Cevap: Ne yapmam gerek yardım!!' bilgi almak istiyorum.
ya aslında ben böyle hiç karakolluk olmamıştım o yüzden telaş ediyorum,endişeleniyorum sonuçta,inşallah sucsuz olduğum çıkar ortaya,ve beklicem bilişim hukukuyla ilgilenen arkadaşlarının bılgılerını benımle paylaşmalarını istıyorum.ayrıca o siteye koyma işini kendisi yaptıysa bu sonuçlanmazsa ne olur:s ya bulurlar değilmi,sonuçta polisler işini bilen insanlar,incelemeleri gerek:/
başlat + donatılar + ekran alıntısı aracına tıklayın,nereyı kaydetmek ıstıyorsanız kırpın ve kaydetme tusuna basarak jpeg olarak kaydedin.:) ispatlamış olursunuz,küfür ettiğini.
Cevap: Nişanlımın Eski Sevgilisi Tarafından İftira Bilişim Hukuku İnternet Hukuku Facebook Davası Acil
İlgili maddenin ne olduğunu ifade sırasında öğrenebilirsiniz. Muhtemelen özel hayatın gizliliği ile ilgili maddeya da maddeler ve TCK 53 tür. Alacağınız ceza sevk maddelerine göre verilir tabi ceza alacak olursanız ama gene de hapse girerim v.s.. diye de hemen düşünmeyin kararın açıklanmasının geri bırakılması gibi seçenek yaptırımlar da var. 5 yıl aynı suçu işlememe halinde dava hiç açılmamış gibi oluyor bu tür şeyleri de avukata sorabilirsiniz. Bilgisayarınız incelendi mi bilmiyorum ama incelenir ve o +18 siteye hiçbirşekilde girmediğiniz ortaya çıkarsa ceza alma ihtimaliniz düşecektir. Resmin upload yapıldığı ip nosu da size ait çıkmazsa ceza alma ihtimalinizin daha d üşmesi gerekir. Tabi bazı durumlarda benim başıma gelmişti iftiracı gidip arkdaşının evinden bu işleri yapıyor yargıtayın -doğru olmadığını düşündüğüm- bir kararı ndeniyle hakimde ip nosu çıkan üçüncü şahısı tanık olarak dinliyor ve tanık da ifitiracının arkdaşı olduğu için yalan söyleyebiliyor ( zaten yargıtayın ip nosu 3. şahsa ait çıkarsa o kişi tanık olarak dinlenmeli şeklinde kararının da bu ndenle doğru olmadığını düşünüyorum, peki ya o üçüncü şahıs davayı açan iftiracının arkadaşı ise bu durumda iftiracının arkdaşını tanık olarak dinlemek sanığı suçsuz dahi olsa zor duruma sokar) o zaman sizde siteye bağlanılan yer ve tarih durumuna göre kendi şahitlerinizin dinlenmesini isteyebilirsiniz tabi davanın ilerleyeceği yöne, savcının iddianamede sunacağı kanıt durumuna ve hakimin kişisel görüşlerine göre olabilecek herşeyi önceden hesap etmek mümkün değil, siteye kimin upload ettiği ortaya çıkmazsa "şüpheden sanık yararlanır" ilkesi gereği beraat isteyebilirsinz, ancak sonuç hakimin takdirindedir ve tabiki kararadan memnum olmamanız durumunda da temyiz yolu açıktır diye kararda belirtilir büyük ihtimalle.
Cevap: Nişanlımın Eski Sevgilisi Tarafından İftira Bilişim Hukuku İnternet Hukuku Facebook Davası Acil
"Sevk maddesisnin ne olduğunu ifade sırasında öğrenebilirsiniz."
Sevk maddesi ifade alırken öğrenilmez. Hangi atılı suçun şüphelisi olduğu öğrenilir. Sevk maddesi iddianame yazılırken belirlenir.
Yani, savcı soruşturmayı armut suçundan yaparken daha sonra eylemin elma suçu kapsamında kaldığına kanaat getirerek elma suçundan iddianame düzenler. Sevk maddeleri o zaman belli olur. Kısaca elmayla armutu karıştırmamak lazım.
Alıntı:
Jilet rumuzlu üyeden alıntı
"Sevk maddesisnin ne olduğunu ifade sırasında öğrenebilirsiniz."
Sevk maddesi ifade alırken öğrenilmez. Hangi atılı suçun şüphelisi olduğu öğrenilir. Sevk maddesi iddianame yazılırken belirlenir.
Yani, savcı soruşturmayı armut suçundan yaparken daha sonra eylemin elma suçu kapsamında kaldığına kanaat getirerek elma suçundan iddianame düzenler. Sevk maddeleri o zaman belli olur. Kısaca elmayla armutu karıştırmamak lazım.
itirazınızda haklısınız sevk maddesi derken onu kastetmiştim aslında yani şüphelenilen suçu ama o an aklıma öyle geldi hepimiz bazen bu tür hatalar yapabiliriz kastım yoktu, Özür dilerim durumu düzelttim :)
teşekkür edrim yorumlarınız için ve bana bilgilendirdiğiniz için,fakat ben sevk maddesi nedir yani tam olarak hiç birşey anlamadım.:/ yani durumum ne olucak,ifademde bilgisayarımı incelemelerini isticem.