Sayın admin in yazdıklarını iyi okuyun.Bir sorun çıktığında o baldızın vekaleti yoksa bakın ne oluyor.
Printable View
Bu ne demek sayın Akaynos un dediği gibi,"mal sahibinin rızası olmadan versem bile geçerli" değil.Teşekkürler.[/QUOTE]
Bu konudan muzdarip olan üye vardı. Bu sitede onuda okudum.Emin olabilirsiniz.
Bizim meselemiz KİRA SÖZLEŞMESİ GEÇERLİ Mİ DEĞİL Mİ ?
Buna cevap arıyoruz.
O zaman beyin jimnastiği yapalım,boş bir ev var ve bende ev arıyorum.O semtte gözü açık bir dolandırıcı var,eve anahtar felan uydurmuş herşey kılıfına uygun.Farz edelim olacak ya mal sahibi yurt dışında evde boş,sormadım vekaletin varmı diye.Eve tasındım gel zaman git zaman yaz oldu mal sahibi geldi.Durum anlaşıldı,çık evimden dedi.Kiraya veren dolandırıcı 6 ayı peşin aldı ortalıkta yok.Ne olacak şimdi mal sahibinin ve benim halim.
Örnek verecek olursak, benim daire mi teyzemin oğlu kontrat yapıp kiraya verdi. Kiraları kiracı teyzeoğlunun verdiği hesaba yatırdı.Kiracı bankaya yatırırken makbuzlara kira ücret i yazdırdı. Sorun nerede çıkar.? Sorun ben ve teyze oğlu arasında çıkar. Kiracının elinde dekontlar var ödediğine dair. Sayın Admin kontrat yapamaz demiyor. Baştan ikinci iletimde Sitedeki Avukat ın, kendi aralarında sorun çıkacağını belirtmişti( Mülk sahibi ile kiraya veren açısından).
Sayın Feyyar öncelikle Olayımızdaki Kira sözleşmesi geçerli mi geçersiz mi ÖNCE,BUNU NET OLARAK AÇIKLAYIN.GEÇERLİ DEYİN:)
Sonraki aşamaları tartışalım.
Aynen sorduğunuz gibi sorunla karşılaşan,bu siteye üye olupta sorununa çözüm arayan hatta 6 ay olsa iyi daha fazla bir süre kira ödeyen bir arkadaş bu konudan muzdaripti.Verilen cevapları hatırlamıyorum.Sonuç ne olmuştur onuda bilemiyorum.Sorduğunuz soru olağan,malum ölülerin bile parasını alıp değerlendiriyorlar,diriler ne ki.:)
Son iletinizede cevap vereyim kısmen.Konunun fikri yenilgi ile alakası yok bence.Yeter ki fikri hatalar böyle olsun. Bakın bu sitede o kadar çok konu okudum ki haddi hesabı yok.Verilen cevapları % 100 hatırlamayabilirim.Ama konuyu okuduğum zaman çağrışım yapıyor,anlarsınız.Başkasının adına kontrat yapma ile alakalı mahkeme sonucunu ben bu sitede iletmiştim.Aynen hiç alakası olmayan birinin dükkan kiraya verdiğini de burada okudum.Bunlar anormal değil.Birileri artık saf-iyi niyet arası kandırılıyor. Aslında vekaletsiz aile dışından (anne,baba,çocuklar ) her hangi bir akrabanın kontrat yapması ne kadar normal onuda bilmiyorum. Sorunun cevabı kontrat yapılabiliyor.Artık mantıklı mı,mantıksız mı tartışılır.
Benim verdiğim örnekten yola çıkarak,o mal sahibi elimde bulunan kontratla (dolandırıcı tarafından yaptığımız) beni evinden çıkarabilirmi,veyahut dolandırıcı tarafından yapılmış olsa dahi süresince oturma hakkım varmı.İşte kilit soru bu.Sayın Admin den bu sorumla ilgili fikir beyan etmesini arz ediyorum.Daha sonra medeni bir insan olarak fikri yenilgimi ilan ederek arkadaşlara teşekkürlerimi sunacağım.