Bazı işletmelerde güvenlik kamerası var ama ses kaydı yapmıyorlar ve işletmenin belirgin bir yerinde güvenlik kamerası olduğu yazıyor yada kişiye izlendiği bilgisi veriliyor diğer bir deyişle kişi izlediğini biliyor yada bildiriliyor
Printable View
Bazı işletmelerde güvenlik kamerası var ama ses kaydı yapmıyorlar ve işletmenin belirgin bir yerinde güvenlik kamerası olduğu yazıyor yada kişiye izlendiği bilgisi veriliyor diğer bir deyişle kişi izlediğini biliyor yada bildiriliyor
Ben fikrimi açıkladım sislemden memurdan önce kendimizi sorgulayacağız ben yasal olarak rüşvet alan memurun nasıl suç üstü yapılacağını anlattım ama illede gizli kamera diyorsanız
olasılıklar
1 Kaydı yaparsınız yakalanmadan savcıya verirsiniz
2 Kaydı yaparsınız hem memurdan harçlık alır hem işinizi yaptırırsınız
3 Kaydı yaparken yakalanırsınız memura ... silahlı bir memursa sonuç cinayete kadar gidebilir.
Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki anlamış değilim. Rüşvet almak suçtur. Suçu ortaya vatandaşın çıkarmaya çalışması tek başına hareket etmesi anlamsız. Gidilir durum izah edilir emniyete, yapılacak olan olay bellidir zaten. Paraların seri numaralarını alırlar, siz rüşveti verdikten sonra olaya dahil olup paraları şahsın üstünde yakalar alır götürürler. Şahıs bu parayı ne amaçla aldığını ispat etmek zorundadır. Neden tek başınıza kaydetme olaylarına gireceksiniz ? Emniyet yakalayıp savcıya verir onu akabinde. Sonra burda konu açar açığa alındım rüşvet almak ile suçlanıyorum ne yapmalıyım diye :)
kesinlikle rüşvet verme yapman gereken savcılığa bildirmek gereken yapılacaktır
görüntü ve sesi sen düşünme bence gereken ne varsa gerekli merciiler yapacaktır
yurt dışı görmüş olsaydın anlardın ne demek istediğimi. Türkiyede gerektiğinde devlet kurumalrı şu kurumdan şu belgeyi bu belgeyi getirmen lazım delil amaçlı diyor. Ama yurt dışında ispanyada ,fransada bizzat gördüm aynı işin muadili için ad soyad verince sistemde çıkıyor herşey. Orada devlet yapıyor tüm işi. Türkiyede ise devlet vatandaşını koşturtuyor . Biraz gerçekçi olalım göz var izan var.
Ayrıca ülkede Hukuk yeterli derken buna kendinizin inanmadığığından eminim.
İzmirde dengesizin biri masum kediyi başını ezerek katlediyor ve bu cinayetin bu vahşetin Türk Ceza kanunda yeri yok !
Ortada kanun yokki yeterli olsun. Güldürmeyin lütfen