH. Bir haber alırsanız buraya yazın, lütfen. Ben de yazacağım iletişimde kalalım
-
soru: yudışı vatandaşlık
meraba isveçte bi kız arkadşım var onlan evlenecem sevgilim isveçte kalmak istiyor ben onla evlenirsem vatandaşlık alabilirmiyim
-
Alıntı:
Bugün aradım dediler ki listeler çabuk doluyor ama iki farklı yere gönderilebilir dediler ki ona göre hemen bitebilir de 3 aya kadar da sürebilir dediler. İsterseniz siz de arayın sorun sonra yazın. Ama tahminim ikimizin 2 hafta içinde biter İNŞALLAH. Bir haber alırsanız buraya yazın, lütfen. Ben de yazacağım iletişimde kalalım
Ben aramadım çünkü 10 günde bir arayına dedi telefonun başındaki adam. Yeni bi haber bi gelişme olursa kesinlikle buraya yazarım tabiki iletişimde kalalım adımları tek tek yazarız buraya çabuk gelmesini temenni ediyorum çünkü belli bi düzene girmek istiyor insan işte öyle. İnşallah dediğiniz gibi iki haftada çıkar da içimiz rahat eder Allah yardımcımız olsun. Bu arada bi yere daha gidecek derken nereye gidecek yine mi bi inceleme araştırma falan var yoksa bu kadar mı
-
Alıntı:
Ben aramadım çünkü 10 günde bir arayına dedi telefonun başındaki adam. Yeni bi haber bi gelişme olursa kesinlikle buraya yazarım tabiki iletişimde kalalım adımları tek tek yazarız buraya çabuk gelmesini temenni ediyorum çünkü belli bi düzene girmek istiyor insan işte öyle. İnşallah dediğiniz gibi iki haftada çıkar da içimiz rahat eder Allah yardımcımız olsun. Bu arada bi yere daha gidecek derken nereye gidecek yine mi bi inceleme araştırma falan var yoksa bu kadar mı
Bir yere gidecek derken imzaya gidiyor, imzalandıktan sonra tamam. Yani ben tam anlamadım, şöyle bir şey dendi bana: ya Bakanlar Kurula gidecek imzaya ya başka anlamdığım bir yere. İşte dedi ki Bakanlar Kurula giderse imzaya o daha uzun sürüyor, diğeri daha kısa. Yani ben de tam anlamadım.
İNŞALLAH o kısa süren yere gider ikimizinki :)
-
Alıntı:
Bir yere gidecek derken imzaya gidiyor, imzalandıktan sonra tamam. Yani ben tam anlamadım, şöyle bir şey dendi bana: ya Bakanlar Kurula gidecek imzaya ya başka anlamdığım bir yere. İşte dedi ki Bakanlar Kurula giderse imzaya o daha uzun sürüyor, diğeri daha kısa. Yani ben de tam anlamadım.
İNŞALLAH o kısa süren yere gider ikimizinki :)
İnşallah, benimde temennim o yönde bekliyoruz bakalım nasıl bir sonuç alabiliriz bende dün aradım imza asamasinda dedi telefona çıkan bayan ne kadar süreceğini sordum bilmiyoruz belli olmaz dedi bu işlem tamamen bakanlar kurulu elinde dosya onlarda biz bilemeyiz dedi bakalım hayırlısı artık.
-
Baktım millet yazıyor burada, Karar Aşaması 7-10 gün sürüyormuş bizimki neden bu kadar uzadı, burada benim gibi 23 ay bekleyip, 5 aydır vatansız gezen yok.
-
Bende bugun tam 1 ay oldu bekliyorum inşallah hayırlı sonuçlar alırız.
-
Alıntı:
Bende bugun tam 1 ay oldu bekliyorum inşallah hayırlı sonuçlar alırız.
Merhaba, bugün internette sorduğumda "karar aşamasında" yazı çıktı, yani anladığım kadarıyla eklenmiş olduğum liste gönderildi. Bakalım hayırlısı. Sizin ne yazınız çıkıyor?
-
Alıntı:
Merhaba, bugün internette sorduğumda "karar aşamasında" yazı çıktı, yani anladığım kadarıyla eklenmiş olduğum liste gönderildi. Bakalım hayırlısı. Sizin ne yazınız çıkıyor?
Merhaba bende şimdi baktım karar aşamasında diyor inşallah olumlu sonuçlar alacağız, gönderildi demektir bakanlığa bakalım ne kadar sürecek böyle yani şu an ne demek tamam mıdır yoksa daha var mı?
