Eşiniz için böyle bir delillendirme ihtiyacı doğmayacak.Çünkü elinizde ödenmediğine ilişkin somut bir resmi olgu yada belge yoksa eşinizi rahatsız edecek bir icra takibi sözkonusu olmayacak.
Printable View
Eşiniz için böyle bir delillendirme ihtiyacı doğmayacak.Çünkü elinizde ödenmediğine ilişkin somut bir resmi olgu yada belge yoksa eşinizi rahatsız edecek bir icra takibi sözkonusu olmayacak.
Kocanız aylık 2.500/3.000 TL arası alıyor, siz boşanma davasında nafaka talep dahi etmiyorsunuz. Hakim de siz talep etmediniz diye size ve çocuklara diye toplam 250 TL nafaka kararı veriyor. Çok ilginç. Acaba kocanız maaşını düşük mü gösterdi diye düşünmeye başladım açıkçası. Sonuçta bir ev geçindirmek kolay mı? Eviniz kira mı bilemiyorum ama, bunun haricinde kış geldi yakacak masrafı, çocukların ve sizin aylık ihtiyaçlarınızı düşününce 250 Tl aylık çok komik kalmış. Kaldı ki kocanız bu komik parayı bile düzenli vermemiş.
Yine de karar sizindir ama ben sizin yerinizde olsam ödenmeyen nafakaları icraya koyardım. Ama siz derseniz benim tuzum kuru,o 250 TL'ye ihtiyacım yok, benim gelirim var, geçimimi sağlıyorum derseniz diyecek birşeyim yok.
Yani elden alma usülüyle tahsil ederken bunu resmi bir belgeyle ispatlamayı düşünmeyip ödenmedikten sonra ödenmediğini ispatlamak için sadece iddianız doğrultusunda icra takibinin başlatılması yani hukuksal dayanaktan yoksun bir taleptir kanımca.İcra işlemi için bu iddianızı ispatlamanız ve bu doğrultuda alacağınızı icra yoluyla elde edebilirsiniz.
Kocanızın resmi olarak belirttiğiniz maaş miktarında eminmisiniz?Nafakaya hükmeden hakime ya eşinizin geliri eksik gösterilmiş yada sizin ileri sürdüğünüz miktar eşinizin yan gelirleriyle yani belki de resmi bir şekilde elde etmediği miktarları da içeriyor olabilir.Bu miktarda maaş aldığını ispatlayabilme imkanınız var mı?
Geçimimi şu an ailem sayesinde sağlayabiliyorum. ama sizden önce gelen başka cevapta elden aldığınız için kanıtlayamassınız diyor bu durumda boşa uğraşmış olmayacakmıyım.sanıyorum benim icin en iyisi anlaşarak bu işi çözmek olacaktır. Tüm verdiğiniz bilgiler için size ve diğer avukat arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
Hakime maaşını nekadar bildirdiğini bilmiyorum. cevaplarınız için teşekkürederim sanırım en iyisi eşimle ortak bir yol bulmak olacaktır.
Yani size de mantıksız gelmiyor mu?Nafakanızı aldığınız zaman sorun yok ama eşiniz ödemediği zaman icra takibi istiyorsanız ancak ortada icra işlemi için haklı sebebi ortaya koyan resmi bir delil yok.Ya eşiniz ben ödedim derse sizin doğru söylemediğinizi söylerse nasıl karşılık vereceksiniz?Bence elden nafaka alımlarında ilk nafaka ödenmesinden itibaren taraflar müşterek bir belge almalı ve sonradan ödeme yapılmadığında bu şekilde bir usül benimsediğiniz ve belgeleri ileri sürebilirsiniz.Bence de siz anlaşmaya çalışın veya nafaka alacaksanız unutmayın bunu aldığınız ortaya koyan bir deliliniz olsun.İyi Akşamlar..
Şu an itibariyle eşinizin durumunda biriyim..."3 senelik fiili ayrılık" davasında sona gelindi...ben 5 senedir gayriresmi evliyim...çocukları kendisi bana bıraktı...tedbir nafakasını icra marifetiyle tahsil ediyorlar....piyasadan gördüğüm kadarıyla normal maaşlı birisine ortalama 150-200 tl takdir ediliyor...ödenen nafakalar,ayrı ikametgahlar,şahitler,kendinizin biraraya gelmediğinize itiraz etmeyecek olmanız,MK-166 son maddesi en önemli deliller eşiniz için..bunların hepsini aynı anda temin etse bile ,karar en az 6-8 ayda çıkar...temyiz de dahil kocanız en az 3 sene resmi olarak sizin...bizim 6 sene bitti...olan eşime oldu...dikkatinize...
sizin dediğinizi anlamadım yani diğer avukat arkadaşların 3 sene dolunca kesinlikle boşanır demeleri sonucu sizin dediklerinizden kafam karıştı. Eşim sizinde dediğiniz gibi ikametgah,kira kontratı vs bunlarla ayrı yaşadığımızı kanıtlayacağını söyledi. Ama siz bu 3 yıldan sonra tekrar mahkeme uzarmı diyorsunuz ? Sizin tam olarak 3. yılın sonunda ne oldu anlatmanızı rica edebilirmiyim.
Valla bu konuda ben bir tanıdığımın oğlunun yaşadığı olayı anlatayım. Bu olayla çok örtüşüyor.
Tanıdığımın oğlu karısından boşandı. Karısına ve 3 çocuğuna hakim nafaka bağladı. Bu oğlan elden vermiş hep paraları. Gel zaman git zaman aradan ne kadar zaman geçti bilemiyorum, 1-2 yıl sonra sanırım avukatına emir vermiş. Eski kocam nafakaları ödemiyor diye. Avukat da bu oğlana icra çıkartmış. Taaaa baştan beri hesaplamış avukat faizi ile beraber baya iyi bir rakam çıkmış. Ödemese hapse girecekti. Oğlanın elinde de delil yok ki ödedim diye. Eli mahkum ödedi paşa paşa o parayı.
Yani bu konuda kocanın elinde ödediğine dair resmi belge yoksa bu kocanızın sorunu. Sizin değil.