Anayasanın 22. mad. HABERLEŞME HÜRRİYETİ: Kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri olmadıkça ve haki kararı olmadıkça haberleşme engellenemez ve gizliliğine dokunalamaz der.
Printable View
Anayasanın 22. mad. HABERLEŞME HÜRRİYETİ: Kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri olmadıkça ve haki kararı olmadıkça haberleşme engellenemez ve gizliliğine dokunalamaz der.
KİŞİSEL FİKRİM, ilk olarak "657 sayılı Kanunda memurların ödev ve sorumlulukları, hakları ve yasaklarına ilişkin hükümlere yer verilmiştir. Ödev ve sorumlulukların düzenlendiği bölümde yer alan "Tarafsızlık ve devlete bağlılık" başlıklı 7 inci maddede "Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar” hükmü yer almaktadır."
İlgili kurum amirlerin yöneticilerin her kimse işte, bu maddeye dayanarak senin hakkında işlem başlatabilirler. Çünkü senin facebook sayfan alanen açık olduğu için, ki bu noktada bilmiyordum deme hakkın olduğunu düşünmüyorum. ilgili maddeye göre 'siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; yasa açıkca tanımlamış, hakkında başlatılan soruşturma veya işlem yerindedir. Haa bu Avrupa insan hakları kararlarına uymaz o ayrı mesele, şimdi bu noktada sen bir avukatla görüşüp, ki paranı bu işe harcamaktan çekinme, çünkü şu an belirli bir stres içinde bulunduğundan dolayı okuyacağın çoğu yasayı kendi lehine yorumlamaya başlayacaksın. buda işin sonunda seni başarısızlığa götürür. 2.olarak amirlerinle konuş, benim kötü bir niyetim yoktu, bir siyasi düşünceyle alakalı değil, yorumu hoşuma gitti gibi birşeyler salla vs...
Evet arkadaşlar sırayla hepimizin kapısını çalacakalr anlaşılan.Ben de aynı durumdayım.Sayın karaelmas67 nin son durumla ilgili bilgisine başvurmak istedim ama maalesef mesaj sayım ÖM atmaya yeterli değil. sıkıntı olmazsa lütfen bilgi verebilirseniz memnun olurum.