-
Alıntı:
sevgitaneleri rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar
https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx
burdan sorgulattığımda bir süre onceye kadar inceleme araştırma aşamasındaydı başvurumuz bir haftadır karar aşamasındadır yazıyordu
az önce baktığımda sorgulamada şöyle yazıyor
başvurunuz hakkında bilgi almak için bir dilekçe ile genel müdürlüğümüze veya ikamet ettiğiniz il valiliğine müracaat edebilirsiniz.
bunun anlamı nedir bilgisi olan varmı. kabul edilse kabul edildi yazar edilmezse reddedildi yazar diye düşünüyorum bir sorunmu var acaba
Merhaba sevgi taneleri bende de öyle çıkıyor dilkçe ile bakınız diyor ne demek bu ne anlama geliyor siz sordunuz mu ben istanbuldan başvurdum şu an istanbul dışındayım da?
Beni bilgilendirirsen mutlu olurum?
- - - Updated - - -
derk merhaba son durum ne çıkıyor sende? bende dilkçe yazın diyor da ne demek bu ben şehir dışındayım da şu an ?
-
Alıntı:
Merhaba derk seninki ne durumda benimki müracaat edin diyor il nüfusa şehir dışındayım da ne demek o acaba ya ??
-
Alıntı:
Merhaba derk seninki ne durumda benimki müracaat edin diyor il nüfusa şehir dışındayım da ne demek o acaba ya ??
Merhaba bugün kutlama mesajı aldım:
"İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Başvuru makamınca gerekli tebligat tarafınıza yapılacaktır."
Siz en iyisi telefon açın yada Nüfus sitesinde mektup yazın, belki de aynı anlamına geliyor.
-
Eali Merhaba,
Bizdede aynısı çıktı dün bugün sabah vatandaşlık müdürlüğüne gittim baktılar " Tescillde " yazıyor yani sorun yokmuş 10 gün içersinde tescillendi olarak internette gördüğünüzde gelin tescil belgesini verelim bu belgeyle bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğünden kimliğinizi çıkartırsınız dediler. Buara 10-15 kişi bu sebeple geldi ama hiçbirinde sorun yok yanlış mesaj girilmiş sisteme dediler. Yani sorun yok internetten takibi devam kardeşim.
-
Birbirimizi Tanımadığımız halde yardımcı olmayı meslek edinmiş farklı farklı ülkelerde bulunan değerli arkadaşlarım. İlginize çok teşekkür ederim yardımcı olmayi Seviyorsunuz çünkü gönlünüz temiz bugün bende kimliğimi almış vatandaş olmuş durumdayım allah sizden razı olsun. Bu konuda yüzümüzün güldüğü gibi hayatın diğer farklı farklı alanlarında da yüzümüzün gülmesi dileğiyle. Hepinize mutlu bi yaşam sağlıklı bi hayat şans dolu ömürler dilerim. Sağolun var olun.
-
Çok teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun. Hemen aldın mı kimliği ?? Ben şimdi baktım Derk'in yazdığı gibi vatandaşlığınız kabul edilmiştir hayırlı olsun tarafınıza tebligat yapılacak yazıyor... Tekrar mı gideyim abaca ???
-
Alıntı:
Birbirimizi Tanımadığımız halde yardımcı olmayı meslek edinmiş farklı farklı ülkelerde bulunan değerli arkadaşlarım. İlginize çok teşekkür ederim yardımcı olmayi Seviyorsunuz çünkü gönlünüz temiz bugün bende kimliğimi almış vatandaş olmuş durumdayım allah sizden razı olsun. Bu konuda yüzümüzün güldüğü gibi hayatın diğer farklı farklı alanlarında da yüzümüzün gülmesi dileğiyle. Hepinize mutlu bi yaşam sağlıklı bi hayat şans dolu ömürler dilerim. Sağolun var olun.
Sayın eali, bende bugün gittim kimliğimi aldım. İkimiz için çok mutluyum, bakın işlemlerimiz aynı anda yapıldı:) Size de mutluluklar ve başarılar diliyorum
-
Derk merhaba sizleri kutlarım öncelikle.Bendede aynı mesaj gözüküyor vatandaşlık müdürlüğüne gidip tescil kağıdını almamıza gerek varmı yoksa direk bağlı bulunduğumuz nufus müdürlüğünden çıkartabiliyoruz mu bilgi verirsen sevinirim. İyi akşamlar.
-
Merhaba,
Eşimle birlikte 17 Şubatta komisyon görüşmesine girdik ve evraklarımız Bakanlıkta inceleme aşamasında şu anda. Muhtemelen Temmuz'dan önce alamayız kimlik belgesini. Eşimin oturma izni Nisan sonu bitecek. Oturma iznini yeniletmeden kimlik çıkana kadar kendi ülkesinde geçirse ya da turist olarak giriş çıkış yapsa sorun yaşar mıyız kimliği alırken? Yani Nisan sonu ile Temmuz-Ağustos arasında geçen sürede buradaki statüsü turistik ziyaretçi konumunda olsa sorun yaşar mıyız? Bununla ilgili bakılması gereken bir yasa araştırdım ama bu tür bir detay bulamadım. Bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok memnun olurum. Teşekkürler şimdiden.
