Cevap: Taksirle ölüme neden olma(trafik kazası)
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Adli tıptan gelecek rapor halihazırda elinize verilen rapordan çok farklı olabilir ancak benim şahsi görüşüm az da olsa size de kusur verilecektir. Bu da mahkum olmanız için yeterlidir.
İlk raporu kolluk tuttu sanıyorum. Kolluğun tuttuğu raporlar salt kolluk mantığına dayanırken uzman bilirkişilerin raporları trafik bilgisinin yanında hukuk, mantık, fizik gibi bilimlerin verileriyle yoğrulmuştur adeta.
Bizzat bir yakınımın başımdan geçen yaralamalı bir trafik kazasında yakınıma kolluk tarafından "tamamen kusurludur (asli kusur)" şeklinde rapor düzenlenmişken 5 sayfalık olağanüstü bir savunma dilekçesi ve eki 10 dan fazla fotoğrafla adli tıp kurumuna asli kusurumuzu kaldırtmış ve kusurumuzu %20 ye düşürtmeyi başarmıştım. Ancak malesef mahkumiyete engel olamadım.
mahkumiyet derken sizce ceza evi mi? yoksa para cezası veya diğer arkadaşların dediği gibi erteleme gibi mi?
kusura bakmayın galiba çok soru soruyorum ama inanın çok kötü durumdayım.
olay gecesi kolluk kuvvetleri bana senin kusurun yok demişlerdi ve maktulun yakınlarına da maktul %100 kusurlu dediklerini kulaklarımla duydum ve böyle bir raporu görünce çok şaşırdım ve iyiden iyiye çöktüm.
ilginiz için çok teşekkür ederim...
Ertelenmiş olsa bile hapis, para cezaları hep birer mahkumiyettir. Mahkumiyet mutlaka hapse girip yatmak anlamında değildir. Bahsettiğim olaydan para cezasına mahkumiyet çıkmıştı.
Sizin olayınızda adli tıp size kusur izafe ederse 2,5 yıl ceza verirler ancak hapse girip yatacağınızı pek sanmıyorum.
Yaşadığınız kazada,kazaya uğrayan yaya olduğu için muhakkak kusur verilecektir.Sürücü yaya yı her şartta kollamak zorunda.Yargıtay öyle diyor,ben değil.Bu yüzden muhakkak kusur verilecektir.İndirim ile beraber 20 ay hapis cezası denilip 12 000 tl ye çevrilir.Ben o aşamaları geçtim temyizi bekliyorum. Kendi davamı göz önünde bulundurup,hakim in karar duruşmasında karşı tarafla ilgilenildimi sorusuna karşı taraf ilgilenilmedi dedi.Beni dinlemedi bile.Halbuki ihtiyaçları sorulduğu halde.Davamda karşı tarafa para verseydim cezam ertelenebilir hissi oldu bende.Siz karşı tarafa aracı ile yardım niyetiyle tekrar teklifte bulunun.Kabul edilmez ise alacağınız ceza 12 000 tl dir düşüncesindeyim.Tabi tazminat davalarıda açılabilir.Kazaya uğrayanın yaş,iş,eş,çokuk ve kusur dağılımının etkisi olur.80 km hız sınırlı yolda size nasıl asli kusur verirler.Kafanıza fazla takmayın.Bilirkişi raporu 3 ay civarı sürede gelir.
öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. şimdi kaza adli tıpa gitti ve rapor geldi. % 20 tali kusurlu ben %80 asli kusurlu yaya olarak belirlendi. şimdi mahkemeye çıkacağım. acaba sonuçta neler değişebilir. bir de karşı tarafın avukatı ile oturduk konuştuk benden şikayetini geri çekeceğini aracın şirkete çalıştığını ispat etmemiz gerektiğini söyledi bende gerekli evrakları kendisine ilettim... bunun üzerine ceza ve tazminat davasında gidişat ne yönde olabilir... cevaplarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.
Alıntı:
ergin44 rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. şimdi kaza adli tıpa gitti ve rapor geldi. % 20 tali kusurlu ben %80 asli kusurlu yaya olarak belirlendi. şimdi mahkemeye çıkacağım. acaba sonuçta neler değişebilir. bir de karşı tarafın avukatı ile oturduk konuştuk benden şikayetini geri çekeceğini aracın şirkete çalıştığını ispat etmemiz gerektiğini söyledi bende gerekli evrakları kendisine ilettim... bunun üzerine ceza ve tazminat davasında gidişat ne yönde olabilir... cevaplarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.
Adli tıp size kusur vermiş.Ceza davası karşı taraf şikayetçi olmasa bile devam edecek.Tahminim alt sınır olan 24 ay hapis cezası 1/6 indirim ile 20 aya düşürülür.Şikayet olmaz ise hakim cezayı erteleyebilir.Günlüğü 20 tl den 12 000 tl ye çevirebilir.Hakim taktirine bağlı.Karşı tarafın avukatı inşallah dediğini yapar.Gidişat şikayetin olmaması halinde erteleme olur düşüncesindeyim.Ceza paraya çevrilirse ödemeyi devlete yapıyorsun.Devlet para kazanıyor.Hakimler o aşamada kararı neye göre verdiğini bilemem.Üstadlar cevap versin o konuya.Son olarak kazayı mümkün olduğunca kafana takma,sonuçta sana verilen kusur her şartta sürücüye veriliyor.Sen vicdanen rahatsan sorun yok.O aşamaları ben yaşadım.Gerçekten çok sıkıntılı dönemdi.Tazminat davası aşamasında en önemli etken kusur oranı,vefat edenin yaşı,işi,eş,çocuk durumu önemli.Sizinde geliriniz.