Cevap: Evlilik sözleşmesi
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
İnsanlar tercihlerinin sonuçlarını yaşarlar. Bazan bu tercihlerinin sonucu başkalarına da sirayet eder.
Tüm bu iyi özelliklere sahip birisinin aldığı kararlar ve kendi tercihlerinden dolayı şikayet etme ve yakınma lüksü olmamalı. Hatta bu tercihleri nedeni ile başka insanları da etkilememeli.
Tercihi kendisini bağlar, ne kadar erdemli ne kadar faziletli bir tercih ve davranıştır bunu yargılamak bize düşmez..
Kişi ismi zikredilmediğine göre; çiğnenen bir insan hakkı yok.. Her şey afaki bir konuşma üzerine gelişti; Her ne kadar bir hukuk sitesinde bulunsak ve hukuk diliyle konuşsak da; - kendi adıma söyleyeyim- hiç mi sosyoloji ve diğer bilimleri okumadık..
Günlük yaşantımız da hep bu lisanla mı konuşuyoruz? Gerçekçi olalım lütfen...Yaşam salt hukuktan ibaret değil..
Hukuk lisanı da ayrıca; empati yapabilme kapasitesini ve insana dair haslet'lere sahip olmayı gerektirir..
Merhabalar,
Sizlerden benim için önemli olan bir konu hakkında yardımlarınızı rica edicem.
Ben 2000 yılında evlendim. Evlendiğim sırada özel sektörde çalışmaktaydım. 2003 yılında kendi işimi kurma kararı alarak bir Limited şirket kurdum. şirket ortağım olarakta kız kardeşimi ortak yaptım. 2008 yılına kadar herşey normal yürüdü. 2008 yılının haziran aylarında şirketteki işlerimiz kötü gitmeye başladı ve sonrasında iflas ettik. İşyerini kapatmak zorunda kaldım. Bu zaman içerisinde 2007 yılının Mayıs ayında eşim adına bir ev almıştık. İşler kötüye gidince eşim adına alınan ev üzerine icra vb. gibi problemler olmasın diye resmi olarak anlaşmalı boşandık. Boşanma sebeplerimiz şirketin borçları için değil , Şirketten dolayı şirket müdürlerine veya ortaklarının sorumlu olduğu Amme alacaklarından ve bankalara olan mütesessil kefillikten dolayı en kolay çözüm olarak boşanmayı uygun bulduk. 2008 yılının temmuz ayından sonra eşim ile resmen ayrı durumdayız.
Sizlere Sorum şöyle;
Eşimle şimdi tekrar nikah kıymak istiyoruz. fakat bu arada amme borçlarım ve birazda banka borçlarım hala devam etmektedir.
Eşimle Noter kanalıyla yapacağımız Evlilik Sözleşmesi yaparak hem eşim adına olan eve ve hemde ev içerisindeki eşyalara gelebilecek icralardan koruna bilirmiyiz.
Alıntı:
mharat rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Sizlerden benim için önemli olan bir konu hakkında yardımlarınızı rica edicem.
Ben 2000 yılında evlendim. Evlendiğim sırada özel sektörde çalışmaktaydım. 2003 yılında kendi işimi kurma kararı alarak bir Limited şirket kurdum. şirket ortağım olarakta kız kardeşimi ortak yaptım. 2008 yılına kadar herşey normal yürüdü. 2008 yılının haziran aylarında şirketteki işlerimiz kötü gitmeye başladı ve sonrasında iflas ettik. İşyerini kapatmak zorunda kaldım. Bu zaman içerisinde 2007 yılının Mayıs ayında eşim adına bir ev almıştık. İşler kötüye gidince eşim adına alınan ev üzerine icra vb. gibi problemler olmasın diye resmi olarak anlaşmalı boşandık. Boşanma sebeplerimiz şirketin borçları için değil , Şirketten dolayı şirket müdürlerine veya ortaklarının sorumlu olduğu Amme alacaklarından ve bankalara olan mütesessil kefillikten dolayı en kolay çözüm olarak boşanmayı uygun bulduk. 2008 yılının temmuz ayından sonra eşim ile resmen ayrı durumdayız.
Sizlere Sorum şöyle;
Eşimle şimdi tekrar nikah kıymak istiyoruz. fakat bu arada amme borçlarım ve birazda banka borçlarım hala devam etmektedir.
Eşimle Noter kanalıyla yapacağımız Evlilik Sözleşmesi yaparak hem eşim adına olan eve ve hemde ev içerisindeki eşyalara gelebilecek icralardan koruna bilirmiyiz.
Kendi aranızda yapacağınız sözleşme ile borçtan ve hacizlerden kurtulma şansınız azdır. Alacaklı kurumların insiyatifindedir.
Kanuni mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimidir.
Taraflar evlenmeden önce noterde düzenleme veya onaylama suretiyle diğer mal rejimlerinden birini seçebilecekleri gibi, evlenme akdi esnasında da evlendirme dairesine verecekleri bir dilekçeyle yasal mal rejimi dışında bir mal rejimini seçtiklerini beyan edebilirler.
örn: mal ayrılığı rejimi
Bu arada alacaklılara karşı giriştiğiniz bu muvazaalı boşanmayı kesinlikle tasvip etmediğimi de eklemeliyim.