Cevap: 2011 Bedelli Askerlik ve Obezite
0312 420 53 54 -Milli Savunma Komisyonu
Kilo veya benzeri sağlık sorunları nedeniyle sevk erteleme veya sevk geciktirme tecili bulunanların yasadan yararlanıp yararlanamayacağını , basında bu tarz haberlerin çıktığını sordum. Diğer şartları taşıyorsanız yararlanabilirsiniz dedi. Arayıp sizde sorun ve yorumlarınızı paylaşın.
Sayın eqolll bende TBMM tv'de dinlediğimi söylüyorum. Obeziteden ertelemesi olanlar yararlanamayacak dedi. Size de diğer şartlar denmiş diğer şartlar nedir ? x haber kanalından bahsetmiyorum. TBMM tv'den bahsediyorum. Sizde açın izleyin ortalama saatte 1 haberler ve detayları oluyor. Ben yalnış duymadım ama bir ihtimal diye netten izliyorum hala tbmm tv yi kulaklarımla duydum ve şok oldum...
sayın @nbctech verdiğim numarayı arayıp sorabilirsiniz.
Diğer şartlar : 30 yaşından gün almak (askerlik çağına girdikten sonra yani ilk yoklamadan sonra yaşını mahkeme kararı ile büyütenler), fiili askerlik hizmetine başlamamış olmak (buna firariler ve şuan da askerde olanlar giriyor)
Telefonu milli savunma komisyonundan bir uzman açıyor. Askeri hastaneden aldığım sevk geciktirmesi olduğunu ve tecilin devam ettiğini söyledim. Lütfen sizde arayıp sorun hem siz , hem biz hem de yazı yazmayıp sadece okuyan herkes rahatlasın.
Bakın aramama gerek yok. Dinlediğim haberi aynen aktarıyorum. Yaş için 31.12.2011 tarihi dahil dendi. Ek maddeden biri bu. Diğeri muafiyetli olanlar yaş sınırı aranmaksızın faydalanabilecekler dedi. Yani çürük raporu olanlar da yaş sınırıda aranmıyor. Ama en sonunda obeziteden ertelemeli olanlar,firariler,asker olanlar faydalanamayacak dedi. Ve bunu söyleyen TBMM'nin televizyonu. Ben ısrarla tekrar TBMM tv'nin haberlerini bekliyorum. Ha verdiğiniz numarayı da arayayım sorun değil. Ama ertelemesi olanlar yararlanamayacak diye kulaklarımla duydum. Benim de ertelemem var ben de şoktayım hala ? Yaşımda 31... İlk ertelememi de 16.01.2011 tarihinde aldım yani her şartım tutuyor ama kulaklarımla duyduğum haberi aktarıyorum...
Bu konuda bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Benim durumumda aynı ve gerçekten yıkım olur, Üstelik anayasanın eşitlik ilkesine de aykırı. Lütfen uzman bir avukat arkadaşımız açıklasın. Günlerdir yaşadığımız stres de son bulsun.
Sayın eqolll verdiğiniz numarayı aradım. Oradaki beyefendi yararlanırsınız dedi. Ben ısrarla meclisin televizyonunda böyle haberler geçiyor dediğimde o zaman bir konuşayım dedi. Ama yasanın metninde böyle bir şey yok dedi. Yani yine çelişki yine çelişki.
Saçma sapan çıkan haberlerle bir haftadır yaşadığım stresi bir ben bir Allah biliyor. Sigara içmeyen ben, sigaraya başladım. Hayır son 5 senedir 100 kg üstündeyim fakat işimden dolayı çok fazla hareketli değilim. (Müh.) Dolayısıyla aldığımız kiloları veremiyoruz bu durumu da devletin asker hastanesi raporlamış buna rağmen bir ayrımcılık yapılacaksa her türlü mahkemeden döner.
Benim anladığım kadarıyla 30 yaşından gün almış olan ve fiili askerlik hizmetine başlamamış olanlar faydalanıyor.
Elverişsiz raporu alanlar ise yaş şartı aranmaksızın faydalanıyor.
Buna rağmen bu tarz haber yapıp bizi strese sokanlarıda kınıyorum.
Ben ısrarla TBMM tv'nin haberlerini bekliyorum. Hatta kayıt edeceğim. Tekrar tekrar dinleyeceğim. Sizleri de bilgilendiririm. Tabi TBMM tv'de olsa hata yapma şansları var. İnşallah aradığımız numaradaki beyefendinin dediği gibi olur her şey. Kolay gelsin...
Herkese yeniden selamlar. TBMM tv'de haberi izlemiş ve obeziteden dolayı ertelemesi olanların bedelli askerlikten faydalanamayacaklarını söylediklerini size iletmiştim. O yayından sonraki tüm haberleri izledim. Bedelli ile ilgili bir haber geçmedi. Fakat tasarı kanunlaştı. Ve TBMM'nin sitesinde Kanun yayınlanmıştır. Ben linki aşağıda veriyorum. Ve artık bir avukat arkadaştan bunu değerlendirmesini rica ediyorum. Bu linkteki kanuna göre obezite , erteleme gibi kelimeler kesinlikle yok. Yani gölgeleri dahi geçmiyor kanunda. Şimdi aşağıdaki link vereceğim kanun kesinmidir. Yoksa bu bizim görebildiğimiz kısmımıdır ? Yani burada obezite lafı bile geçmiyorken resmi gazete de bu gördüğümüz kanundan farklı bir kanun görebilirmiyiz ? Kısacası yaşım 31 ve obezite den ertesi yıla terk belgem var. Ben bu kanundan yararlanabiliyormuyum?
Şimdiden ilgilenen avukat arkadaşlara teşekkür ederim. Saygılarımla...
Link : http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k6252.html
Arkadaşlar dün gece 03:00 e kadar meclis tv yi canlı izledim. Bedelli maddeleri tek tek konuşuldu oylandı. tbmm.gov.tr den tutanakları okuyun. kanun maddelerini tek tek oylamadan önce MSB İsmet Yılmaz a bu soru soruldu. yani kilo obesite cürük vs. faydalanacak dedi. Kanun tasarısı aynen gecti. önerge ile yas ve cürükleride kattılar.
Ama Kilo problemi olanlar , sevk gecıktırmesi olanlar askeri hastaneden askerliğe elverişlidir raporu getirmeleri gerekiyor.