Cevap: Nafaka öder miyim?
hmirmak
babasının sabıkalı olması şu açıdan fayda olabilir,tehtit ediyor zaten sabıkası var ev basıyor zaten sabıkası da var,yani zaten adı çıkmış bunlarda işin tuzu biberi olur.ama bilemem yani,ses kaydına gelincede tartışma günü kayıt yapıldı ve eşim bana yüksek ses tonuyla deli olduğunu belirtdi ve ben böyleyim ben size yaramam şeklinde bağırdı,ben zaten olanı belirtdim dava dilekçesini sade tuttum,ama dava çekişmeliye döndüğü için avukatım eşliğinde sade şekilde ek dilekçe vereceğim elbette.
peki dava dilekçesinde,olayın olduğu gün kız tarafında kimse bulunmuyordu diye belirtmem lehime olurmu sizce,hani karşı tarafın yalancı şahit ihtimalini şimdiden aza indirme babında.
Dava dilekçesinde kız tarafından kimse yoktu demek yerine, olaylar şu kişilerin huzurunda gerçekleşti demek daha doğru olur.
anladım kardeş verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.sağol.
Benzer bir durum benimde başımdan geçti.Tazminat çıkmadı ama 4 yıldır nafaka ödüyorum.300tl x4 yıl al sana tazminat.Ama tazminat çıkmaz nafaka kesinlikle çıkar isterse eşinin babası gelip seni bıçaklasın eşin sana hakaretler etsin ve sen ispat bile etsen kanunlar bayanların yanında ister haklı ister hakız.
Boşanma davalarında kusurlu olan taraf nafaka isteyemez. Ancak hakimlerin bayanlara pozitif ayrımcılık yaptıkları da bir gerçek. Sonuçta herşey hakime bağlı.
Alıntı:
solent rumuzlu üyeden alıntı
Benzer bir durum benimde başımdan geçti.Tazminat çıkmadı ama 4 yıldır nafaka ödüyorum.300tl x4 yıl al sana tazminat.Ama tazminat çıkmaz nafaka kesinlikle çıkar isterse eşinin babası gelip seni bıçaklasın eşin sana hakaretler etsin ve sen ispat bile etsen kanunlar bayanların yanında ister haklı ister hakız.
kardeş üzüldüm ya,az parada değil yani.16 milyarayakın para ödemişin ya.evet kanunlarımız ve hakimler bayanlara pozitif ayrımcılık yaptıkları muhakkak.kusurun olsa da olmasada bazen nafaka verme durumun oluyor,hayırlısı olsun bakalım artık.
Alıntı:
hmirmak rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma davalarında kusurlu olan taraf nafaka isteyemez. Ancak hakimlerin bayanlara pozitif ayrımcılık yaptıkları da bir gerçek. Sonuçta herşey hakime bağlı.
anladığım kadarıyla mesele karşı tarafın kusurlu olduğunu ıspat etmek.anlamıyorum ben bu işi ya,gel maddiyat için evlen sorun çıkar ,sonra altınları takıları eşyalarını eksiksiz götür,üstünede tazminatını yada nafakanı al gül gibi geçin ,oh ne güzel istanbul.
selamlar benim mahkemem oldu ve boşandım.son anda karşı tarafa para teklif ettim onlarda kabul ettiler,nafaka ve tazminat taleplerinden vazgeçtiler,harici anlaşma yapıp boşandım.28 haziran salı günü.nufüs cüzdanımı değiştirmem için ne yapmalıyım.ne kadar zaman geçmeli,nasıl oluyor.bu arada temyize gidilmeyeceğine dair iki tarafın avukatı ortak dilekçe vereceklerini söylediler.
Nafaka ve tazminattan vazgeçtiler derken umarım FERAGAT ETMİŞLERDİR.
Ses kaydını, ağızdan dengesizim lafını alabilmek amacıyla izinsiz olarak yaptığınızı,eşinizi bu lafı söylemeye sevkettiğinizi ve bu nedenle davayı kaybedeceğinizi düşünüyorum.