Cevap: İnternet sitesinde editörlerin TC kimlik no istemesi
Alıntı:
memomemo rumuzlu üyeden alıntı
TC numarası ile kimse birşey yapamaz ancak avukatlar özel bilgilere erişebilir telefon numaralarına erişebilir siz tanırsınız güvenirsiniz vatandaş güvenmek zorunda değil.
Avukatlarla ilgili bir sıkıntınız yoktur umarım. Üyeler buraya kim olduklarını ispat ettikleri için biz avukatlar da kendimizi bu sitede GÜVENLİ ve MUTLU hissettiğimiz için yanıt yazıyoruz. Yoksa biz de vatandaşa GÜVENMEZ, zırnık bilgi yazmayız. Vatandaş kendini ispat edecek, avukatlar değil. Özel bilgilerine erişilmesinden korkan kişiler ise maalesef Kimlik numarası, vatandaşlık numarası, sosyal güvenlik numarası gibi bilgilerin olmadığı ülkelere taşınacaklar. Artık milenyum yılında insanların numaralandırılması çoktan başlamış durumda ki bizlerin buna yapabileceği birşey yok.
Eğer bir site benden TC kimlik numaramı istese ve ben vermek istemezsem, yapacağım şey siteye üye olmamak gibi çok basit bir şeydir.
Tartışmaya ne gerek var ki?
Nasılsa hiç bir siteye üye olmak gibi bir zorunluluk yok.
Çok güzel,
atladığınız bir şey var,
illa ki gelip sitemize TC kimlik numaranızı yazacaksınız diye kimse zorlanmıyor.
Siteye gelip,içeriğini inceleyip, siteden faydalanmayı düşünen kişiler, üye olmak istediğinde , site yönetimince istenen bilgileri girerek üye oluyor.
Bu istenen bilgiler, sevdiğiniz yemek te olabilir, uğurlu sayınız da olabilir, ayakkabı numaranız da.!
Üye olmak isteyen de o bilgileri girerek üyeliğini tamamlayabilir. O bilgileri girmek istemeyen de üye olmaz. ( cetvel mantığı-oldukça düz mantık)
Her ne olursa olsun,
hiç kim se nin , siz neden bu bilgileri istiyorsunuz, nasıl istersiniz, isteyemezsiniz deme lüksü de yok , hakkı da yok.
Üye olmak istiyorsanız veriyorsunuz, vermiyorsanız üye olamıyorsunuz. Basit değil mi?
Memonun derdi belli oldu. https://www.hukuki.net/showthread.php...aciz-kalktı-mı buradaki forumla bu konuyu birleştirince çıkan sonuç.
Memo fena şekilde borç takmış birilerine ve bu sitedeki avukatlar onu bulur diye tantana yapıyor. Mesele çıktı ortaya. Bu arada memo, sitedeki kimlik numarandan evini buldum, yarın hacze geleceğim yasa çıkmadan. Benden söylemesi.
Alıntı:
parios34 rumuzlu üyeden alıntı
Selam saygıdeğer arkadaşlar bilhassa nikon;
Ben kimseyi itham altında bırakmadım. Elbette siteniz harika. Hepiniz başarılı insanlarsınız.Ben olasılık bazında söyledim.Ben burada olmaktan mutluyum.
Ben devlet memuru fizyoterapistim. Hukukçu değilim. Buranın sohbet sitesi olmadığının da farkındayım.
Tc Kimlik nosu sıradan bir bilgi değildir ben onu kastettim.
Atıyorum bir devlet kurumunda tc kimlik nosu veri tabanında yer alabilir, çünkü tıklarsın kişi hakkında iç terminallere ulaşırsın.
NEDEN HERKES GERİLDİ BU KADAR ANLAMADIM?
Kimseyi şikayet etmek gibi lüksümüz yok elbette gönüllü üye oldum.
SAYGILAR
Bence haksız da değil her insan sütten çıkmış ak kaşık olamaz tabiki kimse zorla üye yapmadı kimsede zorla TC . kimlik numaramızı istemedi fakat haberlerde çevremizde neler duyuyoruz yarın ne malum bu üyelik bilgilerinin bi hacker tarafından ele geçirilmeyeceği bunu kim garanti edebilir.Bi keresinde kredi kartımdan internet üzerinde yüklü bi para çekilmiş gariban bi insanın alakasız bi şekilde kimlik kartı kullanılmış çoğu bilgiler doğru sadece adamın resmi ile baktığınızda doğum tarihi tutmuyo yani resim 60 yaşında birinin resmi fakat doğum tarihi 30 yaşında kimseyi zan altında bırakmak istemem ama dünya üzerinde ne olaylar döndüğünü bizimde kendimizi korumamız geektiğini her anlamda hatırlatmakta fayda buluyorum gerekirse üyeliğiminde iptalini istiyorum .
