-
Cevap: Kardeşime dava
Yeni yasaya gore tazminat yuzde yirmiden az olamaz diye biliyorum birde bizim dava eski. karar durusmasi 5 temmuzda yapildi bizi etkiliyormu. bu icra islemleri ne kadar zaman alir.yeni cikan yasaya gore neredeyse zarar ediyorum 2 sene sonra sadeceverdigimi alacagim sanirim.
- - - Updated - - -
Yeni yasaya gore tazminat yuzde yirmiden az olamaz diye biliyorum birde bizim dava eski. karar durusmasi 5 temmuzda yapildi bizi etkiliyormu. bu icra islemleri ne kadar zaman alir.yeni cikan yasaya gore neredeyse zarar ediyorum 2 sene sonra sadeceverdigimi alacagim sanirim.
- - - Updated - - -
-
Ne tazminatıdır bu anlamadım yıllık %9 yasal faizle alırsınız tazminat nerden çıktı anlamadım.
-
borcuna itiraz ettigi icin inkar tazminati odemek zorunda degilmi.buda yuzde 40 ti.hakim kardeslikten dolayi yuzde 5 e karar vermis.bahsettigim tazminat budur.
-
Siz icra takibi başlatmışmıydınız?
-
evet icra takibi baslatmıştık borcum yok diiye itiraz ettii ve dava actık
-
Hakimin takdir ettiği inkar tazminatına şükredin bence. Otuzbin vermişsiniz bin beşyüz lira tazminat eklenecek e faizi de var öyle böyle on bin lira fazla alacaksınız.
-
4060 tan sms geldi. Kardesım temyize basvurmus Temyizde dava ne kadar surer aksı bır karar cıkma olasılıgı nedır dılekcesınde parayı almadım vs vs gıbı ıtırazlarda bulunmuş.bu arada mahkeme kararıda 39 bın tl olarak cıkmıs.
-
Elif Hanım, sizi mücadelenizden ve kararlılığınızdan dolayı kutluyorum. Ne olursa olsun insan öncelikle kendisini yüzde yüz haklı görüyorsa ve az bile umut veren deliller varsa mutlaka dava yoluna gidip hakkını aramalıdır. Geri kalan hayatı boyunca keşkelerle yaşamaktansa bir kere yanılır biter. Bence temyizde de kazanırsınız, fakat dosyanın görülmesi nereden baksanız bir buçuk sene sürer zira babamın davacı konumda olduğu bir dosya ekim 2011 den beri yargıtayda arşivde bekliyor. Sayın avukatların da dediği gibi bence verdiğinizi alabiliyorsanız şükredin başka da bir şey düşünmeyin. Davanın sonucunu burada da paylaşırsanız, sizin gibi mağdur olanlara emsal olabilecektir. Selamlar iyi bayramlar.
-
Teşekkur ederim sizede iyi bayramlar davanin surecini paylasmaya devam edecegim. Umarim adalet yerini bulacak
-
merhabalar temyize giden dosyamıza yargıtay bozma kararı vermiş. avukatımızda itiraz etmiş. bundan sonra süreç nasıl işler bozma gerekçesini bilmiyorum kazandıgım davayı kaybedermıyım :(