Cevap: Gelir Güvencesi Sigortası
Arkadaşalar nasıl yazacağımı bir türlü bulamadığım için yanıt şeklinde yazıyorum. Bende özel bir bankadan gelir güvencesi sigortası yaptırmıştım ve aynı poliçeden iki tane var. Birincisi telefonla yapılan başvuru (ben mi aradım onlar mı bilyorum) şeklinde oldu ve diğeri bu sigortaya mukabil bir afta kadar sonra şubeden yapılanı (buna kendim giderek başvuru yapmıştım) ve bu başvuruyu yaparken şubedeki temsilci bir hafta öncesinde başlayan aktf bir gelir güvencesi sigortamın olduğunu söylemedi ve bende yaptırdım. Sonuç olarak iki aynı sigorta yapılarak 11 ay tahsilat gerçekleştirildi ve ben bunun farkına vardığımda ikinci yapılan sigortanın iptalini talep ederek bu sigorta için yapılan tüm ödemelerin mükerrer sigorta sayılaraktan tarafıma geri iade edilmesini istedim ama bunu reddettiler. Böyl bir hakları var mı ya da benim bu sigortalardan ikincisinin iptalini istedikten sonra mükerrer sayılaraktan ödemelerimin geri iadesini talep etme hakkım var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim...
Cevap: Gelir Güvencesi Sigortası
Alıntı:
kenand70 rumuzlu üyeden alıntı
Bende Gelir Güvencesi Sigortası madurlarındanım. Beni oyalama sebebleri şu ; 2 aydır İŞ-KUR'dan maaş almaya hak kazanmış olmama rağmen ve işyerinden antetli kağıda yazılmış işten çıkarma nedenini açıklayıcı bir şekilde yazılması gerekir dediler buna istinaden çalıştığım şirkete müracaat ettim ve bana iş-kur'a sunulan işten ayrılma bildirgesini ek olarak antetli kağıda "...tarihleri arasında çalışmış ve çıkarılma nedeni ekte gönderilen bildirgede belirtilmiştir" yazı verdiler bu yazıyı Garanti Emeklilik ve hayat AŞ. ye faksladım ve bu belgeninde yeterli olmadığını daha açıklayıcı bir neden yazmaları gerekir bu şartlarda başvurumu değerlendirmeye alamayacaklarını belirttiler. İŞ-KUR'a sunulan bildirgede kodlama 4 yani"Belirsiz süreli iş sözleşmesinin İşveren tarafından feshi " olarak geçiyor böyle bir işten çıkarılma nedenini kabul etmemek gibi bir tercihleri olabilirmi bilgisi olan yardımcı olsun lütfen
Müracaat etmediğim yer kalmadı desem yeri var hazine müsteşarlığı, Bimer, Doğuş gurubu vs.. 4 aylık uğraşın sonunda sonunda ödeneklerin ilk taksitini aldım.