Cevap: Eşim(karım) beni aldattı
Sayın jassper öncelikle iyi akşamlar demek istiyorum.
2. duruşmanız yapılmış. Kızlarınız tanık olarak mahkemeye ifade vermişler.
Sorularınıza gelince.
1-) Açacağınız tazminat davasında istediğiniz miktarı hakim verecek diye bir kaide yok. Öncelikle bunu bilmenizi isterim. Tazminat miktarı hakkaniyete uygun olmalı, zenginlik sebebi taşımamalı diye biliyorum. Miktarın bir önemi yok. Bu rakamları isteyebilirsiniz. Önemli olan açtığınız davada hakimin szin lehinize karar vermesi ve tazminatı kazanmanız. Tabi davayı kazanmak adına mahkemeye hem sizin hemde çocuklarınızın ruhen çok zor günler geçirdiğini, bu sebeple psikolojik destek almak zorunda kaldığınızı, varsa başka savlarınızı da ekleyerek belli bir savunma yapılmalı diye düşünüyorum.
2-) Muhakkak bu konuda yargıtay içtihati vardır. Avukatınız biraz araştırma ile elde edebilir. İnternette de yargıtay içtihati var mı diye bakılabilir.
3-) Davayı siz açtığınız için sizin açtığınız şehirde görülür.
Cevap: Eşim(karım) beni aldattı...!
Cevap karşı cevap lahiyaları verilmiş deliller bildirilmiş bu noktadan sonra takdir mahkemenin.
Sayın Deniz hanım iyi günler dilerim efendim;
Eşimin birlikte yaşadığı adam hakkında tazminat davasını hala açmadık,bazı delilleri bekledik ve geldi.Avukatımla konuştum.Sizin daha önce dediğiniz gibi ,benim yaşadığım şehirde mahkeme dosyası açılacak.Fakat söz konusu dosya, eşim ve birlikte yaşadığı adam başka şehirde yaşadıkları için,o şehire gönderilir mi? Diğer şehire gidip gelme ihtimalimiz var mı?Zaten boşanma dosyamızda eşimden belli miktarda bir tazminat istedik.Acaba bu yeni tazminat davamızda eşimin sevgilisi ve eşimden birlikte tazminat isteyerek mi dava açsak(Adamdan çok ,eşimden az.)Sonuç olarak dava benim yaşadığım şehirde görülürse benim ve avukatım için daha iyi olur.
Saygılarımı sunarım , hoşçakalın..!
Avukatınızdan alamadığınız hukuki bilgileri sanırım buradan almak istiyorsunuz. Niye avukatınıza da sormuyorsunuz?
Yine de sorularınızı cevaplayayım.
Eşinizle birlikte olan adama açacağınız TAZMİNAT davasını tabiki bulunduğunuz şehirde açmanız faydanıza. Açılacak bu dava ile ilgili dosya onların yaşadıkları şehire gitmez. Sanırım bu konuda sizin kafanız karışmış. Dava nerde açılmışsa, dosya da orada kalır. Davayı takip edecek olan o adam. Takip etmezse de kendisi bilir; kendi zararına.
Avukatınız Borçlar Kanunu'nun 49'uncu maddesine göre eşinizin sevgilisine davayı açacak. Eşinize de açılması konusunda net bilgim yok. Ama az önceki araştırmalarıma göre açanlar olmuş. Ama avukatlar şuna değiniyorlar. Aldatan eşten hem boşanma davasından dolayı hemde borçlar kanununa göre AYRI AYRI TAZMİNAT ALINMASINI doğru bulmuyorlar. Bu konuda avukatınızın kararına göre davayı açın derim.
Türk Medeni Kanunu'nun 185'inci maddesinde yer alan 'Evlenmeyle eşler arasındaki evlilik birliği kurulmuş olur. Eşler birlikte yaşamak, birbirine sadık kalmak ve yardımcı olmak zorundadırlar' biçimindeki düzenleme gereğince, evli bir kimsenin evlilik dışı birlikteliği, diğer eşin sosyal kişilik değerlerine saldırı niteliğindedir. Bu eyleme, evliliği bilerek katılan kişi de diğer eşin uğradığı zarardan sorumludur.
Tüm forum üyelerine selamlar,
Epey uzun bir süredir foruma yazamadım,
Eşim beni aldatmış ve başka bir erkekle hala yaşamaya devam etmektedir.Bende kızlarımla birlikte yaşamaya devam etmekteyim.
Eşimin açtığı boşanma davası nihayet 2 yıldan sonra sonuçlandı ve hakim davayı red etti.Bu arada hakim hanım avukatıma dönüp dediki ;''avukat bey, neden bu süreç içinde karşı boşanma davası açmadınız'' dedi.Avukatımda dediki:''efendim davacının açtığı boşanma davasını kabul ettik ve 100.000TL de manevi tazminat istedik ''dedi.Hakim dediki:''karşı boşanma açmanız lazımdı'' dedi.
Buradan anladım ki avukatım yanlış yapmış.Kendisiyle adliye dışında konuştum;bana '' bizde en kısa zamanda bu dosyayı mesnet ve delil göstererek boşanma davası açacağız'' dedi. Sonuçlanan davanın gerekçeli kararı 15 gün içinde gelirmiş.Ayrıca 15 günlük yargıtaya temyize gitme süresi varmış.
