Bir düzeltme MSN dökümleri, mail hesabının açılışı, üyelik bilgileri, ıp bilgileri gibi istemler de MİCROSOFT TÜRKİYE yetkili. 2 ayda bilgileri mahkemeye sunuyorlar..
Printable View
bu konudan bende muzdaribim ama tek bi fark var ben karşı taraftayım.bundan 10 gün kadar önce biri faceme özelden mesaj attı ve konuşmaya başladık yalnız konu ilkokul fotoğrafımda olup olmadığı üzerüneydi yanlış anlaşılmasın.benim okul grubumda etiketlendiğim bir fotoğrafın onda oldunu idda etti durdu ve bende olmadını söyledim daha sonrasında hafiften iltifatlara geçmeye başlayınca muhabbeti kestim ertesi günde arkadaşlık talebş göndermiş bende red ettim.fakat dün eşi oldunu idda eden biri kocasıyla aramdaki muhabbeti sordu bende mesajların durdunu eşini tanımadımı sadece fotoğraf üzüreine konuştumuzu söyledim oda zaten mesajları okumuş benim bir suçum olmadını söyledi ama adamın bikaç vukaatı daha var heralde boşanma davası açıcakmış bu mesajlarıda davada kullanıcakmış.bende bu durumla benim ilgim olmadını adımın böyle bi davada geçmesini istemedini söyledim.kendiside iznime gerek olmadını sosyal paylaşım sitesi oldundan kullanabileceni zaten ıp adresimi falan aldını söyledi.şimdi benim adımın böyle bi davada geçmesi benim açımdan hiç hoş değil benim bu durumdaki rolüm ne olucak bana ulaşabilirlermi ıp adresimi gerçekten facebooktan alabilrlermi benim mahkemelik bi dururmum olcakmı acaba
Karşı taraf sizin kişinin kusurundaki rolünüzü ispatlaması gerekir. Olsa olsa kişinin vukuatlarını örneklendirirken sizede kur yaptığını vs. anlatacaktır. Velevki sizinıp numaranızdan ve ordan da yola çıkarak adres ve isim bilgilerinize ulaşılsa ve mahkemede bilginize başvurmak niyeti ile tanık gösterse dahi, tanıklık yapmak zorunda değilsiniz. Daha doğrusu mahkemeye gitmek zorundasınız. Ancak tanıklık yapmak istemediğinizi belirtebilrisiniz orada. Karşı tarafın davayı açtığı şehirde değilseniz talimatla tanıklığınıza başvurulur.
Ancak sizin anlatımlarınızdan yola çıkıldığında, olayın sizin tanıklığınız aşamasına geleceğini sanmıyorum. Yinede her ihtimale karşı size yazılmış olan mesajların print screen yöntemi ile bir kopyasını saklamanızda fayda var. Zira boşanma davalarında sıklıkla baivuruluna yöntemlerden bir tanesi de delillerin üzerinde oynama yapılmasıdır.
Geçmiş olsun..
yani benim ıp adresimi buldukları doğru ve ıp adresi üzerinden adımı sanımı adresimi bulabilirler öff yaaa peki bende mağdur oluyorum bu durumda adım boş yere karalanıyo benim yapabilceğim bişey yokmuu
ayrıca evet mesajlarda aldatmaya dayanıcak bi husus yok bende taa beni mahkemeye çağrılcak kadar bu işin oralara gidiceni düşünmüyorum çünkü sadece bir ilkokul fotoğrafı üzerine konuşulmş kısa bi sohbetti cümlelere baktınızda askıntı olduğu veya asıldını anlatan bi durum yok ama kadınsal güdüler işte insan anlayabiliyo
yani benim yapabilceğim bişey yok bu durumda davayı açan taraf herşeyi yapabiliyor.
Mahkemeye çıkıp doğruları söyleyerek tanıklık yapmak, adalete / iyiye / doğruya hizmet etmek demektir. Neden adınız karalansın? Tabii adınızın karalanacağına inanmanıza neden olacak bir kusurunuz yoksa?
Ama şu sözünüz bana manidar geldi " ..askıntı olduğu yea asıldını anlatan bir durum yok ama kadınsal güdüler işte insan anlayabiliyo"
Unutmadan bir şey daha; profilinizde öğrenci olduğunuz yazılı. İmla kurallarına ve yazım hatalarına lütfen dikkat ediniz.. Burası ciddi bir hukuk sitesi. İletilerinizi arkadaşlarınıza sms gönderir gibi göndermeyiniz..
Kendimi ifade edememiş olabilirim çünkü ilk defa böyle bi durumla karşı karşıyayım ve ne yapacağımı bilemiyorum.hayatında hiç mahkeme görmemiş, böyle durumlara uzaktan yakından tanık olmamış biri olarak benim için kolay bi durum değil.Ayrıca gerçekten ilgim olsa, boşanmalarında bi payım olsa, gerçekten gider gerekirse tanıklığımıda yaparım ama hiç ama hiç beni ilgilendiren bi durum yok. Sadece ilkokul fotoğrafı üzerine varmısın yokmusun diye yapılmış bi konuşmaydı.Manidar bulmanıza sebep benim çünkü anlatamadım.Ben babamın mesleği gereği ilkokulu farklı şehirlerde bitirdim, o şahıs bana diyarbakırla ilgim olup olmadığını sordu bende orda ilkokula başladığımı ve ama artık ilgim olmadığını söyledim, oda çok garip ilkokuldaki fotoğrafımın aynısından ondada olduğunu söyledi, bende ilkokulu istanbulda bitirdiğimi mümkün olmadığını söyledim.O aynı fotoğrafın onda olduğunu idda etti,sonrasında belkide yanıldığını fotoğrafı bulursa taratacağını söyledi.Benim profil resmimde köpekli bi resim vardı sonra köpeğe çok şekermiş falan demeye başlayınca ben cevap vermedim ve burda bitti sohbet. Yani o sizin manidar bulduğunuz cümlem burdan kaynaklanıyo görünürde yazılanlarda bişey yok ama yavaştan asıldığı belli. işte bu yüzden adımın böyle bir olaya karışmasından hoşnut değilim.