Haklısınız. Daha önce böyle bir olay olmamıştır Türkiye'mizde!..
Bakalım AKP iktidarında görmediğimiz daha ne olaylara şahit olacağız!...
Printable View
Sonuç ne olursa olsun kazanan Türkiye olacak yenilgi yok her yol zafere çıkar bu ülkede.
Sn. yas bir yanım gülerken bir yanım ağlıyor inanın.
Konu polemik halini aldı!..
Referandum yasakları hakkında bu haber!
Sandık başında EVET suyu
Adana'da Anayasa referandumu için oy kullanılan okulların bazılarında üzerinde Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu 'Adana evet diyor' yazan pet su dağıtıldı.
Adana'da Anayasa referandumu için oy kullanılan okulların bazılarında üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının bulunduğu ‘Adana evet diyor’ yazan yarım litrelik pet şişede su dağıtıldı. Polis tutunak düzenledi, ancak dağıtıma engel olunmadı.
CHP'li Başkan tepki gösterdi
Suyun dağıtıldığı okula gelen CHP İl Başkanı Zeydan Karalar, AKP'nin bu şekilde su dağıtmasının yasadışı olduğunu öne sürüp, tepki gösterdi. Suyu dağıtanlar ise AKP'nin sandık görevlilerine dağıtılan kumanyalarla birlikte verildiğini söyledi.
Erdoğan resimli su
CHP'nin sandık görevlilerinin haber vermesi üzerine merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Tahsilli İlköğretim Okulu’na gelen CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, sandık kurulu başkan ve üyelerine, üzerinde AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafıyla ‘Adana evet diyor’ yazısı bulunan yarım litrelik su dağıtıldığını fotoğraflarla tespit ettirdi.
Karalar, okul bahçesinde, bina girişinde ve bina içinde çok sayıda polis memuru bulunmasına rağmen seçim yasasına ve Yüksek Seçim Kurulu Kararı’na aykırı olarak su dağıtımının yapıldığını iddia etti. Olay yerine gelen CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel de olaya tepki gösterdi.
CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar ve Adana Milletvekili Hulusi Güvel, olayın yaşandığı okula gelen ve polis amirine müdahale etmesini istedi. Güvenlik görevlisi, “Biz gereğini yapıyoruz. Arkadaşlarım tutanak tuttular” diye karşılık verdi.
DHA
http://www.kurultay.net/haberler/son...feedburner&utm
Seçim haberlerine devam..
MHP’den Erdoğan'ın açıklamasına suç duyurusu
Başbakan Erdoğan’ın, “Güneydoğu Anadolu'nun bazı kırsal kesimlerinde sandıklar kapanmış. Şu aralar neticeler gelmeye başladı” sözüne MHP suç duyurusunda bulundu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde yaptığı açıklamada, bugün saat 15.01'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Hatta Güneydoğu Anadolu'nun bazı kırsal kesimlerinde sandıklar kapanmış. Şu aralar neticeler gelmeye başladı. Bu da gösteriyor ki katılım iyi ve hızlı bir şekilde netice alınıyor'' şeklindeki ifadesinin bazı internet sitelerinde yer aldığını söyledi. Bal, şunları kaydetti:
''Şimdi saat 16.00'da kapanması gereken sandığın içine Sayın Başbakan saat 15.01'de nasıl girdi? Bu sonuçları nasıl ele geçirdi? Bu, referandumda belirlenecek seçmen iradesine yürütme organının başındaki Sayın Başbakan tarafından müdahale yapıldığının Sayın Başbakan'ın kendi ifadesiyle ikrarıdır. Dolayısıyla referandum sonuçlarını gölgeleyebilecek söylemlerine bir yenisi eklenmiştir.
Daha önce de Sayın Başbakan referandum sonuçlarının yüzde 53-54 gibi bir rakamla lehine sonuçlanacağına dair beyanat vererek bir takım şüpheleri üzerine çekmişti. Bugün bu beyanatı ile bu şüpheler hakkında kendisi aleyhine bir delil oluşturmuş oldu. Dolayısıyla referandum sonuçlarının üzerinde Sayın Başbakan'ın bu ikrarı şimdiden bir gölge olarak düşmüştür.''
AA
http://www.ntvmsnbc.com/id/25130810/?utm
Yalnız referanduma ilişkin olarak küçklüğümden beri şahit olmadığım ve bu toplumsal kamplaşma sürecinin tek faydası olarak gördüm bir şey var.Dikkat ettim hayatta siyaset konuşmayan ve 1980 den sonra reel bir depolitizasyona maruz kalmış halkımız çobanından kahvehanecisine profesöründen simitçisine gazete ve diğer kitle iletişim araçlarıyla genel seçimde dahi göstermedikleri bu entellektüel ilgiyi referandumda göstermeleri oldukça olumlu bir gelişme.Gerçketn çok şaşırdım.Ev işlerini bir kalıcı meslek edinmiş annelerimiz hayattan ümidini kesmiş yaşlı amcalarımız bile hiç beklemediğim düzeyde bir ilgi sergilediler ve bizlere bir tez/antitez süreci içinde paketi değerlendirmemizi istediler.Sanırım bu referandum süreci sayesinde o elitist çevrelerden ve politik kurumsal yapılanmaların tekelinde olan siyaset ideolojisinin halk katmanları tarafından bu derece içselleştirilmesi ve yılların o apolitik kaygıları nitekim yıkılmaya başladı.Ben buna bizzat şahit oldum ve izlenimlerim beni çok mutlu etti.Sonucu her ne olursa olsun...
Harita yayınlanıyor.Evet ve hayır illeri.Ben şahsen güldüm.Hep aynı şerit.Babamın görevli olduğu sandıkta 206 evet,41 hayır,6 geçersiz:) . Sevindiğim nokta Mhp yöneticileri ile oy verenlerinin ayrıştığı nokta kendini gösterdi.
Henüz çok erken..
Ayrıca bu bir zeka testi değil "İncinsen de incitme " arkadaş!
Bu arada bölge değil de il olarak şu anki evet- hayır oranlarına baktığımda , Sn. Kılıçdaroğlu , Sn. Baykal dan daha başarılı görünmekte.
Bir de, nedense, BDP nin sabotelerini hiç kimse kınamadı, aynı safta olmanın vermiş olduğu sonuç olsa gerek!!!
Harita yayınlanıyor.Evet ve hayır illeri.Ben şahsen güldüm.Hep aynı şerit.Babamın görevli olduğu sandıkta 206 evet,41 hayır,6 geçersiz:) . Sevindiğim nokta Mhp yöneticileri ile oy verenlerinin ayrıştığı nokta kendini gösterdi. Daha önce yaptığım tahmin 58-42 idi.Bakalım tutturacakmıyım.2 Aşaği,2 yukarı yanılma payı ona göre.:)
Beklenen,olması gereken sonuç,milletin iradesi tecelli etmiştir.Hayırlı olsun. :)