Cevap: Ödeme emri hakkinda
Merhaba, yargitay'in onayindan sonar karsi taraf karar duzeltme yoluna gitti. Ancak bu bizim icraya gitmemize engel degil, ancak evin satisi icin yargitayin karar duzeltme kararini beklemek gerekiyor. Karar duzeltmeye Nisan ayinda gidilmisti. Sizce bu adli tatile girmeden sonuclanir mi? Karar duzeltme sureci cok uzun surmuyor diye duydum. Oteyandan, karsi taraf odemeyi tek seferde yapamayacagini soylemis, peyder pey odeyebilecegini soylemis. Ben parami direk tehsil etmek istiyorum. Evi satisa cikardigimda expertiz ve satis masraflari da karsi tarafa yuklenecek. Sizce nasil bir yol izlemeliyim?
Avukat arkadaslardan bir ricam var. Davayi, temyizi hepsini kazandim. Ancak borclu kisi temyiz surecinde nasil olduysa, temyiz icin ipotek ettigi evi satmis. Bu asamada neler yapabilirim. Evin satis iptalini yaptirabilir miyim? Cunku evin gercek satis olmadigini dusunuyorum. Mal kacirmak icin anlasmali kagituzerinde satis yaptigini dusunuyorum. Mahkemeye versem yine bu evin satisinin iptalini veya satistan elde ettigi gelirden borcunu kotu niyetli olarak odemedi icin ceza davasi acabilir miyim? yani mal kacirdigi icin ve turkiye cumhuriyeti mahkemelerini kandirdigi ve oyaladigi icin ceza davasi acabilir miyim. Yani boyle bir durumda hukuki olarak neler yapabilirim. Borclu kisi kotu niyetli oldugu icin ortakligi bulunan bir firmadaki hisselerini yine ortaklardan birinin uzerine gecirmis.
Bana bu konuda yol gosterirseniz cok sevinirim.. tesekkurler
Tasarrufun iptali davası açabilirsiniz icra ceza mahkemesine şikayette bulunabilirsiniz.
tesekkurler Engin bey, tassurufun iptali davasini yine ayni mahkemeye mi acacagim.. oteyandan icra ceza mahkemesine sikayette bulunursam nasil bir surec, prosedur isler..
Aynı mahkeme mi olur bilmem Asliye hukuk mahkemesine açabilirsiniz icra cezada dava dilekçeleri cevap dilekçeleri gider döner duruşma günü verilir incelenir tahkikat biter karar verilir.
simdi google'dan arastirdim yetkili mahkeme her iki tarafin ikametgahinda da acilabilir diyor. Bakalim simdi bu isin pesin pesinden kosturucaz. Allah yardimcimiz olsun.. Tesekkur ederim bilgiler icin.