Cevap: Yargıtayın bozma kararı
Merhaba
Kıdem tazminatı için tekrar dava açmak gerekiyor mu
Gerekçeli karar tarafların adresine gönderilir mi mutlaka.
Bu kararda birkaç sebep var AİHM ne göndermek için, daha önce AİHM ye gitmiş bir işe iade davası bulamadım o kadar araştırmama rağmen.
Herşeyin ispatı ile AİHM ye göndermiş olsam bir değişiklik olur mu ya da iş davası olduğu için reddedilirmi
Ortada bir haksızlık var, her zengin olan param var deyip çalışanı haksız çıkartırsa bu ülkede ters giden birşeyler var bence
Ne yapıcaz zengin kazandı diye pes edicez anlamına mı geliyor bu durum.
O zaman zengin firmalarda çalışmamak gerekiyor. Ne de olsa kriz olunca işten çıkarmak için sebep bulunuyor.
Dava açsanda değişen birşey yok işveren zengin, parası var. Ama sana vermek istemiyor.
Alıntı:
cem1623 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Kıdem tazminatı için tekrar dava açmak gerekiyor mu
Gerekçeli karar tarafların adresine gönderilir mi mutlaka.
Bu kararda birkaç sebep var AİHM ne göndermek için, daha önce AİHM ye gitmiş bir işe iade davası bulamadım o kadar araştırmama rağmen.
Herşeyin ispatı ile AİHM ye göndermiş olsam bir değişiklik olur mu ya da iş davası olduğu için reddedilirmi
Ortada bir haksızlık var, her zengin olan param var deyip çalışanı haksız çıkartırsa bu ülkede ters giden birşeyler var bence
Ne yapıcaz zengin kazandı diye pes edicez anlamına mı geliyor bu durum.
O zaman zengin firmalarda çalışmamak gerekiyor. Ne de olsa kriz olunca işten çıkarmak için sebep bulunuyor.
Dava açsanda değişen birşey yok işveren zengin, parası var. Ama sana vermek istemiyor.
Siz verilen cevapları okumuyor, tekrar tekrar aynı şeyleri soruyorsunuz. Yorumlarınızın dışında kalan sorularınızın cevaplarını almıştınız.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
cem1623 bak burada ne dİyor, okuyabİlİyor musunuz?
Parasal haklarımı nasıl talep edicem, bunun yolu nedir öğrenmek istediğim bu, tekrar dava mı açmalıyız yada gidip işverene paramı mı ver demeliyim. Bilmediğimiz şeyleri sizlerin yardımları ile öğrenmeye çalışıyoruz Tolga bey belki haklısınız kızmakta ama birazda bizlere hak verin Avukat değiliz ya da bu tür konularda uzmanda değiliz öğrenip kendi başımıza birşeyler yapmak için sizlerden yardım alıyoruz bunun içinde tekrar tekrar teşekkür ediyoruz
Alıntı:
cem1623 rumuzlu üyeden alıntı
kendi başımıza birşeyler yapmak için sizlerden yardım alıyoruz
İşverene kararı da ek yaparak kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve diğer haklarınızın (Fazla mesai, gıda, yakacak, yıllık izin v.s.) ödenmesi için ihtar yollaman gerek. İşveren ihtarda belirteceğin gün ( 3 yada 5 gün) içeresinde ödeme yapar ise sorun yok. Ödeme yapmaz ise, alacak davası açman gerekecek. Ancak, bu konu kendi başına halledebileceğin bir konu değil. Zira, alacağın miktarı tam olarak kendi başına hesaplayabilmen güçtür. Bu yüzden, elindeki kararla birlikte daha fazla vakit kaybetmeden bir avukata gitmeni öneririm.
Çok teşekkür ederim cevabın için. Ama şöyle bir durum var ben avukatla işe iade davası açmıştım 2009 da, daha yeni geldi dosya yerel mahkemeye, ve ben gittim karar yazısının çıktısını aldım. Yargıtayın kararı bize tebliğ edilecekmi bunu beklemeliyim mi yoksa avukatıma mı gönderirler henüz Gerekçeli karar bana ulaşmadı. İşkura gittim geçen hafta karar yazısı ile bana gerekçeli kararı getir dediler ne zaman tebliğ edilirki bu ya da kaybettiğimiz için tebliğ edilmiyor mu
Tolga bey bu konularda da yardımcı olabilirmisiniz.
Bu karara göre tekrar Tazminat vs haklarım için dava açtım. Avukatıma sordum ne kadar sürer ortalama ve temyize açık olur mu diye herşey olabilir dedi. Sistem nasıl işliyor ki, haklarımı normalde talep etmem gerekirken bana avukat masrafları için icra davası açmışlar talep etsemde ödemeyeceklermiş belliki, peki şimdi yeni açmış olduğum dava, işe iade davası gibi uzun sürer mi yoksa bu karara göre hareket edilip kısa sürede bitirilir mi? Temyiz yolu açık olursa yine yandık 3-5 sene daha bekleriz artık hayırlısı diyelim.