Hayırdır arkadaşlar , çokmu zor astsubaylık veya subaylık ? Güzel meslektir aslında.
Bildiğim kadarı ile
en az 2.000 TL maaş + ssk + yemek + emekli sandıklarına üye olma olayı var.
Emekli olduğunda da ssk dan da aylık alıyorsun. emekli sandığından da toptan para alabiliyorsun veya aylık alabiliyorsun.
Şayet yanlış biliyorsam içinizde bilen varsa
http://www.enbuyukaskerbizimasker.net/Rutbeler.aspx
Buradaki rütbelerden en yüksekten en aşağıya doğru aldıkları maaşları yazabilirmi ? Birde emekli olunca aldıkları ssk ve emekli sandığı aylıklarını ?
Çalışma saatleride sanırım ideal sabah 8 akşam 6 sanırım.
6 dan sonra alayda taburda vb nöbetçi subay vb bir şekilde kalması gerekirse extradan mesaide alıyor sanırım ?
Cumartesi günü , pazar günleride çalışmak yok sanırım ?
Çalıştığı zaman extra gene günlük mesai alıyor diye biliyorum.
Tek zorluğu sanırım evlendiğinde eşi ile beraber lojmanlarda kalması sanırım. Lojmanlarında kirası bildiğim kadarı ile ucuz ? aylık 200-300 tl bir şey olması lazım.
Askerlik mesleği güzeldir .
Ama tabi ben sana eğitim verdim , yetiştirdim 15 sene zorunlu duracaksın demeleri biraz abes olmuş. 9 sene olabilir mesela , veya eğitim tazminatı verilip istenmiyorsa çıkılması lazım. Çıkmak için devlete ödenecek tazminat miktarıda örnek 2011 için 10.000 TL ideal veya bir kurul kurulup askerliği beğenmeyip çıkmak isteyen askerler için tazminat miktarı tl bakımından ayarlanabilir.
veya 7 sene mecburi hiç bir şekilde çıkamaz sonrasındaki , 8 senede isteyen tazminat ödeyip çıkabilirde olabilir.
Tabiki çözüm bulunması lazım bunda.
Zaten teğmen olarak başlasa
4 sene sonra üst teğmen
4 sene sonra yüzbaşı kurmaylık sınavına girer.
4 sene sonra binbaşı
4 sene yarbay
16 sene etti zaten.
Teğmenlerin pek bırakacağını sanmıyorumda , acaba astsubaylar eziliyormu ondan mı sıkılıyorlar ?
Çünki yaşzedeler ise tam tersi onlarda yaş kararları ile çıkarıldıkları için üzülüyorlar ve geri girmek istiyorlar.
Askerken çıkarıldım ekmeğimi bile kazanamıyorum , biz askeriz ne anlarız esnaf işinden , diğer mesleklerden , kimse bizi işyerine almıyor eşimiz , çoluk çocuk aç kalıyoruz , çaycılık yapmaya başladım ,pazarda limon satmaya başladım , bizim işimiz askerlik bizi geri alsınlar diye hayıflananıda var.