Cevap: kandırıldım aldatıldım boşandım iptal mümkünmü
karardada kısaca sunlar yazıyor;
Davacı duruşmada tekrar ettiği dava dilekçesi ve duruşmadaki imzalı beyanı ile özetle;davalı ile aralarında evlilik birliğinin şiddetli geçimsizlik nedeniyle temelinden sarsıldıgından ve bir daha bir araya gelemeyeceklerini,ayrıca müşterek çocuklarının velayeti vs. vs.
Acık yargılamada davalı imzalı beyanı ile özetle;davacı ile olan evlilik birliğinin şiddetli geçimsizlik nedeni ile temelinden sarsıldıgını bu nedenle davacı tarfın tüm talep ve beyanları ile ekte sunmuş oldukları protokol dogrultusunda boşanmalarına karar verilmesini,müşterek çocuk velayeti. . .,davacıdan başka bir talebi olmadığını talep ve beyan etmiştir.
. . .
M.K. nın 166/3.maddesine geregince tarafların boşanmalarına dair yaptıkları anlaşmaya uygun aşağıdaki hükümlerin kurulması gerekmiştir.
hüküm;
1 davanın kabulü ile, . . .boşanmalarına
2 velayetin anneye verilmesine
3 (görüşme günleri)
4 yoksulluk nafakasıyla ilgili bilgi
5 iştirak nafakası ile ilgili bilgi
6 harçla ilgili bilgi
7 davacının yaptıgı yargılama giderlerinin kendi üzerinde bırakılmasına,
Dair gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde yargıtay yolu açık olmak üzere davacı ve davalının yüzüne karşı verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı.
Temyizden feragat ettikten sonrada kararının arkasına kısa bi not yazıldı oda şöyle;
Mahkememizden verilen işbu . . . tarihli temyizden feragat dilekçesi ile kararın kesinleşmesi hükmün . . . tarihinde kesinleştiği tasdik olunur.
Hepsi bu kadar;protokolle birlikte toplamı 3 sayfa
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca şunu sormak istiyorum. ESKİ EŞİNİZ protokolde geçen nafakaları verdi mi?
Kesin boşanma tarihinden sonra vermeye başladı,
Karar 29 haziranda çıktı ama sadece 1 kere verdi oda zorlamayla;
Her ayın 15 de yatıracağını sölemişti eylül 15 gelince yatırmazsa onun için icraya verebilirmişim.
Bilmiyorum başka birşey yapabilirmiyim.
Alıntı:
poulina rumuzlu üyeden alıntı
eşim tarafından kandırılarak anlaşmalı boşanmaya ikna oldum.
Hiç bir şey talep etmedim.İşi için boşanmamız gerektigi,iki sene gibi bi süre sonra geri evlenecegimizi söledi.Sadece resmi olarak boşanacaktık.
Şimdi ögrendim ki eşim ben evlendigimiz günden beri 100 lerce kadınla aldatmış;
vede 4 5yıllık düzenli bi ilişkisi varmış.Benden ayrılarak onla evlenme planları yapıyormuş yıllardır.Ama ben razı olmuyordum boşanmaya.
Şuan cok kırılmış,aldatılmış ve pişmanım.
Ne yapabilirim,bir avukat hiç bir şey yapamayacagımı söledi.
Burada bir çok görüş oldugu için danışmak istedim.
Bölesine kandırılmış,bölesine aldatılmış,yıllardır eşi tarafından aptal yerine konulmuş konulmuş biri olarak;yapabilecek birşeylerimin oldugunu umut ediyorum.
Teşekkür ederim şimdiden.
Eşiniz sizi boşanmaya ikna etmek için oldukça uğraşmış olmalı diye düşünüyorum. Bir kerede oturup karar verilebilecek bir durum değildir. Belki sizi ikna edebilmek için başkalarınıda devreye sokmuş olabilirmi ? Yani sizi bu boşanmaya ikna ederken bu konular konuşulurken ortamda sizin dışınızda birileri varmıydı. Anne, baba , kardeş, arkadaş, iş ortağı vs. Yani konuyu bilen birileri.
