Cevap: Nafakanın kesilmesini talep edebilir miyim?
Sayın ''scorpion35'' kızgınlığınızı yorumuma yönlendirmeniz oldukça anlaşılmaz.Ben özgür bir birey olarak fikirlerimi paylaştım.Ve beyler diye başlayarak erkelere seslendim.Ama demedim ki kadının hiç bir suçu yok veya kadın bir imza atmıyor yada bedel ödemiyor.Dul damgası her onurlu kadın için verilen 300TL-500TL ile karşılanamayacak bir bedeldir zaten.Evet, sadece erkek arkadaşlara hitap eden bir ileti yazdım.Belki konunun devamında sevgili bayan arkadaşlarda şunları genel olarak yapmakta diye ayrı bir ileti yazarım.Sanırım bu durum için sizden izin almam gerekmiyor.Yazdıklarım da isteyen kabul etsin etmesin yasa koyucularında kabul ettiği gerçeklerdir.Olayı sadece boşanma aşamasından boşanmanın bitmesi ve bedel ödenmesine kadar kısımda incelersek eminim kusur oranı genel manada erkeklerde daha azdır.En azından ben öyle tahmin ediyorum.Olayı iki tarafın tanışmasından en sonuna kadar almalıyız bence.Etrafımda gördüğüm bazı erkek profilleri var.Sırf karşı taraf daha güzel/imkanları daha fazla/mesleği daha iyi/eğitim durumu daha iyi/yanıma daha yakışır diyerek aslında tanımadığı ve anlaşamadığı bayanlarla bunları ön planda tutukarı için kendilerinede ihanet ederek olmayacak evlilikler yapıyorlar.Bunun üzerine zaten artık hiç bir şey yapmaları geremiyor.Sonra karımın kardeşleri beni tehdit etti, karım bana olmayacak iftiralar attı, karım evdeki ortak eşyaları benden habersiz (ç)alarak kendi evine taşımış ve inkar ediyor vs. diye dert yanıyorlar.Arkadaşlar bakın size olanı tekrar söylüyorum, kabul etsenizde etmesenizde bular birtakım arkadaşların yaşadıkları acı gerçeklerdir.Kadın erkek eşitliği çok göreceli ve esnek bir kavramla olmakla beraber kadın ve erkek hemen her yer ve alanda eşit değildir.Bu zaten doğanın kanununa aykırıdır.Kanunların kastettiği eşitlik çok dar bir alanı işaret etmektedir. Özünde evlendiği ve bir zamanlar sevdiği bir adama iftira atacak, canına malına kastedecek, zarar görmesi için elinden geleni ardına koymayacak ve anlaşamadığınızı gördüğünüz insanlarla evlilik yapmayın.Devlet acısını sizden çıkarır.Gerçekten ağır bedeller ödersiniz.Birbirinizi ve ailesini en az 2 veya daha fazla yıl tanımaya özen gösterin.Evlilik bağı bir ortaklık bağıdır.Ortağınızı, hayat arkadaşınızı elinizden geldiği kadar iyi seçmeye çalışın.Her şey olacağına varıyor hayatta lakin durum artık böyle.Ben açık söylüyorum, çok beğendiğim ve birlikte yaşadığım bir bayanla ilerideki muhtemel bir evliliği yürütemeyeceğimi 1 yıl sonunda anlamamla aramızda büyük bir aşk olmasına rağmen ayrılmak zorunda kalmış bir erkeğim ben.Yüreğim kanayarak bu kararı verende benim.Çünkü gerçekçi bir şekilde 1 sene süren bir birliktelikte zaten size geleceğin sinyalleri geliyor.Siz görür veya görmezsiniz o ayrı.Neyse arkadaşlar herkesin ilişkisi özeldir ve genel olarak değerlendirmek ve burda yorum yapmak kimseyi suçlamak anlamında değildir.Sedece yazdıklarım, düşündüklerimden ibarettir.Bu işlerden ağzı yanan arkadaşlar fikirlerime katılmayabilir.Ancak saygı göstermek durumunda olduklarını bir kez daha hatırlatmak istiyorum.İyi forumlar.
Sayın "Bill187" yazınızı okuyana kadar her şey normaldi, kızgınlığımda söz konusu değil böyle bir şeyde olamaz ancak bir kaç örneği genele mal eden taraflı yaklaşımınız hoşuma gitmedi buna işaret ettim ,istediğinizi yazmakta özgür olduğunuz aşikar ancak yazdıklarınız ve söyleminizle insanları tahrik etmek yerine daha yol gösterici her kesime hitap eden kadın erkek fark etmez hepsinin hayatının seçiminde dikkatli olmaları gerektiğini baştan söyleseniz belki bu kadar dikkatimi çekmezdi.
Saygılarımla.
Ben hiç bir örneği kimseye mal etmedim.Ayrıca tahrik etmek lafınıda tam bir tahrik olarak yorumluyorum.Ortada öyle bir şey yok.Bu konuda o kadar dolusunuz ki tek duymak istediğiniz erkeklerin ne kadar mağdur olduğu ve haksızlığa uğradığı ve burdan doğacak ağırlıklı görüşlerle bir gün yasaların erkekler lehine değişmesi vs.Keşke öyle olsa.Bende bir erkeğim ve aslında aynı taraftayız.Bazı bayanlarında kimlere neler çektirdiğinide etrafımdan görüyorum.Bende sizin yerinizde olsam belkide bu konudaki her karşı fikre bunlardan çekmiş bir kişi olarak tepki gösterirdim.O yüzden tepkinizi anlayabiliyorum.Her neyse konuyu daha fazla dağıtmanın bir anlamı yok.Soru ve görüşlerin devamını tıkamayalım daha fazla.Herkese iyi forumlar.