Ben bu dava için çok çalıştım, çok delil topladım.Kızlarımla birlikte psikolojimizi epey düzelttik.Çok acılar yaşadık,ağladık,yıprandık .Şu anda iyiyiz .Fakat avukatımın yaptığı yanlışlık beni ve kızlarımı çok üzdü,moralimiz bozuldu.Başka bir avukata danıştım oda '' Eşinin açtığı boşanma davası sürerken senin avukatında karşı boşanma davası açmalıydı''dedi.
- Bu arada eşimin açtığı boşanma davası başlarında, kızlarımla ikamet ettiğimiz eşimin üzerine tapulu eve ,AİLE KONUTU ŞERHİ koydurmuştum.İyiki bunu yaptırmışım yoksa evi satacakmış.Şimdi aynı tehlike tekrar var.Oturduğumuz konut üzerine tekrar AİLE KONUTU ŞERHİ koydurmalımıyım?
- Biz tekrar boşanma davası açacağız,ama zamanlama nasıl olmalı?Eşimin açtığı davanın gerekçeli kararı bize 15 gün sonra ulaşacak.Açtığımız dava bu nedenle red edilmesin,bundan korkuyorum.Teknik bir hata yapmayalım.Zaten Avukatım yeterince hata yaptı.
- Açacağımız boşanma davasından sonra eşim yalancı tanık gösterebilir.(Çünkü,sonuçlanan davada son duruşmada dava ile hiç alakasız 3 tanık gösterdiler ,fakat hakim zamanlama açısından red etti.) 2 yıl boyunca çok çalıştık ;telefon kayıtları,ses kayıtları,otel odaları kayıtları,kızlarımın açık ifadeleri,fotograflarla,tanık ifadeleri ile zina olayını kanıtladık.
- Tekrar dava açtığımızda davanın süresi uzayabilir diye korkuyorum.İş hayatım ve sosyal hayatım bu davaya bağlı,beni çok etkiliyor.Davanın kısa sürede bitmesi için neler yapabilirim?
Yeni açacağımız davanın acilen bitmesi için (belki 2 duruşma) dilekçe eklesek, iyi olurmu?
- Bu arada edindiğim bilgiye göre eşim ve birlikte yaşadığı erkek arasında kavga olmuş ve durumu emniyet amirliği tespit etmiş.Eşimde birlikte olduğu kişi hakkında davacı olmuş ve Aile mahkemesinde dava açılmış.Bu davanın dosya numarasını öğrendim.Eşim yine aynı şahıs ile birlikte yaşamaktadır.
-Ayrıca eşimin birlikte yaşadığı erkek hakkında açtığım tazminat davası da devam etmekte olup,sanırım 2 ay sonra sonuçlanacak.
Umarım konuyu çok dağıtarak anlatmadım.Sizden yardım istiyorum,bana daha önce çok değerli bilgiler vermiştiniz.
Saygılarımı sunar, güzel ve yaşanılası bir dünya dilerim:)
Şiddetli geçimsizlikten açılması gerektiğini düşünüyorum dava dosyası delil olur en geç 6 ayda biter.
Efendim iyi geceler,
Sayın ismail32,eşimin açtığı dava konusu şöyleydi;
''Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması Nedeni İle Boşanma (Çekişmeli)''
Ayrıca ,dava red olduğu için 3 yıl beklemek gerekir mi?Çok moralim bozuldu,ne yapacağımı bilmiyorum.
Şiddetli geçimsizliğin yeni adı. Gerekmez.
Eşiniz size şiddetli geçimsizlik nedeni ile dava açmıştı, sizinle o dönemde yaptığımız yazışmalarda eşinize karşı zina / sadakatsizlik / bunlara bağlı olarak güven bunalımı nedenleri ile dava açmanızı önermiştim. hatta aynı şehirde olmamız nedeni ile birebir görüşerek te yardım istemiştiniz. Ama aramadınız.
Karşı tarafın davasının konusu ne olursa olsun, siz iddialarınızı ispatlayacak durumdasınız. Zaten bir dava sonlanmış, o davada tanıklar ve olaylar mevcut, son gelişmeleri de ekleyerek ( hala istiyorsanız) eşinize karşı zina, sadakatsizlik nedenleri ile dava açabilirsiniz.
Bu arada 3 ncü şahsa karşı açmış olduğunuz dava sizin lehinize sonuçlanırsa o dava dosyasını da delil olarak sunabilirsiniz. Unutmadan, eğer siz eşinize karşı zina ve sadakatsizlik nedeni ile dava açmazsanız, hem eşinizin açtığı diğer davadaki iddialarınız hem de 3 ncü şahsa karşı açtığınız davadaki iddialarınız havada kalır. Açacağınız boşanma davası şiddetli geçimsizlik kararı ile boşanmayla sonuçlanırsa hem eşiniz hem de 3 ncü şahıs size iftira ve kişilik haklarına saldırı nedenleri dava açabilirler.
Sayın Yaman bende sizin gibi düşündüm fakat aklıma öğrenmeden itibaren 6 ay takıldı sonuçta kişiler bir araya gelmemiş af söz konusu değil ancak dava hakkı bakımından ne olur?