Yoksa bahsi geçen ev sahibi sizmisiniz ? :) Öyle cevaplar veriyorsunuz ki
Printable View
Nasıl cevap vermek lazım acaba, bizi aydınlatırsanız ?Alıntı:
Yoksa bahsi geçen ev sahibi sizmisiniz ? Öyle cevaplar veriyorsunuz ki
Şöyle bir cevap olabilir miydi ki:)
Kiracı ,sözleşmede 3 ay fesih hakkı tanındığı cihetle........
3 ay oturmakla ,bundan sonrası için kira konusu gayrimenkulü ,istediği şekilde ,hiçbir tazminata mahal ve gerek kalmadan tahliye edebilir.Çünkü, kiracı bu maddeyi sözleşmeye koymakla ,düşündüğü amaçsal yorum ,kendisinin 3 ay oturup ,bundan sonrası için ,bir telefon da ederek ,gayrimenkulü,kış ortasında terk etmek, ve kiralayana ne zaman bulabileceği kendisine kalmış yeni bir kiracı bulmaktır.?
Hem kiraya verenin ,milyarlarcalira değerinde bir dükkanı var....oysaki kiracı gariban ,zor duruma düşmüş ,onu incitmemek sarıp sarmalamak gerekir......
HELE HELE....anayasamız sosyal devlet ilkesinde ,kiracıların korunması gerektiğini de amaçsal yorum olarak ortaya koymuyor mu?
Yani; bu kiracı para kazansa idi ,zaten ödemez miydi.Bu kalantor dükkan sahiplerinin ,bu kiracıyı ezmesine hangi hukuk onay verir.Yani;bu zamana kadar kirası mı ödenmemişte............oturulmayan kiraları talep edecek..........olacak iş değil......oturupta ödemediğimiz kiraları inar eden mi var,fazladan bir ay bile ödedik daha ne isteniyor.........
Bu üç ay öncesinden fesih olayını pek anlamadım ben kiracı kontrat süresi dolmasına 15 gün kala kontratı yenilemeyeceğini ihbar etmezse aynı şartlarda bir yıl daha uzar biliyorum.
merhaba evsahibim evi erken tahliye ettiğim gerekçesi ile bana 01.01.2011 tarihinde dava açtı benden 3aylık kira ve ev içinde hasarlar olduğu gerekçesiyle benden masraf talep ediyor. evden çıkmamı isteyende kendisiydi ama ben herhangi bir ihtar çekmeden evi kasım 2009 da tahliye ettim kasım kirasınıda ödedim kendiside aralık ayında evde tadilat yapıp kiraya verdi kiracısı ocak ayından itibaren oturuma başladı..benim evden çıkma sebebim ise üs katımda çatıyı yükseltip orayı daire haline getirdi bunu yaparkende evde doğalgaz sobası kullanılmasına banyoda tüplü şohben kullanılmasına rağmen bacaları kapattı 2008-2009 da doğalgaz kullanmadan oturum gerçekleştirdim çünkü ev merkezi konumdaydı ve işe gidip gelmem kolay oluyordu 2009 ekim ayında doğum yapınca korkularım yüzünden oturamadım ve eylül 2009 da teslim edilen kendi daireme taşındım fakat bana çıkardığı sorunlar olmasaydı ben orada çocuğumun ana okulu zamanına kadar oturmak istiyordum ailem şehirdışında yaşadığı için yan konmşum çocuğuma bakacaktı işe gidip gelmemde kolay olcaktı ama çıkardığı sorunlar yüzünden inşaatı tamamen bitmemiş oturum oranı çok küçük oranlarda olan bir siteye taşınmak zorunda kaldım ve taşındığım yerde işe gidip gelmemi zorlaştıran bir bölgede yer alıyordu.yani beni mağdur etti aslında.benden talep ettikleri alabilirmi