Eğer birileri oldu ise eşinize karşı dava açıp o kişiyide tanık gösterebiirsiniz.
Alıntı:
poulina rumuzlu üyeden alıntı
eşim tarafından kandırılarak anlaşmalı boşanmaya ikna oldum.
Hiç bir şey talep etmedim.İşi için boşanmamız gerektigi,iki sene gibi bi süre sonra geri evlenecegimizi söledi.Sadece resmi olarak boşanacaktık.
Şimdi ögrendim ki eşim ben evlendigimiz günden beri 100 lerce kadınla aldatmış;
vede 4 5yıllık düzenli bi ilişkisi varmış.Benden ayrılarak onla evlenme planları yapıyormuş yıllardır.Ama ben razı olmuyordum boşanmaya.
Şuan cok kırılmış,aldatılmış ve pişmanım.
Ne yapabilirim,bir avukat hiç bir şey yapamayacagımı söledi.
Burada bir çok görüş oldugu için danışmak istedim.
Bölesine kandırılmış,bölesine aldatılmış,yıllardır eşi tarafından aptal yerine konulmuş konulmuş biri olarak;yapabilecek birşeylerimin oldugunu umut ediyorum.
Teşekkür ederim şimdiden.
Sayın üye; yukarıda sizin mesajınızda belirttiğiniz bazı olgulara dikkat çekerek şunu söylemek isterim. Yazdığınız onca olaydan sonra ve eşinizin yaptıklarından sonra bu evlilikte geri dönüş olsa (yani boşanma iptal olsa) nasıl bir fayda umuyorsunuz ?
Onurunuz gururunuz haysiyetiniz ilkeleriniz ayaklar altına alınmış, sizin deyiminizle Bölesine kandırılmış,bölesine aldatılmış,yıllardır eşi tarafından aptal yerine konulmuş biri olarak ne kadar sağlıklı bir hayat süreceğinizi sanıyorsunuz.
Yüzlerce kadınla sizi aldatmış onca sene başkası ile birşeyler paylaşmış, bir başkası için sizi katagülle ile boşamış bir adamdan nasıl bir kocalık ve babalık bekliyorsunuz.
ihtimal; hala gençsiniz ve çalışıyorsunuz. O halde hayatınızı yeniden şekillendirin. Çocuğunuzla birlikte kaliteli onurlu ve mutu bir hayata adım atın.
Belki içinizden şu geçiyor; iyi ama ben bunu haketmedim, hayatım alt üst odu.. Hayat kimseye karşı adil değil, hem nereden biliyorsunuz hayatın altı belki üstünden daha güzel. (ayn-i ile vaki, tecrübe ile sabit)
Düşünsenize, her gün şu yukarıda yazdığınız senaryoları onlarca kez yaşayacaksınız, az gecikse şüphe, telefona yanıt vermese şüphe, bu gün sizden kurtulmak için katagülle ile boşamaya çalışan adamın, yarın sizden kurtulmak için sizi öldürmeyeceğini garanti edebilirmisiniz.
Bu da benim olayınıza bir başka açıdan bakışım..
Geçmiş olsun..
çok teşekkür ederim abdullah bey,söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız,
ben bilinçsizliğimden dolayı,tazminat davasını sadece evli olup boşanma kararı veren şahıslar tarafından açılabileceğini sanıyordum;
yada ancak o şekilde etkili bir dava etkili bir tazminat olacağını düşünüyordum.
muhakkak ki resmen boşanmadan önce bunları öğrenseydim şuan çok farklı bir yol izliyor olacaktım.
boşanma kararı verirken kimse yoktu yanımızda hatta;aile büyüklerinin karşı çıkma durumunu düşünerek,dava bittikten sonra hbr verelim demişti,öylede yaptık.
eğer bana medeni şekilde gelip 'benim ilişkim var şu kadar yıldır,boşanmak istiyorum'deseydi,saygıyla karşılardım
tekrar etmek isterim ki benim yapmak istedigim bu yaptıklarının yanına kalmaması;
madem bunları yaptı maddi yada manevi karşılıgını vermeli.
en azından çocugu için,onu hayatımızda istemiyorum kesinlikle.
teşekkür ederim iyi akşamlar