Cevap: Bankamdan baskıyla istifa ettirildim,işe iade davası açmak istiyorum.
Tekrar Merhaba,
Gerek Bankalar Kanunu gerekse Bankacılık Kanunu aynı sistematikle konuyu düzenlemiştir: Kredi açma yetkisi şube müdüründen aşağı bir ünvana devredilemez. Fiilen böyle olsa bile hukuken bu durumdan şube müdürü sorumludur. Uygulama da bu yöndedir. Bu nedenle şube müdürü ünvanından daha aşağıdaki yöneticilerin durumunu veri kabul ederek söylersek, sizin işleminiz yasaya aykırılık değil, idari yetki aşımından ibarettir ve iş akdinin haklı sebeplerle feshini gerektirmez.
Saygılarımla,
Değerli Özbay,
Öğrenmek istediklerim bunlardı,
Pazartesi ilk işim bana hakkıyla destek olacak bir avukatla görüşmek,çünkü davayı açar açmaz iş aramaya başlayacağım,borçlarım var bi an önce işe başlamam gerekiyor.
(2) Bir gerçek veya tüzel kişiye açılacak kredi sınırının tespitinde, yönetim kurulu, en fazla, kredi komitesine özkaynakların yüzde onu, genel müdürlüğe yüzde biri tutarındaki kredi açma yetkisini devredebilir. Genel müdürlük kendisine devredilen kredi açma yetkisini diğer birimleri, bölge müdürlükleri veya şubeler aracılığıyla da kullanabilir.
ŞUBE de ;Tüm kredi talepleri Şube Müdürünün sorumluluğundadır.Şube Müdürü Bilgisayarın başına oturur,Tüm gelen kredi müşterileriyle ilgilenir.Sadece kredileri o dağıtır.Araya yetki verdiği, hiçbir personel kredi verme işlemi yapamaz.Şeklinde bir düzenleme varsa bilmek isterim.
Şubede gelen kredi taleplerini biz değerlendiririz.Ancak bu kredinin türüne göre değişir.Ayrıca sistemde onay alamayan krediler genel müdürlükte değerlendirilir ve uygunluğu durumunda onaylanır.Müşteri kredi kullanım şartlarına uygunsa 20.000 tl ye kadar sistem otomatik onay verir ve biz kullandırımı yapabiliriz.Şube müdürü gerek gördüğü dosyaları inceleyebilir.Bütün talepler onun sorumluluğunda değildir.Yalnızca şube müdürü siciliyle onaylananmışsa onun sorumluluğuna girer.
Ayrıca şöylede bir durum var;
Müfettiş kendisiyle paylaşmam gereken özel durumlarımı ailemle paylaşmıştır.Ben evli bir insanım anne ve babamdan önce paylaşılması gereken kişi eşimdir ki o zaten durumları biliyordu.Müfettiş inanılmaz amatörce davrandı ve açıkcası beni egosunun kurbanı etti.
-- Yargıtay 9. Hukuk Dairesi birçok kararında "işyerinde uzunca süre çalışan işçinin durduk yere istifa etmesi hayatın olağan akışına aykırıdır" şeklinde görüş bildirmiştir. Bu görüş her olaya uygulanabilir nitelikte değildir. Yargıtay her davada somut olay değerlendirmesi yapmakta ve buna göre hakkaniyete uygun bir karar vermeye çalışmaktadır. Olayınızda işçinin halen bir işte çalışmıyor oluşu, bakmakla yükümlü bulunduğu kimselerin olması, kıdeminin yüksek oluşu ve yukarıda meslektaşlarım tarafından zikredilen diğer faktörler dikkate alınarak kıdem tazminatı talebinin kabul görmesi muhtemeldir. --
Araştırmalarımda böyle bir açıklamaya rastladım,benim durumumla yakından ilgili.
Ayrıca işe iadem kabul görmese dahi kıdem tazminatımı alabilir miyim?
Syg.
görüştüğüm avukatlar gayet iyi niyetli olarak dava açmamamı öneriyorlar.Haksızlığa uğradım yok mu bi cevabı bunun?
Cevap: Bankamdan baskıyla istifa ettirildim ,işe iade davası açmak istiyorum
Alıntı:
görüştüğüm avukatlar gayet iyi niyetli olarak dava açmamamı öneriyorlar.
Hiç aralarında bir tane bile açın diyen yoksa ,açmama görüşü ağır basıyor demektir.
değerli sonyaka,
hiç mi umut olmayan bi dava bu?
Merhaba,
İstifaya zorlandığımı isbat edebilmek için telefon görüşmelerini delil gösterebilir miyim?İlgili operatör bu görüşmeleri savcılık kararıyla mahkemeye gönderebilir mi?