Cevap: Hukuki bilgiyi bu kadar ucuzamı satacağız
Değerli Arkadaşlar;
Öncelikle avukatın (hukukçunun değil çünkü avukat profesyoneldir) sahip olduğu bilgi profesyonel bilgidir. Elimizde bilgi ve deneyimimizden başka sermayemiz yok. İçimizden bazılarının (örneğin benim) tek geçim kaynağım mesleğim. Dolayısıyla sermayeme sahip çıkmak zorundayım. Bu nedenle dünyanın hiçbir yerinde bedava danışmanlık hizmeti verilmez. Bu işin ekonomik boyutu.
Hukukçu elindeki bilgiyi paylaşmalı mı sorunun ikinci kısmı. Toplumsal adalete ulaşmak için bireylerin hak ve yükümlülüklerini bilmesi gerektiği açıktır. Hukukçu, bireyin haklarını ve koruma yollarını öğrenmesi konusunda sorumludur. Tıpkı doktorların toplum sağlığının korunması konusunda sorumlu olması gibi. Doktor hastayı bedelsiz muayene etmez ama toplumun hastalıklar konusunda bilinçlenmesine ve hastalıklardan korunma yollarını öğrenmesine yardımcı olur. (Doktor örneğini konuyu başlatan arkadaşın yaklaşımı nedeni ile verdim)
Sorunu iki kısımda ele almak ve bu şekilde çözüm bulmak gerektiği kanısındayım. Somut olaylarla ilgili bedelsiz hukuki mütalaa vermeyi doğru bulmuyorum ama genel olarak haklar ve hakların korunması konusunda bilgiyi paylaşmayı da savunuyorum.
Sorunu "avukat tutacak ekonomik durumum yok" basitliğine indirgeyenler için anımsatmakta yarar var: Adli Yardıma başvurunuz.
Saygılarımla...
Bilgi alınıp satılan bir mal olmuş haberimiz yok :)
Sadece komiksin diyorum deeplawyer34...
Allah senide güldürsün!
Gören de sanacak ki hukuki.net'teki bilgilerle davalara ücretsiz bakılıyor. Kendimizi kandırmayalım. Hangi avukat bugün adam akıllı danışma ücreti alıyor. Bırakınız lütfen yok sermayem yok bilgim olmazsa hiçim demeyi filan. Hukuki danışmanlık ülkemizde gelişmiş bir hukuk sistemi olmadığı için gelişim gösterememiş bir alandır. Avukatlar takip ettikleri davalarla para kazanırlar. Ve iyi de para kazanırlar. Aç gözlü olmanın alemi yok. Bugünleri 5-6 yıl sonra şu anki öğrenciler mezun olup avukat olduğunda mumla arayacaksınız ama dedikleri gibi insan ancak bir şeyin değerini kaybedince anlar.
merhabalar;
ben şu an foruma yeni üye oldum.benimde bir sorum vardı,sorumu yazacak ilgili konu başlığını ararken,bu konu başlığına gözüm takıldı..
empati yapmaya ve konu başlığını açan arkadaşa hak vermeye çalışıyorum ama vardığım sonuç sadece "kendince haklı" demekten öte değil..bazı mazaret ve doktor-avukat kıyaslamasıyla,yaptığı mesleğin bukadar ucuz olmayacağını savunmuş fakat mesleğinin ucuz bir meslek olmadığının kendi de farkında..yıllarca okuduğu hukuk kitaplarının karşılığını,zaten bu mesleğe girmeye hak kazanarak almış durumda..o denli fedekar olmasaydı zaten avukat olamazdı..bundan 20 sene önce bir rahatsızlığım olsa nedir ne değildir diye illaki çevreme sorar ondan sonra ilgili hekime başvururdum..hepimiz aynısını yapmaz mıyız?..20 sene önce teknoloji bu seviyede değildi,şimdi elimizin altında internet var merak ettiğimiz her türlü konuyu araştırabiliyoruz..şimdi bir hastalığım olsa,o hastalığı saatlerce internette araştırır ve sonrasında o konunun uzmanı olan bir hekime giderim..burda soracağım sorunun cevabı ile kendi başıma neyi ne kadar yapabilirim bilmiyorum ancak izleyeceğim yolu burdan öğrenerek yine o konunun uzmanı bir avukatın kapısını çalacağımdan eminim..kaldık ki gün boyunca sürekli bir şeyleri araştırıyoruz.avukatlar-doktorlar-savcılar-hakimler yani herkez internete girerek aradığı sorunun cevabı bulmaya çalışıyor."bizler avukatız biz de herşeyi araştırırız fakat bedel ödemeyiz,interaktif ortamda dahi olsa ben verdiğim her türlü bilgilinin karşılığını isterim" dersen,işte o zaman mesleğini ucuz kılarsın..kaldı ki madem bedelsiz bir iş yapmıyorsun,soruyu cevaplamazsın kimsede yahu kardeşim sen bu konunun uzmanısın neden cevaplamıyorsun demez..