Yani işveren parami vermeden önce şirketi kapatırsa, benim tazminatı ödemeyecekmi? Eğer şirketi kapatırsa evine veya bankadaki mevduatına haciz işlemi olamazmı?
Printable View
Yani işveren parami vermeden önce şirketi kapatırsa, benim tazminatı ödemeyecekmi? Eğer şirketi kapatırsa evine veya bankadaki mevduatına haciz işlemi olamazmı?
İşyerini kapatsada kapatmasada alacağınız baki kalır. evine veya parasına icra işlemi yapabilirsiniz.
Şimdi size biri çıkp işyerini kapatmadan alın demiş sizde boşuna evham yapıyorsunuz.
Daha önce de belirttiğim üzere, işvereniniz ŞİRKET, o şirketin sahibi Ahmet bey veya Mehmet bey değil, tüm alacaklarını tahsil edip, şirkete ait tüm mal varlığını sattıktan sonra işyeriniz kaptılırsa, tazminatınızı alabileceğiniz herhangi bir muhatap ta kalmamış olacağından alamazsınız. Kişisel mallarına ( evine veya bir başka işyerine) yada kişisel hesaplarına herhangi bir işlem yapılamaz kıdem tazminatı alacağınızdan ötürü.
Evine veya kişisel hesaplarına haciz yapamazlar işyerinin kıdem tazminatı borcu nedeniyle sn.ceceli.
Dediğiniz gibi alacak baki kalır, ama orada kalır sadece. 10 yıl sonra artık baki de kalmaz, zamanaşımına uğrar.
Alıntıladığım o mesajınızda şirket değilse ifadesi yoktu sn.ceceli,
ayrıca sanırım ''şirket değilse diyerek'' demek istediğiniz şahıs şirketi olması idi.
Şahıs şirketlerinde evet haklısınız , kapatsada o borctan sorumludur ama bir tüzel kişilikse işveren , ve şirket iflas etmiş değil de kapanmış ise, hak kazanılmış olsa da, mahkeme kararı olsa da, tazminatı ödeyecek-ödemesi için başvurulabilecek bir tüzel kişilik artık kalmadığından , yapılabilecek bir şey de kalmamakta ne yazık ki.
O Yanıtım size özel değildi, ileride konuyu okuyabilecek diğer soru sahiplerine yönelik bir düzeltme mesajıydı sadece.
saygılar
Artık dayanacak gücüm kalmadı ben kamuda taşeron işçiyim 2009 dan beri çalışıyom kendi kafalarına göre girdi çıktı yapıyorlar,izin yok,haftada 45 saat çalışmam lazım 60-70 saat çalıştırıyor mesai ücreti ödemiyor onların yerine izin de vermiyor ne yapmam lazım nasıl tazminat ve diğer haklarımı alabilirimki mesela mesai ücretini falan almak istiyorum 300 saat mesaim olmuş.