Cevap: Boşanma dahil TEMYİZ sürecinde tedbir nafakası devam eder mi
Bakın, avukatınız kesinlikle doğruyu söylüyor. Zaten bu konudaki kanun maddesi ise gayet açık. Size yazdım. Siz eşinizle konuşmuşsunuz. Eşinizin avukatı ile değil. Eşiniz de size vermesi gereken tedbir nafakasını vermemek için sizi kandırıyor aklınca.
Size bu konu verdiğimiz hukuki bilgi kesinlikle doğrudur. sizin de belirttiğiniz gibi tedbir nafakasını hakim kaldırmamış. Sadece boşanmanın fer'i olan YOKSULLUK NAFAKASININ reddine karar vermiş. Tedbir nafakasını boşanma KESİNLEŞİNCEYE KADAR ALABİLİRSİNİZ. Kararı komple temyiz ederseniz boşanma kesinleşmediği için tedbir nafakasını(kendiniz için olan) yargıtaydan onanıp geldikten sonraya kadar alabilirsiniz.
Eğer hala vermeyeceğini söylerse eşiniz, sizde kararı komple temyiz eder, tedbir nafakasını vermediğinden itibaren hakimin ilk kararındaki dava tutanağı ile icra eder alırsınız. Avukatınız gerekeni yapar.
çok teşekkur ederim. belkı benı korkutup kandırmak istiyor olabilir. sözüm ona 3 avukata danışmış hepsine aynı seyı söylemıs. benım avukatım benı kandırıyormus vs vs
İnanmayın. Nafaka çeşitleri ve bu konudaki hukuki yazıyı size link olarak ekledim. Yine ekliyorum.
https://www.hukuki.net/showthread.php...r-ve-Yanıtları
Tedbir nafakası, boşanma davasında hükmedilmişse hakimin boşanmaya karar vermesi halinde kararın kesinleşmesi ile; boşanmaya karar verilmemesi halinde ise hakimin belirleyeceği süreye kadar, belirlenmezse red kararının kesinleşmesi ile sona erer.
Aklima takılan bir konu daha var. araya adli tatil girdiği için temyizin son günü eylül 13 oldu ve başanma dahil temyiz edildi. yanı bosanma kesinlesmedi. biz 1 eylülde ödenmeyen tedbir nafakası için icra takibi başlattık. itiraz edildiğinde ödenmesini durdurabilirlermi. durdurulursa nasıl bir yol izlenerek tedbir nafakasını almaya devam edebilirim