-
Cevap: Avukat ile doktorun farkı
Alıntı:
drvirgaba rumuzlu üyeden alıntı
Vakar tavrı bozmak mı oluyor can kurtarmak? Umarım siz ya da bir yakınınız bir kaza geçirdiğinizde, yanınızdan sırf vakar tavrini bozmamak için elini kolunu sallaya sallaya giden bir doktor olmaz.
Meslektaşımın sözlerini yanlış anladığınızı düşünüyorum.
-
Alıntı:
Vakar tavrı bozmak mı oluyor can kurtarmak? Umarım siz ya da bir yakınınız bir kaza geçirdiğinizde, yanınızdan sırf vakar tavrini bozmamak için elini kolunu sallaya sallaya giden bir doktor olmaz.
Sizin aksınıze yanı benım veya bır yakınımın kaza gecirme dileğinizin aksine ben sizin veya bir yakınınızın adli bir vakaya konu olmasını dilemem.
En temel farkımız bu olsa gerek...
Hamsınız belli pişmeden oldum demeyin..
-
Mizah konusunda da fark var galiba
-
Alıntı:
Vakar tavrı bozmak mı oluyor can kurtarmak? Umarım siz ya da bir yakınınız bir kaza geçirdiğinizde, yanınızdan sırf vakar tavrini bozmamak için elini kolunu sallaya sallaya giden bir doktor olmaz .
Siz, anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız Sn. drvirgaba;
Unutmayınız ki; alıntıdan koyulaştırdığım kısım hepimiz için geçerlidir. Öyle iyi dileklerde bulunalım ki Allah bize o dilediğimiz dileğin iki katını versin.
Herkese en iyi dileklerimle,
Hakkımızda hayırlısı ne ise , o olsun! Amin.
-
"Açılın doktor var" söylemine saygı duymayacak bir tek insan var mıdır?
Duygu Hanım'ın, üstelik de çok güldüğüm bu esprisi, belli ki yanlış anlaşılmış.
Bir meslektaşımızı "Açılın avukat var" diye bağırırken düşünmenin güldürmeyeceği bir avukatın olacağını sanmam. :)
-
Tamam arkadaşlar özür :) Makul tepki veren arkadaşlara ayrıca teşekkürler. Yalnız mesleğimiz son zamanlarda o kadar dejenere edildiki toplum nazarında, o anda o hissiyatla düşüncesizce zan altında bıraktım arkadaşı.
-
Alıntı:
Yalnız mesleğimiz son zamanlarda o kadar dejenere edildiki toplum nazarında
Demek ki avukatlık ile doktorluk mesleklerinin bir benzerliği de bu. :)
-
Bir avukat bir kaza gördüğünde elini de kolunu da hatta kafasını da sallaya sallaya kaza mahallini terk edip gidebilir ama doktor gidemez çünkü hipokrat yemini vardır ! İşte fark burada..
Sahi avukatların da herhangi bir yeminleri var mıdır?
-
Alıntı:
Yargıtay içtihat kanunları konusunda bilgisi olan yok mudur yani koca sitede ? Bizim foruma gelip sağlık probleminizi danışssanız size koşa koşa yardıma gelirler...açılın ben doktorum diye :)
Bu da kendi açtığım diğer bir konu başlığında kendi kendime verdiğim cevap :) Yine kızacaksınız ama :)
-
ortak yanları mesleklerini çok pahalıya icra etmeleri.doktorların ki görsel avukatların ki ise görünmez adaletin sağlanmasında taraf olmalarıdır.
-
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Yanlışşşş;
Baro odalarında satılık AV plaka ilanları olur.Sadece doktorlardan farkımız br kargaşada açılın doktor var burada gibi bir söyleme benzer açılın avukat var demeyiz. İş çıkma ihtimali olsada. Vakar tavrımız bozmayız:):D
İnanmayacaksınız ama ben dedim, tabi biraz muziplik olsun diye ama dedim içimde kalmadı:
Trafik kazasında yaralanan mağdur çocuğun ifadesi için hastaneye görevlendirilmiş ancak polis hemşire vs yüzünden çocuğa biraz uzak kalmıştım. Baktım kimse bana yer vermeyecek tereciye sattım tereyi gitti
"Açılın ben AVUKATIM !"
