Cevap: Trafik Kaza Tutanağına İtiraz
Alıntı:
Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı
Sorsaydınız keşke o anda polise cevabını verirdi size diye düşünüyorum.
Kusur oranına itiraz etme hakkınız var.İtiraz edin mahkeme bilirkişi atasın.
Fakat kanımca oranda değişiklik olmaz çünkü bilirkişi değerlendirmeyi polis raporu üzerinden yapacak.
Ben kusur oranına takıldım.Yüzde ile alakalı değil.Tutanak tutulur,sigorta şirketleri kendi arasında belirlemiyormu,tramer raporu deniliyordu sanırım.Ben yılların şöförü değilim ama ölümlü kaza yaptım tahminim 1000 lerce kaza davaları okudum.Eğer kaza 2 araç arasında olmuşsa direksiyonda olunduğu an kimi % 8,kimi 8 de 2 der,usta şöför ağzı oluyor herhalde.Bu tabir eminim ki aracın yaya ya çarpmasında kullanılan tabir.En son yargıtayda dosya vardı.Yerel mahkeme aracın yaya ya çarpmasında yaya yı tam,sürücüyü kusursuz bulmuştu.Yargıtay sürücü yayayı her şartta kollamak zorunda düşüncesiyle kararı bozmuştu.Yani otobanda bile yaya ya çarpsan devlete yol,su elektrik olarak döndürüyorlar.20 ay hapis deyip günlüğü 20 tl den 12000 tl öde yada yat diyorlar.Dieksiyona geçme tabiri kısaca benim incelediğim davalardan sürücüye muhakkak kusur verdikleri yönünde.Merak ettiğim ve gerçekten öğrenmek istediğim birisi intihar için çatıdan atlasa hareket halindeki aracın üstüne düşse ve ölse sürücüye kusur verirler mi.? :)
Cevap: Trafik Kaza Tutanağına İtiraz
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
öğrenmek istediğim birisi intihar için çatıdan atlasa hareket halindeki aracın üstüne düşse ve ölse sürücüye kusur verirler mi.? :)
Bu trafik kazasıyla alakasız bir konudur