-
Merhaba ,
Evlilik yoluyla eşim için vatandaşlık başvurumuzda komisyon aşamasına geldik diğer arkadaşların yazdığı tüm süreçler tamamlandı.
Komisyonda önce eşimi içeri çağırdılar sordukları sorulara iyi bir türkçe ile cevap verememiş biz eşimle rusça konuştuğumuzdan çok iyi öğrenemedi anlıyor fakat konuşmakta çok iyi cümle kuramıyor zaten o masanın etrafında 9 kişi toplanmış size bakarken panik yapmamak elde değil.Komisyona İstanbul'da girdik eşime türk vatandaşlığı almak istiyorusun türkçe bilmiyorsun gibi çıkışmışlar.Sonrasında beni aldılar içeri tek başıma banada aynı şekilde eşin neden türkçe iyi konuşamıyor neden çocuk yapmadınız gibi sorular sordular fakat eşimin türkçeyi iyi konuşamamasını aşırı derecede ön plana çıkardılar heyecandan olduğunu normalde daha iyi konuşabildiğini söyledim .Daha sonra farklı sorular sordular hepsine cevap verdim
Sonrasında bana şu kadar süre sonra şurayı araman lazım gibi birşey demediler sadece tamam gidebilirsin dediler .Bizi birlikte almadılar sadece tek tek alındık.
Öncelikle sormak istediğim böyle bir durum yaşayan var mı bana direk çıkabilirsin demeleri reddedilme anlamına gelir mi sizce ?
Ben komisyondan önce evlenme yoluyla aranan şartları okumuştum çok çok iyi türkçe bilmek gerektiğini bunun defalarca yüzümüze vurulacağını hiç düşünmemiştim.
Yeni Türk vatandaşlığı kanununa göre nvi sitesinden baktığım kadarıylada aranan şartlar :
Türk vatandaşlığının evlenme yoluyla kazanılması
MADDE 16 – (1) Bir Türk vatandaşı ile evlenme doğrudan Türk vatandaşlığını kazandırmaz. Ancak bir Türk vatandaşı ile en az üç yıldan beri evli olan ve evliliği devam eden yabancılar Türk vatandaşlığını kazanmak üzere başvuruda bulunabilir. Başvuru sahiplerinde;
a) Aile birliği içinde yaşama,
b) Evlilik birliği ile bağdaşmayacak bir faaliyette bulunmama,
c) Millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmama,
şartları aranır.
(2) Başvurudan sonra Türk vatandaşı eşin ölümü nedeniyle evliliğin sona ermesi halinde birinci fıkranın (a) bendindeki şart aranmaz.
(3) Evlenme ile Türk vatandaşlığını kazanan yabancılar evlenmenin butlanına karar verilmesi halinde evlenmede iyiniyetli iseler Türk vatandaşlığını muhafaza ederler.
Kanunda yazıldığı şekilde :
2.4- Türk vatandaşlığının evlenme yoluyla kazanılması
Bir Türk vatandaşı ile evlilik, doğrudan Türk vatandaşlığını kazandırmaz. En az üç yıldan beri bir Türk vatandaşı ile evli olan ve evliliği devam eden yabancılar Türk vatandaşlığını kazanmak üzere başvurabilirler.
Başvuru tarihinden sonra Türk vatandaşı eşin ölümü nedeniyle evliliğin sona ermesi halinde aile birliği içinde yaşama şartı aranmaz.
Evlenme ile Türk vatandaşlığını kazanan yabancılar evlenmenin butlanına karar verilmesi halinde evlenmede iyiniyetli iseler Türk vatandaşlığını muhafaza ederler.
Evlenme ile Türk vatandaşlığını kazanan yabancının evliliğinin butlanına karar verilmesi halinde, Türk vatandaşlığını muhafaza edip etmeyeceği konusu Valilik aracılığıyla Bakanlıktan sorulur.
2.4.1- Müracaat makamlarınca başvurunun işleme alınmasında uygulanacak esaslar
Evlenme yoluyla Türk vatandaşlığını kazanmak üzere başvuruda bulunan yabancı hakkında ön inceleme ve araştırma yapılır. Araştırma sonucunda yabancının;
a) Bir Türk vatandaşı ile üç yıldan beri evli olmadığı,
b) Evliliğin boşanma veya ölüm gibi nedenlerle son bulduğu,
c) Herhangi bir suçtan dolayı yargılandığı veya hükümlü ya da tutuklu olduğu,
ç) İstenen belgeleri ibraz edemediği,
Anlaşıldığı takdirde başvurusu kabul edilmez.
Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancının eşi, sonradan Türk vatandaşlığını kazanmış ise evlilikte geçen sürenin hesaplanmasında Türk vatandaşlığını kazanma tarihi esas alınır.
Ayrıca yabancının evlilik olay düşüncesi ile Evlenme Bildirim Formu, güncel tarihli pasaport bilgileri incelenir, varsa yanlışlıklar giderilir, eksik olan bilgiler tamamlanır.
Ayrıca evlilik yoluyla başvurularda komisyonun görevleri :
2.4.4- Komisyon tarafından yapılacak işlemler ve uygulanacak esaslar
Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancı ve eşi komisyon tarafından ayrı ayrı ve birlikte aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurularak mülakata tabi tutulmak suretiyle;
a) Evliliğe ait ortak bir yerleşim yerinin bulunup bulunmadığı,
b) Eşler arasında evlilikten doğan sorumlulukların yerine getirilip getirilmediği,
c) Eşlerin evlilikten önce karşılaşıp karşılaşmadıkları,
ç) Eşlerin isim, adres, vatandaşlık, meslek, iş gibi kişisel bilgileriyle ilgili detayları bilip bilmedikleri, birbirlerini ilgilendiren diğer önemli konular hakkında yanılıp yanılmadıkları,
d) Eşlerin tam olarak anlaşabildikleri bir dili anlaşılır bir şekilde konuşup konuşmadıkları,
e) Eşlerden birinin önceki evliliklerinde anlaşmalı evlilik veya ikamet düzensizliklerinin olup olmadığı,
f) Evliliğin menfaat karşılığı yapılmış anlaşmalı bir evlilik olup olmadığı,
Tespit edilir, evlilikten ortak çocuk bulunuyorsa, vatandaşlığın kazanılmasında bu durum lehte değerlendirilir ve tespit sonucunda oluşan kanaat Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılmasına İlişkin Mülakat Formuna (VAT-E) yazılır ve yabancı hakkında İl Emniyet Müdürlüğünden soruşturma istenir.
Burada komisyon görevleri arasında ''Eşlerin tam olarak anlaşabildikleri bir dili anlaşılır bir şekilde konuşup konuşmadıkları'' şeklinde yazılı , İyi Türkçe bilmesi gerektiğiyle ilgili bir tanımda olmamasına rağmen ve hatta çağrı merkezindende kesin olarak bu bilgiyi teyid etmeme rağmen komisyonun Türkçeyi iyi konuşamamasını problem olarak defalarca söylemesine anlam veremedim. Eski kanunda bu şart bulunuyordu hatırladığım kadarıyla fakat yeni kanunda böyle bulunmuyor.
Eşim saatlerce ağladı reddedilecek diye düşündüğü için , sorun yokta diyemiyorum sizce bu durum problem yaratacakmı özellikle dikkatimi çeken forumda aşamaları belirten diğer arkadaşlara bakanlığı aramaları gerektiğini söylemelerine rağmen bana görüşmenin sonunda böyle birşey söylememeleri oldu
-
Ayrıca ikamet uzatma işlemlerindeki (vatandaşlık başvurusu yapıp ikamet tezkeresi süresi bitenler için) yeni belgeleri okuduğumda şok üstüne şok yaşadım eziyet işkence bu eğer ikamet tezkeresi için açtıkları sitede yazdığı şekildeyse, artık online yapılıyor sanırım istenilen belgeler uzatma için bile saymakla bitmiyor ssk dan özel sağlık sigortasına noter onaylarından kaşeli belgelere ne ararsan var ve bunlar sadece uzatma için
-
Merhaba Eşim Alman ben kendim Türk,ve 40 senedir evliyiz,Türk tebasında olan bir Çocuğumuz var ve 12 senedirde Türkiyede ikamet ediyoruz,Eşim ikamet izni ile Türkiyede kalıyor ,artık devamlı ikamet almak zulüm olmaya başladı ve eşimde Türk tebasına geçmeye karar verdi.Şimdi bilmek istediğim bu,bütün formaliteyi eksiksiz olarak valiliğe verdikten sonra takriben sonuçlanması ne kadar sürüyor.Bilenler yazar ise memnun olurum.
-
Arkadaşlar merhaba,
Türk Vatandaşlığı için başvurumuz mevcuttu. Uzun zamandır sistemden takip ediyorum fakat son 2 gündür " Başvurunuz hakkında bilgi almak için bir dilekçe ile Genel Müdürlüğümüze veya ikamet ettiğiniz İl Valiliğine müracaat edebilirsiniz. " şeklinde bir uyarı almaktayım.
Başvurumda bir sorun mu bulunmakta? Daha önce benzer durumla veya mesajla karşılaşan arkadaşlar yol gösterirse çok sevinirim.
Teşekkürler.