saygılarımla.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Avukatlarla ilgili bir sıkıntınız yoktur umarım. Üyeler buraya kim olduklarını ispat ettikleri için biz avukatlar da kendimizi bu sitede GÜVENLİ ve MUTLU hissettiğimiz için yanıt yazıyoruz. Yoksa biz de vatandaşa GÜVENMEZ, zırnık bilgi yazmayız. Vatandaş kendini ispat edecek, avukatlar değil. Özel bilgilerine erişilmesinden korkan kişiler ise maalesef Kimlik numarası, vatandaşlık numarası, sosyal güvenlik numarası gibi bilgilerin olmadığı ülkelere taşınacaklar. Artık milenyum yılında insanların numaralandırılması çoktan başlamış durumda ki bizlerin buna yapabileceği birşey yok.
Avukatlar mükemmel insanlar diyorsunuz sanırım ,şuan da kaç tane avukatın Adalet Bakanlığından izin alınarak yargılamada olduğunu hatırlatmama gerek varmı bilmem ? En yakını benim bu konuda site mükemmel isteyerek üye olduk tabiki ama TC. kimlik numara uygulaması bence etik değil .
Alıntı:
tnsuzun rumuzlu üyeden alıntı
Avukatlar mükemmel insanlar diyorsunuz sanırım ,şuan da kaç tane avukatın Adalet Bakanlığından izin alınarak yargılamada olduğunu hatırlatmama gerek varmı bilmem ? En yakını benim bu konuda site mükemmel isteyerek üye olduk tabiki ama TC. kimlik numara uygulaması bence etik değil .
Adalet bakanlığının en saçma şikayete bile soruşturma izni verdiğini biliyor musunuz? Sonuç: Hep beraat. Keşke emniyet mensupları, tüccarlar vs. için de aynısı geçerli olsaydı da beraat etselerdi! TC kimlik numarasını motorlu kuryelere bile verirken bu siteye vermeyi de çok görmüyorum.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Çok güzel,
atladığınız bir şey var,
illa ki gelip sitemize TC kimlik numaranızı yazacaksınız diye kimse zorlanmıyor.
Siteye gelip,içeriğini inceleyip, siteden faydalanmayı düşünen kişiler, üye olmak istediğinde , site yönetimince istenen bilgileri girerek üye oluyor.
Bu istenen bilgiler, sevdiğiniz yemek te olabilir, uğurlu sayınız da olabilir, ayakkabı numaranız da.!
Üye olmak isteyen de o bilgileri girerek üyeliğini tamamlayabilir. O bilgileri girmek istemeyen de üye olmaz. ( cetvel mantığı-oldukça düz mantık)
Her ne olursa olsun,
hiç kim se nin , siz neden bu bilgileri istiyorsunuz, nasıl istersiniz, isteyemezsiniz deme lüksü de yok , hakkı da yok.
Üye olmak istiyorsanız veriyorsunuz, vermiyorsanız üye olamıyorsunuz. Basit değil mi?
Lüksüde de yok hahkkıda yok düşündürücü..
Şimdi merak ettim tc numaralarımızı kimler görüyor her ne kadar hakkım olmasada merak işte.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Yız derken sözçü olraktan mı? Kişisel düşünce mi? Yoksa genelleme mi? Şimdi bana cevap yazmak için kimlik bilgilerime mi bakıyorsunuz? Mümkünse bakmayınız yazmayınız (kendi adıma söylüyorum) ben kimlik bilgimi paylaşılsın diye vermedim bilgilerim paylaşıma açık değildir onayım yoktur.
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Yız derken sözçü olraktan mı? Kişisel düşünce mi? Yoksa genelleme mi? Şimdi bana cevap yazmak için kimlik bilgilerime mi bakıyorsunuz? Mümkünse bakmayınız yazmayınız (kendi adıma söylüyorum) ben kimlik bilgimi paylaşılsın diye vermedim bilgilerim paylaşıma açık değildir onayım yoktur.
Herhalde bir yazı ancak bu kadar çarpıtılabilir. YIZ, BİZ derken genelleme olduğu belli olmuyor mu, bir kesimin sözcüsü olduğumu nereden çıkarıyorsunuz? (Sözcüsü olmak isterdim ama). Kimlik bilgilerinizi gördüğüm için değil, bu sitenin ipini koparan, ne üdüğü belirsiz kişileri üye yapmadığını düşündüğüm için cevap yazıyorum. Yukarılarda bir yerlerde kimlik numaralarının kimseyle paylaşılmadığı, sadece yöneticilerin gördüğü defalarca söylenmişken, "paylaşılmasına onay vermiyorum" demenin iyiniyetle bağdaşmadığı ortadadır. Yazılanları önce okumanızı sonra da yalın bir gözle okumanızı dilerim.