-
Farkları ne bilmem ama ikisinde de ortak bulunan temel özellik DÜRÜSTLÜK olmalı...(bütün herkes için de geçerlidir aslında...)
-
Hakim sanığa sordu:
- Karakolda suçunu itiraf etmişsin sen, peki şimdi niye inkar ediyorsun?
- O zaman henüz avukat tutmamıştım. Şimdi suçsuz olduğuma ben bile inandım!
Doktor hastasını hasta olmadığına inandırabilir mi?
-
"Kötü doktor candan eder, kötü avukat ise maldan eder. Mal canın yongası olduğuna göre kötü avukat da candan eder." derdi bizim hocamız okulda iken :)
-
Avukat bir insanı kurtaramasa bile o kişi hayatına devam edebilir ancak doktorun kurtaramadığı kişi ancak mezara gider
-
Tartışmaya gerek yok ikisi de lazım ;p
-
Alıntı:
fulya1212 rumuzlu üyeden alıntı
Avukatla doktorun farkı
Doktor ne yazarsa yazsın yazdığını kısa öz ama okunmayan bir el yazısıyla yazar. Okusanızda anlamazsınız.
Avukat ne yazarsa yazsın uzun, son derece okunaklı ve makine kullanarak yazar. Yazdığını okur ama yine anlamazsınız.
Yazdıran açısından gerçek fark sözcük başına düşen YTL farkıdır. Doktorun yazdığı her sözcük avukatın yazdığına göre 10 kat pahalıdır. Üstelik yazdığı her sözcükte ödeyeceğiniz miktar katlanarak artar. Avukatın yazdığı sözcük miktarı ödeyeceğiniz ücreti arttırmaz yani avukat yazdıkça sözcük başına ücret azalır.
( : ( : ( : offf ya bomba bi yazı olmuş. akşam akşam iyi güldüm ( :
-
Avukata soru sormak için para ödemekte isteksiz davranılır, doktora daha soru sormadan vizite ücreti peşinen ödenir. Avukat gecenin her saati aranabilir, doktor telefonunu kapatır uyur, acil durumlar için acil servisi vardır, ancak kafasına bir şey takılıp uyuyamayan müvekkil açıp arayıp huzura ermek ister...
-
Merve hanim emin misiniz o zaman ben de farkli bir yorum getireyim biz avukatlar da muvekkiller aradaginda sicak yatgimizdan onlara telefonda yardimci olabilioruz fakat bir hekim vaka icin cagrildignda olay mahaline gitmek zorunda bu arada hangi ilde bir hekim telefonunu kapatarak uyuyor merak ettim soyleyin de ben de ablama iletip tayinini oraya aldirsin saglikli ve adaletli gunler dilerim
-
bir doktor idari amiri tarafindan herhangi bir konuda hakli ya da haksiz olsun tartismaya girdignde diger meslektaslari o doktoru savunuyor fakat biz bir davada hakim ile usulden kaynaklanan ve hakli oldugumuz bir konuda tartistigimizda durusmada sirasni bekleyen diger avukatlarin cogu susup kalio diger bir farkimiz da doktorlar muayene ucretlerinde asla taviz vermemekteler bunlari almamazlik ya da az bir ucretle yapmamaktalar fakat biz avukatlardan bircok kisi hayir isi yaparmis gibi cok dusuk ucretlerle dava alablmektelr evet arkadaslar bizim doktorlardan farkimiz bu
-
Bir avukat da, doktor da kendisine verilen işi başarmak için çabalar ama sonuçta avukat davayı kaybedebilir de kazanabilir de. Doktorun hastası yaşayabilir de ölebilir de. Ama her durumda avukat da doktor da ücretini tastamam alır.
Ancak örneğin bir elektronik cihazı tamire verdiğinizde tamirci de o cihazı çalışır hale getirmek için uğraşır. Arızanın nerede olduğunu bulur, tamir eder. Bazan da arızanın tamiri için değiştirilmesi için gereken birçok parça vardır ve o parçaların fiyatları toplamı çok yüksektir. Bu durumda cihaz tamir edilemez. Burada da tamirci arızayı bulma işlemini tam olarak yapmıştır. Tamir işinde arızayı bulmak işin %80-%99'u, parça değiştirilmesi işin %20- %1'i dir. Ama tamirci bu durumda 5 lira bile istese kınanır.
