Re: Avukatların sorumluluğu
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Haksızlıga ve zarara uğradı iseniz yine hakkınızı arayacağınız yer hukuk olacaktır. O zaman yine bir hukukçu olan bir avukata gidip davanızı açması için hizmet alacaksınız, davanız yine hukukçu olan bir hakim önünde görülecek ve adaletin sağlanmasını isteyeceksiniz
Güzel sözler benim umudum var mutlaka başka bir yazınızda dediğiniz gibi hırsızın,akıllının vs savunucusu yine avukat olacaktır.
Geçtiğimiz günlerde ailemin evine icra memurları gelmiş evde kimse olmayınca not bırakıp gitmişler.Bakırköy 3.icra mahkemesine gittim ordaki memurlara sordum elimdeki evraklarda gelen avukatın ad ve soyadından başka birşey bulunmuyordu belki bir adres bir telefon bulurum dedim ve buldumda.
Avukat arkadaşı aramadan önce ses kaydı cihazımı çalıştırdım (artık mecburum)
Kendisini aradığım avukat olup olmadığını sordum evet dedi kendimi tanıttım icraya verildiğimi söyledim kelimelerim tane tane aktı sinir öfke tehdit küfür hakaret taşımadan anlatıyordumki avukat beyin ağzından olmayacak cümleler çıktı."Sen mafyavari konuşuyorsun organize suç örgütü üyesimisin telefonumu nerden buldun "gibi saçmalıklar dolu sözler ciddimisiniz söylediklerinizde dedim çok ciddiyim dedi izah ettim 2 dakika kadar sonra döndü bakın siz iyiniyetli bir insansınız ben sizi bürodaki arkadaşlara yönlendireyim dedi vs.vs anladımki işi yapan başkası adı geçenin haberi bile yok bu arkadaş ya paranoyak ya çoktehdit aldığından sıkıntılı günler yaşıyor yada avukat değilde usta bir dansöz.
İlgilenirseniz ses kaydını internet ortamına aktarır dinletirim size.
Söylemek istediğimşey şudur.Ben melek değilim hatalar yaptım maaşıma haciz konuldu ödememi vaktinde eksiksiz yapıyorum buna rağmenhiçbir eşyam mal mülküm olmadığı halde ailemin yanında kalıyorum ve o eve haciz işlemini başka bir icra müdürlüğünden yapıyorlar.Anladığım kadarı ile biz bu borcu öyle yada böyle alırız düşüncesi ile hareket ediyorlar.Her meslekte işini doğru dürüstçe yapmayan insanlar mevcuttur,bu insanları baroya bildirmek yeterlimi ? Bu insanlar meslekten men edilirlermi uyarımı alırlar ?
Yazım uzun oldu sıkıntı verdip yanlış bir kelime kullanıp sizleri kırdı isem özür dilerim,işini yapan dürüst olanlar müstesnadır tenzih ederim iyi günler kolaylıklar sizlere.
Re: Avukatların sorumluluğu
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Bilerek veya bilmeyerek demişsiniz. Yani hukukta buna kusursuz sorumluluk denir hsnhunter... Yani biz ceza davalarında sanıkla aynı suçu işlemiş oluyoruz, yani biz siz alış veriş yaparken orda olmamamıza rağmen sizin kötü ticaretinizin sorumlusu oluyoruz öyle mi?
Hadi canım ordan ... Millete borç takan siz, suç işleyen siz ama iş yargılamaya gelince suçlu ya avukat ya adalet sistemi öyle mi?
Tekrar ediyorum hadi ordan ...
eşimle boşanma aşamasındayım ilk önce 4 aylık para ödedim götürdüm avukatıma verdim oda karşı tarafın avukatına imza karşılığı bu parayı teslim etmiş .aradan 6 ay geçti ben nafaka ödeyememiştim çünkü borçlarım vardı taBİİ BU BOŞANMA KONUSUNDA ERKEĞE GİT NASIL BULURSAN BUL AMA BUL uygulaması olduğu için maaşıma karşı tarafın icraa koydurmasıyla olay başladı
maaşımın bir kısmı normal nafaka bir kısmı da borcumdan düşülerek nisandan beri kesip duruyorlardı şimdi gittik bi baktırdık sayın avuökat bey verdiğimiz nafakayı düşürtmemiş icraadan bu sefer onlar bize borçlu çıktı .madem bu nafakayı alıyosun neden düşürtmüykorsun ?ben bu işte bi kötü niyet ararım.
ne yapmalıyım bu sefer ben mi bunları icraa yamı vermeliyim .?
bu işin altında erkeği daha fazla yemek olmasın ?