Cevap: Eş Durumu Atamasında İdarenin ilginç mazereti?
Alıntı:
ebe33 rumuzlu üyeden alıntı
geçmiş olsun sende bizim gibi aynı kaderi yaşıyorsun inşallah sonumuz hayırlı olur.red cevabını tebliğden itibaren 2 ay içerisinde idare mahkemesine başvurman gerekiyor ,diğer soruna gelince evet tekniker vhki den üst diye biliyorum o yüzden size red vermişler.ama her ne kadar da olsa buna akıl veremiyor insan.
teknikerin vhki den üst olduğunu biliyorsun da arkadaşım bana bunun hangi yönetmelik, tebliğ ya da kanunda yazdığını söyleyebilir misin? bana o lazım. benim araştırmalarım neticesinde vardığım sonuç şu; iki kadro da (tekniker-vhki) yer değiştirmeye tabi kadrolar olmadığından mevzuatta bu iki unvanı kıyaslayacak bir yönetmelik, tebliğ ya da kanun da olmadığından reddediş gerekçesi hukuka uygun değil gibi geliyor bana.
ben de mahkemeye pazartesi günü başvurmayı düşünüyorum. inşaallah lehte bir karar çıkar. hepimizin için hayırlısı olur inşaallah.
arkadaşlar benim farklı bi durumum daha var, eşimin babası % 83 daimi özürlü ve şu anda ailesinin bulunduğu ilçede çalışıyor, ben eş durumundan tayin isteminde bulunurken evraklarımı elden götürdüm, ilgili memur; ikimizinde lisans mezunu olduğumuzdan dolayı çalışma sürelerimize bakıp ona göre karar verdiler ( kadro derece ) yani tekniker ve vhki olayı değil, bizimkine de öyle bi bahane uydurdular :) adamı olan yapıyor bende pazartesi dava açıyorum, örnek davalar varmış ama bi türlü adamlara ulaşamıyoruz, dpb kıdemler ile ilgili vermiş olduğu görüş elimize ulaşmış olsaydı idare mahkemisi bunu göz önünde bulundururdu.
bunlar nası bi sistem oturtmuşlar böyle çok ilginç. işine gelene kıdem işine gelene unvan, olan da hep garibana oluyor bizim gibi. msdkguzel kardeşim ben de pazartesi açıcam davayı inşaallah avukatın elinde bahsettiğin görüş yazısı var ondan alabilirsem sana fakslarım merak etme.
gürüş yazısını bana fakslıyabilirsen gerçekten çok sevinirim, bu arada bende konyada bi arkadaş ile görüştüm oda bana eş tayini ile ilgili emsal bi karar gönderecek bana mail, adresini yaz karar geldiği gibi bende gönderirim, benim fax numaram: 0412 2235369 cep 5058137854.
gürüş yazısını bana fakslıyabilirsen gerçekten çok sevinirim, bu arada bende konyada bi arkadaş ile görüştüm oda bana eş tayini ile ilgili emsal bi karar gönderecek bana mail, adresini yaz karar geldiği gibi bende gönderirim, benim fax numaram: 0412 2235369 cep 5058137854.
memgov arkadaşım şimdi senin konuna çok hakim değilim zaten kesin bir dillen yazmadım sadece kendi fikrimi söylüyorum çünkü bir teknisyenin tekniker olabilmesi için görevde yükselme sınavlarına girmesi gerekiyor çünkü tekniker ünvanı üst sınıftadır,vhki ise genel idare hizmetleri sınıfında yer alıyor tekniker olabilmen için teknik hizmetler sınıfında olman lazım.zaten sen bu yükselmeye giremiyorsun.buda demek oluyor ki ünvan bakımından teknikerlik üsttür;hatta teknisyen bile vhki'den üst olması gerekiyor kadro derece yönünden,ama yanlışım olabilir sen araştır.sonuçta öylede olsa böylede olsa eş durumu tayinin yapılması gerekiyor çünkü bu anayasal bir hak örneğin benim arkadaşım teknisyen 2 yıllık mezun eşi başka bir bakanlık olan meb'de öğretmen 4 yıllık mezun ilk önce kendi sonra eşi onun üzerinden tayin oldu ama bizim sağlık bakanlığı göndermiyor kıdem durumu diye, sgk'lı olarak bir yerde çalışmış olsa gidebiliyor ama kadrolu memur olmana rağmen göndermiyor burda çok büyük bir haksızlık var.sonuçta bizde mağduruz.
arkadaşlar inşallah herşey bizim için hayırlı olur.elimizdeki bilgi ve belgeleri burada paylaşırsak veya birbirimize mail gönderirsek daha iyi sonuçlar alacağımızı sanıyorum.
benim mailim: saglik2012@mynet.com iyi günler.
eşim 2 yıllık yüksek okul mezunu. Sağlık Bakanlığında nasıl bi sistem varsa artık, görevde yükselme sınavına falan girmeden direk tekniker kadrosunda başlıyor, görevde yükselme sınavıysa ona ben giriyorum kendi kurumumda, düz memurdan vhki oluyorum. Bu konu yoruma çok açık siz de hep yorumda bulunmuşsunuz bakanlık gibi, ama bana yazılı bir metin lazım teknikerin vhki den üst unvan olduğuna dair.
İnşaallah bizim davaya bakacak hakim de sizin gibi düşünmez yoksa tek umudumuz da gider Allah korusun. Ben avukattan alır almaz fakslıyacam sizlere arkadaşlar.
arkadaşlar belgeleri mail adresime gönderirseniz sevinirim bende dava açmak üzereyim şimdiden teşekkürler.e-mail adresim saglik2012@mynet.com
elinde belge olan yok mu? dava sonuçlarına ihtiyacım var emsal göstereceğim acele lütfen e-mail adresim saglik2012@mynet.com