Üstelik işin daha vahim tarafı şudur ki; Doktorun bir hastası öldüğünde "Doktor daha fazla özen gösterseydi belki hasta ölmeyebilirdi" ya da avukat bir davayı kaybettiğinde "Avukat daha iyi savunma yapsaydı belki davayı kazanabilirdi" demek mümkün iken, tamirci olayında böyle bir şey yoktur. Çünkü arızalanmış parçalar daha tamire gelmeden önce bozulmuştur. "Daha iyi analiz etseydi daha az arızalı parça çıkabilirdi" diye bir durum yoktur.
Neden böyle bu? Tamircilere haksızlık değil mi :)
-
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
her durumda avukat da doktor da ücretini tastamam alır.
emin misiniz bence bulunmadiginiz meslek grubu hakkinda bu kadar emin konusmayin hangi avukat arkadasim cmk odemeleri zamaninda alabiliyor hangi meslektasim muvekkillerine baroca onerilen dava ucretlerinin altina inilemeyecegini anlatmaya calismio
-
Alıntı:
spatyom rumuzlu üyeden alıntı
emin misiniz bence bulunmadiginiz meslek grubu hakkinda bu kadar emin konusmayan hangi avukat arkadasim cmk odemeleri zamaninda alabiliyor hangi meslektasim muvekkillerine baroca onerilen dava ucretlerinin altina inilemeyecegini anlatmaya calismio
Alıyor derken, hakediyor anlamında söyledim. Geç de olsa alıyor, hatta müvekkilden hiç tahsil edememiş olsa bile en azından "alacaklı" oluyor.
Tamirci ise ücreti "zaten haketmemiş" oluyor. Alacaklı bile değil.
-
hem artik halk bilinclendi hastasi olen doktora ozen gosterseydi olmezdi demek yerine siddet uyguluyorlar ya da davada istedigini elde edemeyen kisi avukatinin burosunu basabiliyor en azindan halk tamirden sonra calismayan alet icin ciragi ya da ustayi dovmuo
-
Bütün sıkıntıları avukata yükleyebilir ama eğer bir ceza alınacaksa da bunu avukata yükleyemez :)
Alıntı:
METUS rumuzlu üyeden alıntı
Ülkenin birinde bir işadamı yaşarmış. Bu işadamının senelerdir hastalandığında hep gittiği bir doktoru ve her türlü hukuki sorununda başvurduğu bir avukatı varmış. Herzaman onlardan ne kadar çok memnun kaldığını defalarca vurgularmış.
Ancak günün birinde doktor, avukatın kendisinin aldığı ücretten çok daha fazlasını aldığını duymuş; bunu işadamına sormadan edememiş, aldığı yanıt ise gayet ilginçmiş:'Benim bir rahatsızlığım olduğunda hernekadar beni iyileştirmek için elinden geleni yapsan da ben iyileşene kadar hastalığımın acısını çekiyorum; halbuki hukuki bir sorunum olduğunda avukatıma yetkiyi veriyorum bütün sıkınıtıları ona yüklüyorum ve hiç bir rahatsızlık duymaksızın işime devam ediyorum, İŞTE ARANIZDAKİ FARK BU!!!
-
Alıntı:
A380 rumuzlu üyeden alıntı
bütün sıkınıtıları ona yüklüyorum ve hiç bir rahatsızlık duymaksızın işime devam ediyorum
Ha ha ha :))
Güzelmiş.
Ama insanın içinde bir "acaba" korkusu kalır hukuki bir sorun da olsa. Tam olarak yüklenemez yani.
-
ne yani bundan dolayı insanlar doktor yada avukat olmak istemeyeceklermi?
-
Böyle bir avukat tanıyorsanız, bende kendisiyle çalışmak isterim. Şimdiden çok teşekküler.
-
Alıntı:
milas rumuzlu üyeden alıntı
İkiside insanları kurtarmaya uğraşırlar ama, Avukatın kurtaramadığı hapise, doktorun kurtaramadığı mezara girer.
Benim yazmak istediğimi daha güzel bir dille anlatmışsınız. ^^
-
Hiç bu yönden düşünmemiştim.Gerçekten hakılısın
-
yorumları okudukça güldüm :D hiç bu gözle bakmamıştım ben bu olaya :D