Cevap: Hacİzlerİn kaldirilmasi İle İlgİlİ bİr soru
Alıntı:
Anladım arkadaşım ama bu Merkez Bankası ile nasıl iletişim kuracağım onu bilmiyorum. Birde dosyaları kapattığım ilgili icra müdürlükleri bu konuda gerekeni yapmazlarmı acaba? saygılarımla..
İcra müdürlüğü tabi ki kapatılan dosya için gereken işlemleri yapacaktır. Kullandıkları sistem hakkında net bir bilgim yok fakat sanırım UYAP üzerinden gerekli fekler yapıldıktan sonra bankaların veritabanına da bu bilgiler düşecektir. Siz anında düşmesini istediğiniz için size merkez bankası seçeneğini sundum zira genel olarak yargı sisteminde her şey bir anda olup bitemiyor.
Merhaba Değerli Hukukçular ve Hukuk Severler..
Benim bir bankaya borcum vardı ve bu borcuma istinaden başka bankadaki parama bloke konulmuş.İcra dairesinde bloke konuşmuş olup elimde şimdi ise borcu kalmamıştır diye ibraname var. Acaba borçlusu olduğum bankanın avukatından aldığım bu ibraname bankadaki hesap blokeyi kaldırmak için yeterli olurmu? Saygılarımla..
O ibranameyi haciz koyulan dosyaya ibraz edip haczin kaldırılmasını talep etmelisiniz.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Engin Bey. Peki ben bu ibranameyi ilgili icra dairesindeki dosyaya mı ekletip mi kaldırılmasını talep edebilirim? Saygılarımla..
Ben başka bir şey mi dedim? :)
Merhaba Engin Bey..
Ben aldığım ibraname ile ilgili icra dairesine dosya harcını ödeyip dosyayı kapatıp bankadaki blokeyi kaldırmak istiyorum dedim. Dediler ki alacaklı bize alacağımız kalmamıştır diye yazı yollasınlar bizde gerekeni yapalım. alacaklı da tutturmuş bizim yazı yazmamış uzun sürer bekleyin 1 yıl sonra rafa kalkar dosyanız. ben 1 yıl beklemek istemiyorum acaba başka ne gibi yöntemler kullanabilirim. Elimdeki ibraname sanki hükümsüz gibi geçersiz gibi çelişkiye düştüm icra dairesindekiler bana böyle deyince.saygılarımla..
İcra müdürlüğü banka vekillerini bu gibi yazılarını aslında kabul edip gereken işlemi yapıyor ya da bir muhtura yollayıp itiraz edilmezse gereği yapılacağı bildiriliyor. Siz dosyaya ibraz edip talepte bulunabilirsiniz red edilirse icra hakimliğine şikayet edersiniz hal olur.
Merhaba Engin Bey..
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben dediğinizi yaptım elimdeki ibraname ile gittim icra dairesine yetersiz bu dediler. Yani dosyaya bu ibranameyi ekletmek istediğim halde illaki alacaklıdan yazı istiyorlar. Şuan benim ne gibi haklarım var neler talep edebilirim hiç bilmiyorum. Çünkü her gün kanunlar değişiyor Birazda bizim bilgisizliğimizden kaynaklanıyor. saygılarımla..
Ne yapabileceğinizi yazdım talep yazarsınız red ederlerse icra hakimliğine dava...
Çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız siz olmasaydınız şuan ben ne yapacağımı bilemezdim ve büyük bir çıkmaza girmiş olurdum o kadar söylüyorum.