Cevap: Firari Askeri Personel Maaş Alacağı
Alıntı:
keyser_soze rumuzlu üyeden alıntı
firar nedeniyle 4,5 ay askeri ceza evinde yattım. herhangi bir maaş almadım bu süre içinde. ekim ayında bir dilekçe yazdım. resmi bir geri dönüş olmadı. telefonla aradığım da birliğimi, paranın ödenip ödenmeyeceğini araştırdıklarını söylediler. eğer ocak ayı maaşlarında da ödenmezse mahkemeye gitmeyi düşünüyorum. ancak yatmam gereken 75 günlük cezam daha var.
sorum şu ; mahkemeye vermek için 2 ay içinde başvurabilirsiniz yazmış ATAAN nickli üye, böyle bir süre var mı? cezamı tamamladıktan sonra ayim e başvurabilir miyim ?
Idareye basvurunuza iki ay icinde resmi bir cevap verilmemisse müracaatiniz reddedilmis sayilir ve iptal davasi acma süreniz baslar. Dava açılmayan haller ile davanın altmış günlük süre geçtikten sonra açılması sebebiyle dilekçenin reddi halinde, altmış günlük sürenin bitmesinden sonra cevap verilirse, bunun tebliğinden itibaren dava açma süresi yeniden işlemeye başlar. Sizin durumunuza göre dava acma süreniz dolmus, idareden yazili olarak adresinize müracaatinizla ilgili karari bildirmelerini isteyin dava acma hakkinizi elde etmek icin..
Cevap: Firari Askeri Personel Maaş Alacağı
Alıntı:
ATAAN rumuzlu üyeden alıntı
Idareye basvurunuza iki ay icinde resmi bir cevap verilmemisse müracaatiniz reddedilmis sayilir ve iptal davasi acma süreniz baslar. Dava açılmayan haller ile davanın altmış günlük süre geçtikten sonra açılması sebebiyle dilekçenin reddi halinde, altmış günlük sürenin bitmesinden sonra cevap verilirse, bunun tebliğinden itibaren dava açma süresi yeniden işlemeye başlar. Sizin durumunuza göre dava acma süreniz dolmus, idareden yazili olarak adresinize müracaatinizla ilgili karari bildirmelerini isteyin dava acma hakkinizi elde etmek icin..
cevap için teşekkür ederim. anladığım kadarıyla ekim ayında yazdığım dilekçeye cevabı adresime isteyeceğim. bu cevabın tarihiyle birlikte 60 günlük süre içinde ayim başvurabileceğim.