3 ncü kişinin tazminat ödememesi için bir tane mantıklı gerekçe sunabilirmisiniz ?
Printable View
3 ncü kişinin tazminat ödememesi için bir tane mantıklı gerekçe sunabilirmisiniz ?
3. kişinin ilişkiye girdiği insanın evli olduğunu bilmediğini söylemesi durumunda
tazminat ödememesi gerekir..
öyle değil mi?
3 ncü kişinin kimle ilişki yaşadığını bilmemesi düşünülemez. Hayatın olağan akışına aykırıdır.
Fazla ayrıntılara giriyorum belki ama;
tanışıp ertesi gün birlikte olan 3. kişilerin durumu ne olacak...
ertesi güne de gerek yok aradan günler geçebilir,nasıl sorgulanacak evli olup olmadığı..
eğer bunların durumuda tazminatlıksa kötü niyetlilere gün doğar...(3. kişileri tuzağa düşürmek ..)
çok aşırı uçta bir örnek oldu ama...
Neden hala yasanın açığını arıyorsunuz anlamadım. Yasa açık ve net.. Evlilik müessesesini korumaya çalışıyor. Kusuru hafifletmek için çaba harcamaın anlamı yok.
Anlatmak istediğim 3. kişilerin tazminat ödeme ile karşılaşmasının anlamsızlığı...tabi bana göre..
Evlilik müessesini evli olanlar korumak durumunda...
İstatistikleri tam bilmiyorum ama çoğunlukla örneğin daha çok evli erkek başka kadını kandırarak ilişki kuruyor,
bu durumda kadın neden tazminat ödesin ki
Zina eskiden suçtu, şimdi kalkdı..
Bu da sonunda kalkacak..
Evet zina eskiden suçtu ve hapis cezası vardı ve kaldırıldı ancak boşanma durumunda hala ağır kusur ve tazminat nedenidir. Aldatılan eş boşadığı eşinden manevi tazminat zaten alabiliyor. Ancak evliliği yıkıldığı için buna sebebiyet veren 3. şahıstanda manevi tazminat alabiliyor. Farz edelim bu da kalktı ee ne olacak? Zinaseverlere gün mü doğacak? Bir gün evliliğiniz 3. bir şahıs yüzünden bozulduğunda duygu ve düşüncelerinizi yazarsanız mutlu oluruz.
Bildiğim kadarı ile hukukta " zina " cinsel ilişkidir...Olayı sadece cinsel ilişki olarak değerlendirmek yanlış...
Ama zannediyorum hukuk tazminat için sadece zina yapılmasına bakmıyor, duygusal ilişkide 3. kişiye tazminatı gerektiriyor..
Evliliği sadece 3. kişi bozmuyor, ortada kendi isteği ile ilişki kuran 2. kişide var...
karım beni aldatırsa ne yaparım....bunun cevabı; benim kişisel düşüncelerimin önemi yok....
Önceki mesajımdaki şu durum olayı biraz hassaslaştırıyor...hukuk bu durumdaki kadınlara nasıl bakıyor...
İstatistikleri tam bilmiyorum ama çoğunlukla örneğin daha çok evli erkek başka kadını kandırarak ilişki kuruyor,
bu durumda kadın neden tazminat ödesin ki
Merhabalar..
Eşimin beni aldattığını telefondaki mesajından tespit ettim. Ancak kendisi sadece telefonla konuştuğunu ve mesajlaştığını ancak zina yapmadığını ima ediyor. Telefondaki mesajlar boşanmak için yeterli sebep ve kanıt mıdır? Eğer yeterli sebep ve kanıt oluşturuyorsa eşime tazminat davası açabilir miyim ve mal paylaşımı nasıl gerçekleşir?
ilginize şimdiden teşkkür ederim...
Zinaseverler diye bir durum yok. Bir olayı yaşamadan böyle şahsi kanaatler getirmemenizi rica ediyorum.
1.evet evli bir erkekle bir beraberliğin suç olduğunu biliyorum ve yükünü de çekeceğim
2.Fakat karşıdaki kadın eşinden boşanmaya niyetli olmadığı için ona tazminat ödettireceğini zannetmiyorum