Merhaba,
Bahsettiğim kiracı evin anahtarını karşı komşuya bıraktığını maille haber verdi, benim anahtarı bıraktığı kişiden alıp eve girebilmem ve evin durumunu tespit etmem için kiminle beraber eve girmeliyim?
Printable View
Merhaba,
Bahsettiğim kiracı evin anahtarını karşı komşuya bıraktığını maille haber verdi, benim anahtarı bıraktığı kişiden alıp eve girebilmem ve evin durumunu tespit etmem için kiminle beraber eve girmeliyim?
Merhaba,
Anahtarın teslim edildiği kişi ile eve girdik, evde eşyalar bulunuyor ve ev kötü durumda, komşu tutanak tutmayı kabul etmediğinden dolayı anahtarı teslim almadık, bu durumda ne yapmamızı önerirsiniz?
Mesela , eve abimle girsem tutanakta evin durumu ile ilgili abimi şahit olarak gösterebilirmiyim?
sanmıyorum yeliz hanım birinci derece akraba olmaz sanırım . dedim ya sonradan benim değerli eşyalarım vardı der .siz kendisine ulaşmaya çalışı kendi elinden evi rızası ile terk ettiğine dair bir yazı almaya baskın yada asli hukuktan bilir kişli talebinde bulunun tabi buda ek bir masraf olacak :(
Merhaba Hakan Bey,
Evi hala teslim etmedi, anahtarı komşuya bırakmış, komşu bana yazılı teslim etmiyor, evi boşaltması için kiracıyla konuşmasını istedik, söylediğine göre telefonu açmıyormuş. Avukatla konuştum, icra başvurusunda 30günlük süre dolana kadar birşey yapamıyormuşuz sonrasındada tahliye davası açıyormuşuz, ev boş olduğu halde birşey yapamıyorum yani, neyse icra takibi başlattık, bekliyoruz. Bu konuda başka önerisi olan varsa buraya yazarsa sevinirim.
icra takibi için mutlaka bağlı bulunduğu muhtarlığın olduğu adrese tebligat yapın yoksa boşuna zaman kaybı oluyor .ben eve gönderdim ama evde olmadığı için muhtara gitmiş muhtarda kaydı gözükmediği için teslim edememişler.. kiracınızın tc no su varsa TUİK kayıtlarından bağlı olduğu adrese ulaşabilirsiniz ..
Kiracı hala muhtarda kayıtlı gözüküyor, umarım bendede komşulardan evden çıktığını duyup tebliğin icra dairesine iadesini yapmazlar :(
sizde olmaması lazım .çünkü evde bulamayan memur yöneticiye falan sormuyor anladığım kadarı ile .direkt muhtara gidip bırakıyor .muhtara bırakırsa problem yok teslim alınmış sayılıyormuş .
Teşekkürederim, gelişmeleri yazacağım buraya..
biz kiracı mağduru ev sahipleri bu gidişle örgütlenicez galiba :)