Cevap: İşe iade dabası hk.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Herkes soru sormuş Erdoğan Bey cevaplamış. Ben de aslını tam bilmediğim bir şeyi sormak isterim:
İşveren işten çıkardı; kendi hesabınca İÇERİDEKİ MAAŞIMI, bir miktar kıdem ve ihbar tazminatı ile bir miktar "kullanılmamış izin" parasını banka hesabıma yatırdı.
Ancak ben işe iade davası açmak istiyorum.
Bu paraları örneğin dava 2 sene sürse, 2 sene boyunca bankadan çekemeyeceğim ve bankada mı kalacak? ya da nasıl olacak? Bu iki sene içinde işe giremeyecek miyim? ne yiyip ne içeceğim?
Bu sorunun cevabını; özelleştirilen kurumlardan isteği dışında emekli edilmek suretiyle, emekli maaşı ve diğer hakları banka hesabına yatırılan ve de en önemlisi, bir kısmının bu şekildeki parasal haklarını kullanmayıp, işe iade davası açanlarda aramak lazım.
Sonuç: Bankaya yatırılan parayı çeken mevduat faizinden yaralanamadı, işe iade davası açan kaybetti ve dava sonuçlanıncaya kadar geçen süredeki mevduat faizinden yararlandı.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yani, artık buna ben cevap vermeyeyim mi diyorsunuz sn.şenoleker :)
Valla ben sordum. forum kurallarına göre kimsenin cevap verme zorunluğu yok. Ama ben cevap vermenizi dilerim :)
Sizce nasıl olacak sorusuna gelince;
Buna ancak mühendis mantığıyla cevap verebilirim:
İçerdideki maaşına karşılık kısmını almalı, sonraki 4 ay boyunca her ay başı bankadaki paranın bir maaş kadar kısmını almalı, 4 ayın sonunda başka bir işe girmeli ama bu işe iade davasına engel olmamalı.
Ama çok büyük ihtimalle hukuksal olarak böyle değil :)
merhaba ,Bende bir özel bir bankada şube müdürü idim.12 yılın sonunda 5 yıl önce ki bir işlemden dolayı beni işten çıkardılar.Bu arada geçen süre iş kanununun 26.maddesinde nasıl açıklanıyor.Ayrıca ogün işlem yapılırken ben MÜDÜR değildim.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yani, artık buna ben cevap vermeyeyim mi diyorsunuz sn.şenoleker :)
Seçimi bana bıraktığınıza göre seçimimi yapıyorum:
Cevap veriniz. :)
Ben olsam ;
yatan miktarı alır, kullanır işe iade davası açardım. :)
Kazandıysam davayı, işe iade alınırsam ödenen tazminat avans olarak kabul görecek veya iadesi istenecektir sonuçta :)