Cevap: dava ile iptal ve yeni sicil notu
Alıntı:
Msutf rumuzlu üyeden alıntı
b) Yargı kararlarında usulüne uygun ve objektif ölçütler çerçevesinde doğru ve tarafsızdoldurulmadığı belirtilen sicil raporlarının da (iptal kararında sicil amirinin kin ve garezinden söz edilmemesi halinde) bu sicil amirinin objektif ve tarafsız davranmadığı hususları sübut bulacağı cihetle bu gibi mahkeme kararları sonucunda da iptal edilen notu veren sicil amir ve amirlerine yeniden değerlendirme yaptırılmamasının ve yukarıda anılan paragrafta dahil olmak üzere her iki durumda da ilgi (a) Yönetmeliğin 20'nci maddesinde belirtildiği gibi; "... varsa diğer sicil amiri veya amirlerince doldurulması yoksa o sicil döneminde son üç yılın aritmetik ortalaması esas alınarak işlem yapılması" gerekmektedir.
Genelgenin aksi yönünde 12.7.2010 tarihli Danıştay kararı;
"davacının 2007 yılı sicil raporunu ( 75 ) puanla orta olarak düzenleyen sıralı sicil amirlerinin, anılan sicil raporunu garez veya özel maksatla gerçeğe aykırı olarak düzenlediklerine dair hukuken ispatlanmış kesin bir delil ya da somut bilgi veya belge olmadığına göre, anılan raporun sıralı sicil amirlerince yeniden düzenlenmesi gerekirken, dava konusu sicil raporunun sadece üçüncü sicil amirince düzenlenmesinde hukuka uygunluk bulunmamakta olup; İdare Mahkemesi'nce bu husus dikkate alınmaksızın dava konusu sicil raporunun subjektif olarak tanzim edildiği gerekçesiyle iptal edilmesinde yasal isabet görülmemiştir."
Cevap: Dava ile iptal ve yeni sicil notu
Sn. tolg, forumda bu karara muhattab olan kişi sicil notu olarak 1. sicil amirim 80, 2. sicil amirim 100 ve 3. sicil amirim nihai olarak 84 verdi. 1. sicil amirim sicil raporuna "Beşeri münasebetleri zayıftır. Güvenilir değildir." şeklinde bir ifade yazdı demiş olsaydı. Ben de tereddütsüz olarak burada önyargı veya kasıt var diyerek sicil notunun iptali gerektiğini düşünürdüm. Kararda yazılmamış ancak şahıs müdür olduğuna göre kuvvetle muhtemel önceki yıllara ait sicil notları da çok iyi olabilir. Bizim konumuzdaki forum üyesi kişi ilk sicil notunu almış ve her iki sicil amiri de hemen hemen aynı sicil notunu vermişler. Karar için sağolun ancak bu karar konumuza örnek teşkil etmez diye düşünüyorum.
- - - Updated - - -
Sn. tolg, forumda bu karara muhattab olan kişi sicil notu olarak 1. sicil amirim 80, 2. sicil amirim 100 ve 3. sicil amirim nihai olarak 84 verdi. 1. sicil amirim sicil raporuna "Beşeri münasebetleri zayıftır. Güvenilir değildir." şeklinde bir ifade yazdı demiş olsaydı. Ben de tereddütsüz olarak burada önyargı veya kasıt var diyerek sicil notunun iptali gerektiğini düşünürdüm. Kararda yazılmamış ancak şahıs müdür olduğuna göre kuvvetle muhtemel önceki yıllara ait sicil notları da çok iyi olabilir. Bizim konumuzdaki forum üyesi kişi ilk sicil notunu almış ve her iki sicil amiri de hemen hemen aynı sicil notunu vermişler. Karar için sağolun ancak bu karar konumuza örnek teşkil etmez diye düşünüyorum.