Re: Boşanmanın reddi ve 3 yıl içinde terk davası
açmış olduğum boşanma davası ,ocak 2007 de reddedildi...karar kesinleşti... ben 3 yıl beklemek istemiyorum.....eşime -eve dön-ihtarı çeksem ; eşim asla ve asla eve dönmeyecektir...
ihtar neticesinde terke dayalı boşanma davası açabilirmiyim?...
eve dön çağrısı, 3 yıl biraraya gelmeme şartını etkiler mi?...
emeği geçen insanlara teşekkür ederim...
Kararın kesinleşmesinden sonra 4 ay bekleyip mahkeme kanalıyla ihtar çekmek mümkün. Ama ihtarın samimi olması ve belli koşulları sağlaması lazım.
3 yıl ilk reddedilen davanın sonucunun kesinleşmesinden başlıyormuş. Dolayısıyla arada açacağınız davaların reddedilmesinin önemi yok.
Alıntı:
valide seher sultan rumuzlu üyeden alıntı
açmış olduğum boşanma davası ,ocak 2007 de reddedildi...karar kesinleşti... ben 3 yıl beklemek istemiyorum.....eşime -eve dön-ihtarı çeksem ; eşim asla ve asla eve dönmeyecektir...
ihtar neticesinde terke dayalı boşanma davası açabilirmiyim?...
eve dön çağrısı, 3 yıl biraraya gelmeme şartını etkiler mi?...
emeği geçen insanlara teşekkür ederim...
Re: Boşanmanın reddi ve 3 yıl ayrılık
bu konuya ilişkin cok fazla forumumuz var. Okuyup ön bilgiye sahip olup zaman kaybetmeden avukat yardımı alınız.
benimde boşanma davam red oldu eşimin başka bir erkeğe yazdığı mektupları delil olarak sunmama rağmen dava sürecinde üç kez hakim değişmesi nedeni ile en son karar veren hakim saçma bir gerekçe ile davayı red etti ve ben temyize gittim hiçbir işe yaramadı.red sebebinde eşimle kaçarak evlendiğimiz ve mektupların gönderilmemiş olması gerekçe yazıyor halbuki biz kaçarak evlenmedik ve dava dosyasında böyle bir konu geçmiyor gerekçe dosyaya göre saçma olmasına rağmen temyizdende red oldu ve ben üç yıl bekledim.şimdi karşı taraf tazminat taleplerine devam ettiği için bekleme süresi dolmasına rağmen dava genede sürebilir ve tazminat verebilirmişim.Anladığım kadarıyla boşanma davam red olduğu için dosyayı okumadan benim kusurlu olduğuma karar verecekler ve tazminat taleside olduğu için verecekler.
forumların ekseriyatını okudum ancak red sonrası terk davasını ve de 3 sene biraraya gelmemeye etkisini bulamadım...rastgelen varsa lütfen...
Alıntı:
valide seher sultan rumuzlu üyeden alıntı
forumların ekseriyatını okudum ancak red sonrası terk davasını ve de 3 sene biraraya gelmemeye etkisini bulamadım...rastgelen varsa lütfen...
Bu forumda sizin sorunuza cevaben jarkin başka bir nedenle açtığınız boşanma davasının reddi kararının kesinleşmesinden sonra 4 ay bekleyip "eve dön" çağrısı yapabileceğinizi söylemiş.
Ayrıca yine 3 yıllık sürenin reddedilen ilk davadan başladığını da söylemiş.
Yani 40 tane daha dava açsanız 40'ı da reddedilse 3 yıllık sürenin başlangıç süresi ilk davanın red kararının kesinleşmesidir, demiş.
Size verilen cevapları zahmet edip okuyun lütfen.
Bundan sonra evi terk davası açabilmek için izlenmesi gereken yol da forumda arama seçeneği yaptığınızda onlarca yerde yazıyor. Bunlardan biri:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=23012
eşim çağrıya uyar dönerse 3 yıllık süre zarar görür mü..?sıkıntım ; ya geçimsizlik yine devam ederse...sil baştan mı olacak...tşk..